aurora28
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* Sem malo brskala po forumu in naletela na to: sem se kar mal zamislila nad svojim večnim pritoževanjem nad mojima Samo to jutro bom stopila čez kup perila in te odpeljala v park, da se boš tam igral. Samo to jutro bom pustila posodo v pomivalnem koritu in ti dovolila, da me naučiš sestaviti tvoje puzzle. Samo to popoldne bom izključila telefon in pustila računalnik ugasnjen, s teboj bom sedela na dvorišču in spuščala milne mehurčke. Samo v tem popoldnevu niti enkrat ne bom zavpila nad teboj, še takrat ne bom zagodrnjala, ko boš kričal in jokal za sladoledarjevim tovornjakom, pač pa ti bom kupila eno lučko, če se bo pripeljal mimo. To popoldne me ne bo skrbelo, kaj boš, ko odrasteš, ne bom ponovno premlevala vsake odločitve, ki sem jo sprejela v zvezi s teboj. Samo to popoldne ti bom dovolila, da mi pomagaš peči piškote in ti ne bom visela čez ramo, da bi jih popravljala. Samo to popoldne naju bom peljala v McDonalds na Happy meal, da boš lahko dobil obe igrački. Samo ta večer te bom držala v objemu in ti povedala zgodbico o tvojem rojstvu in kako zelo te ljubim. Samo nocoj ti bom pustila čofotati v banji in se ne bom razjezila, ko boš škropil. Samo nocoj ti bom pustila ostati dolgo pokonci, sedela bova v preddverju in preštela vse zvezde. Samo nocoj bom ob tebi dolge ure, zamudila bom svojo najljubšo oddajo na TV. Samo nocoj, ko ti bom šla s prsti skozi lase, bom enostavno hvaležna, da se mi je zgodill največji dar, ki je kdajkoli bil podarjen. Mislila bom na matere in očete, ki iščejo svoje izginule otroke, na matere in očete, ki obiskujejo grobove svojih otrok namesto njihovih sobic, na matere in očete, ki po bolnišničnih sobah gledajo nesmiselno trpljenje svojih otrok in v sebi kričijo, da ne zmorejo več. Ko te bom poljubila za lahko noč, te bom še tesneje in še malo dlje stiskala k sebi. Takrat se bom zahvalila zate. Ničesar drugega ne bom prosila, kot le za še en dan s teboj. Super Estrella, da si nas s tem pismom spomnila na vse dneve in noči, ko smo slabe volje in si mislimo: joj ko bi vsaj 5 ur spal v enem kosu, joj ko se vsaj ne bi drl kot jesihar v vozičku, joj ko bi vsaj lahko v miru brskala na RR, najbolj pomembno je, da imamo naše sončke ob sebi, samo to šteje, šteje njihov nasmeh in objem No pa mi je uspelo končati s peko drobnega peciva. Sva z mamo pekli navadne kokosove kekse in jih z mašinco rezali, druge - cimetove z mandlji pa sva delali z modelčki. In imamo spet zalogo za ob kavicah. Jana z veseljem bi šla v Logatec s teboj, ampak sva se včeraj z bivšo sodelavko dogovorili, da pride v četrtek k nama s svojo hčerko na obisk.