|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  155 156 [157] 158 159   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski srčki 2008
16.9.2008 8:52:07   
Jo@n
Jutro!

Babe pa ve niste normalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sem vas včer zapustila na 150, danes smo pa na 156. Pa nisem šla s kurami spat. user posted image  Čveke, saj ni čudno da je tako hladno vreme. Sem se pa ob nekaterih debatah glasno narežala. Babe, zakon ste, tudi jaz se pridružujem klubu odvisnic od rr. zJUTRAJ JE PRVA STVAR, KI JO PREČEKIRAM KO GREM NA NET IN ZVEČER ZADNJA. Ups, črke..  Verjetno bi morala kaj komentirat, pa teta rozi dela svoje...

Po večerni dozi AM z riževimi kosmiči je Jakob prespal celo noč (8 - skoraj 7h), meni pa je skoraj joškomat razgnalo...Zdajle ga prepričujem za jutranji lepotilni spanec, pa noče. Nekaj mijavka in renči v vozičku. Posteljica itak odpade...

Pojma nimam kaj bo danes za kosilo. Ideje?

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 3901
16.9.2008 9:31:25   
NiLe
Čestitke Svenu, Jakobu, Niku in Klemnu za 5. mesecev
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu NaTaŠa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3902
16.9.2008 9:40:25   
Krista28
Jutro,

Ja res ste hude, madona....kdaj  bom pa otroka zrihtala?user posted image user posted image Sam zvečer ne pridem sem gor in je vse mem.......

Cerazette - jst jih jemljem, stranskih učinkov zaenkrat ni, večkrat pozabim ob uri vzetuser posted image , menstruacija pa pride ko pride.....

Gledede hitrega dojenja_ pri nas je isto s tem, da se včasih zmišljuje a bi sede al leže....pa v gužvi je preveč firbčna....

Štajerska - PRIDEMO Krista(Nadja)

Kofe v domžalah - prideve. Lahko že tud dons....

RD_Se mi zdi, da sem zdaj jst ta prva - (8. okt.), grem za vama Srečka in Nile....

Zbujanje ponoči - tudi pri nas se zadnje noči bolj pogosto zbujamo...Dons sem jo kar z dudo mal zatuškala, tako da sem dojila samo 2x (1.30 in 4h). Nočem da se navadi, da vsakič ko se zbudi se doji....naj proba sama mal nazaj zaspat....razen če joka...a sem krutauser posted image

Srečanje v Litiji- Skratka, to je prvi teden v okt. Posadka, sem najprej tebe čakala, da se ti odločiš kdaj boš povedal....ja...moja svakinja je direktorica Mladinskega centra v Litiji in so punce zelo zagnane, dobile že kar nekaj republiških nagrad za razpisane projekte s strani ministrstva. Ko takole čvekamo pri kavici ji seveda pokažem naše malčke in tudi tiste slike z nogicami sem pokazala, ker so se mi zdele res nekaj posebnega. In pride on en dan k men z idejo, da bi ona imela razstavo fotografij (otroških) z našo Posadko. Seveda bi morala priti posadka na otvoritev, jaz pa sem dobila idejo, da bi takrat organizirale srečanje v Litiji, bile na otvoritvi in šle naokoli do kake kavice (žal nekih hudih slaščičarn in lokalov nimamo), se pa lahko vseeno kje usedemo - to ograniziram lahko jaz. Svakinja bo povabila tudi vozičkarce iz Litije - baje jih je kar nekaj.

Ovčka - men je fajn, ker so ti umetni materiali tako hladni in gladki....

Jst bi tud Sex v mestu, prosim, prosim? Dam za cd-je...

Sploh mi ne rata vsega prebrat....rajš kar objavim....

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 3903
16.9.2008 9:50:05   
Isabellabina
Dobro juutro

najprej hvala za kavico--ja sem zdej spet na pravi kavi--samo zjutraj---da se nekako zbudimuser posted image ,sam me pol kr neki cajta po želodcu matrauser posted image

Noč---ma kaj čmo smo na istem kot smo bli,sedaj pa spi ,jaz pa moram it g.likalnika sprehajatuser posted image

Drugače pa včeraj zvečer se sploh nisem mogla u debato vključit .Mislim ,ja ko se Srečka in Ketrin razpištolita se strani kar  odpirajo in teme kar letijo izpod njunih prstov,nevem kje jih pobiratauser posted image

Za srečanje pa tako--sem ful vesela ,ko ste vse takoj zato ,da se dobimo blizu mene ,ampak sej ni problem pri meni lokacija,pridem tudi jaz kam daleč ,bolj je ura tista.Meni bi recimo ustrezalo že tam do 9,30 .Samo da bi se samo zaradi mene tako zgodaj zbrale pa res  ne morem zahtevat ,sploh sedaj ne ,ker je zunaj ob tej uri še zelo hladno.Tako da HVALA vsem ,ki ste tako prijazne do meneuser posted image .Ja pa kakšne konkretne slaščičarne  jaz sploh ne vem ,da bi v okolici Domžal bila,tako če Jabček ali pa Krista vesta za kakšno,!!user posted image

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 3904
16.9.2008 9:50:22   
tasyo
Punce, ve ste čist zmešane!!!!
Meni je zvečer dragi zaplenil mašino in sem bila čist hin, ker nisem mogla nič prečekirat (ja, ja, še ena odvisnica)... Danes pa - prosim ovacije - sem vas prebrala od prve do zadnje črke (Lana je vmes zaspala). No, 7zvečer se vam morda pridružim, če ne bo kakšnih drugih planov imel tale moj možičekuser posted image

Hja, v bistvu niti nimam toliko za komentirat.
Srečka, najprej user posted image user posted image user posted image  za zvezdico, pa še glede vozička - sej sploh ne vem, če čem napisat, ker sem čist blond, pa čeprav se tole na moji glavi ne vidi. Nampreč - ko sem tako zelo jamrala, kako je športni del prevelik in og in sploh, srečam v kafiču eno mamico z identičnim vozičkom pa mesec dni mlajšim škratkom in mu ni nič prevelik.user posted image  In ugotovim, da ima notri eno tako fajn podlogico, poletno, mehko in vprašam, kje je to staknila - potem pa pogledam doma v vrečo... Ja, naša zimska vreča se odpne in je na drugi strani letna stran podlogice, ki je seveda nisem opazila, ker zimskih stvari sploh še nisem gledala. Tako da je sedaj voziček super, Lana uživa, občasno tudi zaspi v njem. Je pa tkole - včeraj sem jo imela v eno topli trenirkici, body-ju z dolgimi rokavi, nogavičkah in iluzorno, ker so v trenutku bili samostojni kos v vozičku, copatkih in ji je bilo čist toplo. Samo vreča ji je šla na živce in jo je na vsak način poskušala snet... Ne vem, kako bomo tole prenašali pozimi. No, se bo kar morala navadit. Sicer pa tudi pri nas pali, da damo na nogice poleg nogavičk copatke, pa potem te zbrca dol namesto štumfkov in so nogice še vedno tople.

Žabice - ja, mi bomo tudi morali v šoping, pa kakšno prehodno jaknico tudi - ampak ker ste v ljubljani že vse izropale, se bom sama verjetno ustavila v celju na poti v maribor ali pa nazaj (ali pa kar tam pogledala). Do takrat pa imamo ene na zalogi, pa bom še kik prečekirala. Sicer pa ja, mislim da bo 8 dovolj.

Mehčalec - jaz ga dam vedno takoj na začetku, pa je vse dišeče in mehko, tako da ne vem - mogoče gre pa tudi tvoj stroj, Srečka, počasi v penzijo...

Ozimnica - no ja, nisem nič kaj pridna, tako da - špinačka je sicer zmrznjena, kej preveč pa nočem nafilat zmrzovalnika pred selitvijo. Bom malo babice ponucala, pa bomo prišli skos.

Vijolica, upam, da je Nataška že boljše!

Pa čestitke Pinki in Vesnici!!!

Pa še enki vam moram povedat, mi je čist srček zastal.. Zjutraj sem Lano odložila v ležalnik, da si skuham kavico in kar naenkrat za mojim hrbtom nekaj zaropota in ko se obrnem, mala na tleh na trebuščku. Izgleda, da se je polovila na rokice, ker tudi zajokala ni, pa pol je bila čist živahna in zdaj drnjoho ob svoji običajni uri. Ampak sem najprej pomislila - HB da je bila na tleh in k sreči ni bila privezana, sicer bi se na njo še ležalnik obrnil. Ker padla bi vseeno, saj se odrine s komolčki. Že v postelji se prime za kovterček in potegne v sedeč položaj. Sicer potem po nekaj trenutkih omaga ali pa se prekucne na bok, samo očitno bo ležalnik moral v pokoj. Ajoj....

Aha, še tole. V četrtek pridem v Ljubljano, če je katera za kavico (po deseti), naj mi pošlje zs, pa jo pokličem, ko pridem. NiLe - pleničke?

Tako - mi je kar malo žal, da tale post nisem razbila, da še jaz nabiram zvezdice....

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 3905
16.9.2008 9:50:40   
Ketrin
IZVIRNO SPOROČILO: NiLe

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Čestitkam se pridružujeva tudi midve s Kajouser posted image user posted image

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 3906
16.9.2008 9:54:32   
tasyo
Aja, Joan, super, da ti rižek tako polepša noč! Ja, naši malčki rastejo in počasi jim samo mlekec ne bo več dovolj...

Naša noč je bila pa danes čist čukasta - smo bili pokonci ob 11, 1,2,4,5.30 in nato vstali ob 7.30. Nič mi ni jasno... Upam, da se tole žedanes poštima, ker sem danes zanič.

Aha, v Litijo pa tudi prideva, seveda. V podporo posadki in na čvek (pa tortico....)

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 3907
16.9.2008 9:55:44   
tasyo
IZVIRNO SPOROČILO: Ketrin

Še midve !!!!! Vse najboljše!

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 3908
16.9.2008 9:57:45   
pikica030407
Dobro jutro vsem, mi smo v soboto prisli iz toplic, meli smo se krasno pa se vreme je bilo cel teden lepo potem pa cez noc iz petka na soboto ohladitve ne mores verjet, hvala bogu da smo mi ze sli domov. Cel teden je bila Tia Zoja cel dan auf, zdaj pa ko smo prisli domov pa cele dneve spi user posted image .

Prej sem malo pogledala za nazaj, Violica naju dve si spustila za obletnico 4.mesecev user posted image .

Zdaj se pripravljamo na krst, v četrtek imamo generalko naslednjo soboto pa gre za res, jupi user posted image user posted image user posted image .

No lepo bodite papa

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 3909
16.9.2008 9:58:55   
Ketrin
Tasyo, valda da smo za kavo... kdaj pa me nismo za akcijo... ti sam povej kje pa kdaj...

Aja, za srečanje v domžalah pa: jaz jutri ne morem. Lahko pa v četrtek ali petek... Pa morda v četrtek združimo s Tasyo... al kako? No, do večera je še dolgo, bomo ponoči dorekle.. takrat nam mozag očitno bolj delauser posted image

Drugače pa do 200 kar se mene tiče lahko pridemo samo zvečer... pri nas je čez dan akcija... kadar smo doma (to je zelo redkouser posted image ) je treba pa kaj naredit, tko da čez dan bolj kot ne samo berem vaše poste in predloge za kosilo... no razen danes, ko spet celo jutro gor visim...

Ampak zdej pa grem... v akicjo, kam pa drugamuser posted image

Danes se priklopim šele zvečer, popoldan odhajava v CE na sejem pogledat kakšne novisti imajo letos...

Lep dan...

P.S. Litija - itak da sem zravenuser posted image

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 3910
16.9.2008 10:16:24   
JABOLKO3
Dobro jutro!

Sinoči nisem bila nič gor in kaj doživim danes zjutraj - fršlok. Ste pa naklofale enih strani. Grem si sedaj zajtrk naštimat, pol pa brat. Uf, komaj čakam.

IZVIRNO SPOROČILO: Krista28

Lahko se zmenimo, jst moram tud, pa še tisto kofico z jabolkom lahko realiziramo...

Dajta se zmenit, pol pa k meni na kavico, prav? Jutri zjutraj imava pediatrinjo, sicer sem pa doma. Pa seveda lepo vabljena še katera (ali več vas - dnevna soba je kar velika). Kar pofočkajte se.

IZVIRNO SPOROČILO: resnično srečna

JABOLKO...fino fajn, da je za vami...da te ni zeblo...da si možka postavila na mesto...pa aperitiv tudi...pa da je bil Jurček lep, čeprav ni botrica imela ta lepe jakne...je pač on hotel blesteti...pa da ste ga fino zažingali...kako se je pa adda držala?...

adda je bila botrica, držala se je super - je že veteranka v teh stvareh (tretjič), ha ha

aja JABOLKO...v E Leclercu imajo sedaj modrček za dojenje v akciji...tak bež roza...z nežno čipko...malo bolj tenak pa ženstven za 12 ojrotov...mojim zizam kar paše...

hvala za info, bom šla čimprej pogledat, upam, da jih bodo še imeli

šale so pa super, sem se ful nasmejala zdajle

Jabolko super ste izpeljali tale krst... Upam da je pri vama z možekom prišel zvok nazaj, da ni samo slikauser posted image
Eh, saj pri naju ni nikoli brez zvoka, priznam pa, da je včasih monolog - pa dokler posluša in se ga potem vsaj nekaj od slišanega tudi 'prime', sem še kar zadovoljna

Srečanje v Domžalah z Bigmammo.... jaz sem za... lahko že ta teden, ko je tako butasto vreme in itak ni kaj počet.... kot npr. kako tortico ali palačnike s čokolado pojest...mmmmmuser posted image

Le pridite, le pridite, torte in palačink sicer ne bom pekla, bo pa kakšno bolj ajnfoh pecivo

IZVIRNO SPOROČILO: Jo@n

Tiste ki dojite, zanima me, ali se vaši user posted image  tudi tako na kratko dojijo. Našega včasih sploh ne morem pristaviti, rita in kokodaka ter se obrača stran. Če ga pristavim čez kakšne pol ure se sicer prisesa, ampak vleče le zelo kratek čas, potem se začne obračati stran. Malo dvomim, da bi v parih minutkah spil toliko, kolikor potrebuje in da potem ni več lačen?

Tudi pri nas je podobno - nekaj minut, pol je treba pa preveriti, kaj se za hrbtom dogaja, pa spet malo popit, pa spet naokoli pogledat, ali pa se malo doji, pa zraven zaspi, ko ga odložim, pa dretje

Srečanje v Mariboru - malo je problem, ker moram tavelikega iz šole pobirat - če se mi bo uspelo kako drugače zmenit - pridem.

Pa sej to ni res, pa je!!! Srečka in KEtrin sta si zastavili ornk debato in jaz bi jo skoraj prespala user posted image user posted image user posted image ... ne vem, ali polna luna vpliva name ali sem že v letih, ampak danes sem med dojenjem Tie še sama zadrnjohalauser posted image ...  pa sem očitno tako čudno ležala, da sem se zbudila in spomnila na mrzli bandidos v hladilniku user posted image user posted image ... evo in kaj me čaka, dve naklofani strani user posted image user posted image user posted image  

Pri meni je bilo enako, le bandidos me ni čakal, pa sem šla raje spat naprej

Joj, tole pesnim že od jutra, pa vmes dojenje, pa telefoni, sedaj se mi je pa še en obisk napovedal, tako da bom zaenkrat zaključila (prišla do strani 152), pa kasneje nadaljujem.

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 3911
16.9.2008 10:33:17   
Isabellabina
Nočem da se navadi, da vsakič ko se zbudi se doji....naj proba sama mal nazaj zaspat....razen če joka...a sem kruta
IZVIRNO SPOROČILO: Krista28

Jutro,

Ja res ste hude, madona....kdaj  bom pa otroka zrihtala?user posted image user posted image Sam zvečer ne pridem sem gor in je vse mem.......

Cerazette - jst jih jemljem, stranskih učinkov zaenkrat ni, večkrat pozabim ob uri vzetuser posted image , menstruacija pa pride ko pride.....

Gledede hitrega dojenja_ pri nas je isto s tem, da se včasih zmišljuje a bi sede al leže....pa v gužvi je preveč firbčna....

Štajerska - PRIDEMO Krista(Nadja)

Kofe v domžalah - prideve. Lahko že tud dons....

RD_Se mi zdi, da sem zdaj jst ta prva - (8. okt.), grem za vama Srečka in Nile....

Zbujanje ponoči - tudi pri nas se zadnje noči bolj pogosto zbujamo...Dons sem jo kar z dudo mal zatuškala, tako da sem dojila samo 2x (1.30 in 4h). Nočem da se navadi, da vsakič ko se zbudi se doji....naj proba sama mal nazaj zaspat....razen če joka...a sem krutauser posted image

Srečanje v Litiji- Skratka, to je prvi teden v okt. Posadka, sem najprej tebe čakala, da se ti odločiš kdaj boš povedal....ja...moja svakinja je direktorica Mladinskega centra v Litiji in so punce zelo zagnane, dobile že kar nekaj republiških nagrad za razpisane projekte s strani ministrstva. Ko takole čvekamo pri kavici ji seveda pokažem naše malčke in tudi tiste slike z nogicami sem pokazala, ker so se mi zdele res nekaj posebnega. In pride on en dan k men z idejo, da bi ona imela razstavo fotografij (otroških) z našo Posadko. Seveda bi morala priti posadka na otvoritev, jaz pa sem dobila idejo, da bi takrat organizirale srečanje v Litiji, bile na otvoritvi in šle naokoli do kake kavice (žal nekih hudih slaščičarn in lokalov nimamo), se pa lahko vseeno kje usedemo - to ograniziram lahko jaz. Svakinja bo povabila tudi vozičkarce iz Litije - baje jih je kar nekaj.

Ovčka - men je fajn, ker so ti umetni materiali tako hladni in gladki....

Jst bi tud Sex v mestu, prosim, prosim? Dam za cd-je...

Sploh mi ne rata vsega prebrat....rajš kar objavim....

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3912
16.9.2008 10:47:00   
Isabellabina
Ojoj kaj sem pa zdej nardila !!!!!!Men tole citiranje še vedno ne greuser posted image

No hotla sem tole o KRUTOSTI----ja včasih je potrebno otročka tud mal pustit ,da se joka ,kaj pa naj naredim ,če nimam nobenga ,da bi ga nosu  po rokah ,jaz imam pa čebulo za zrezat ...al pa kaj podobnega za delat...takrat ga dam jaz u lupinico al pa na tla ,sam je pr miru ene deset minut pol se pa naveliča in se dere ko vrag.Sam ga kar pustim da se malce joka,že tako ga ves dan vlačim po naročju aja pa ponoč tud.Pa bi ga ponoč tud pustla ,da se mal joka ,sam imam še enga u sobi zraven ,ki se lahko kaj hitro zbudi ,pol bi bla pa kar dva pokonc.Tolk o krutosti.Mogoče katera ne odobrava tega samo ,včasih ne gre drugače.Tako ,da KRISTA ,nikar ne imej slabe vesti ,če pustiš ,da ti malček kdaj joka.

Hotla sem pa še nekaj--nabavla sem AB ROCKET---napravo ,ki se vidi tudi na TV.Meni je ful vredu saj je 100×lažje delat trebušnjake ,ker ne trpi hrbtenica.Moram pa začet s temi vajami ,ker imam trebušne mišice čist na psu in posledično bolečine v hrbtenici.Zaenkrat se dvignem lahko samo 10×kar je čist mim od povprečja,upam ,da se bo v enem mescu pa kaj spremenilo.

No pa v igri imamo tri avtomobile,ki jih morava it z možekom v ogled.Upam ,da se bom kmal vozila s malce mlajšim vozekomuser posted image user posted image

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 3913
16.9.2008 11:07:10   
Krista28
IZVIRNO SPOROČILO: Jo@n

Babe pa ve niste normalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sem vas včer zapustila na 150, danes smo pa na 156. Pa nisem šla s kurami spat. user posted image  Čveke, saj ni čudno da je tako hladno vreme. Sem se pa ob nekaterih debatah glasno narežala. Babe, zakon ste, tudi jaz se pridružujem klubu odvisnic od rr. zJUTRAJ JE PRVA STVAR, KI JO PREČEKIRAM KO GREM NA NET IN ZVEČER ZADNJA. Ups, črke..  Verjetno bi morala kaj komentirat, pa teta rozi dela svoje...

Se podpišem, sam da sem jaz bila nazadnje na 149. straniuser posted image

Pojma nimam kaj bo danes za kosilo. Ideje? Jaz ima filane paprike zunaj...

Big mamma jaz se komot zmenim ob 9h ali 9.30. Je pa ena ful dobra slaščičarna v tistem naselju Breza al Bistra...., nasproti Petrola in tistega Špar centra (čez cesto je), imajo take njami tortice, v v Mercator centru je tud luštno in prostorno za vsest se in parkiratv bistvu...

Srečka, jaz sem imela za K. manj žabic, pa smo čist sfolgal...itak je peri-nosi....

Kava: Kaj če se v četrtek zmenimo malo prej, pride še big mamma, potem pa se na tasyo pridruži? ste za? Sam kje - tortice imajo dobre pod vodo (City park) al pa na Rudniku v supernovi? Zunaj bo bolj mrzlo sedet..

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 3914
16.9.2008 11:10:33   
Krista28
Ej Jabček, jst mam en moderček, ganc nov (90D-roza), samo oprala in probala sem ga - iz Leclerca- pa premajhen mi je..Z veseljem ti ga podarim, sam če ti je prav....al pa kateri drugi, seveda če ji ni zoprno- pri meni bo romal v koš, ker z njim res nimam kaj počet....

< Sporočilo je popravil Krista28 -- 16.9.2008 11:15:45 >

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 3915
16.9.2008 11:26:16   
Jo@n
Sem že stuhtala današnje kosilo: krompirjeva muska pa zeljnata solata.

Zdaj pa šibava ven. Končno...

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3916
16.9.2008 11:34:54   
SpeliG
Oh my god, vidim da je bila ponoči spet cela žurka tukaj gor, za spremembo se je še Katka vključila user posted image , čeprav mislim da sicer ni nočna ptička, ne?

Vijolica, ko boš kaj posodabljala seznamček, imamo 5. mesecev (pa še kakšen dan čez...), 68 cm in 7.400 g. Pa user posted image  za Nataško, da se ji ušeska čimprej pozdravijo.

Ful sem bla vesela, ko sem prebrala za Pinko in Vesnico, da je ena že mamica, druga pa bo to v kratkem, bravouser posted image !

Zimska oblačila tudi meni ne gredo najboljš,no, kar se Martine tiče, jaz osebno nimam nič proti zimi - se mi vidi, da se pozimi rojena...
Je pa zoprno je tolk oblačit, pa še mal je šok, ker smo prišli z morskih 30 na te temperature in mi tamala takoj pokašljuje. Danes smo imeli zato bolj pestro noč, ker ima očitno razdraženo grlo (kar je pri nas sploh specialno in ji dvojno naškodi) in se je zbujala od polnoči dalje, komaj proti jutru smo malo zadremali.

Krista, meni se sploh ne zdi kruto da jo malce zamotiš z dudo tudi ponoči, to tudi jaz počnem, ker jo ne nameravam zdej začet ponoči hranit (če se ne hrani ponoči že od 1,5 meseca!- pa naj jo zdej navadim, ko se drugi odvajajo?). Včasih je mal lačna že ponoči, mal zajoka, potem ji dam dudo in spi dalje. Kaj pa vem, mogoče sploh niti ni lačna, mogoče kaj sanja, ji je vroče, itd., jaz bi jo pa silila s flaško. Sej pojedla bi, ampak potem bi dobili nočni obrok, bi se mi hitro navadila.

Malamalinca, upam da se pri vas stanje končno popravi, me pa veseli da si taka optimistka in že zato so stvari precej lažje; ostani taka!

Joan, fino da kosmiči palijo, a mu daješ Milupine, tiste žitne? Tudi naša je tako začela nazaj lepše spat, ji pa zdej čez dan dam po žlički Milupin gres, ki se meša z vodo in ga ima blazno rada, celo meni dost diši (pa mi je ostala dojenčkasta hrana bljak).

Lepo se imejte, naredite si dan lep!

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3917
16.9.2008 11:39:39   
katka28
Dobro jutro moje cveke user posted image

Ja vcerajsnji vecer je res bil maratonski, ampak ni panike ga se lahko ponovimo.

Danes punce, celjanke in tiste, ki greste na MOS smo tudi mi tam tako, da se lahko zmenimo za kofetkanje na toplem

No kot sem obljubila bom danes spet pametna user posted image ponujam vam 40 razlogov za dojenje, da boste vedele kako ste pridne in da boste se malo vztrajale user posted image ( seveda sem spet prepisovala iz revije MAMA user posted image )

1. materino mleko je narejeno posebej za dojencke. Sestava materinega mleka je namrec idealna po vsebnosti beljakovin, mascob, ogljikovih hidratov, vitaminov, mineralov in drugih hranil

2. materino mleko ima rastni hormon, ki pomaga, da otrok v prvem letu tako hitro raste

3.dojece matere po porodu hitreje izgubljajo pridobljene kilograme, saj porabijo dnevno dodatnih 500kalorij

4. dojenje zmanjsa tveganje za nastanek raka na dojkah in rodilih

5. materino mleko je brezplacno, medtem ko so kupljeno prilagojeno mleko precej drago

6. v materinem mleku so nenasicene in dolgoverizne mascobne kisline, ki so odlocilne za najboljsi mozen razvoj mozganov in zivcevja

7. dojenje v prvih dneh po porodu v materi prebudi materinski nagon

8. materino mleko velja tudi za  ''prvo cepivo'' v njem so imunoglobulini, ki pomagajo pri razvoju imunskega sistema ter scitijo pred infekcijami

9. materino mleko vsebuje zivljensko potrebne encime

10. v materinem mleku so probiotiki, ki vzdrzujejo ravnotezje bakterij v otrokovem crevesju

11. matere, ki dojijo imajo tudi po izteku porodniskega dopusta, v sluzbi pravico do enournega odmora za dojenje med delovnikom

12. materino mleko pospesuje vsrkavanje kalcija iz crevesja in s tem preprecuje rahitis

13. dojenje vzpodbuja razvoj govora, saj otrok zaradi sesanja bolje razvija ustne misice, celjust in jezik ( vidis srecka zato je od kolegice moza bolela celjust user posted image )

14. med dojenjem se v materinem mleku sproscajo hormoni, ki preprecujejo pojav poporodne depresije

15. telesni dotik med materjo in dojenckpom, ki omogoca dojenje, vpliva na otrokoc kasnejsi psihicni razvoj

16. dojeni otroci po hranjenju redkeje polivajo, tudi ce jim ne uspe vedno podreti kupcka

17. ce mora biti dojen otrok zaradi bolezni hospitaliziran lahko mati v bolnisnici z njim biva brezplacno, ne glede na to koliko je star. Ce ni dojen pa je treba bivanje placati, tudi ce gre za resno bolezen ( no se en kiks nasega zdravstva, otrok te potrebuje ali je dojen ali pa ne )

18. otroku, ki je polno dojen, ni treba dajati nic drugega- tudi caja ne. Iz dojke namrec pritece redkejse mleko, da otrok potesi zejo, sele nato pa gostejse in bolj kaloricno mleko, da ga nahrani

19. v nasprotju s splosnim prepricanjem dojenje prsi ucvrsti, saj se njihova tkiva sele sedaj dokoncno razvijejo. Res pa jih je treba podpreti z dobrim modrckom saj postanejo tezja

20. otroci, ki so dojeni, razvijejo manj prehranskih alergij ter imajo redkeje astmo in ekceme

21. dojenje v prvih dneh vpliva na to, da se dojencek naveze na mamo

22. dojencki, ki so dojeni imajo v primerjavi z '' zalivancki'' manj pogoste trebusne krce oziroma kolike

23. dojenje, ki se zacne ze takoj po porodu pomaga pri krcenju maternice na njeno normalno velikost

24. novorojencek se ze po nekaj dneh nauci prepoznati svojo mamo in to na nenavaden nacin - po vonju njenih prsi oz. mleka

25. dojeni otroci imajo manj moznosti za nastanek zobne gnilobe

26. dojenje novorojencku pomaga pri prilagoditvi na zunanji svet - med dojenjem namrec prisluhne bitju materinega srca, ki ga je prej poslusal v maternici

27. dojenje vpliva na pravilno obliko celjusti in s tem pravilno izrascanje zob

28. materino mleko je sestavljeno iz vec kot 200 snovi, ki so potrebne za dojenckov razvoj

29. dojenje je ''ekolosko'' pri njem ni gumjastih cucljev, plasticnih ali steklenih steklenic, umivanja steklenick z detergenti, odpadne embalaze mleka...

30. prsi so vedno na voljo, ne glede na to, kje ste, ko postane otrok lacen. Brez tezav lahko dojite tudi na primer na letalu, medtem ko je hranjenje z prilagojenim mlekom nekoliko otezeno zaradi strogih pravil vnosa tekocin na letalo.

31. dojeni otroci so manj nagnjeni k vnetju uses

32. dojenje ne dovoljuje , da bi dojencki pridobivali prekomerno telesno tezo, raziskave so pokazale, da so kot odrasli manj nagnjeni k debelosti

33. pri dojenju dobi dojencek svoj obrok takoj. Ni mu treba med jokom cakati, da boste pripravili prilagojeno mleko ali morda prekuhavali vodo in ocistili steklenicke in  cuclje od prejsnjega obroka ( no to ni ravno tako kot pise saj se hitro zverziras )

34. dojenje pomeni, da je dojenckov obrok vedno svez

35. dojeni otroci niimajo tezav s prebavo- niso zaprti oziroma redno kakajo tudi veckrat na dan ( kolikor vem je po srecanju na gradu imelo kar nekaj otrockov probleme s prebavo pa so dojeni...tako, da to skoraj da ne drzi user posted image )

36. materino mleko, ki ga otrok posesa iz dojke, je sterilno, torej ne vsebuje nicesar, s cimer bi se otrok lahko okuzil

37. dojeni otroci so kasneje v zivljenju manj nagnjeni k povecani vrednosti holesterola ter s tem k srcno zilnim boleznim

38. dojeni otroci so v povprecju bolj inteligentni kot nedojeni

39. dojenje ze sicer dalj casa ne velja vec za stoodstotno zascito pred nosecnostjo, vendar pa matere, ki polno dojijo in ne uporabljajo kontracepcije, se vedno lahko zanosijo kasneje, kot tiste ki ne dojijo

40. matere, ki dojijo, so v primerjavi s tistimi, ki be v prvem mesecu po porodu precej bolj spocite ( ali je katera spocita user posted image tu pa mislim, da smo vse na istem )

to je to od nas zdaj se pa gremo zrihtat in jest, ker otroka ze jokcata mama pa ima se vedno prizgano tipko ignore user posted image  

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 3918
16.9.2008 11:55:33   
sasy20
Alo, alo Savudrija tuki user posted image . Midva se vam samo malo javiva ker imam še nekaj minut neta na razpolago. Za brat nimam časa ker ste ttttttttttttttaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkeeeeeeeeeeeee čveke da ne uspem user posted image .
Midva se imava super še zadnji teden na morčku....je sicer hladno ker burja vleče sam je pa sonček in se da mal bolj smo pokriti pa je. Glavno da smo skos na zraku user posted image .

Srečka upam da je bilo vse ok za tebe eno user posted image  pa da sta se tvoj in Iza dobro zrihtala.

Glede ostalega ne morem komentirati ker ne vem kaj se dogaja. Lahko le poročam o našem pregledu. Pikica uspela brez joka, jokal je le solidarnostno z eno malo punčko. No ko je ona nehala je tudi naš škrat.
Za seznam pa 5mesecev in 3 tedne : 8750 g, 71 cm. Dala nama je zeleno luč za gosto hrano user posted image  tako da je rekla da naj kar za začetek počasi 1 obrok zamenjava. Zaenkrat je sprejel vse kar sem mu ponudila...seveda po par žličk...ko pa pridemo domov pa bomo počasi začel.

Tako sedaj pa moram nehati ker me čas preganja...lepo se imejte pa se tipakmo v nedeljo.

Papa

Aja vse najboljše vem ki danes praznujete 5 mesecev.....user posted image  

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 3919
16.9.2008 11:56:22   
JABOLKO3
IZVIRNO SPOROČILO: resnično srečna

pod tole se pa jaz podpišem...vsakič, kome kaka frendica vpraša kolk mi je kaj dolgčas doma se samo režim...ker hvala bogu, da so aprila rodile same face in se tko fino zabavamo...pa hvala bogu, da sem mal surfala pa našla RR...ker sem ga čist nenamensko odkrila...noben mi ni povedal...ženske mojega letnika so že zrele...ne delajo takih traparij...jaz sem bila pa vedno mal otročja...sam jaz temu rečem, da otrok v meni še živi ...in upam, da bo še dolgo...ker je lajf potem veliko lepši...predvsem pa veliko bolj živahnih barv...

Kaj naj potem šele jaz rečem....

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 3920
16.9.2008 11:59:10   
katka28
IZVIRNO SPOROČILO: SpeliG

Oh my god, vidim da je bila ponoči spet cela žurka tukaj gor, za spremembo se je še Katka vključila user posted image , čeprav mislim da sicer ni nočna ptička, ne?

Ja res nisem nocna pticka ampak pri tako aktivni srecki in Katerin si sploh nisem upala spat drugace bi lahko celo dopoldne samo brala in nic napisalauser posted image user posted image

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 3921
16.9.2008 12:12:14   
katka28
Tako zdaj smo se nahranili in otroka sta ze koma, jaz pa lahko dodam se par mojih ugotovitev glede hranjenja po dojki.

PUNCE ZIZE VUN !!!user posted image user posted image

user posted image no mi se sicer nismo nikoli dojili ampak je mama imela movzi vsake dve do tri ure, da je lahko fanta nahranila. Sem kar vesela, da sem zdrzala 5 in pol mesecev kajti na zacetku nihce ni verjel, da sem to zmozna. Bravo jaz user posted image
Punce tiste, ki pa imaste umetno mleko, tudi mi ga zdaj prakticiramo ne se sekirat kajti tudi to mleko je narejeno po standardih in tudi s tem mlekom bodo otroci dobili vse vitamine, minerale in hranilne stvari. Sicer pa se malo in otroci bodo jedli GH kot veliki.

no to je za enkrat vse zdaj se grem pa res zrihtat in picim pune priti Celju user posted image

pa pa do vecera upam, da bom zdrzala

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 3922
16.9.2008 12:15:45   
katka28
srecka: kje si zdaj ves koliko strani je se da pridemo do 200 danes.

Zgleda do bom tudi jaz cez dan mela monologe, kot Majcek vceraj zvecer....user posted image

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 3923
16.9.2008 12:21:56   
katka28
IZVIRNO SPOROČILO: tasyo

Še midve !!!!! Vse najboljše!

Tu se pa se mi podpisemo. Cestitke!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 3924
16.9.2008 12:27:57   
sinskaT
Jao jao kaj ste naklofale mi sploh ne uspe prebrat, ker imamo pestro....Hana je prav tečkasta in ne manjka dosti pa si bo celo roko dala v usta, tko jo dajeji dlesni ajajaj. Šibam v lekarno po un gel za dlesni, če bo kaj pomagal...pa morda kasneje kaj komentiram..

♪♫♪♫♫

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 3925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  155 156 [157] 158 159   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  155 156 [157] 158 159   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?