|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj berete 3letnikom?
28.9.2008 20:42:01   
2ursae
Mi2 hodiva v knjižnjico, pa je tam tako veliko čtiva ... vzameva kakšnega Frančka, Nodija, Mojstra Miho pa še kakšno slikanico, ki mi pride pod roke.
A kaj priporočate, kaj ste finega brali, da je bilo vašemu mulčku všeč?

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj berete 3letnikom?
28.9.2008 20:46:21   
tažana
Ursae pri nas beremo vse po vrsti. user posted image
Ponavadi sama izbere glede na ilustracije potem pa jaz pregledam, da ni preveč dolga, ker si jih največkrat zaželi pred spanjem. Če je pa že zelo dolga pa jo jaz prej preberem in potem Katarina sliši samo obnovo user posted image . Glavno da je hitro v postelji user posted image .

Katarina ima recimo zelo rada Sparamiško, Angelina (o eni miši- tudi risanka je)...

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.9.2008 20:48:54   
Olivija
Mišek Tip (obstajajo kakšne 4 knjigice), Mavrična ribica, razne knjige o konjih in dinozavrih (zdaj imamo doma že celo zbirko user posted image ), Larina zvezda, Novice iz aleje mlečnih zobkov, ...

Ponavadi pogledam, kdo je avtor kakšne knjige, ki nam je všeč in potem od tega avtorja poiščem še druge knjige.

Trenutno se pa naša Julija že na Božič pripravlja in izbira same knjige na to temo. user posted image

In seveda klasične pravljice, na prvem mestu sta trenutno Janko in Metka (original verzija).

< Sporočilo je popravil Olivija -- 28.9.2008 20:51:31 >

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.9.2008 20:50:16   
benika
Nodi, Fifi, pa Petra Pana, 101 Dalmatinec, Sneguljčica, Trnuljčica, Ariela-mala morska deklica, Rdeča kapica...

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.9.2008 20:50:25   
Mišni
Pri nas je takrat Minka rulala, kolikor se spomnim.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.9.2008 21:28:57   
Ninica
Mi zadnje čase veliko beremo Sneguljčico, Pepelko, Volk in sedem kozličkov, Rdečo kapico, Janka in Metko, Mavrično ribico, pa še kaj se najde.....Nikoli nam ni dovoljuser posted image

LP, Ninica

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.9.2008 22:09:30   
lelaval
Uh, moji je vse všeč - od Pikija, Frančka, Nodija, Angelina balerina, Žiga in... (jih je par knjigic), Lisjaček Tom, Krtki, Miška Maruška,... - samo, da je knjigica user posted image
Moja si tudi sama izbere v knjižnjici (bi kar vse odnesla user posted image ), kako pa še jaz dodam, ki se mi zdi vredu.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.9.2008 22:10:44   
frutka_
Zverjasec in Zverjašček. To sta dve svetovni knjigi!user posted image Napisani sta v rimah in imata prav hecen preobrat na koncu.
Mišek Tip (vsi deli)
Medo Jaka
Muca Copatarica
Mojca Pokrajculja
Mami, kje si ( o sovicah, ki so pogrešale mamico. super knjiga!)
Poldek ne more spati (taka lepa nežna knjigica, prav za spanje)
...

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.9.2008 23:16:30   
saskija
Ob vseh ki so jih že ostale napisale ti priporočan še vse o mucku Findusu - malo bolj zahtevne a čudovite ilustracije, ob njih lahko preždiš ure in ure:
Ko je bil Findus še majhen mucek
Palačinkova torta
Vik in krik v zelenjavnem vrtu
Ognjemet za lisjaka

Zelo enostavna in krasna knjigica pa je tudi Zelo lačna gosenica

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.9.2008 23:17:45   
Doll
Mojster miha,knjiga živali,knjiga o avtih itduser posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.9.2008 6:38:55   
Anonimen
Naša bi brala vse. Včeraj si je za lahko noč namesto pravljice izbrala knjigo o gobah. Zadnjič sem ji morala brati odlomek iz ene humoreske user posted image , pa SSKJ se ji dopade, nimam pojma zakaj, ampak ga skozi vlači s sabo in se dela, da ga resno bere, potem pride do mene in ji moram pebrati nekaj definicij. Pa OK, če ji paše user posted image user posted image .

Od otroških pa Franček, Franček, Franček ali kakšno knjigo o živalih, to se bolj pogovarjava, kaj so, kaj jedo, se oglašajo, o sosedovih kravicah, konjih, piščančkih,...

(odgovor članu Doll)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
29.9.2008 9:29:53   
Nika v službi
Ja, končno tudi naša rada prisluhne pravljici. Premik se je zgodil, ko so letos v vrtcu začeli s pravljičnimi ponedeljki, branje pravljic sploh posebej spodbujajo.

Mi beremo tiste, ki jih imamo zaenkrat na zalogi še iz našega otroštva + knjigice, ki so Niki všeč (Medo Jaka), prebiramo jih pred spanjem, zato ilustracije niso v prvem planu.

Trenutno so aktualne: Muca copatarica, Janko in Metka, Krojaček Hlaček, Kdo je naredil Vidku srajčico, Rdeča kapica, Sneguljčica, Pekarna Mišmaš...

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.9.2008 9:34:37   
ma&he
Mi pa že eno leto guslamo Enci benci na kamenci, vse tri zna že na pamet pa ji je še vedno zanimivo. Rada bi pa knjigo s pravljicami, ki si čist kratke, ko gremo spat, pa ne najdem nič pametnega. Ali veste za katero?

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.9.2008 11:31:24   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: frutka

Zverjasec

če je to ta, za katero obstaja tudi lutkovna predstava, sta moj pa še eden muzko nardila. Pri nas doma.

So what user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.9.2008 13:04:36   
BarbaraE
No, mi imamo pa doma že skoraj pravo knjižnico. Preberem ji pa tiste knjigice, ki si jih zaželi. Seveda pa občasno zaidemo tudi v ta pravo knjižnico.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.9.2008 14:51:46   
NRMM
Pri nas je trenutno IN knjigica Mojca Pokrajculja.Skoraj knjige ne rabim več,ker jo znam že na pamet.user posted image user posted image

Brali pa smo že Muca Copatarica,Nodi na 100 in 1 način user posted image ,vse zgodbice o Božičku,Sneguljčica,Rdeča kapica in še kaj bi se našlo.
Hodimo pa po knjigice v knjižnico,vsako soboto,da se tam še malo zaigrata,jaz pa v miru kaj pregledam.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.9.2008 14:54:15   
krfjolca
Pri nas vzgajamo pravega knjigožera. user posted image
Sicer še ni star 2 leti, ampak ima knjigice ful rad. Najrajši ima pesmice, največ so v uporabi Župančičevi Mehurčki, pa Kosovelovi Medvedki sladkosnedki, obožuje tudi ljudske pesmice. Od ostalih knjigic mu je grozno všeč Zelo lačna gosenica, jo že sam pove na pamet, pa Zajček Matevž, potem pa še knjigice od Lile Prap, so take zelo barvite, pa Cepecepetavček, Žogica Nogica, Mavrična ribica, Rdeča kapica.
Mu pa vsak mesec kupim vsaj eno ali dve slikanici, veliko raje kot igrače.

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.9.2008 19:34:54   
tins
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Pri nas vzgajamo pravega knjigožera. user posted image
Sicer še ni star 2 leti, ampak ima knjigice ful rad. Najrajši ima pesmice, največ so v uporabi Župančičevi Mehurčki, pa Kosovelovi Medvedki sladkosnedki, obožuje tudi ljudske pesmice. Od ostalih knjigic mu je grozno všeč Zelo lačna gosenica, jo že sam pove na pamet, pa Zajček Matevž, potem pa še knjigice od Lile Prap, so take zelo barvite, pa Cepecepetavček, Žogica Nogica, Mavrična ribica, Rdeča kapica.
Mu pa vsak mesec kupim vsaj eno ali dve slikanici, veliko raje kot igrače.

Popolnoma enak sezna (samo gosenice še nismo prebrali user posted image ).

Dodajam še: pesmice od Neže Maurer, Jurija Murija v Afriki, medvedek Boris....in pol vrhniške knjižnjiceuser posted image .

< Sporočilo je popravil tins -- 29.9.2008 19:36:11 >

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.9.2008 22:53:11   
frutka_
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: frutka

Zverjasec

če je to ta, za katero obstaja tudi lutkovna predstava, sta moj pa še eden muzko nardila. Pri nas doma.

So what user posted image

Zverjasca še v lutkah nisem videla. Razen v lastni režiji ene mamice.  
Gre o očetu Zverjascu, ki ima sinka Zverjaščka. Oba sta totalno simpatična grauža, z velikimi okli, podplutimi koleni in oranžnimi očmi.
http://www.emka.si/articlepages.aspx?articleid=351479 

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.9.2008 8:09:23   
tinkatonka
Meni sin ne dovoli da bi brala. Ampak skupaj listava knjige in komentirava slike. Vsak večer prelistava cca 10 knjig. Ne da se mu pa sedet na miru in poslušat. Upam da se bo to kdaj spremenilo, saj jaz obožujem branje in si želim, da bi tudi moj sin imel rad knjigice. Ampak sem u prilagajam in ga v nič ne silim.

Najbolj zanimive so Medo Jaka, Palček Tom, Velika knjiga o vozilih, Babica pripoveduje, knjiga kjer so notri vse klasične pravljice (Pepelka, Cesarjeva nova oblačila, Lepotica in zver, Sneguljčica,...).

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.9.2008 8:57:46   
zita
tinkatonka... ne boš verjela, ampak pri nas je povsem enako. Kmalu bo 3 leta, knjige gledamo že zeloo zeloo dolgo. Vse Nodije, rdeča kapica, sneguljčica, trije prašički, medoti jaka, razne druge knjige..doma je cela knjižnica. Na 14 dni smo v knjižnici, kjer si zbere po 5 knjig.. o avtomobilih, bagrih, barve, številke... Iz knjižnice gre povsem oborožen, pod vsako roko enoo knjigo, ves navdušen da jih nese domov
Vsak večer in vsako popoldne pred spanjem pa pregledamo tudi več kot 10 knjig.. tiste ki si izbere. Ampak to je zgolj gledanje, listanje, to kar njemu paše, kar je njemu všeč... magari vsak dan gledamo isti bager, isti avto..
Mogoče nam je uspelo v zadnjem letu 5 x do konca prebrati eno pravljico. Tudi jaz bi rada, da bi se enkrat izbral eno knjigo, pa bi mu jo prebrala..., vendar to pri nas ne gre.

V vrtcu bodo letos imeli ene vrste bralno značko, v celem letu morajo prebrati 3 knjigice in jih povedati, ampak dvomim da bomo to uspeli izvesti. Naš bo verjetno hotel vsaj 3 nesti s seboj naekrat in od vsake povedati samo tisto, kar je njemu všeč.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
30.9.2008 9:27:58   
Meceno
Hvala za predloge, sem našla nekaj kar morem naši v naslednjih mesecih prebrat. user posted image

No, midve hodiva tudi v knižnico oz ta mesec bolj pogosto, ker smo domače knjige vse predelali.

Včeraj sem vzela knjigo od Anje Štefan, saj je moji zelo všeč knjiga - BOBEK IN BARČICA. Sedaj pa imam od te iste gospe - MELJE, MELJE MLINČEK s sedmimi kratkimi pravljicami. Prva zgodbica se je včeraj super obneslauser posted image

- drugo pa sem vzela UGANKE oz STO UGANK tudi od Anje Štefan in Jelke Reichman

Že drugič pa imava tudi super knjigico, ki je moji Tari pisana na kožo ( se dostikrat dere brezvezeuser posted image ) - SOVICO JOKICO, napisal jo je pa Paul Friester in Philippe Goossens. Moja se reži, ker ve zakaj se greuser posted image .

- brale sva tudi o GOSPODU CIPKU IN še eno imeuser posted image , smešna knjigica oz nekdo je narisal čez vso deželo črto ....
- pa ZGODBA O DVEH KOZAH ( Murka in Minka )
- KOZA NEUMNA IN RACA TRAPASTA ( ena knjiga, dve zgodbi, ki se na sredini združita )

Prijetno branje

< Sporočilo je popravil Meceno -- 30.9.2008 9:29:26 >

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
10.10.2008 8:11:47   
ziva_
tudi meni je tezko izbirat knjige, v vsej poplavi knjig v knjiznici...
v veliko pomoč so mi ble knjige, ki so bile v programu knjigobube...
-  Nerodna Avguština
- Mufi
- Ah, ti zobki!
- Domino in tjulenj
- Igraj se z mano
- Zelo lačna gosenice...
vse so iz založbe EPTA...
... najboljse pa je bilo, da se je na to temo risalo, lepilo, skratka likovno ustvarjalo... je bolj pozorno poslusala, ker je vedela, da bo ustvarjala na to temo...
...sedaj imamo ustvarjanje na temo vseh knjig, ki jih prebermo...

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 23
10.10.2008 10:49:34   
katka11
poleg vseh, ki ste jih nastele je zelo fajn SMETIŠČNI MUC, za zimo pa odlicna tud PARKELJ MALIČ.
ena je sprasevala za krajse pravljice... mi mamo doma eno knjigo s pravljicami, temi klasikami, princeska na zrnu graha, obuti macek itd ampak v novejsi izvedbi , so kratke in ful dobre ilustracije, ze ce sam gleda knjigo mu je zakon, k se na slikcah res dogaja. sam vam pa ne vem povedat cigava je. bom pogledala pa sporocim.
ja pa findus in petrson sta zakon, pa zverjasec in zverjascek. drugac pa vse knjige o zivalih in rastlinah in national geografic...ze zelo zgodaj sva pa brala pojte pojte drobne ptice, pri enem letu in kmal je znal vse na pamet, pa se zdej se mu zdi fajn ko jo kdaj vzameva v roke...

(odgovor članu ziva_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
10.10.2008 21:08:32   
2ursae
naš je zdaj čist navdušen nad "Bi se skupaj gnetli na tej metli?", je napisala Julia Donaldson, avtorica Zverjasca in Zverjaščka user posted image . Ja, "Parkelj Malič" gre pa tud pri nam v uho. Ima obdobje, ko so čarovnice blazno popularneuser posted image , pa hudobe tud.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu katka11)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?