|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
19.10.2008 21:26:56   
dodi
Srečno jutri!
V mislih sem z vami....

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu saššša)
Neposredna povezava do sporočila: 501
20.10.2008 16:17:24   
rmmaja
Ravnokar sem prejela takle SMS od naššše sašše:

No pa sta tu: AJDA, 1490g
in ŽIVA, 1630g. Sta lepe in zdrave punce, v topli posteljici.
Mami pa je koma od narkoze...

Zelo sem vesela. Te tri punce so zmagale. Zdaj pa še druge v napad na nove zmage.

Kje ste nosečke? Kako napredujete, katera bo naslednja? Jaz moram zdržat še dvajset tednov. Komaj čakam sredo, ko bom spet videla moja mala pikca.

LP
Maja

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 502
20.10.2008 16:45:17   
dodi
Iskrene čestitke in mnogo zdravja in prespanih noči!

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 503
20.10.2008 17:08:06   
Rožica82
bravo mami in punciuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 504
20.10.2008 17:30:34   
lyra*
Helo drage mojeuser posted image

saššša čestitke za punciuser posted image user posted image user posted image

Jaz sem danes prišla iz P in mam 2minuti,da se vam javimuser posted image  Rodila sem v sredo Zojo(3100g,50cm) in Zaro(3000g,49cm)
Sta ful pridni...zbujata se točno na 3ure.
Pokonci sta ful malo samo spita in jesta.

Šibam zdaj.

Za vsakim dežjem posije sonce!! :)

(odgovor članu Rožica82)
Neposredna povezava do sporočila: 505
20.10.2008 18:31:34   
rmmaja
Bravo lyra tudi zate in za tvoji punci.

Zdaj boste morale samo še tickerje popravit, da bomo vedeli koliko so vaši otroci stari.

Ampak vse ob svojem času. Zdaj se lepo crkljajte, veliko počivajte in pridno rastite.

Komaj čakam, da bom na vašem mestu.

(odgovor članu lyra*)
Neposredna povezava do sporočila: 506
20.10.2008 22:18:58   
SMKATJA
Hojla,

tudi z moje strani iskrene čestitke Lyri in Saššši, vsem malčkom in njihovim mamicam obilo zdravja in lepih skupnih trenutkov. Jaz grem v sredo spet k Cerarju, nato pa vam sporočim, kaj mi bo povedal, saj smo danes začeli 34.teden z MO-BI dvojčki, tako da mislim, da kaj dolgo ne bom več v enem kosu. Skratka, vam pišem.

LP, Katja

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 507
21.10.2008 7:44:11   
rmmaja
Dobro utro!

SMKATJA potem pa se jutri morda vidiva. Jaz sem naročena ob 10.30. Pa ti?
Glede na to, da nosiš enake dvojčke kot jaz, me zanima, kako je potekalo tvojih 34 tednov.

(odgovor članu SMKATJA)
Neposredna povezava do sporočila: 508
21.10.2008 7:52:57   
mucka25
čestitke tud z moje strani. zdaj se pa velik crkljat in smejat, pa bo še za zdravje poskrbljeno.

jaz sem imela včaraj nuhalno in je vse super, oba lepo rasteta. gre pa za dvojajčne in sta zato tako enakovredna. pokazat kaj sta pa nista hotelauser posted image , no saj tud tako je komaj odkrila vse kar je rabila, se je eden skoz okol obraču.     

pazite nase in imejte se lepo s svojimi štručkami                                

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 509
21.10.2008 10:38:48   
Skorpija
čestitke mamici in punčkama user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hedviga midve sva pa zelo skupaj user posted image Mogoče se pa še vidiva v porodnišnici...

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu mucka25)
Neposredna povezava do sporočila: 510
21.10.2008 10:58:01   
konina
Bravo mami! Pa seveda princeski dobrodošli na ta svet. Oči je pa itak zmagovalec. user posted image user posted image

Uf, sedaj sem pa že jaz tam nekje na vrsti. Danes teden bom pa tudi jaz spoznala naša dva fantiča. user posted image user posted image user posted image user posted image  Nekako takole me dajejo občutki. MAlo strahu, malo panike, veliko pričakovanja in veselja. Tale teden se mi bo pa kar vlekel po moje.

Sem se šla pa danes polepšat za moje otroke. user posted image  Sem se postrigla, da potem ne bom prehitro k frizerju rinila. user posted image

Lp, Nina

23. 1. 2002 sva postala najsrečnejša človeka na svetu. Dobila sva Nevo.
10.11. 2008 sta za nas posijala dva sončka. Erazem in Gašper sta se nam pridružila.

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 511
21.10.2008 13:34:17   
ANIME
Čestitke Saššša user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Naj punci čim prej pridobota na teži in naj se mami čim prej okreva!!!!

Lyra ... uživaj dokler še veliko spita user posted image user posted image user posted image user posted image moja dva sta vedno več zbujena, pa še 3 tedne nimata.
Mene tole na 3 ure že kar malo ubija. Se mi zdi, da sploh ne delam drugega, kot da ju previjam, hranim in črpam mleko (verjetno bomo kar ostali na flaški, ker mi je razen črpanja prav elegantna rešitev ... vem točno koliko pojesta in kdaj mi lahko kdo priskoči na pomoč pri hranjenju)

držite se !!!!!

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 512
21.10.2008 17:51:36   
sayuri
lyra čestitke ob rojstvu Zoje in Zare

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ANIME)
Neposredna povezava do sporočila: 513
21.10.2008 17:52:36   
sayuri
saššša, čestitke ob rojstvu Ajde in Žive

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 514
22.10.2008 9:48:18   
natasa78
No, punce čestitam za vaše že rojene otročke user posted image , želim vam veliko zdravja in veliko prespanih noči! Jaz sem sedaj v 36 tednu, prejšnji teden je dr. Cerar pogledal moji dve user posted image user posted image (mislim, da sta BI-BI) ,pravi, da sta OK, no me je zopet naročil začetek novembra....za tiste, ki ste že rodile pa imam vprašanje: me zanima, kako je s tem, če je ena obrnjena na glavo ena pa medenično, a to pomeni CR ali ne nujno? no, kakorkoli, se mi bo še zelo vleklo telih 14 dni do ponovnega pregleda...no sem pa vesela, da smo prišli do tukaj, ker sem se tudi sama najbolj od vsega bala prezgodnjega poroda, s katerim so me strašili, no pa izgleda, da večina dvojčkov kar čaka še veliko več kot do 30 tedna.Uživajte, pozdravček, Nataša.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 515
22.10.2008 10:09:55   
konina
Nataša, super sva dočakali, kajne?! Midve imava samo en dan razlike. No, jaz imam napovedan CR, zaradi medenične lege A-ja. Če bi bil drugi medenično in prvi glavično menda ni težav. Tako pa raje naredijo CR, saj se bojijo, da se zatakneta z glavicama. TAko so meni razložili. Grem pa že 28.10. po fanta. user posted image  Se mi tako smešno sliši, se še kar nisem sprijaznila, da smo že na koncu.

Lp, Nina

10.11. 2008 sta za nas posijala dva sončka. Erazem in Gašper sta se nam pridružila.

(odgovor članu natasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 516
22.10.2008 10:24:13   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: Skorpija

čestitke mamici in punčkama user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hedviga midve sva pa zelo skupaj user posted image Mogoče se pa še vidiva v porodnišnici...

Tudi od mene čestitke!!!!!!!!!!!

Jap, Skorpija, čist skupaj! user posted image  To je fajn, bom lahko tebe zasliševala kakšne mere mata tvojadva user posted image user posted image user posted image

Nataša78 in Konina, super tedni!!! Jaz bi tut tako dolgo....

Konina še 6 dni user posted image user posted image

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 517
22.10.2008 17:20:44   
SMKATJA
Hojla,

evo mene s pregleda pri Cerarju. Sem zelo vesela in zadovoljna, saj sta malčka lepo zrasla in glede na tedne starosti oba zaostajata le za 1 dan, po oceni sta težka nekje 2300 g, smo pa v 34.tednu. Čeprav mi je na prejšnjem pregledu napovedal, da bosta šla v tem tednu ven, saj je to skrajni čas za MO-BI dvojčke, se je danes glede na tabelo rasti odločil, da jih pustimo še 14 dni v trebuhu. Vprašal me je, kdaj bi jaz rodila, pa sem rekla, da če bosta še kaj pridobila, bi jaz še počakala, pa je bil tudi on za to. Naslednji teden imam APN in CTG ter priprave na sekcijo, čez 14 dni pa naj bi res šla ven. Sem zelo zelo zadovoljna, da se lepo razvijata in da bosta še kaj pridobila v teh 14 dneh, upam, da so te meritve res točne. Oba sta se zopet obrnila na glavo in me je vprašal, če bi jaz vaginalno rodila ali s CR, pa sem se kar za CR odločila, pa mi je potem tudi on potrdil, da vsak porodničar si ne upa prevzeti tveganja pri takih  dvojčkih z vaginalnim porodom, on pa mi ne more zagotoviti, da bi bil na čas poroda ravno on v službi. Če pa se dogovorimo za CR, bo pa on sigurno zraven.

Rekel mi je, da čez 1 teden ne bo delal nič UZ, kajti če sta se do sedaj vseskozi lepo in enako razvijala, tudi sedaj ne bi smelo priti do TTTS,pač pa bomo preverili samo s CTG. Upam, da se primarij ne moti.

RMMAJA, žal nisem videla včeraj tvojega sporočila in ne vem, če sva se srečali ali ne. Bila sem z možem, imam kratke lase in očala, prišla sem v čakalnico 10.45, sem pa tudi jaz z Dolenjske. Mojih 34 tednov je potekalo več ali manj b.p. in mi je primarij rekel, da sem že sedaj presegla vse meje in bomo počakali do 36.tedna z rojstvom. Tudi tebi želim čim lepšo nosečnost in brez težav.

Konina, želim ti veliko sreče in seveda zdravja pri porodu, tvojima fantičema pa tudi veliko zdravja. Do odhoda se še kaj javi, kakšni so tvoji občutki in kako se počutiš. Ali boš imela splošno anestezijo?Kateri ginekolog bo vodil porod?

Skratka, imejte se vse skrajno lepo in uživajte.

LP, Katja

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 518
22.10.2008 19:40:00   
konina
Uf, smkatja, tole so pa lepi rezultati. Lepo, da lahko počakate še 14 di. 36t je pa tudi prava starost za dvojčke, da ni kakšnih drugih zapletov. Super! user posted image

Moji občutki se menjajo. Od strahu, pa do veselja in nestrpnosti. Saj verjetno razumete. Vprašanja se mi porajajo kako bo potem, ampak sem prepričana, da bomo zmogli. Me pa že tako utruja, da komaj čakam naslednji teden. Že dva dni mi precej otrdeva trebuh in sedaj čutim, da jima zmanjkuje prostora. Jutri imam CTG, pa bomo videli kako in kaj. Upam, da nas kaj ne prehiti. Bo pa CR vodil dr. Mijajlovič. On menda prevzema v NM porode in CR dvojčkov oz. zahtevnejših porodov. Sem se pogovarjala v pon z babico in me je full pomirila. Je rekla, da je dober. CTG mi namreč delajo v porodni, saj imajo le tam za dvojčke.

Se javim jutri po pregledu.

LP, Nina

(odgovor članu SMKATJA)
Neposredna povezava do sporočila: 519
22.10.2008 21:26:13   
Skorpija
Punce, vse ki ste v ciljni ravnini - stiskam pesti za še nekaj dni in da boste rodile zdrave male bajske user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 520
23.10.2008 9:05:14   
natasa78

Konina, hvala za tole info o CR, pri meni je A na glavo, B pa medenično, tako, da bo mogoče šlo vaginalno, no, upam-sem zadnjič pozabila vprašat na pregledu, ampak verjetno bi mi kdo omenil CR, če bi bilo na tem? Ja ti si pa že takooo zeloo blizu.. čez manj kot teden dni- verjamem, da si nestrpna, držim pesti za zdravje tvojih user posted image user posted image in seveda tudi za tebe!!Pozdravček, Nataša

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 521
23.10.2008 14:16:44   
rmmaja
Živijo user posted image !

Pa sem tudi jaz prišla do računalnika, da vam lahko poročam o pregledu. Včeraj sem bila pri Cerarju. Nosečnost 14 4/7, otročka pa sta za slab teden manjša. Uspelo nam je videti pregrado med njima. Poiskal je tudi popkovnici in mesto, kjer sta pritrjeni na posteljico. Bil je kar zadovoljen s tem kar je videl, zato sva bila tudi midva z možem malo pomirjena. Ves čas je razlagal, kaj gledamo, poleg pa navrgel še nekaj nosečniških zgodb. Čez 14 dni sem spet naročena. Rekel pa je, naj na tehtanje , merjenje pritiska ipd, hodim kar k svoji G. Tam pa niso bili ravno navdušeni nad tem, saj imam napotnico za vodenje nosečnosti v LJ. Grem v ponedeljek malo naokrog, da vidim kaj bomo zdaj.

Smkatja, vem katera si bila. Imaš v NM isto G kot jaz. Mene se boš spomnila po tem, da sm imela rdečo majico, pa malo daljše rjave lase in bila sem z možem, ki je bil ves v bež. Vidim, da boš ti čez 14 dni že pestovala svoja malčka, ko ju bom jaz ogledovala na monitorju. Srečno, saj bo teh 14 dni hitro naokrog. Če vas bom pa kaj v NM srečala z vozičkom pa te pocukam za rokav.

Kar se tiče CR je tudi meni včeraj rekel, da bi se dalo skoraj vedno dvojčke roditi po naravni poti, vendar se prej dobro presodi tveganje za vse.

Lep dan vsem!

(odgovor članu natasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 522
23.10.2008 20:29:12   
SMKATJA
Zdravo,

Rmmaja, če se prav spomnim, imaš malo skodrane lase. Kako pa ti veš, da imam jaz isto G kot ti v NM? Iz kje pa pravzaprav si? Če želiš, mi lahko pišeš na mail smrekar.katja@siol.net, pa se lahko še kaj več pogovoriva. Želim ti čimveč optimizma, kajti pozitivne misli najbolje vplivajo nate in na otročka.

Vsem ostalim lep večer.

(odgovor članu rmmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 523
26.10.2008 19:14:34   
konina
Dober večer. Jaz sem spakirana, skopana, pripravljena na jutrišnji odhod v Rim. Strah me je kot vrag. Še najbolj pa tega, da bodo kaj novega pogruntali in rekli, da bomo še počakali. Meni pa zmanjkuje prostora v moji notranjosti. user posted image

Za novičke poglejte k novemberkam, tam se bom javila z sms. KAsneje pa, ko bom lahko, poročam kako in kaj je bilo. Pazite na svoje trebuščke in zaklade, ki jih tam skrivate.

Lp, Nina

(odgovor članu SMKATJA)
Neposredna povezava do sporočila: 524
27.10.2008 13:22:19   
rmmaja
Koninna, srečno v rimu.

Kam ste se pa ostale poskrile? Saj najbrž še niste vse že v porodnišnici. Tiste nosečke okrog 15 tednov bi morale zdaj pridno počivati in razgibavati prste na forumih.

Jaz sem bila danes na drugem pregledu, če ne štejemo ultrazvokov pri Cerarju. Pa še svoja otročka sem videla, ker je g rekla, da najbrž ne bova dobro slišali utripov, pa sva jih kar pogledali.

Zdaj pa počivam, ker sem po pregledu še malo zaokrožila okoli prijateljic.

Uživajte zadnji sončen dan v tem tednu!

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?