SMKATJA
|
Hojla, evo mene s pregleda pri Cerarju. Sem zelo vesela in zadovoljna, saj sta malčka lepo zrasla in glede na tedne starosti oba zaostajata le za 1 dan, po oceni sta težka nekje 2300 g, smo pa v 34.tednu. Čeprav mi je na prejšnjem pregledu napovedal, da bosta šla v tem tednu ven, saj je to skrajni čas za MO-BI dvojčke, se je danes glede na tabelo rasti odločil, da jih pustimo še 14 dni v trebuhu. Vprašal me je, kdaj bi jaz rodila, pa sem rekla, da če bosta še kaj pridobila, bi jaz še počakala, pa je bil tudi on za to. Naslednji teden imam APN in CTG ter priprave na sekcijo, čez 14 dni pa naj bi res šla ven. Sem zelo zelo zadovoljna, da se lepo razvijata in da bosta še kaj pridobila v teh 14 dneh, upam, da so te meritve res točne. Oba sta se zopet obrnila na glavo in me je vprašal, če bi jaz vaginalno rodila ali s CR, pa sem se kar za CR odločila, pa mi je potem tudi on potrdil, da vsak porodničar si ne upa prevzeti tveganja pri takih dvojčkih z vaginalnim porodom, on pa mi ne more zagotoviti, da bi bil na čas poroda ravno on v službi. Če pa se dogovorimo za CR, bo pa on sigurno zraven. Rekel mi je, da čez 1 teden ne bo delal nič UZ, kajti če sta se do sedaj vseskozi lepo in enako razvijala, tudi sedaj ne bi smelo priti do TTTS,pač pa bomo preverili samo s CTG. Upam, da se primarij ne moti. RMMAJA, žal nisem videla včeraj tvojega sporočila in ne vem, če sva se srečali ali ne. Bila sem z možem, imam kratke lase in očala, prišla sem v čakalnico 10.45, sem pa tudi jaz z Dolenjske. Mojih 34 tednov je potekalo več ali manj b.p. in mi je primarij rekel, da sem že sedaj presegla vse meje in bomo počakali do 36.tedna z rojstvom. Tudi tebi želim čim lepšo nosečnost in brez težav. Konina, želim ti veliko sreče in seveda zdravja pri porodu, tvojima fantičema pa tudi veliko zdravja. Do odhoda se še kaj javi, kakšni so tvoji občutki in kako se počutiš. Ali boš imela splošno anestezijo?Kateri ginekolog bo vodil porod? Skratka, imejte se vse skrajno lepo in uživajte. LP, Katja
|