|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ob polivanju dati še?
24.9.2008 9:22:14   
Simonček
Naš trimesečnik kar pogosto poliva. Začel je pri dopolnjenem drugem mescu. Sicer se sedaj to dogaja skoraj pri vsakem obroku in ga kar mantra. Edino ponoči je boljše. Sedaj pa ne vem ali je pametno, da ko kar precej polije po pitju z ene dojke, ponuditi še drugo dojko? Ponavadi mu ponudim, ampak spet se ponovi zgodba - kar precej še potem izbruhne ven. Tako da očitno se naje dovolj. Ali pa to ni pokazatelj, da ima dovolj? Lahko je še vseeno lačen?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ob polivanju dati še?
24.9.2008 10:48:58   
*NikoLina*
Jaz ga ne bi dodatno dajala na dojko, če ne joka...mogoče pa ti s tem sporoča, da se je preveč najedel...

(odgovor članu Simonček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ob polivanju dati še?
24.9.2008 11:21:36   
Simonček
Saj, to sem si tudi jaz mislila. Ampak, nato ko pobruha, si še tu pa tam daje rokice v usta in se včasih zajoka kot če bi bil lačen. Nato pa ga pristavim nazaj k prsim in se spet joka - tako bolj milo....mogoče ga pa šraufa od preveč ujetega zraka v želodčku oz. od prepolnega želodčka?

(odgovor članu *NikoLina*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ob polivanju dati še?
24.9.2008 11:24:44   
Splet.Ka
Če bi vedela, kajneuser posted image . Naša punčka je ogromno polivala, tudi takrat, ko smo začeli po 6 mesecih že z gosto hrano. Ampak se je tudi ogromno dojila....tudi na pol ure, na eno uro.... Sem jo dojila, dokler je vlekla, ko je nehala, sem vedela, da je sita.

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu Simonček)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ob polivanju dati še?
24.9.2008 11:26:01   
nia5
Rokice v ustih niso znak lakote, mogoče se pa res preveč naje. Pa tudi moja včasih jokca po dojenju, vendar to bolj ko je zaspana ali pa pač nasploh sitnauser posted image

(odgovor članu Simonček)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ob polivanju dati še?
24.9.2008 11:27:01   
Simonček
user posted image

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ob polivanju dati še?
24.9.2008 12:11:57   
julči
naša ima tud refluks in zelo poliva. ko poje na eni dojki podre kupček, zraven veliko polije in jo vedno dam še na drugo, je naprej, ko spusti vem da je sita, podre kupček in spet ful polije. P mi je rekla naj ji vedno ponudim če bo lačna bo jedla. Ker če veliko poliva- to ni nujno da se prenajeda, naša ima refluks in NE MORE zadržat hrane v želodčku. Js bi na tvojem mestu ponudila. Joka se pa lahko zato, ker se ji hrana dviguje in to ni prijeten občutek- saj poznaš zgago?

(odgovor članu Simonček)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ob polivanju dati še?
24.9.2008 15:40:58   
Simonček
Ja, sigurno je lahko tudi to. Zgage pa na žalost ne poznam, ker me dosedaj še ni nič "zgagalo". Hvalabogu.
Julči, kako se obnaša tvoja, ko poje z ene dojke? Moj nato ob polivanju joče, nato še podereva kupčka, potem ga dam na drugo dojko in še preden jo zagrabi, joče. Mogoče je pa preveč ali pa ga še vedno matra zgaga? Včasih ga prisilim, da gre še gor in nato spet pije. Pri vas kaj podobnega?

< Sporočilo je popravil Simonček -- 24.9.2008 15:50:38 >

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ob polivanju dati še?
24.9.2008 18:31:43   
julči
Tako kot je pri vas se je obnašala naša ko še ni imela ranitala zaradi refluksa- to je zdravilo, ki zmanjša izločanje želodčne kisline, imela pa je zelo take kisle bruhce-po vonju, pomeni da jo je peklo. nočem te nič strašit da je pri vas tud to, samo bodi pozorna. Kako pogosto poliva oz.bruha- a je to samo pri podiranju kupčka al tud kasneje npr. uro do dve po obroku- povonjaj če je morda po kislem? js ga ne bi silila če noče- ker lahko da se res prenaje, lahko pa da je res refluks. Baje taki otroci lahko začnejo zavračati hrano, ker pogruntajo kaj jim dela težave. Tud js še nisem imela zgage, ampak baje je grozno. Kaj lahko narediš: po obroku naj čim bolj miruje v pokončnem položaju, dvignjeno vzglavje za 30 stopinj, nič premetavanja,.. zdravi se tudi z ranitalom (ker če mu nagaja kislina, lahko načne požiralnik v primeru da se ne zdravi). Kaj pa pravi vaš P? Mi smo na ranitalu že 3 m in je zdaj ok, tudi poliva počasi manj, čakamo pa gosto hrano- baje se potem to ustavi- upam!

res ni nujno, da je pri vas tudi refluks, ker veliko dojenčkov poliva in če je v mejah normale ni to nič hudega, če pa je dojenček jokav, razdražen, zavrača hrano, ne napreduje dobro na teži, potem je treba biti na to pozoren- sama bi prosila za napotnico za gastro na PK. (tudi meni je patronažna govorila, da se prenajeda, pa ni blo to)

Srečno in upam da nimate refluksa!

(odgovor članu Simonček)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ob polivanju dati še?
24.9.2008 19:39:00   
Simonček
Najlepša ti hvala, julči!!!
Tudi mi upamo, da nimamo refluksa.
Sicer še tudi poliva po obroku, včasih tudi čez 2 uri, ampak ne obilno, čisto malo polije tu pa tam. Kiselkast vonj pa je le takrat, ko po dojenju z ene dojke podre kupček in izbruhne nekaj sesirjenega mleka, ki smrdi po kislem.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ob polivanju dati še?
25.9.2008 15:00:27   
Simonček
Da še dodam, julči.
Danes smo bili pri pediatrinji na sistematskem pregledu. Rekla sem  ji kako je na stvari, pa je rekla, da je to čist običajno, da tako polivajo. Skratka, omenila sem tudi, da včasih noče več nazaj na dojko, ko mu ponudim še drugo. Rekla je, da ga pač pustim in bo potem že prosil, če bo lačen. Drugače pa je dodala, da refluksa sigurno nima, ker se dojenčki z refluksom kao čist drugače obnašajo. Naš pa je čisto v redu, saj vredu napreduje. Pridobil je 1130g na mesec. Naprej pa bomo videli... Bodimo optimisti.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ob polivanju dati še?
25.9.2008 16:34:46   
julči
no super, sam da je vse ok! Ker refluks je res zoprna zadeva, naša je danes namreč 2x izbruhala cepivo proti rotavirusu pri P.
Srečno


(odgovor članu Simonček)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ob polivanju dati še?
25.9.2008 21:30:37   
katy82
Simonček naša ma tud dokazan izrazit refluks ampak je vseeno napredovala po 1000 g na mesec,je blo pa obupno k jo je ful zgaga pekla pa ogromno je polila,mi je pa zato jedla na dve uri ali pa večkrat po malem sam da je kej noter ostal.Če se bo ponavljalo pojdi nazaj k P,nočem strašit sam naša je nehala dihat zarad tega pa je bla že tri mesece stara.

_____________________________

10.5. smo končno dočakali našo prelepo mačkico Laro
12.5. pa sem postala teta malemu lumpu Anžetu
Le kaj nam bo prinesel 16. december

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ob polivanju dati še?
25.9.2008 21:36:12   
julči
tudi naša odlično napreduje, vsak mesec po kg pa ima zelo močan refluks, rodila se je s 4 kg, zdej ma že 7350. non stop bruha in poliva, redi pa se superuser posted image

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ob polivanju dati še?
25.9.2008 21:37:43   
julči
aja še to, refluks imajo lahko tudi dojenčki ki nič ne polivajo, hrana se jim vseeno dviguje, a ne toliko da bi polivali. Sej pravim opazuj otroka, če je kaj narobe ti bo že pokazal.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ob polivanju dati še?
25.9.2008 21:38:22   
katy82
Julči kolk je pa tvoja stara,naša 4,5 meseca

_____________________________

10.5. smo končno dočakali našo prelepo mačkico Laro
12.5. pa sem postala teta malemu lumpu Anžetu
Le kaj nam bo prinesel 16. december

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ob polivanju dati še?
25.9.2008 22:38:37   
Simonček
Julči, povej mi še ali je bilo ponoči tudi hudo? Pri nas je zaenkrat ponoči ok.

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ob polivanju dati še?
25.9.2008 23:26:02   
julči
katy naša je stara točno tok kot vaša user posted image .

Grozno da je nehala dihat, kako je pa to zgledal, a mate angelcare? Bogica mala a ji je šlo v sapnik? Pa se vam stanje kaj zboljšuje? Meni se je zdelo da že gre počasi na bolje, pa evo dons spet cel popoldan je polivala, P ni mogla verjet, mi je hotla dat cepivo proti rotavirusu za domov, da bi ji v spanju dala.
Mi je pa rekla naj ji počasi začnem dajat riževe kosmiče (te od milupe, brez glutena, mleka,..) zmešane z mojim mlekom in pa kakšno polento isto z mlekom. A ti že kej daješ?
drugač se pa dojiva midve na tri ure, ko sva ble na PK so mi rekli naj ji ne dajem prej tudi če polije, ker ji bo še slabš, bolj pogosto je, bolj se ji dviguje in ji nagaja zgaga.
A imate vi zdravilo ranital?

Simonček pri nas je bilo ponoči vedno ok, nikol ni jokala, ker je takrat v mirovanju se ji tud tolk ne dviga.

(odgovor članu Simonček)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ob polivanju dati še?
26.9.2008 0:18:45   
katy82
Julči kje naj začnem:Na nedeljo mi je zjutraj dve ure po obroku bruhnila v loku čez zadnjo stranico postelce na tla,ta pljusk me je zbudil,sem jo pregledala,mala spala ko da ni nič,ustka prazna.Čez ene dvajset minut pa slišim en tak zvok k grgranje,jo pogledam in vidim da me odsotno gleda,ko sem vstajala je že pogledala z belim in bla modra pod očmi,hitro sem jo dvignila in obrnila na trebuh ter potrepljala po hrbtu,ven ji je steklo mleko.Šle sva v NM v B kjer sva ble na opazovanju potem pa so naju napotili na P v LJ na nočno snemanje,kjer so ugotovili,da ima močno izrazit refluks in da če ne bi imela vzglavja malo dvignjenega že od začetka bi najbrž že bilo lahko usodnouser posted image Uvedli so nama ranital 15mg 2x na dan,ker je imela požiralnik močno vnet,zdej po skoraj dveh mesecih je veliko boljše,čeprav mi zdaj par dni poliva in spet bruha v loku ampak je to sam enkrat na dan pa se ne sekiram preveč,po moje ji mleko ne paše k sem ga zamenjala k mi je aptamila zmanjkal pa še prerastla ga je.Ji pa že dodajam riževo kašico v AM,sem svojega pumpala in dala zamrznt.Sva od začetka na flaški k nama dojenje pač ni steklo.Me pa niso v P nč peljal v mlečno kuhinjo pa ne vem zakaj,mogoče zato ker so mi rekli,da bom čez dober mesec že uvajala GH pa se jim ni zdelo potrebnouser posted image .

Doma mamo pa AC ker brez njega nisem upala domov,piskal nama je ful od začetka ampak se je mala zmer predramla,ko sva zamenjala Aptamil za Novalac se je pa nehal.Zgleda da ji je to bolj odgovarjalo.

Dam ji pa včasih tud mal kaške na žličko pa ni glih interesauser posted image Važno da mi zgoščeno mleko popije,saj imamo še časuser posted image



_____________________________

10.5. smo končno dočakali našo prelepo mačkico Laro
12.5. pa sem postala teta malemu lumpu Anžetu
Le kaj nam bo prinesel 16. december

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ob polivanju dati še?
26.9.2008 14:46:24   
Alči
a mi lahko ena pove koliko je normalno da polije po obroku ko podre kupček, naš tko za en pljunek  najprej, pol pa še za eno taveliko žlico. Pa včasih tut k nehamo s kupčkanjem poliva tko v presledkih, pa tut če je pokonc....po kislem ne smrdi nič, a pol mislite da ni panike da bi mel refluks? HVALA!!!

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: ob polivanju dati še?
26.9.2008 20:15:56   
julči
Katy to je mogla bit pa grozna izkušnja. Še dobr da je blo to zjutraj da nisi več trdno spala. A se je po tem to še kdaj zgodil. Zdej sem vsa prestrašena in tamalo hodim gledat. Tvoji user posted image je šlo mleko verjetno v sapnik al kaj? a se ji zdej tud to še dogaja?
Js nisem opazla, da bi mela naša težave z dihanjem, sam pač skos bruha in ful jo matra kislina.
kako so pa ugotovil da ima vnet požiralnik- a s phmetrijo? Kako ste ga pa pozdravli- samo z ranitalom? A mogoče veš- ker naša kar naprej bruha,... a ima lahko klub temu da ima ranital 2x dnevno 15mg tud vnet požiralnik, al pa kakšne ranice- mene je tega ful strah.

Alči men so rekli, da če polije ko podira kupček oz takoj po hranjenju ni panike, problem je če poliva dosti po obroku npr. 1-2-3 h po tem ko je jedla, ker je hrana že zmešana z želodčnimi sokovi.... Otrok ki ima refluks to kar pokaže, ali pri hranjenju- zavrača, joka, po hranjenju noče bit v ležečem položaju, če ga peče joka,... Mislim da je pri vas v mejah normale, vseeno pa ti svetujem da izvajaš antirefluksne ukrepe (dvignjeno vzglavje,...) in opazuješ user posted image .



(odgovor članu Alči)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: ob polivanju dati še?
26.9.2008 21:09:55   
katy82
Julči to se je pri nas zgodilo samo enkrat,smo pa na P v LJ šle na nočno snemanje pa so nam to ugotovil.Nama je AC še parkrat piskal ampak se je zdej umiril HB.
Nisem te hotla prestrašt,to sploh ni bil moj namen sam bolš da malo večkrat čekiraš k to ni tko nedolžna zadeva.
Zarad ranitala ti pa ne znam svetovat,če mala ne kaže tiste razdraženosti in lepo je po moje ni treba doze povečevat,drugače pa dajo tudi controloc,ki naj bi bil malo močnejši,po moje je najbolše da pokličeš P in  mu poveš situacijo.



_____________________________

10.5. smo končno dočakali našo prelepo mačkico Laro
12.5. pa sem postala teta malemu lumpu Anžetu
Le kaj nam bo prinesel 16. december

(odgovor članu julči)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: ob polivanju dati še?
26.9.2008 21:30:42   
SpeliG
Še ena sotrpinka z refluksnimi izkušnjami; s Katy sva enkrat že "komunicirale". Me veseli, da gre tvoji mali na bolje, izkušnjo imaš res težko, HB za srečen konec. Meni se je le enkrat davila ponoči, pa sem hvalabogu skočila pokonci, ker sem jo slišala in jo takoj dvignila in še zdej, ko gremo proti 6. mesecu spim kot zajec...
No, hotela sem vam v bistvu vlit malo volje, mi smo zdej krasno, polivanja sploh več ni, pa imamo refluks še vedno prisoten - to vem, ker sem ji enkrat poskusno dala Milumil namesto AR in je bilo ubupno..
Tudi naša je napredovala krasno, skoz je bolj med bajski, tako da to ni merilo, prav lepo lahko napredujejo te "refluksčki".user posted image
Prejšnji teden sva začele jesti po žlički in je tako navdušena, da mi flaško kar zavrača, samo še trikrat dnevno imava flaško in posledično samo tolikokrat polurnega kupčkanja. Tako, da glavo pokonci, te otroci prav nič ne zaostajajo, jim je pač treba posvetit malo več pozornosti, napredujejo pa ravno tako user posted image !
Srečno!

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
26.9.2008 22:10:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu SpeliG)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
26.9.2008 22:12:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




darila
Lelly28 RR

Koliko dobrih mož obdaruje vašega otroka?

3 (23%)

2 (42%)

1 (35%)

noben (0%)


Število vseh glasov: 31

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!