pikica*
|
IZVIRNO SPOROČILO: diduska ja, vidim da je razprava o službah vroča.., No, mi imamo pa kontra zadevo, ko dobimo 20 prošenj, pa jih 10 povabimo na razgovor in se nobena ne odzove. Se tudi jaz ne strinjam, da z diplomo ne prideš nikamor, problem je v tem, da smo/ste malo brez samozavesti in v prošnjah ne napišete vseh svojih kvalitet. Izpostavite vse pluse in na razgovoru to poudarite in boste hitro dobile kaj primernega za vas. Kot izkušnje pa štejejo tudi študentske, mogoče še bolj kot tiste iz rednega delovnega razmerja. Evo, točno to sem hotla povedat . Tudi sama se včasih ob poslanih prošnjah kar za glavo držim. In potem se ljudje čudijo, da jih ne pokličeš na razgovor. Prošnja je prvi kontakt in če ta ne potegne, je odgovor seveda negativen. Imaš pa seveda tudi ljudi, ki se hvalijo na vse pretege, potem pa ugotoviš, da so popolnoma neuporabni (ravno pred mojo porodniško sem morala enega takega odslovit, ker se po skoraj enem letu ni premaknil z mesta). Kar se pa vez tiče. Žal je pri nas sistem takšen, da moraš za vsako razpisano delovno mesto javno objavit razpis. In velikokrat se zgodi, da imaš človeka za to mesto, ampak moraš dat ven tudi razpis. Jasno, da ni sprejet nihče od prijavljenih. Ampak tukaj ni krivo podjetje, temveč sistem. Pa še nekaj na temo pošiljanja prošenj. Ravno v tem je težava, da vsi pošiljajo prošnje samo na razpise. Po moje je boljše iti po drugi poti. Pošiljaj prošnje na podjetja, kjer si želiš delat, čeprav nimajo razpisov zunaj. Poskušaj spoznavat ljudi, ki delajo na področju, kjer si želiš delat sam itd. Predvsem pa je pomembno, da sam pri sebi veš, kaj želiš doseči in si zadaš tudi nek cilj. Npr. v roku enega leta želim dobiti novo službo, na tem in tem področju, za to in to plačo. Pa naj bo to realen cilj...ne nekaj nedosegljivega. In potem vse moči usmeriš v to in velikokrat rata. SPloh pri profilih ala ekonomisti ipd. Verjamem pa, da je brez izkušenj težko dobit službo. Kar je pa zopet lastna napaka, saj med študijem nihče ne razmišlja o tem, kaj bo počel kasneje in si ne nabira uporabnih delovnih izkušenj. Ja, vem, lahko je s polno ritjo srat.....sori izrazu. VSekakor je lažje, če imaš službo in če veš, da lahko v vsakem trenutku brez večjih težav najdeš novo. V glavnem, punce, hotla sem vam rečt samo to, da se je treba najprej pri sebi odločit kaj hočeš, potem pa samo akcija. In ni razloga, da ne uspe .
|