|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   število pregledov v nosečnosti
17.9.2008 13:21:33   
dana
Ko čvekamo z babnicami vse pišejo da imajo preglede na 3-4 tedne. Jaz sem ga imela nazadnje 3.9., naslednjega pa imam šele 3.11. ko bom imela že morfologijo. To je točno 2 meseca. Kolikor se spomnim iz prve nosečnosti (4 leta nazaj), pa tudi ko sem gledala v materinski, sem imela pregled vsak mesec, proti koncu celo pogosteje. A je to zdaj kaka nova politika spet, ali je to samo v našem okolišu (Domžale), saj mi tudi kolegice ki hodijo tam h G, pravijo isto.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: število pregledov v nosečnosti
17.9.2008 13:24:41   
sunny24
Nevem, jst mam pregleda na 4 tedne. To mate res smotano, če je med pregledom 2 meseca...

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.9.2008 13:27:44   
jasminčika
lp
js hodim na preglede v velenje pa sm jih mela na 5 do 6 tednov. zdej sm v 35.tednu pa sm bla 5krat na pregledu pa mela sam 2 ultrazvoka + NS. če je s tabo vse ok. pa če se super počutiš pol nimaš kej skrbet.user posted image

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.9.2008 13:29:33   
Hope2
Jaz sem imela prvi pregled nekje v 7 tednu, pol NS v 12 tednu  (ta je itak samoplačniški in si ga moraš sam zrihtat), pol v 19 tednu morfologija in nato 3D (spet samoplačniško) v 27 tednu in zdaj vsake 3 tedne pregled. Tudi jaz nisem imela ne vem koliko pregledov in če ne bi šla na samoplačniški 3D, ne bi imela nobenga UZ od 19 tedna pa vsaj do 33 tedna. user posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 17.9.2008 13:30:43 >

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.9.2008 13:33:11   
Lorencia
NS se ne jemlje kot reden pregled pri ginekologinji, saj se samoplačniški.
Jaz sem imela v petek NS, v ponedeljek pa reden pregled.

Skratka mislim, da je neko splošno pravilo...naj bi na cca 4 tedne se izvajal pregled.
Tako jih imam tudi sama in večina, ki jih poznam.
Sem noseča točno 14.tednov in sem imela 3 preglede + NS....naslednjega imam točno čez 4 tedne od zadnjega pregleda.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.9.2008 13:34:22   
Medeja75
Dana, tudi jaz hodim v Domzale in je cisto isti film. Ali pa recimo laboratorijske preiskave. Ja ne vem, kdaj sem nazadnje kaj imela. Samoplacnisko sem si dajala pregledovati zelezo, ker drugace itak ne bi nic vedela. In isti hec z UZ.
Skratka, jaz sem malo razocarana nad vsem skupaj. user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.9.2008 13:49:59   
Anonimen
V času nosečnosti vam pripada 10 sistematičnih(ginekoloških) pregledov in dva ultrazvoka.

pregledi v nosečnosti

(odgovor članu Medeja75)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
17.9.2008 13:53:36   
sazi
2 meseca je res veliko. V orvi nosenosti sem imela preglede na 5-6 tednov, proti koncu na 3.
Zdaj pa sem zaenkrta imela samo 2 pregleda pri svoji g (9. in 15. teden, vmes pa sem šla na NS9. Naslendji pregled bo morfologija pri 20ih tednih - torej bo spet 5 tednov. Se mi zdi kar v redu. Ima pa prijateljica probleme v nosečnosti in ima preglede precej pogosteje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.9.2008 13:59:53   
acitak
živijo...js hodim v velenje pa sem mela UZ v 9t, 13t, 20t udj pa še morfologija konec medeca ko bom v 26t...pač tak je

12.01.2009 se nama je pridružil Niko
20.12.2011 pa se nam je pridružila Mia

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.9.2008 14:00:10   
cursa
V 32 tednu sem imela danes osmi pregled. Se pravi na štiri tedne, vmes pa me je še poslal na maorfologijo, ker imajo drugje boljši aparat. Tam so mi odkrili nizko ležečo posteljico, zaradi česar sedaj hodim še na približno 4 tedne na UZ. Mi je pa ravno danes rekel, da bom od tega tedna dalje imela pri njem pregled na dva tedna. Tko, da je res čudno, da imaš tako poredko preglede. Malo povpraši svojega g, če je to normalno.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.9.2008 14:01:46   
acitak
IZVIRNO SPOROČILO: aspirinčica

V času nosečnosti vam pripada 10 sistematičnih(ginekoloških) pregledov in dva ultrazvoka.

pregledi v nosečnosti

mislim da pripadajo trije brezplačni UZ, ostali naprej se pa plačujejo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.9.2008 14:04:37   
sazi

Ne, resnično pripadata samo 2 UZ - prvi, potrditveni in morfologija - alhko jih pa G naredi več, če oceni, da je potrebno

(odgovor članu acitak)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.9.2008 14:11:57   
acitak
IZVIRNO SPOROČILO: sazi

Ne, resnično pripadata samo 2 UZ - prvi, potrditveni in morfologija - alhko jih pa G naredi več, če oceni, da je potrebno

pol mam pa js fulll fajno ginekologinjo
ampak potrditveni UZ sem plačala zato ker sem bla prej pri drugi G in se prestavla k zdajšnji G...pri nas v velenju nardijo vse G 3 brezplačne, nevem pa kako je drugod

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.9.2008 14:19:48   
dana
No jaz vem da bom (oziroma sem že imela enega) samo 2 UZ. In mi je zanimivo to ker sem dobila železo za pit, zdaj me pa 2 meseca ne bo nič kontrolirala kako je s tem.

(odgovor članu acitak)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.9.2008 14:23:20   
acitak
IZVIRNO SPOROČILO: dana

No jaz vem da bom (oziroma sem že imela enega) samo 2 UZ. In mi je zanimivo to ker sem dobila železo za pit, zdaj me pa 2 meseca ne bo nič kontrolirala kako je s tem.

če bo kar koli narobe z izvidi te bodo poklicali in boš šla na pregled...nč se sekirat...ni dobr veš

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
17.9.2008 14:23:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dana)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
17.9.2008 15:19:38   
naia
prvi pregled v 8t, drugi 13t (prinesla še izvide od NS), tretji 18t (danes), naslednjega imam čez 4 tedne

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.9.2008 15:48:01   
lelaval
Mislim, da jih naj bi bilo cca 10, je pa čisto odvisno od drugih dejavnikov (npr. kakršnihkoli težav).
Jaz sem v 1. in2. user posted image imela preglede nekje 1x na mesec, v 3. pa po 2. mesecu na 1x na teden ali pa na 14 dni - ker sem pač imela določene težave.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.9.2008 15:52:55   
piamaria
Ja smešno, mislim, da je veliko odvisno od G.
Moja men naredi:1. nosečnosti zastonj 12 pregledov in 4 UZ + NS.
Zelo dobra ja!
Otrok se rodi samo enkrat in ta naj bo zdrav, mamica pa čim bolj mirna in sproščena...torej pregledi na 4-5t so najboljši.
Sedaj 2. nosečnost:sem v 14t in imela sem že dva UZ in NS.
To je, da se reče odlična G:user posted image
Če te skrbi, pač naj naredi UZ, saj ni treba potem na široko razlagat, ane?

Imejmo se radi- živimo za jutri :)

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 19
17.9.2008 16:51:18   
AnciM
Če so vsi izvidi OK, radi naročajo poredkeje.

Jaz sem imela v celi nosečnosti samo 7 pregledov (13t, 17t, 21t, 28t, 32t, 37t, 38t), 4 ultrazvoke (potrditveni, nuhalna, morfologija in kontrola rasti) in 2 CTG-ja (37t, 38t). Mi je pa g že napisala napotnico za amniocintezo z datumom PDP pa sem k sreči en teden prej rodila. user posted image

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 20
17.9.2008 17:38:12   
budulove
Če te skrbi, pač naj naredi UZ, saj ni treba potem na široko razlagat, ane?

Po zakonu ti pripadajo 2 ultrazvoka. Jaz sem imela zadnejga v 32 tednu. Čez par dni imam rok poroda, pa sem jo že na zadnjih dveh pregledih spraševala za težo/velikost pa mi je rekla, da bova delali ultrazvok če bo čez rok mogoče. Pri meni ga noče delat, ker je ctg zelo dober.user posted image

Je pa bila punca pred mano, ki ji pa dela vsakič ultrazvok, ker ne čuti gibov dovolj pogosto.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 21
17.9.2008 17:53:27   
VRTNICA84
Jaz imam preglede na 3 do 4 tedne.

(odgovor članu budulove)
Neposredna povezava do sporočila: 22
17.9.2008 19:22:58   
uršika***
Še en dokaz, kako je naše zdravstvo v Sloveniji katastrofalno. Ko sem videla, kako vse pišete o teh 2 ali 3 UZ na nosečnost, si nisem mogla kaj, da ne bi naravnost vprašala G kako je s tem. Pa mi je odgovoril, da to sploh ni res. Sem v 5 mesecu in bila sem že na 6 UZjih. V prvem mesecu sem bila dvakrat, ker se prvič ni videlo.
Očitno je vse odvisno od tega, kam hodite k ginekologu in koliko je ta ginekolog pripravljen pomagati nosečnici. Ker meni sploh ni jasno, zakaj greš potem sploh na pregled, če ti ploda ne pogledauser posted image user posted image user posted image
Vprašanje je tudi, kam gre potem ta denar, ki ga zaslužijo, če si nosečnica želi UZ plačati samauser posted image user posted image user posted image user posted image
Se pravi da sem bila jaz na UZ pregledu vsak mesec in vem, da bo tako tudi do konca nosečnosti. Je res lepo, da greš k ginekologu zato, da tudi vidiš svojo malo bebico, ne pa, da te samo malo potipa po trebuhu in ti reče, da je vse ok. Groza.

(odgovor članu VRTNICA84)
Neposredna povezava do sporočila: 23
17.9.2008 21:25:17   
vcugmas2
Mi smo imeli preglede na 4 tedne ampak samo zato, ker je bilo se ok, drugače so pogosteje. Vsega skupaj sem imela 9 pregledov, saj so zadnja 2 meseca na 2 tedna. K temu lahko prištejem še 2ultrazvoka pri ginekologu ter plus morfologija in NS

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 24
18.9.2008 11:32:01   
dushka
Jaz sem imela zadnji pregled 25.8, naročena sem pa šele 21.10. Hodim pa tudi v zdravstveni dom Domžale.  Tudi meni je to malo čudno. A so se mogoče zmotili?

(odgovor članu vcugmas2)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Vrnitev na delovno mesto poporodniškem dopustu
viki92

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?

• Težave z usklajevanjem službe in družine (48%)

• Strah pred izgubo službe (11%)

• Prilagoditev na novosti in spremembe na delovnem mestu (10%)

• Preobremenjenost in pomanjkanje energije (15%)

• Z vrnitvijo na delovno mesto nimam težav (15%)

Število vseh glasov: 91

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!