Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: bbpikica Aja paše to sem pozabila povedat da me tale zdrava prehrana mal skrbi. Že tako nimam kakšne hude teže 54kg visoka sem pa 170, in zelo hitro tudi zgubim kilograme. Nebi rada zgubila na teži ker je že zdaj Reš nekaj jamralotem da je včasih treba jest. Ampak jaz res veliko jem sam ne vem kam pol to izgine, če se pa začnem res te zdrave prehrane držat bo pa sploh kriza. Ker men vse na prebavo vpliva, pojem mine 15 do 20 minut in hajd na WC. Polnozrnate stvari mi pa sploh pospešijo prebavo, pa bučno olje, pa zelje, pa grozdje, pa lešniki pa vse kar je na osnovi paradižnika. BBpikica naj te glede prehrane nič ne skrbi. Enkrat sem že eni napisala, naj se ne sekira, da bi še bolj shujšala. Sama sem imela 178cm in 56kg, kar je še mnogo večja razlika od tvoje. Diete pa sem se držala kar 1 leto, od tega nisem nič shujšala, le zredila 1kg. Pred dieto sem pa jedla vso svinjarijo, nič zelenjave, zelo malo sadja, ogromno fast fooda, cvrtja, izključno izdelke iz bele moke in ogromno sladkrij, saj sem bila prepričana, da so kile problem za mojo takrat nepojasnjeno neplodnost, pa glede na to, da pravijo, da so potrebne maščobe da se stimulacija s hormoni sploh absorbira, jaz pa brez podkožne maščobe . No pa sem se vseeno temeljito lotila diete, ampak tu je potrebno delat s pametjo, če nočeš shujšat, saj moraš pojest veliko več omega 3 maščob, ki ti bodo pomagale, da ne shujšaš, hkrati pa pripomorejo k boljši absorbciji stimulacije, ješ sestavljene OH in ne navadnih, ješ proteine... Bolj boš hotela jest svinjarijo, da bi se zredila slabše bodo lahko celice, saj pri nekaterih ljudeh ves ta sladkor slabo vpliva na jajčne celice (slaba presnova sladkorja) in če imaš ti vedno nezrele, degenerirane celice ali zelo malo celic, FSH pa je v meji normale, potem je velikokrat ravno to problem, seveda pa ni nujno. Nekatere lahko še vedno jejo vse kar jim pride pod roke, ampak ljudje smo si različni in presnova tudi. Polnozrnatih izdelkov ne rabiš jest, jaz jih v zadnjem postopku nisem, saj sem popolnoma izključila pšenico, za katero nekateri pravijo, da je tudi strup za celice. Imaš riževe, ajdove, pirine, brez glutena testenine, pa še kake bi se našle, torej izbire imaš veliko. Kruh si lahko sama pečeš iz moke, lahko si kupiš pirin, ajdov, rženi kruh, vendar tu pazi, da niso preveč puhasti, ker potem že vsebujejo veliko bele moke. Torej bolj je kruh trdi na otip bolj je rženi in boljši je (ne po okusu ). Pojej vedno veliko kaše (prosene in ajdove, te nasiti, drži težo, imat aveliko proteinov in zelo malo OH. Paradajz pa itak ni zaželjen v dieti Za WC se pa jaz sploh ne sekiram, že od kar pomnim grem 2-6x na veliko potrebo čez dan, če je treba, je treba , tudi zdaj v nosečnosti nisem bila niti 1 dan zaprta, ravno obratno grem min 2-4x na dan. S kakanjem gredo tudi strupi iz telesa, gredo seveda tudi hranilne snovi, vendar če se držiš diete (ki ni narejena za hujšanje), ki je zelo bogata s hranilnimi snovmi, te nima kaj skrbet, da jih telo ne bo dovolj absorbiralo. Zdaj sem tu napisala cel roman, ki je marsikomu odveč, ampak mogla sem, saj kar nekaj punc zmotno misli, tako kot sem jaz sprva. sem pa vseeno tako na simpl in kratko napisala, da si je nujno potrebno v primeru telesne suhljatosti, kaj več prebrat o tej stvari, da ne bi res prišlo do še večje shujšanosti . Ne se čist zanašat na vse kar je napisano na mišek dieti, naučiti se je treba poslušat svoje telo in še kaj prebrat na googlu ali v kaki knjigi.
|