|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako bi ve odreagirale?
21.10.2008 9:38:27   
BarbaraE
Potrebujem vaša mnenja, kako bi ve ravnale na mojem mestu.

Včeraj je hčerka (3,5) po prihodu iz vrtca jamrala, da jo boli glava. Nekaj časa je bila še zunaj, potem je pa prišla k meni v hišo, češ da bo šla malo ležat, ker jo boli glava. Sem se kar začudila, ker je drugače zelo zelo živahna punca. In sem sklepala, da mogoče se je pa kaj loteva in sem jo vprašala, kje jo boli. In je pokazala na vrh glave. ker se mi je zdelo čudno, sem jo vprašala, če je slučajno padla v vrtcu. In je povedala, da je. In potem sem jo malo povprašala, kako je padla, pa če je bila vzgojiteljca tam, pa katera itd. In hčerka povedala, da je padla malo preden je oči prišel, pa da je bila tam vzgojiteljica ta in ta, no potem je rekla, da sta bili dve vzgojiteljici. Skratka, sklepali smo, da je padla, vzgojiteljica ni nobena nič povedala. Hčerka je bila pa totalno zaspana, pri kosilu se je kar na moža naslonila. Sploh si ni bila podobna. In sem klicala v ZD, kjer so mi svetovali, da če imamo podatek, da je padla in glede na to, da je zaspana, da naj gremo kar na urgenco, kjer jo bodo pregledali. In tako sta z možem šla tja - pregledali, slikali - vse OK. Hčerko pa je še zvečer glava bolela. Potem sem ji pa dala kar žličko calpola in očitno ji je pomagalo, ker se je čez čas razživela in tudi glava je ni bolela. Danes zjutraj sem se pogovorila z glavno vzgojiteljico, da naj se pogovori s pomočnico, da bi rada vedela, kaj je bilo včeraj popoldan. In me je prej klicala in poveda, da ni bilo NIČ, da je hči spala skoraj do prihoda očeta.

Torej? Ali naj povprašam vseeno še to pomočnico vzgojiteljice? Ali je možno, da ima hči tako domišljijo?

Kako bi ve ravnale? Smo bili preveč panični? Vse se mi še sedaj zdi čudno. Sem se odločila, da bom še zdravnico klicala, ali je možno, da bi jo zaradi česa drugega (viroza?) glava samo na vrhu bolela.

Mah, ne vem več nič ... user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako bi ve odreagirale?
21.10.2008 9:42:20   
Volga
Ja, je možno, da imajo otroci domišljijo. Jaz ne vem no, kaj bi naredila, če me vzg. oz. učiteljica ne bi poklicala, verjetno bi jaz poklicala njo in jo vprašala, kaj je bilo res. Aja, če imam njen kontakt? Ponavadi vemo za ime in priimek učiteljice oz. vzg. po tem pa ni težko priti še do kakšnega podatka.

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.10.2008 9:45:50   
Anonimen
Prav si naredila, za svojega otroka vse in še več.Nič kar narediš za njegovo blagsotanje in zdravje se ne smatra paničarjenje.glava je center življenja, vsak spregledan udarec ali poškodba so lahko usodni.

(odgovor članu BarbaraE)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
21.10.2008 9:47:27   
BarbaraE
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Ja, je možno, da imajo otroci domišljijo. Jaz ne vem no, kaj bi naredila, če me vzg. oz. učiteljica ne bi poklicala, verjetno bi jaz poklicala njo in jo vprašala, kaj je bilo res. Aja, če imam njen kontakt? Ponavadi vemo za ime in priimek učiteljice oz. vzg. po tem pa ni težko priti še do kakšnega podatka.

Volga, privat cifer od vzgojiteljice nimam. O "padcu" sem izvedela doma, ko sem hčerko povprašala, kje jo glava boli. In zato ker se mi je zdelo čudno, da jo na vrhu glave boli, sem jo vprašala, če je slučajno kaj padla.

Meni se je tudi čudno zdelo, zakaj ni vzgojiteljica nič povedala, ko je mož prišel po hčerko. Hčerka je rekla, da je vzgojiteljici povedala, da je padla in da ji je vzgojiteljica rekla, saj bo kmalu oči prišel. Tako, da popoldan pa res nismo mogli klicat vzgojiteljice, da bi že včeraj preverili zgodbo. Tvegat pa kar nisem hotela, ker se je hčerka res nenavadno obnašala.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.10.2008 9:51:22   
Mišni
Ne, niste bili preveč panični. Bolje paniko delat za nič, kot pa da je res kaj narobe, pa človek ne reagira, ko bi moral.

Drugače pa ... nimam pojma. Da bi se tamala kar zmišljevala?user posted image  No ja, možno je. Mogoče se je kdo drug udaril v gglavo, pa je sprojicirala nase ali kaj takega.

A pa so bili notri, ko je oči prišel ponjo? Ker če so zunaj, jih vzgojitejice in pomočnice res ne vidijo povsod po igriču, vsaj v dveh vrtcih, koder jaz mimo hodim, jih ne. Sem že velkrat pomislila, kao zna biti npr. guganje tam nekje za enim vogalom nevarno.

Sploh odkar sem prebrala, da je naša namiznoenisačica, ki je naspotila na paraolimpijskih igrah, ohromela v vrtcu, ko jo je gugalnica udarila v glavo.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.10.2008 9:55:07   
mafi
podobno situacijo smo imeli tudi pri nas tako da mi celo popldne ni dalo miru zato sem nasledni dan v pričo tamalga vprašala vzojiteljico, ki mi je zatrdila da ni bilo tako, zraven pa je bil tamal pa sem ga vprašala, če je to res.Pritdil mi je da ima vzojiteljica prav.
Mal sm bla pol jezna na tamaga ker sem jaz izpadla lolek in sem mu rekla da ne sme tako lagati-on pa mi pribije da ni lagal ampak si je izmislil.
zgleda da je glih v tem obdobju ko si stvari umili, pol sem pa še jaz vsa panična.

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.10.2008 9:58:24   
Naja30
Tisti, ki bo šel po otroka, naj še pomočnico vpraša. Sej zlagala se pa menda ja ni, da ni bilo nič?

(odgovor članu mafi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.10.2008 10:42:10   
Rubin.
Uff, otroci imajo bujno domišljijo. Ni pa nujno, da jo je tvoja hči uporabila. Jaz bi vseeno vprašala tisto vzgojiteljico, ki je bila včeraj prisotna, ko naj bi se tvoja hči udarila. Lahko, da se je in da ni videla, ob takšnem številu otrok, je tudi to možno, lahko pa je hči kar tako bolela glava.
Sicer nekaj razčiščevat do onemoglosti nima pomena, edino če se ji poslabša ali pa da bruha. Nesreče se dogajajo.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.10.2008 10:43:20   
MAŠKA
Torej? Ali naj povprašam vseeno še to pomočnico vzgojiteljice? Ali je možno, da ima hči tako domišljijo?

Nič te ne stane, če vprašaš še vzgojiteljico. Je pa res, da se triletniki znajo že marsikaj tudi izmislit, sploh če ga na nekaj napelješ. Če našo triletnico v času njene sitnobe vprašam, če jo kaj boli, je sigurno odgovor "da". In ko jo nadalje vprašam, če jo boli glava, je spet odgovor "da". Če jo naslednjo minuto vprašam, če jo boli noga, je spet odgovor "da"....
Ne vidim pa razloga, da bi vzgokiteljice tajile, če bi se res kaj zgodilo.

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.10.2008 10:44:16   
Rubin.
Mal sm bla pol jezna na tamaga ker sem jaz izpadla lolek in sem mu rekla da ne sme tako lagati-on pa mi pribije da ni lagal ampak si je izmislil.

Glej, jaz resno  mislim da ni lagal. V tem obdobju imajo resnično bujno domišljijo, ki včasih prevlada nad resničnostjo in to vzgojiteljice vedo. Zato naj ti ne bo nič neprijetno, verjemi da nisi izpadla lolek, je pa prav da si vprašala, da te to ni črvičlo.

(odgovor članu mafi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.10.2008 10:50:11   
frutka_
Po mojem si odreagirala prav. Če vzgojiteljica pravi, da ni bilo nič bi jaz verjela. Kakšen občutek imaš sicer, da se ti vzg. laže ali da res ne ve. Kako pa to, da oče ni nič opazil, ko je prišel po punčko? Verjetno je tamala res bila drugačna, glede na to kako te je zaskrbelo.
Joj, ko preberem take zgodbe bi najraje menjala službo. Ker ko delaš v vrtcu si z eno nogo vedno v zaporu. user posted image

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.10.2008 11:09:38   
BarbaraE
IZVIRNO SPOROČILO: frutka

Po mojem si odreagirala prav. Če vzgojiteljica pravi, da ni bilo nič bi jaz verjela. Kakšen občutek imaš sicer, da se ti vzg. laže ali da res ne ve. Kako pa to, da oče ni nič opazil, ko je prišel po punčko? Verjetno je tamala res bila drugačna, glede na to kako te je zaskrbelo.
Joj, ko preberem take zgodbe bi najraje menjala službo. Ker ko delaš v vrtcu si z eno nogo vedno v zaporu. user posted image

Jaz se z pomočnico vzgojiteljice nisem pogovarjala, temveč vzgojiteljica, ki mi je potem to sporočila po telefonu.

Pri nas je hčerka prvič rekla, da jo glava boli. Pa še najbolj sem se začudila, ker je pokazala vrh glave - češ, da jo tam boli. Bi razumela, da jo pri čelu, pa zatilje, pa pri ušeskih ali pa da bi rekla, da jo cela glava boli -  ampak vrh glave? Zaradi tega sem jo sploh začela spraševat, če je kaj padla. Možu je pa najprej rekla, samo da jo glava boli in nič kaj ekstra. Doma je pa čedalje bolj zaspana postajala. Jaz sem danes hotela le zvedet, kaj se je dogajalo včeraj.  

Ma, saj pravim, prav čudno vse skupaj. Lahko da je tamala sanjala ali pa je kako podoživela od kakšnega drugega. Pojma nimam. Bom itak hčerko še enkrat povprašala, kaj je bilo včeraj, da vidim, kakšno verzijo bo pa danes povedala. user posted image  

Frutka - jaz vzgojiteljicam verjamem in jim zaupam, zato sem bila tudi začudena včeraj, ker niso nič povedale, hčerka je pa govorila, da jim je povedala. Pač sem sklepala, da so morda pozabile, ker ni bilo videt nič hujšega. Dogodka pa nisem mogla že včeraj preverit, ker nimam privat cifer od vzgojiteljice (pa bi nam včeraj prav koristila) Itak sem se pa ustrašila, ker se je hčerka tako nenavadno obnašala (zaspanost, boleča glava).

Zato bom danes res hčerko še malo povprašala o zadevi.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.10.2008 11:17:29   
mafi
kako se pa dones tamala počuti????

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.10.2008 11:20:34   
frutka_
Bolečina na vrhu glavice je včasih tudi od sončka. So bili morda zunaj na sončku pa jo je glava bolela?

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.10.2008 11:29:18   
BarbaraE
Danes je hčerka ostala doma, ker so nam včeraj na urgenci svetovali počitek. In sem se prej pogovarjala s taščo, ki pravi da je OK. Itak je tamala že zjutraj rekla, da gre v vrtec. Pa sem jo potem prepričala, da je bolje da danes doma ostane, da bo malo počivala. Po tistem, kar mi je povedala vzgojiteljica, sem klicala taščo in sem ji rekla, da naj ona mal hčerko povpraša, kaj je bilo včeraj - pač da vidim, kaj bo njej povedala. Sem pa seveda tašči povedala, kaj mi je vzgojiteljica povedala.

(odgovor članu mafi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.10.2008 11:31:41   
BarbaraE

Bolečina na vrhu glavice je včasih tudi od sončka. So bili morda zunaj na sončku pa jo je glava bolela?

Ja, sem jo že včeraj spraševala, če so šli kaj ven, pa je rekla, da so bili v pesku. Koliko časa so bili zunaj in kdaj, pa ne vem. A pa bi bilo možno, da jo bi zaradi sonca? Ker kape namreč ni imela. A je sedaj še tako močno sonce, da bi jo zaradi tega lahko glava bolela?  Bom raje preventivno kar še kapo s šiltom začela dajat v vrtec. Očitno bo treba user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.10.2008 11:36:45   
frutka_
IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraE

Ja, sem jo že včeraj spraševala, če so šli kaj ven, pa je rekla, da so bili v pesku. Koliko časa so bili zunaj in kdaj, pa ne vem. A pa bi bilo možno, da jo bi zaradi sonca? Ker kape namreč ni imela. A je sedaj še tako močno sonce, da bi jo zaradi tega lahko glava bolela?  Bom raje preventivno kar še kapo s šiltom začela dajat v vrtec. Očitno bo treba user posted image

Barbara ne vem...razmišljam. Ko te natreska sonce po glavi to bolečino čutiš kot topo na vrhu glave, pa še utrujen si.  Upam, da boste zadevi prišli do dna.user posted image

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.10.2008 11:40:08   
BarbaraE

Barbara ne vem...razmišljam. Ko te natreska sonce po glavi to bolečino čutiš kot topo na vrhu glave, pa še utrujen si.  Upam, da boste zadevi prišli do dna.user posted image

Sem dogovorjena, da po 12. uri pokličem zdravnico, pa bom njo malo povprašala, od česa bi jo lahko glava bolela na tem mestu. Ker če bi bila kakšna viroza, predvidevam, da bi jo bolela cela glava. Mah bom še doktorirala iz glavobola. user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.10.2008 11:44:48   
mafi
no upam, da boš to situacijo rešila in izpeljala do konca.
važ je da se tamala dobr počuti in da glavica več ne buba.

LP

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.10.2008 12:11:44   
BarbaraE
IZVIRNO SPOROČILO: mafi

no upam, da boš to situacijo rešila in izpeljala do konca.
važ je da se tamala dobr počuti in da glavica več ne buba.

LP

No, takole - zdravnica pravi, da je lahko glavobol tudi kar tako - slab zrak v sobi, enodnevna viroza itd. In tudi da ni nič takega, če samo vrh glave boli. No, meni se še zmeraj zdi čudno, zakaj samo vrh glave, ampak OK, moji glavoboli so pač drugačeni kot od hčerke.

Sem pa prej še enkrat taščo klicala, da preverim, kako in kaj in je hčerka OK, glede včerajšnjega dogodka pa še vedno vztraja, da je padla.

Hja, bo treba kar kakšen tisti poligrafski aparat nabavit očitno, da bomo vedeli, ali je domišljija na delu ali ne. Ker tamala je zelo nazorno povedala, kako je padla  - mi je še pokazala. Važno, da je sedaj OK.

(odgovor članu mafi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.10.2008 12:53:23   
Anonimen
Hja, bo treba kar kakšen tisti poligrafski aparat nabavit očitno, da bomo vedeli, ali je domišljija na delu ali ne.

Joj, to je odlična ideja! Pri nas bi bil skoz na delu... ima tamala tako domišljijo, da glava peče...

(odgovor članu BarbaraE)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
21.10.2008 13:00:29   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

Hja, bo treba kar kakšen tisti poligrafski aparat nabavit očitno, da bomo vedeli, ali je domišljija na delu ali ne.

Joj, to je odlična ideja! Pri nas bi bil skoz na delu... ima tamala tako domišljijo, da glava peče...

Samo, da ne boli user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
21.10.2008 14:27:07   
Anonimen
pozdravljene,vidim da nismo edini s takim primerom,z razliko od tega da je tamali včeraj prišel domov in ima kr ornk buško.star bo tri leta,izvlečem iz njega nič,pravi da se ni udaril,ko ga vprašam če je padel pravi da ne ,ko ga pa vprašam če ga je kdo drug udaril pa je kr tiho.je najmlajši v skupini od 3-5let,vzgojiteljica pa nič ne ve.kaj naj,sem ga včeraj opazovala je bil ful zaspan,druga nič pa glava ga tut ni bolela.glede na to da je pa zelo občutljiv,pa je po moje tulil ko hudič ko je stakno to buško.in kaj naj zdaj?da ne omenjam lanskega leta ko je vzgojiteljici padel s previjalne mize in ni niti črhnila o tem!!čisto slučajno sem izvedela od mame ene od deklic ki je pač že lepo vse povedala kaj se je zgodilo.videla sem sicer da je malo plav po roki in nogi,sam sej veste kolkokrat padejo leto in pol satri otroci.in potem ko sem vzgojiteljici povedala da vem da je padel je kr onemela!ampak spomnila se ni kao!halooo!!

(odgovor članu BarbaraE)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
21.10.2008 15:26:07   
Gina
Pri triinpol letnikih težko veš ali je res ali je domišljija. Nič ni narobe, da ste šli do zdravnika. Je pa tako, da meni ni jasno, zakaj te čudi glavobol samo na vrhu glave? Pri nas imamo hude glavobole v družini in tako jaz kot sin imava glavobole vedno na vrh glave, skoraj nikdar okrog senc, zakaj sklepaš da take vrste glavobol ni možen? Jaz sem tudi otroke že videla s takim glavobolom, ki je čisto nekaj običajnega (včasih je spremljevalec kakih bolezni, viroz, bakterijskih okužb, recimo angine. Je pa zelo nadležen in boleč tak glavobol. In še bolj zanimivo - calpol celo malo pomaga k boljšemu počutju, kaj močnejšega pa še bolj. Če bi otrok padel na glavo, mu po moje sploh ni dobro dajat paracetamola, ker prvič sploh ne sme zaspat, drugič pa ne vidiš njegove naravne reakcije, ki jo v primeru padca moraš spremljat. Glede na vsse skup se meni zdi še najbolj verjeten glavobol. Ne vem, saj pravim. Lahko je pa res padla...ampak da nobena ne bi videla, ap v igralnici je bilo, pa obe sta bili zraven, mi je pa tudi malo čudno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
22.10.2008 7:06:33   
BarbaraE
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Pri triinpol letnikih težko veš ali je res ali je domišljija. Nič ni narobe, da ste šli do zdravnika. Je pa tako, da meni ni jasno, zakaj te čudi glavobol samo na vrhu glave? Pri nas imamo hude glavobole v družini in tako jaz kot sin imava glavobole vedno na vrh glave, skoraj nikdar okrog senc, zakaj sklepaš da take vrste glavobol ni možen? Jaz sem tudi otroke že videla s takim glavobolom, ki je čisto nekaj običajnega (včasih je spremljevalec kakih bolezni, viroz, bakterijskih okužb, recimo angine. Je pa zelo nadležen in boleč tak glavobol. In še bolj zanimivo - calpol celo malo pomaga k boljšemu počutju, kaj močnejšega pa še bolj. Če bi otrok padel na glavo, mu po moje sploh ni dobro dajat paracetamola, ker prvič sploh ne sme zaspat, drugič pa ne vidiš njegove naravne reakcije, ki jo v primeru padca moraš spremljat. Glede na vsse skup se meni zdi še najbolj verjeten glavobol. Ne vem, saj pravim. Lahko je pa res padla...ampak da nobena ne bi videla, ap v igralnici je bilo, pa obe sta bili zraven, mi je pa tudi malo čudno.

Meni se je glavobol na vrhu glave zdel čuden, ker mene na tak način glava ni še nikoli bolela. Zgolj zato, pa tudi od nobenega drugega še nisem kaj takega slišala. Mi je pa včeraj zdravnica razložila, da to ni nič takega. Tako da - vsak se kaj novega nauči.  In če sem pri svojih 30 in čez šele sedaj izvedela za tak glavobol - bolje sedaj, kot nikoli. user posted image

Tamala pa itak še kar vztraja, da je padla in da se je udarila na vrh glave. No, važno da je vse OK. 

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?