blaža
|
naj povem samo kot zanimivost. Jaz sem pred drugim porodom brala eno knjigo o babiškem centru v Ameriki. tam rodijo brez zdravnikov, samo z babicami in ko imajo popadke, se lahko sprehajajo z moži po posestvu. Pol je opisovalo, da kako se najhitreje odpreš, da ne smeš stiskat čeljusti in da je dobro, ko te zgrabi, da mukaš . No in ob štirih zjutraj smo mi šli rodit. Zunaj je naletaval sneg in našega petletnika smo morali zbuditi in peljati k babici in dediju. Med polurno vožnjo smo namesto mukali, mjavkali, ko je bil popadek , oziroma sva mjavkala samo jaz in mož in se za dobro voljo smejala. . Naš petletnik pa je vprašal, da če je z nama kaj narobe ne vem, če je ta knjiga pomagala, ampak po prihodu v porodnišnico sem se v pol ure odprla iz dva na deset cm. Sem pa res pustila da mi setelo "rastura" od bolečine. Sploh se nisem upirala popadkom, za razliko od prvega poroda, ki sem bla vsa trda in je babica kričala name, da naj se sprostim, da tako ne bom rodila . Pa je nisem razumela, da kaj hoče od mene, da kako naj se sprostim, če me pa boli. Aja še to sem pozabla povedat. Povsod piše, da če nimaš rednih popadkov, da so pol to lažni popadki. Pri meni to absolutno ne drži, saj sem pri obeh imela popadke na 20 min, na 5min, na 13 min, na2 min, na 30 min, na 4min,...Obup, pol pa vedi kdaj it v porodnišnico za prvega sem šla prezgodaj, za drugega pa skoraj prepozno . Dobro, da mi je pri drugem doma odtekla voda, če ne ne vem kako bi se končalo.
< Sporočilo je popravil blaža -- 24.10.2008 21:10:00 >
|