klaja
|
Jutro! Uf ste toliko napisale, da bom vse samo na hitro preletela, ker je preveč vsega za odgovarjat. Mi smo pa včeraj bili pri zobozdravnici in ker Julija še nima zgornjih 3 in 5 in spodnjih 2 in 3 (medtem ko ostale ima, tudi spodnje 5) je rekla, da je možno, da ji sploh ne bodo zrasli, ali pa da bodo ful pozni. Jaz še zmeraj upam, da ji zrastejo, ker če bodo potem stalni zobje prebijali dlesni jo bo bolelo ko sto. Drugače pa naju je pohvalila, da ima lepe zobe - bele, kljub temu da je jemala ogromno zdravil, edino kaj so malo poševni in naju je že opozorila, da ko pa bodo stalni se lahko pa kar pripravimo na kakšen aparat. Pa še nekaj mi je omenjala glede spodnje čeljusti, ker jo ima malo bolj naprej, da bomo mogli nekaj, samo ne vem kaj je mislila s tem. Me je pa tudi opozorila, da bi bilo spet pameto it na okulistični pregled (zobozdravnica nas pošilja tja), ok tudi prav. Poslala pa nas je še v preventivo, da se bomo naučili pravilno umivat zobe. Tako da sedaj, ko ima Hana posvetovalnico, bom še kar za Julijo prosla, če mi lahko da napotnico za okulista, ker so tam čakalne dobe tudi do pol leta in še več. Samo močno upam, da jo bomo odnesli brez očal, ker ne vem kako bo to šlo, ji bomo vsak teden nove kupli, ko jih bo pa polomla. Tudi Hanina zobka je pogledala, čeprav se ji pa ta ni pustila in je kar hitro zagnala vik in krik. Anita pri nas pa imamo Hano rojeno 22. 1., rodila sem 7 dni po roku in sicer je bil porod sprožen, tako da sem se kar nekaj časa mučila z umetnimi popadki. Imam pa še eno hčerkico in sicer Julijo, ki pa je julijka 2006, tam pa je bil porod ful hiter, se je pa kasneje vse zakompliciralo, saj je imela luknjici na srčku, temu je sledila operacija in ima Downov sindrom. Glede službe je trenutno še nimam, se pa pridružujem tebi Ursalara, tudi jaz sem kaj hitro spoznala, da moj prvotni poklic ni za mene. Sem končala tekstilno, najprej za šiviljo, kasneje za konfekcijskega modelarja, sedaj pa še za poslovno sekretarko. Saj še občasno rada šivam, samo doma in mogoče kaj za sebe in mamo ali pa da kaj popravim, drugače pa če pomislim, da bi mogla šivat nekje v proizvodnji in na normo, me pa lahko kap. Sem si že sprobala, pa ni in ni šlo. Pa še glede vrtca, moji bosta obe šli v vrtec 1. 9. 2009, tako da bomo še doma do takrat, edino se mi ne sanja, kaj naj naredim, če slučajno v tem času dobim službo, saj ju nimam kam dat. Ena babica sicer je v penziji, samo ne bo zmogla tega in ji tudi ne zaupam. Mogoče kak dan že, da bi ju pa imela čez celi teden, to pa ne gre. Pa še vsako jutro bi ju mogla vozit 25 km čisto v kontra smer, potem pa domov, pa še 10 km recimo do službe, če bi jo dobila v Mb. Drugače pa si privat varstva ne morem privoščit, saj koliko sem gledala cene, so katastrofalne, nekje najmanj sem zasledila recimo od 150 do 200 evrov, pa če to pomnožim z 2. Kje je pa še ostalo še en avto, pa zavarovanje za le-tega, pa cote,... Plače pa bi imela recimo 600 - 700 evrov, ali pa še to ne. Resnično ne vem, kaj naj naredim. Eh bo že kako, se že sedaj brezveze sekiram. Kam pa boste druge dale otroke, tiste, ki nimate babic na razpolago in ne bodo šli v vrtec? Če je sploh katera taka? Sem že razmišljala, da najboljše, če še sama vzamem kakega v varstvo.
< Sporočilo je popravil klaja -- 17.10.2008 8:25:01 >
|