|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   HSG....res tak bavbav?
26.9.2008 12:07:23   
misk2
drage moje...po tolkem casu se  je moj dragi ginekolog odlocil se za hsg.... je res to tak bavabav kokr se govori??? mal me je strah....ima katera ze izkusnje???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: HSG....res tak bavbav?
26.9.2008 12:32:22   
anabanana
HSG boli kot sto materuser posted image . Pa sem dala že marsikaj skozi ...

Ginekolog se za to preiskavo odloči če sumi na neprehodnost jajčnikov.

krepat ma ne molat

(odgovor članu misk2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.9.2008 12:34:18   
Sulfinija
No tudi mene je hsg bolel za znoret.Nočem strašiti.Meni punkcija ni bila tolk strašna na tričetrt ne kot je bil hsg.

Pa veliko sreče.

LP Mojcauser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.9.2008 12:37:36   
sayuri
No, jaz naj te pa potolažim, da mene HSG ni čisto nič bolel. 2x sem ga dala skozi in vse skupaj je bilo fertik v eni uri - sprejem, poseg, slikanje, izvidi. MAlce neprijeten je le občutek, ko ti vbrizga tekočino v jajcevode - kot en občutek napihnjenosti. Je pa res, da imam prehodne jajcevode. BAje boli tiste, ki nimajo prehodnih jajcevodov user posted image

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.9.2008 12:45:49   
misk2
ja sej se mi je kr zdel...sumimo pa da levi jajcevod ni prehod...kr sem imela ze lpsc in hsc ( septum) pa je reku da morva se to pred karkoli drugega...

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.9.2008 13:07:17   
miska73
Če so jajcevodi prehodni potem skoraj nič ne boli. Tako je bilo pri meni.
Če pa že vnaprej sumijo, da nimaš prehodnega jajcevoda, potem pa te res zna bolet. Ti kar malo zaženi panike in zateži da ti dajo kaj proti bolečinam.

(odgovor članu misk2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.9.2008 13:35:52   
boob
Mene je tud bolelo kot hudič. . . pol se mi je še alergija pojavla in sem imela 3 dni 41 vročine, pa trebuh me je bolel. . ojojjj. . pa na urgenci me niso hoteli sprejet, je rekla ena sestra da naj mal potrpim, ko sm pa to G povedala je kmal stola padla in škoda ker si nism imena zapomnla. . .
Nočem te strašit . . . Pri nekateri pa ni nič, so sam take bolečine kot pred user posted image

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.9.2008 13:46:54   
misk2
ja sej se psihicno  pripravljam na ta poseg...bom pol doma se 2 dni...sej izvid ti pa takoj pove a ne? a mi kera pove podrobno kako to zgleda?

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.9.2008 13:48:25   
misk2
aja pa se to....

sm slisala da veliko punc zanosi po tej preiskavi? je mozno???

(odgovor članu misk2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.9.2008 14:38:18   
boob
ZJutraj prideš tja okol 8-8.30, ko se vse punce zberete vam sestra da tabletko (če se ne motim spasmex-al neki tazga)proti napenjanju so te tabletke, čez kakih 15 min, pa začne klicat not eno po eno. . . hvala bogu so ZELOO prijazni, meni je ta poseg delal dr. Voglar (al neki podobnega, se ne spomnim točno), aja pa en kup študentou je blo zdravn user posted image  k ti vsi not bulijo user posted image . . no uglavnem pol ti not pod pritiskom spusti barvni kontrast, mene je tu kr fajn bolelo, čeprav sem imela vse normalno prehodno, no pa te slikajo. . . vse skupi traja 3 minutke. . se oblečeš in greš vn počakat.. . Ko vse punce končajo greste še enkrat not ena po ena, pa vas še oblečene slikajo. . čez cca 30 min dobite izvide in greste domou. . .
OBVEZNO si zrihtej prevoz za domou.  . naj te pride iskat kdo, ker boš vsa omotična. . to pa res priporočajo.. .
POl moreš pa počivat, pripada ti pa 3 dni bolniške. . no jst sm imela 14 dni, ker sm imela tako močno reakcijo.
Če te še kaj zanima pa kar praši. . .
. . pa srečno user posted image user posted image user posted image  . . . .

kdaj pa imaš HSG

(odgovor članu misk2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.9.2008 14:40:40   
boob
Aja. . pa še odgovor na drugo uprašanje. . . ja nekatere kar hitro po tem zanosijo, čeprav priporočajo en mesec da ne-zaradi slikanja pa sevanja. . . No jaz nism med tistimi user posted image  . . imela sem ga pa pred 6 meseci

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.9.2008 14:56:51   
misk2
hvala za podrobno razlozitev....imam ga v torek.... user posted image  zate

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.9.2008 15:00:50   
lenna
Jaz sem imela hsg lani decembra, pa me je tudi bolelo ko hudič. Ampak ko berem, kaj se je dogajalo z boob, pa vidim, da se res nimam kaj pritoževat. Sem imela pa prehodne jajcevode. Zanositi pa mi še ni ratalo; mogoče v naslednjem mesecu, ko imam prvi IUI.

(odgovor članu misk2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.9.2008 15:07:22   
ziva1
Mene pa zanima, če ne dobiš kakšno narkozo za ta postpek. 

(odgovor članu lenna)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.9.2008 15:15:04   
hubi
Meni je bilo zoprno, ko mi je vstavljal lijak, bolelo je pa, ko je vbrizgal tekočino (ampak je za preživet). Pol ure prej sem pa dobila inekcijo spazmeksa, da se mišice sprostijo. Sem pa imela vse prehodno, menda je huje, če ni. Potem je treba kakšen teden počivati. Zanosila sem en teden po postopku, pa je z otrokom vse ok. 

(odgovor članu ziva1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.9.2008 15:27:15   
Hope2
Meni ni bilo hudega oz ni bolelo, samo neprijetno je bilo. Sem pa pol ure prej dobila 2 spazmexa. Zanosijo ponavadi tiste, ki imajo delno zamašene jajcevode in so bili ovira za zanositev. S to preiskavo pa ti malo "prepucajo rove" in lahko zato uspeuser posted image

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.9.2008 16:36:56   
tiana
hsg?lah ena na kratko razloži kaj je to? pa zakaj pride do tega pregleda...

....za dežjem vedno posije sonce...

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.9.2008 17:03:20   
boob
na hsg poseg te da tvoja G, če nemoreš zanosit več ko leto dni. . .pol te začnejo pošiljat po raznih pregledih-preiskavah. . na HSGju ti slikajo maternico če imaš mogoče pregrado in prehod jajcevodov, če jih imaš zamašene in (zaradi tega nemoreš zanosit) ti jih 'spucajo'.

(odgovor članu tiana)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.9.2008 17:30:40   
tejčica30
Jaz sem HSG dala skozi pred kratkim - avgusta. Ker imam maternični vrat malo pod kotom, se je G ful matrala, da mi je tisto kapico s cevko gor namontirala. Me je fino namrcvarila. V zadnjem poskusu pa je le ratalo. Potem je bilo kot en malo močnejši krč ampak je hitro minilo. Mi je G rekla, da imam kar visok prag za bolečine... Po posegu me je malo slabilo, kot ob hudih menstrualnih krčih, do takrat ko sem prišla domov pa je že popustilo, tako da nisem niti tablete rabla vzet. Aja, tam mi niso dali nič proti bolečinam.

Zamišljaj si, da porod boli 100x bolj (govorim sicer na pamet, ker še nisem rodila) in da greš na HSG z namenom, da bi čimprej doživela rojstvo. Tako ti bo lažje in boš tudi HSG bolečino pogumno prenesla!
Pa srečno!

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.9.2008 19:49:38   
alda
mislim, da je vse odvisno kdo in kje ti ga delajo!
Men so ga v Šempetru in čeprav imam zelo nizek prag bolečine, sem bila prav presenečena, da ni nič bolelouser posted image
Sem pa res dobila, eno injekcijo, in sem ostala čez noč...
So pa s tem pregledom ugotovili nepravilnosti, ki so jih potem že naslednji mesec z laparo odstranili
In rezultatuser posted image , takoj po prvi dozi klomifena po lapariuser posted image user posted image user posted image

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu tejčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.9.2008 20:16:16   
LunaLuna
Jaz imam pa HSG v sredo. V torek dam kri in če je vse ok, mi bodo opravili v sredo HSG. Ful me je stah in zdej ko tu berem, da fajn boli, me je še bolj.

Sicer pa imam eno vprašanje: Ali greš po posegu takoj domov ali ostaneš do večera v bolnici? Meni ni nihče nič povedal, ker smo se pač slišali samo po telefonu, ko smo se dogovarjali za datum. Svojo G sem pa prej pozabila to vprašati.

Upam, da preživimuser posted image .

(odgovor članu alda)
Neposredna povezava do sporočila: 21
26.9.2008 20:25:23   
kajsica
Mene ta HSG ni nič bolel, pa imam en jajcevod deformiran (neuporaben) in enega neprehodnega.

Moj nasvet, jaz sem preden sem šla na to zadevo sem eno uro prej spila 2 ketonala (ki sem jih dobila pri osebni zdravnici), potem pa mi je še sestra dala enega. Jaz ti priporočam, da vsaj eno uro prej vzameš neki protibolečinskega in se pripraviš na HCG kot na navaden ginekološki pregled. Nikar ne misli na to da boli. ker če se boš zakrčila in boš kao pripravljena na bolečino ti ga bodo težje naredili ali pa sploh ne in to te bo bolelo. Samo sprosti se kolikor se da in to je to!!!!

(odgovor članu LunaLuna)
Neposredna povezava do sporočila: 22
26.9.2008 20:36:25   
bati

Živjo,

jaz sem imela tudi hsg preden sem zanosila....pa sam hsg ni bil grozen...osebje je bilo prijazno...tko da sem se pogovarjala z zdravnico vmes....mal je zabolel...pol je blo pa ok....edin res tisti dan počivaj ker kasnej dobiš krče ampak itak lahko vzameš kak tablet da te mine...

Ti pa priporočam če je možnost da te dragi tisti dan razvaja ti pa samo leži in počivaj...

(odgovor članu misk2)
Neposredna povezava do sporočila: 23
26.9.2008 20:48:09   
LunaLuna
IZVIRNO SPOROČILO: bati

Ti pa priporočam če je možnost da te dragi tisti dan razvaja ti pa samo leži in počivaj...

Mislim, da se bo dalo to uredit. user posted image

(odgovor članu bati)
Neposredna povezava do sporočila: 24
26.9.2008 21:45:01   
misk2
mislim da se bo tudi pri meni to dalo urediti..ker si je vzel dopust da me pelje in da me razvaja ....user posted image ...drzim peswti tudi zate...lahko pa se slisiva v torek popoldne in ti povem kako je bilo...

(odgovor članu LunaLuna)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?