|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladki marčevk
23.9.2008 8:42:08   
Katiandi
Zraven Jakata je pa njegova sestrična Ajda - stara 10 mesecev.

(odgovor članu Katiandi)
Neposredna povezava do sporočila: 4401
23.9.2008 9:13:15   
mergetka
Dobro jutro!!

Kaki lepi ježeki, Katiandi!!!!user posted image user posted image Ful si se potrudila. V kolkem času ti je pa ratalo to naredit?

Mi mo tudi ok spali, najprej ob pol 10h do pol 2h in pol naslednja runda še do pol 7h. Včeraj so ga matrali zobeki, a noben se še ni prikazal.

IZVIRNO SPOROČILO: Ursi2

No, mislim, da bota zobka kmalu zunaj in bo bolje.
Tako da imamo sedaj že 7 zobkov. Ma, še malo, pa mu bom lahko dala bedrco in jo bo kr sam glodal. user posted image user posted image user posted image

user posted image
Bravo Luka za sedmico!

Hvala Dinki user posted image . Najbrž bom kupila rdečo marelo, sam moram jo pogledat še v živo.

IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

IZVIRNO SPOROČILO: mergetka

Zofy, hvala za informacije!! Sam še neki: kolikokrat pa je ta tečaj?

1xna teden, ampak se mi zdi, da se za 2x na teden tudi lahko zmeniš. Je pa skupaj 10 ur.

Hvala, Zofy. user posted image

Lep dan vsem mamicam in čmrlom user posted image

(odgovor članu Katiandi)
Neposredna povezava do sporočila: 4402
23.9.2008 11:19:40   
Dinki
Madonca kako zatišje je tu gor, smo marčevke padle na 2. stran.

katiandi, Jaka je fuuuulllll simpatičen, res! In krasne tortice ste imeli! Je možno, da bi nam zaupala recept kako se naredi in predvsem koliko časa ti to vzame?

lona76, upam, da je Taja bolje in da je bila noč OK. Sporoči kako je bilo na pregledu.

ursi2, čestitke za že 7. zobek user posted image user posted image . A Lukca še zmeraj podojiš po vsakem obroku? Sem brala kako in kaj vse je....kdaj ga pa pol dojiš user posted image .

No, Titek sedaj spi, sva ravno iz obiska, sva bila pri sosedi na jutranji kavici. Jaz grem pa malo za kosilo pripravljat. A imate vse zimsko vrečo pri vozičku ali boste prakticirale bolj deka varianta?

Uživajte.....

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4403
23.9.2008 11:50:15   
Špela100

Mi mo tudi ok spali, najprej ob pol 10h do pol 2h in pol naslednja runda še do pol 7h. Včeraj so ga matrali zobeki, a noben se še ni prikazal.

Margetka to je pa natanko naš urnik od včeraj. Isti timing user posted image user posted image user posted image

Katiandi kako lepi ježki, jaz bi tudi, sam mal me skrbi, ker pol bi mogla vse sama pojest user posted image user posted image user posted image . Dej zaupaj nam recept.

Dinki jaz imam voziček od bebe comfort in sem že zadnjič razmišljala, da bom morala zimsko vrečo dokupit, ker deka varianta se ne bo obnesla, naš preveč brca in bom skoz popravljala.

No to pa čisto izven konteksta:
Vam moram povedat, da sem zadnjič, ko sem imela čas user posted image user posted image , to se redko zgodi, mal po drugih temah skakala in sem mal avgustovke brala in se spominjala našega prvega meseca user posted image in sem prebrala, da so enemu možu od ene avgustovke za zabavo ob rojstvu otroka prijatelji pripeljali striptizeto. user posted image Sem bila čist paf...potem so se še slikarli in ji je slike kazal kako ji on dol hlačke vleče, moderc odpenja in jo še neki bo bazenu metal. Ona je bila ful žalostna. Ma zdaj pa jaz več ne vem al jaz nisem več normalna al sem jaz preveč staromodna, sam jaz prvo ko bi z bolnice prišla bi mojega pred vrata postavila. Jaz z njegovim otrokom v bolnici on pa moderce odpinja. Kdo je zdaj normalen???? Me je to čist iz tira vrglo, da že par dni o tem razmišljam...boga avgustovka.

Mi bomo danes pa hruško probali.

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4404
23.9.2008 12:32:36   
Naša črtica koraka
Re: Nevarnost soje - posebej za otroke!!
Napisal: evo članek
Datum: 19.09.2008 13:50

Soja ni tako zdrava, kot morda mislite

nedelja, 14. september 2008 @ 22:31 CEST

Piše: Sonce

Kljub splošnemu prepričanju, vse več raziskav kaže, da negativne strani uživanja soje občutno prednjačijo pred pozitivnimi. Sojo sicer še vedno obravnavamo kot poosebljenost zdrave prehrane, ki bo rešila vse vegetarijanske in druge prehrambne zagate in s svojo multifunkcionalnostjo rešila naše puste obroke.

Kaj je narobe s sojo?

Medtem ko v Aziji uživajo cela sojina zrna, zahodne kulture iz soje naredimo najrazličnejše izdelke, predvsem pa iz nje izločamo beljakovine in olje. Žal pa se pri tem procesu iz soje ne odstranijo toksini, ki se že sami po sebi nahajajo v zrnih soje, temveč ti na visoki temperaturi, visokem pritisku, v alkalnih in kislih kopelih postanejo celo rakotvorni.

Z uživanjem sojinih izdelkov povezujemo tudi:

težave s ščitnico (težave s težo, izguba las, izguba libida…)
prezgodnje pubertete in druge razvojne težave otrok in mladostnikov
nastanek rakavih obolenj
poškodbe možganov
težave s plodnostjo
alergije

Dandanes naj bi bilo okoli 80 odstotkov soje gensko spremenjene, zaradi česar smo lahko le še dodatno zaskrbljeni. Nikar se ne tolažite, da uživate malo soje. Ogromno predelane hrane vsebuje velike količine sojinega olja, ki ga nevede uživamo skoraj vsak dan.

Otroci naj ne jedo soje

Soja škoduje odraslim, a posledice so še toliko večje za otroke. Ti so v obdobju, ko se njihova telesa še razvijajo in so zato dovzetna za delovanje soje, ki posnema delovanje hormonov. Prav zato vedno več zdravnikov odsvetuje uživanje sojinih izdelkov med nosečnostjo.

Tako nikar ne nadomeščajte mleka s sojinimi nadomestki, saj so otroci ob uživanju le-teh izpostavljeni kar 6- do 11-krat večjim količinam hormonov, ki posnemajo delovanje estrogenov, kot odrasli, ki uživajo hrano iz soje. V krvi se nabere kar 13 do 12.000-krat več omenjenih hormonov, kot je normalna raven estrogenov. Tako malčki, ki jih hranimo zgolj z nadomestkom iz soje, dnevno zaužijejo enako količino hormonov, kot jih vsebuje pet kontracepcijskih tabletk.

Katere sojine izdelke izbrati?

Najlažji način, da se izognete soji, je seveda uživanje sveže pripravljene zelenjave in drugih polnovrednih izdelkov. Izdelki, ki vsebujejo sojo, morajo biti označeni z opozorilom za alergike. Kljub vsem negativnim kritikam pa moramo poudariti, da obstajajo tudi zdravi sojini izdelki - prav vsi pa so fermentirani.

S fermentacijo se namreč zmanjša količina fitinske kisline in toksinov v soji, nastanejo pa naravni probiotiki, ki jih naša prebavila dodobra izkoristijo.Zmanjša se tudi vsebnost izoflavonov, ki so po kemični sestavi podobni estrogenu in lahko motijo telesu lastno proizvodnjo tega hormona.

Tako izberite med sledečimi sojinimi izdelki:

Natto - fermentirana zrna soje z lepljivo teksturo in močnim okusom po siru. Vsebuje encim nattokinase, ki redči kri. Je najbogatejše živilo z vitaminom K2 na svetu in vsebuje izjemne bakterije, bacillus subtilis.

Tempeh - izdelek iz soje, narejen iz sojinih zrn, ki jih zdrobijo in jim dodajo koristne bakterije. Izdelek nato fermentirajo in oblikujejo v kocke. Pogosto se uporablja kot nadomestek mesa.

Miso - je podobno kot tempeh, fermentirana soja. Vsebuje nekaj izoflavonov in ima visoko vsebnost natrija, zato ni ravno najboljši vir sojinih beljakovin

Vir: lifestyle.enaa.com

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 4405
23.9.2008 12:42:40   
Naša črtica koraka
Tole sem našla na medovernet, pa sem končno našla čas, da sem pripopam, ZA VSAK SLUČAJ, če katera prakticira sojo ... ok, ko bomo v MENOPAVZI, bo soja dobra za naše telo, zdaj pa še ne, razen MOGOČE tistih izdelkov, za katere so napisani, da so varni.

Seveda, ne trdim, da je pripopek zgoraj suho zlato ...

res hitim, zato pišem malo križemkraž,

ČESEN: ima mogoče katera DOMAČ ČESEN, bi želela odkupit nekaj strokov ... tistega iz kitajske, ki je z gammma žarki obdelan, nekako ne bi več, hvala

JEŽKI: superuser posted image , sploh ta miceni, jaz bi tudi recept user posted image user posted image , pa prosim z debelo, da ga ne bo mogoče spregledatuser posted image

VREČA: anja bo v vreči, deka je čisto mimo, skoz imaš potem komplikacije ... pada dol in prav gotovo pade v lužo takrat, ko bi bilo najmanj treba, grrr.

ZOBOVJE: bravo, Luka za ŽE SEDMI ZOBEK!!!!! A imaš kakšno slikico z njegovim nasmehom, da vidim kako izgleda dete s 6-7meseci s 7zobki!
Naša anja je še vedno zgoraj brez.

ZGORAJ BREZ in STRIPTIZETE: ma, to je pa res čisto izven konteksta kar so naredili prijatelji IN mož te avgustovke ... eni so pa res BUTLI. Uboga ženska, zdaj bo pa imela še večjo poporodno depresijo ...

alarmček

< Sporočilo je popravil Naša črtica koraka -- 23.9.2008 12:59:19 >

(odgovor članu Naša črtica koraka)
Neposredna povezava do sporočila: 4406
23.9.2008 13:06:40   
Klaudy
oj,

sploh ne morem verjet, kako se razpisujete o zobkih vaših malčkov. user posted image user posted image user posted image

Mi pa smo še vedno brez, mantrajo pa nas menda že od tretjega meseca.

Jaz bi moji mali rada ponudila riž, pa ne vem katerega ji naj skuham. Mogoče ve katera oz. kaj kuhate ve?
Hvala vam že vnaprej.

Jaz imam ful malo časa, zato komaj utegnem kdaj prebrat vas ali pa še kaj napisat.

Vsem hvala lepa ob čestitki za 6 mesecev ter vračamo čestitke vsem slavljencem. Uživajte.

Neposredna povezava do sporočila: 4407
23.9.2008 13:10:05   
Naša črtica koraka
user posted image
user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image
user posted image URBAN user posted image
user posted image ANISuser posted image
user posted image JULIJA user posted image
user posted image JAKAuser posted image
user posted image KAJAuser posted image
user posted image KRISTJANuser posted image
user posted image NATAŠAuser posted image

user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image
Vse najboljše in najzdravejšeuser posted image ,
da bi vam zobki pognali
in mamicam lep
nasmešek dali ...
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4408
23.9.2008 13:55:29   
aleži
IZVIRNO SPOROČILO: Naša črtica koraka
JEŽKI: superuser posted image , sploh ta miceni, jaz bi tudi recept user posted image user posted image , pa prosim z debelo, da ga ne bo mogoče spregledatuser posted image  

obvezno in user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  fulllllllllllllllllllllll lepo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 4409
23.9.2008 13:56:05   
aleži
IZVIRNO SPOROČILO: Naša črtica koraka

user posted image
user posted image URBAN user posted image
user posted image ANISuser posted image
user posted image JULIJA user posted image
user posted image JAKAuser posted image
user posted image KAJAuser posted image
user posted image KRISTJANuser posted image
user posted image NATAŠAuser posted image

Vse najboljše in najzdravejšeuser posted image ,
da bi vam zobki pognali
in mamicam lep
nasmešek dali ...
user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 4410
23.9.2008 13:59:39   
aleži
Bom samo na hitrco povedala kaj je danes jedla Sara:
rdečo peso prekuhano, riži, malo ribe oslička in sok od pomaranče.............. lizala si je usta in stegovala jezik in kričala ..........njami, še bi mami!!!!

zdaj pa grem, ker kliče me

danes grem pa na plesne vaje z Žigcem in komaj čaka...... no, verjetno bolj jaz kot on!!user posted image user posted image

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 4411
23.9.2008 14:05:18   
Katiandi
Recept sem našla na kulinarika. net, tule je link:
http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Torta_jezek-5742.html
Sem akr celo maso za testo naredila skupaj, pa sem morala potem v lavurju mešat, ker nimam takšne velike sklede.user posted image  Sem pa testo spekla en dan prej, pa tudi kremo sem skuhala zvečer, drug dan pa še dodala margarino in oblikovala ježke. Ti vzame kar veliko časa, sploh te finese na koncu: oblivanje s čokolado, pa pikanje bodic, največ pa sem porabila za rezanje mandljev (jih neso imeli narezanih v trgovini). Sem pa še potem uspela spečt hrenovke v testu, še dobro da smo imeli kosilo pri tašči, drugače mi nebi zlavfal s časom.

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 4412
23.9.2008 16:02:16   
Lona76
Katindi full so ti lepi ježki ratal ampak to je pa res kr veliko dela.

Današnja noč. KATASTROFA. Taja full pozno zaspala in še to se je pol skos zbujala pol pa ob treh ni hotla zaspat nazaj in se je jokala k .... Tko da smo danes vsi zaspani tudi Tilen. Je ponoči prišel k nama da ga je strah in potem revež ni mogu zaspat, ker se je Taja tok jokala.
No sva pa bili pri zdravniku in imamo 6. otroško bolezen. Se mi je kar zdelo ker se je zjutraj zbudila vsa flekasta po glavi. Upam, da danes ne bo vročine in da bojo fleki samo 3 dni, ker more bilt lepa do nedelje ker imamo krst user posted image .
Grem naprej kuhat.

(odgovor članu Katiandi)
Neposredna povezava do sporočila: 4413
23.9.2008 16:33:30   
san
katiandi user posted image user posted image user posted image , res si se potrudila. pridna mami! mi smo kar s kupljeno tortico proslaviliuser posted image .

dinki, jst mam tud kar vrečo, ampak ne jane. eno od chiccota še od izabele, pa je čist ok.

lona, ma boga taja... sm čist brez besed. kaj vse je v tako kratkem času že fasala. ma boščka, res. a krsta pa ne moreš prestavit? upam, da ste danes bolje in da bo noč ok.

aleži, njami, še meni se sline cedijouser posted image

pa hvala vsem za čestitke in nčk za lepo pesmicouser posted image

zobki... naš nam res nagaja. čist se ga že vidi, ampak ven pa nočeuser posted image .. .no, bo že. naše razpoloženje je tako ako. 1 noč ok, druga noč katastrofa.... zdej sm se že navadlauser posted image
pa čestikte ursi vašmu korenjaku za zobkeuser posted image

ćesen, jaz kupim v lj na trgu in upam, da je res domačuser posted image - nikol ne veš namreč od kod oni kupijo. grem pa tja kjer nimajo vse zelenjave kot iz knjige, ampak je le-ta različnij oblik

nčk, hvala za članek, jaz sicer ne prakticiram soje, ampak si jo vedno neki želim, k mislm da je zdravauser posted image

striptizete...user posted image uboga avgustovkauser posted image user posted image user posted image

pa se je zbudu urbanuser posted image in jokauser posted image

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 4414
23.9.2008 16:36:51   
san
evo spet spi

danes smo jedli juhico, no, zelenjavo (koleraba rumena in zelena, korenček, bučke, cvetačka in brokoli) skuhano, nezačinjeno in pretlačeno z vilico in je pojedu zvrhan krožnikuser posted image

pa spet jokamouser posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4415
23.9.2008 16:37:30   
san
a slikce so že?

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4416
23.9.2008 16:45:59   
mergetka
Vam moram povedat, da sem zadnjič, ko sem imela čas , to se redko zgodi, mal po drugih temah skakala in sem mal avgustovke brala in se spominjala našega prvega meseca in sem prebrala, da so enemu možu od ene avgustovke za zabavo ob rojstvu otroka prijatelji pripeljali striptizeto. Sem bila čist paf...potem so se še slikarli in ji je slike kazal kako ji on dol hlačke vleče, moderc odpenja in jo še neki bo bazenu metal. Ona je bila ful žalostna. Ma zdaj pa jaz več ne vem al jaz nisem več normalna al sem jaz preveč staromodna, sam jaz prvo ko bi z bolnice prišla bi mojega pred vrata postavila. Jaz z njegovim otrokom v bolnici on pa moderce odpinja. Kdo je zdaj normalen???? Me je to čist iz tira vrglo, da že par dni o tem razmišljam...boga avgustovka.

HALO!?!

Ma te so pa res "pravi" prijatelji!! Se strinjam s tabo, Špela, da je boga...

Meni je blo tako lepo po porodu, ko sem videla svojega user posted image , kako raznežen je in kako carta malega... pa kako nama je lepo pripravil Dom... si ne predstavljam, kako se je morala počutit ta punca user posted image

Drugače so pa meni mimo tudi fantovščine, kjer t.i. prijatelji mučijo bodočega ženina in ga napijejo do nezavesti in pol mu naredijo kako piuser posted image . Mislim, v čem je fora?????

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 4417
23.9.2008 16:49:43   
mergetka

IZVIRNO SPOROČILO: san

a slikce so že?

San, slikce so že, sam jih ne morem dat gor! Pravijo, da v teh tednihuser posted image pripravljajo novosti.

Kolk dolgo si kuhala kolerabo?

Lp in naj Urbana zobek ne muči preveč....

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4418
23.9.2008 17:11:45   
Vilma
Dober dan marčevke user posted image
Najprej hvala za Julijine čestitke. user posted image  Pol leta je res hitro mimo, še malo pa bo treba delat. Zame bo kar težko, po dveh letih in pol v službo.
Da pa se moja služba bliža, kaže tudi to,da z mojim ful laufava okoli za avto zame. PRed vrati je tudi slabo vreme in si ne predstavljam več bit sama doma z dvema malima otrokoma in brez avta. Že tako sem dolgo zdržala. Tako da če bo po sreči, bom jutri že mobilna in bom daj lahko hodila še na srečanja marčevk. user posted image

Špela jaz bi svojga že v porodnišnici pred vrata postavila! Kaj takega pa ne! Striptizeto za rojstvo otroka?! user posted image  Ma so čist zmešani!!!

Kar se tiče vozička imamo tudi mi vrečo in je boljša kot dekica.

Zokbi: pri Juliji se še nič ne kaže. Če bo tako kot pri bratcu, bo treba počakat še par mesecev. A veste, da ima moj sine 21 mesecev in da še vedno nima ene spodnje dvojke. user posted image  Po mojem ima Ursijev Luka skoraj več zobkov moj Dominik. user posted image  S temi zobki je res zelo zelo različno.

Drugače pa sta naša dva oba prehlajena. Kar pomeni še bolj neprespane noči. Ampak tokrat ne bom jamrala itak nič ne pomaga. user posted image  

< Sporočilo je popravil Vilma -- 23.9.2008 17:12:49 >

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4419
23.9.2008 18:30:54   
Ursi2
Živjo!
No, naš mišek spi, jz pa za comp. Kaj pa drugega?user posted image user posted image

Katiandi, res ful lepi ježeki! Mi mamo pa drug mesec god in mu bom eno torto nardila, pa še razmišljam kako bi, da bi jo lahko tudi on malo vstran dobil. Če imate kake ideje, prosim, kar na l+plan z njimi. Pa kake ideje za obliko. Sedaj sem nečakinji in nečaku že nardila torto v obliki pikapolonice in čebelice pa v obliki avta. Bom vidla, kako bo!

Boga Taja, no pa če je 6. bolezen in so že pikice, potem je najhujši že mimo, al! user posted image user posted image user posted image  pa da bote kmalu zdravi!

Hm, kar se pa tiče hrane je pa pri nas tako.
Zjutri, ko vstane jema kašico in odvisno od tega, kolko jo poje. Če poje veliko se ne podojima, če ne pa je najprej dojenje, potem pa se grema umit, previt, preoblečt. Potem pa, ko hoče, se spet podojima in preden da zaspi še malo dojenja. Ko se zbudi mu pripravim kako malco (sadje ali riž s sadjem). Potem pa je spet odvisno, koliko poje. Potem grema na sprehod ali pa ven na vrt delat in če prej ni velko pojedu, pač morem nekje na sprehodu ga še podojit. Ko pridema domov mu skuham kosilo, potem pa spet dojenje preden da zaspi. Ko se pa zbudi pa dojenje (včasih, včasih pa ne) in potem je navrsti kašica, preden se gremo kopat in spravljat spat, potem pa še vsaj 2x-3x dojenje, preden da nekje med 21 in 22 zaspi. Ja, pravi lakotnik je naš miško. Sej je tk, da včasih kr neki poje, včasih pa 2 ali 3 žličke. Ampak važno mi je, da se počasi navaja  na en red iin na to, kdaj so obroki. Da ne bo potem prvič jedel še le kosilo, tako kot sem bila jz navajena, dokler, da nisem zanosla. Takrat sem pa začela malo pazit, na red in sem zajtrkovala. Mi naši skor niso verjeli, dokler da niso vidli.user posted image

Ja, jz mu kuham kr tak riž, kot ga uporabljam za mlečni riž, ko je bolj okrogel in se bolj razkuha. Ampak, če sma pa pri nas doma, kjer uporabljajo sam basmatega, mu pa ne grem kuhat drugega uin ga tudi rad je.

Ja, sej vem, da je Luka ful hiter pri zobkih. Me sestra zabava, da sploh ni dojenček oz. da noče bit. Ker pri nas doma je sedaj v 4 letih 6 vnukov - ena je 4 leta, 2 sta 2 leti, ena je 15 mesecev, potem je eden 11 mesecev in naš 7 mesecev. In je res ful močen, ful hoče bit pokonci, sedem zobkov, mu vsi govorijo, da bi rad dohitel ostale. user posted image

Me pa zanima, če kaj veste, kako je z zobozdravnikom. Sem vprašala pri nas, kako je, pa so rekli da pred enim letom ne, v Sg-ju morjo it pri 6 mesecih, ne glede na to, ali je že kak zobek ali ne, v Logatcu pa so rekli da ne prej, ko pa pri 2 letih. Se mi pa zdi, da bi blo pa že fajn, če bi šla. Mu sicer vsako jutro in večer malo čoham, da se navadi in prav uživa. Mi kr sam nastavi in čaka, ko vidim, da primem zobno ščetko. Sam je zen je, ko mu jo pol vzamem.

Drgač pa smo mi danes že tud ok, Je mel včeri zvečer 38,8, vročine, pa sem mu jo zbijala s hlajenjem in je danes že brez in dobre volje spet.

Sem se pa lotla malo njegove omare, da sem malo vidla, če kaj še rabi za zdej in za zimo, pa smo bolj kot ne preskrbljeni. Sma večino dobla oz. sposodla. Sem pa tud pospravla tisto, kar mu je premalo in se je nabralo za 3 škatle (št.62) Št 50 in 56 smo že zdavnej pospravli.

Me pa zanima, če imate vi za ponoči spalne vreče. Bi jo kupla našmu, ampak ne vem kolk veliko bi mu. Mi je sestra posodla zdej eno ki je številka 1 inmu je zlo naknap pa še zadrgo ima posredini in se mi zdi, da ga kr precej žuli. Bom vidla, če bojo imeli kajfajnega v Lidlu v pon.

Pa še eno fajno povezavo za čevljčke in oblekce, sploh za tiste, ki imate že kakega večjega čmrlja doma. Je fajn trgovina, kjer vsak torek menjajo ponudbo, vendar je  v ponudbi kake tri tedne. Mi smo gor nabavli že kar nekaj stvari tako oblek kot tehničnih in so kvalitetne Tudi vozek smo kupli gor - Traxxov Jaguar s trdo košaro in smo dali za njega 238 €.
http://www.eduscho.at/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/at/-/EUR/TdAtBrowseCatalog-Start?CategoryName=phase_1&Entry=nlpopup

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 4420
23.9.2008 18:58:47   
san

IZVIRNO SPOROČILO: san

a slikce so že?

San, slikce so že, sam jih ne morem dat gor! Pravijo, da v teh tednihuser posted image pripravljajo novosti.

Kolk dolgo si kuhala kolerabo?

Lp in naj Urbana zobek ne muči preveč....

približno pol ure, kar dobre pol ure. rumena je bila ravno dobro kuhana, zelena pa že mehkejša

zdej pa šibam urbana spat dat

(odgovor članu mergetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4421
24.9.2008 9:19:37   
Dinki
Pozdravljene punce,
pa imamo že jesen...jaz bi kar še mal poletja imela user posted image .

hvala vsem za info glede zimske vreče. Očitno bi bilo fajn, da jo tudi mi kupimo, če se mislimo kej sprehajat tudi v hladnejših dneh. Bom jih šla malo pogledat. Upam, da nismo predrage.

NČK, glede česna, mislim da jih moje oče ima nekaj, ampak po moje da nič kaj dosti. sem pa to glede česna tudi jaz opazila razliko. Letos ko smo bili na morju in smo zelenjavo kupovali od ene gospe, ki jo sama prideluje in sem se "spotaknila" ravno ob česen. Kako drugačno domač je bil. Tak sočen....sem prav mojemu rekla kolk časa že nisem jedla tako dobrega česna. Je pa res, da bolj malo vrtičkarjev sami pridelujejo česen. Kaj ko bi stopila do kakega kmeta in ga vprašala? Na koncu moje mame, v Savljah, je kar nekaj kmetij, ki so pripravljeni prodati domač krompir, zelenjavo....No, pa hvala za članek glede soje....kr neki...to je tako kot paradajz. Enkrat pišejo, da je strupen, drugič da je zdrav user posted image .

Špela100...se strinjam s tabo glede striptizete user posted image user posted image user posted image user posted image . buuuuuuu za tega očija in sploh za njegove prijatelje!!!!!

Katiandi, hvala za recept....jaz bi naredila le enega malega ježka, ne pa celo družino user posted image

Vilma, super za avto user posted image , upam, da ga dobiš čim prej, da se boste lahko malo več potepali user posted image .

Ursi2, jaz za zobozdravnika nisem prepričana, sem pa brala da po enem letu. Je pa po mojem najbolj odvismo od tega koliko ima že zobkov. Če ima samo 2, ga pomojem nima smisla peljat k zobozdravniku, medtem ko boš ti pomojem Lukca morala....madoniš je dober, pa fajn za že toliko vnukov, ima vsaj družbo user posted image . Naš Titek nima še nobenega zobka....pa tudi spalne vreče še nimamo....joj, ko že misliš, da imaš za nekaj časa mir s kupovanjem, pa se takoj pojavi kaka nova stvar.....sam še za Tita zapravljamo user posted image .

No, uživajte.....

< Sporočilo je popravil Dinki -- 24.9.2008 9:23:58 >

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4422
24.9.2008 9:24:37   
lucalu
Dobro jutro mamice! Kako smo kaj?
Mi smo še vedno v gužvi, detece zahteva vedno več časa. user posted image
Drugače je vse vredu, noči so še vedno prespane in zaenkrat smo zdravi! user posted image
Zdaj sem si vzela 10 min. časa, da vas preberem...

IZVIRNO SPOROČILO: Dinki
Punce, se nekaj sprašujem pa ne pridem do odgovora. Kdaj ste začele dajati po 2 obroka GH na dan? Kdaj je pravi čas? Tit poje popoldan za kosilo zelenjavico. Zdej mu že kar mal mešam...korenje+bučke, danes kolerabica+bučke in kar poje vse. Bi mu rada začela dajati tudi sadje. A mu ga dam namesto zelenjavnega obroka ali mu ta zelenjavni obrok pustim in mu dam sadje raje dopoldan? Upam, da nisem smotana, ampak prosim za vaše nasvete oz. kako dajete ve?

Jaz mu dam za dopoldansko malico sadje, za popoldansko pa zelenjavo, ki je še vedno (razen korenčka in bučk) ne mara in tri obroke mleka... No ja, v praksi ni vedno tako, se pa trudimo, da bi bilo... user posted image

Taja, ti si pa res bošček mali... čimprej se pozdravi, da bo mamica vesela!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sama tudi razmišljam, da bi kupila marelo za kratke poti, npr. trgovino, ker se mi trikolesnika ne da vedno ven dajat, sploh zdaj ko sem zvedela, da mam pruh.

mergetka čimprej se pozdravi!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

Julija (Vilma) čestitke za polovičko svečke!!!user posted image

No, toliko mi je uspelo zaenkrat... user posted image  Zdaj greva ven, zvečer vas pa preberem do konca...
Pridne bodite in veliko se cartajte!!!  

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4423
24.9.2008 9:31:16   
san
Nataša vse najboljše za pol svečkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 4424
24.9.2008 9:33:54   
Dinki
IZVIRNO SPOROČILO: lucalu

IZVIRNO SPOROČILO: Dinki
Punce, se nekaj sprašujem pa ne pridem do odgovora. Kdaj ste začele dajati po 2 obroka GH na dan? Kdaj je pravi čas? Tit poje popoldan za kosilo zelenjavico. Zdej mu že kar mal mešam...korenje+bučke, danes kolerabica+bučke in kar poje vse. Bi mu rada začela dajati tudi sadje. A mu ga dam namesto zelenjavnega obroka ali mu ta zelenjavni obrok pustim in mu dam sadje raje dopoldan? Upam, da nisem smotana, ampak prosim za vaše nasvete oz. kako dajete ve?

Jaz mu dam za dopoldansko malico sadje, za popoldansko pa zelenjavo, ki je še vedno (razen korenčka in bučk) ne mara in tri obroke mleka... No ja, v praksi ni vedno tako, se pa trudimo, da bi bilo... user posted image

Ufff, jaz Tita dojim še vedno približno 6-krat na dan user posted image . Je pa res, da je Tai kar precej starejši od Tita. Kolikokrat pa ostale še dojite oz. dajate mleko? Sem že razmišljala, da bi si morala enkrat pisati. Zaenkrat je GH le za kosilo. Je pravi mali jedo user posted image . Ful se mu bolj dopade če mu kaj skupaj zmešam in ta mešanica mora vsebovati bučke....pa mu naredim bučke in krompirček, bučke in kolerabico,....poje pa nekako 80 ml. No, potem pa še pred spanjem dobi riževo kašico, jo poje 100-140 ml, odvisno od dneva, pa se vseeno še malo pocrkljava in se podojiva.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 4425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  175 176 [177] 178 179   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?