ronja
|
Na splošno pa se sicer strinjam z Luno, kar se mene same tiče: si ne predstavljam, da bi se odločila za otroka sama, brez potencialnega očija. Vendar pa težko sodim o tem, ker nisem bila konkretno sama že od 17 leta, prej me pa fantje niso zanimali... Tak da ne vem, kako bi razmišljala, če se mi pravi pač ne bi zgodil... Je šlo preveč spontano in preveč sva se skupaj izoblikovala v to, kar sva, da bi lahko izolirala svoje mišljenje brez njegovega inputa . 100% garancije tako nikoli nimaš, tudi če se lepo razumeš, ti lahko lubija vzame cesta, bolezen,... In ostaneš sama z otroki in še večjo traumo - njihovo in njegovo. je pa res, da je to riziko, ki je pač vedno in ga ne izbereš sama, to je razlika. Bi pa na tvojem mestu, naki, tudi če bi se odločila za brez očeta, tudi po rojstvu še vedno pustila odprto možnost, da se nama kdo pridruži. Za otroka je vseeno, ali je to njegov biološki oče, glavno, da je še ena figura v njegovem življenju, ki predstavlja drugi pol, ki se ne strinja vedno z mamo, da mu da malo širši pogled na svet... Vseeno mislim, da ima manj traum otrok zrele mame, ki mu zna svoje odločitve lepo utemeljit in se ne skriva za nekimi puhlimi izgovori, ampak mu njegovi starosti primerno lepo razloži, kar ga zanima, kot pa otrok, ki se rodi v zakonu, kjer vlada psihično ali fizično nasilje, kjer igrata starša vloge, kakršne sta videla v otroštvu in ne naredita nobenega koraka naprej, ali pa kjer se starša sicer ločita, pa si potem mečeta polena pod noge, ona mu ne pusti stikov, on ne plačuje preživnine, itd... Tak da - dokler dopuščamo to, nimamo kaj moralizirat o otroku brez očeta. Probaj najt nekoga, ki bo pripravljen sprejet odgovornost vsaj na papirju, da bo otrok vedel, kdo je njegov oče. Mogoče se lahko s kom tako zmeniš, navsezadnje si tudi nekateri moški želijo imeti otroka, pa nimajo partnerke. In se zmenita, da bosta imela otroka, živeti skupaj pa vama ni treba, če ne bo šlo. Po svoje se mi zdi skoraj enako riskantno zanosit po 2 mesecih poznanstva, kar se v tvojih letih pogosto dogaja... pa vseeno dostikrat rata tudi tak zakon. Želim ti, da poznaš nekoga, ki bo želel imeti otroka s teboj še predno se boš sploh odločila za karkoli in ti to na koncu sploh ne bo potrebno!
|