|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009
9.9.2008 8:34:37   
sasa78
Zvezdica:
tole je pa za znoret, da ti prodajo tvoje stvari. Ne morem verjet, da ti gre prijateljica naredit kaj takega brez tvojega dovoljenja. To bi lahko naredila tudi ti, pa bi ti zaslužila nekaj evrov!!!!
Kaj vse človek ne doživi

ta je pa huda!!! Moram rečt da moje o tem niso razmišljale - pa sem imela tud dost posojenega.

Vsak dan mi družbo delajo prelepi sončki
JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 2001
9.9.2008 8:35:56   
uršika***
Jutro Saša in Sonček!

Jaz še tudi čakam na morfologijo, da izvemo kdo je tale, ki se skriva v bušiju, potem pa veselo v šopinguser posted image user posted image

UUUUUUUU Saša, ti si pa na začetku januarja. Boš med prvimi odkorakala po svojega fantičkauser posted image

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 2002
9.9.2008 9:59:04   
ronja
sinkolina, ni kej, meni so tudi mamice pomagale - recimo dale vse cotke za tamalo, jaz samo probam to naprej posredovat (no, cotk še ne, ker jih bom še rabilauser posted image , v teh pol leta pa nihče ni imel dojenčka, smo vse kolegice kar na kupu...)
Glede ure, predlagam recimo 17, da bojo lahko vse prišle, pa da ne bo prehitro tema. Lahko pa tudi prej ali kasneje, samo da vem. Kje? Ne vem, zraven horseburgerjauser posted image ?

ulla, ploha, hehe, meni so tudi govorili, ne kupuj nič manjšega od 68! Na srečo nisem čisto čisto ubogala, ampak vem, da je bilo prve tedne kar kriza, vse ful preveliko... Ronja je bila velika 51 cm in so ji bile tudi 56 cotke kar velike še kar nekaj časa. Saj ni tako hudo, se da zavihat, pa tamali še ne puzajo okoli in jih ne moti, če so noge prekratke, ker se itak ne premikajo... Ampak vseeno je fajn met vsaj kakšno cotko, ki ji je prav. Zdaj računam, da bom lahko kaj sešila, sicer bom pa kupila še kake pajacke (samo je smotano, ker pajacke ful težko dobiš v taki mali cifri, sploh da bi se spredaj zapenjali - res pa nisem veliko po trgovinah...)

Evo še en malo okleščen pogled na stvari, ki jih rabiš v porodnišnici ali za pot domov:
pleničko, navadno dobiš itak v porodnišnici, ves čas jih imaš na svoji previjalki in se mi zdi da nič hudega, če porabiš še eno za domov - ker nam so rekli, da jih moraš met par sabo, če se vmes pokaka, itd... In ti potem kar zavzame placa v tisti mali torbi (ne moreš met velike torbe, vsaj ne v LJ. porodnišnici, ker so omarice čisto majne). Moraš pa met s sabo tetra plenice za povijat (rabiš 2) in povijalno plenico. Tak da plenice bom jaz omejila na 2 tetra plenici (+ povijalna), če bo potrebno široko povijanje (to itak zveš že predno greš domov), eno tetra bom pa itak mela v avtu za kake bruhce, če bi bilo treba, to imam še zdaj vedno, se obnese.

Glede oblekic za domov bom morala tudi jaz še malo preštudirat, ker sem jaz rodila julija, ko je bilo vroče kot v peklu in sem malo oblekla v enega pajacka z dolgimi rokavi in nogami, pa je revica totalno zašvicala na poti domov in se je drla v avtu ko jesihar, ker ji je bilo vroče. Tak da je ful odvisno od vremena, lahko je še ena plast dolgih rokavov preveč... Če boste meli dobro zakurjen avto (kar ga verjetno boste imeli), potem ne preveč oblečt deteta, ker se bo sicer skuhalo v tistih zimskih cotah v lupinici... Jaz bom verjetno malo oblekla v enega pajacka, čez puloverček, čez copatke ali pa žabice pod pajacka, če bo res mraz in čez to enega zimskega pajaca - ala kombinezonček, večplasten, ful praktično, ker novorojenčki niso najbolj navdušeni nad oblačenjem...

Glede deodoranta so nam babice svetovale previdnost, ker so tamalčki zelo občutljivi na vonj in če ne zavohajo TVOJEGA vonja, potem včasih nočejo pit - tak da ga odsvetujejo dokler dojenje ne steče; vsekakor kot je napisala zvezdica, boljše brez vonja, če že; glede na to, da bomo rodile januarja, verjetno niti ne bo neizogibno potreben. Malo odvisno, koliko švicateuser posted image , jaz praktično nič, tak da ne vem, če ga bom sploh jemala s sabo. Priporočajo pa vsi (babice, zdravniki,...), da se veliiiiiiko tuširate, po 5x na dan ni nič takega - morate računat: kri, mleko, pa malo švica na tistih v polivinil oblečenih posteljah... Jaz sem se ful, ker s tem tudi otroku koristiš, da ga ne okužiš s čim. pa obvezno najurit vsakega, da si umije roke, predno vzame dete v naročje! Brez tega je ne dobijo, pa pika! Govorim za prvi mesec, zdaj ni tak strogouser posted image .

Glede modrca in blazinic za dojenje: v porodnišnici jih verjetno ne boste rabile, ker vam bojo vsi g. svetovali, da pustite prsi na zraku, da se koža na bradavicah prezrači in utrdi. Tudi res to ful pomaga, no, vsaj če imate kake regade - ranice - od vaših sesalčkov, ful bolj paše met prsi na zraku! ker ves čas praktično bolj ali manj ležiš in cartaš malo dete in bolj ali manj ves čas dojiš, je tako tudi najbolj praktično. Tak da jaz tega zdaj ne mislim nosit sabo, ker nisem rabila. Bepanten ali lanolin pa, ker v p. ti ga dajo, ko ti že kri iz bradavic teče, prej pa bolj ne kot ja...

Kar se tiče tistih mrežastih spodnjih hlačk, priznam so strašno seksiuser posted image , samo so pa praktične: tam čez koža res diha, zato se tudi šivi prej celijo, če si šivana in nimaš en kup umazanih spodnjih gat za oprat, ko se vrneš domov, če tiste uporabljaš. Samo v premislek, odloči se itak vsaka sama. Za domov pa je fino met ene navadne, da ne navlečeš kavbojk na tiste mrežasteuser posted image .

5 parov nogavic verjetno ne boste rabile v 3 dneh, ker si v gl. v postelji, v porodnišnicah pa je praviloma toplo, da se novorojenčki ne prehladijo. Jaz nisem rabila nobenih, je bilo pa res toplo - ampak tudi ko sem bila v porodnišnici zaradi problemov na oddelku za nosečnice decembra (glih za Miklavžauser posted image ), je bilo enako toplo. Jaz bom mela s sabo ene navadne, pa ene termo, če bo res mraz.

Glede copat pa en zelo pameten nasvet iz MŠ v Lj.: naj bojo plastični, gumijasti..., saj veste, taki kot za na bazen, lahko japanke, ali natikači, samo da jih lahko vzamete s sabo pod tuš in dobro umijete! Ker bombažni copati znajo začet smrdet ko kuga! Res! V kakšni sobi je prav nevzdržno, ker kaka mamica ne ve, da veliko švica in njeni copati so fuj! Pa da ne bojo glih vas grdo gledale sotrpinkeuser posted image . Ker včasih potem noben otrok iz smrdeče sobe noče pit, ker jim enostavno smrdi in nimajo apetita - na začetku je pa to velik problem, ker dojenje navadno ne steče kar samo po sebi brez problemov, dojenčki na začetku še ne znajo pit in jih vsaka stvar hitro zmoti...

Spalna srajca je čisto ok tista v porodnišnici in tudi dobiš svežo, če jo umažeš, celo kadar je kriza, nekak nekaj sprasajo, če maš mokro ali karkoli. pa vsak dan itak dobiš svežo vsaj 2x na dan, vmes pa tudi lahko rečeš. Jaz nisem in ne bom tudi zdaj tega nosila, ker si probam naredit čim manj nepotrebnega dela (in pranje splane srajce je nepotrebno, naj me doma čaka sveža). Pa še lepo se odpirajo tele v porodnišnici, da lahko na izi dojiš, večina domačih nima glih takega dekolteja (verjemite po 1 letu nočnega dojenjauser posted image ).

obleka za domov - no, ta je pa nujno potrebna, vendar vam jo lahko prinesejo zadnji dan, da nimate navlake tam, dokler ne rabite - vendar jo prej pripravite, sicer vam bo lubi prinesel bogvekaj... Je pa priporočjlivo, da vzamete kako nosečniško ali pa vsaj malo bolj komot obleko/hlače, ker morate računat, da po porodu ne boste magično spet take kot pred nosečnostjo, to še malo traja... IN če mate premalo obleko, vas bo samo potrlo, tak da je boljše bit bolj udobno, pa doma probavat, kaj vam je že prav, če se vam mudiuser posted image

Vodo  in čaj imaš v p. ves čas na voljo, če bi rade kaj drugega, naj vam prinesejo. Jaz nisem vedela, da imajo v p. plastenke z vodo in so mi jih moji kupovali, ker so rekli, da ne smemo pit tiste iz pipe... Bučmanka, sem ugotovila tisti dan, ko sem šla domovuser posted image !

Mobi, polnilec nujno, denarnica (nisem rabila, ker jaz nisem nikamor hodila stran od moje pupike in niti zdaj ne mislim, če kaj rabiš ti itak obiski z veseljem grejo kupit; bom pa verjetno spet vzela za ziher), fotoaparat če je vreden, naj ga prinese rajši možek, itak ne boste ve slikale same otroka medtem, ko nikogar ne bo, tak da bi bilo škoda, da ga kdo ukrade, ker neke hude varnosti glede tega v bolnici ipak ne morete pričakovat. Nujno ga pa mejte za pri porodu!

Piškoti tudi zelo pametno, sploh če rodite ravno popoldne, tako da vas pripeljejo na oddelek malo po 18ti, ko dobijo punce zadnji obrok - večerjo. Mamice bojo vse svoje pojedle, tak da ne računajte, da bi kateri kaj ostalo, takrat smo vse lačneuser posted image . In potem če računaš, da si cel dan rojevala in seveda nisi lih nekaj jedla vmes (v porodni itak ne smeš) in potem si še celo noč brez hrane, je kar težko zdržat, pravijo (jaz sem rodila zjutraj, tak da ne vem, ampak mislim,d a bi bila kar lačna, če bi rodila zvečer brez vsega).
pa kak sendvič za lubija za med porodom je fino met, ker znajo tudi oni vmes lačni ratat - in ga lahko gre pojest v čakalnico...

Knjige, hehe, mela sem jih par s sabo, odprla nisem nobene, verjetno jih bom mela spet par s sabo in spet nobene odprlauser posted image . Takrat si namreč tako zaljubljen v tisto svoje malo bitje, da jo samo gledaš, kadar si budna - sicer pa spiš, ješ, se tuširaš, previjaš in dojiš in kakor se to sliši malo, imaš dela čisto dovoljuser posted image

vlažne robčkeimejte kar v avtu, jih boste tako rabile, dokler otroci ne odrastejo, se mi zdiuser posted image . Pa glede na to, da je pozimi vse bolj svinjsko...

uršika, mislim, da nimam kaj prav pogosteje pregledov, zdaj bo 4 tedne, prej je bilo 5 tednov vmes. Ja, lejlica pridno brcauser posted image , hvalabogu, da je taka, sicer bi me pobralo od skrbi! Naslednji pregled imam 25.9. Dojenček ima lahko pamperske (celo edine dovolj male so bile lani pamperske), samo tetra pleničke rabiš za vse to, kar sem zgoraj napisala, poglej moj prejšnji post.

(odgovor članu snikolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2003
9.9.2008 10:11:31   
sasa78
UUUUUUUU Saša, ti si pa na začetku januarja. Boš med prvimi odkorakala po svojega fantička

upam da bom zdržala do januarja

sem prvega rodila s 38 t
drugega s 37 t

šment - prec podpišem za januar - je leto dni mlajši. Drugače pa je moj najstarejši jan rojen januarja in to 28

Vsak dan mi družbo delajo prelepi sončki
JAN 2003
ENEJ 2005
ANŽE 2009

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2004
9.9.2008 10:39:14   
uršika***
Ronja kapo doluser posted image user posted image user posted image user posted image
Hvala hvala hvala. Saj počasi bom že dojela za kaj se gre. Je pa res zoprno, ker nimamo nikjer nobenega dojenčka, da bi se lahko kaj naučila. Bo pa moj toliko bolj razcrkljan, ga vsi komaj čakajo. Upam, da ga bo še za mene kaj ostalouser posted image  Moja mami je rekla, da zakaj nimamo dvojčkov ali pa trojčkov, bi si jih lažje razdeliliuser posted image  in jih crkljali.

Sem danes pridna, sem že vse okne pomila, pa zavese oprala- sedaj pa tako lepo diši po celem stanovanjuuser posted image user posted image , da sem kar malo zaspana

(odgovor članu sasa78)
Neposredna povezava do sporočila: 2005
9.9.2008 10:50:15   
Detece
Drage januarčice evo še mene malo na vsake toliko časauser posted image
zelo malo vas sledim in se vam javljam, ampak mislim, da bo kmalu bolje, saj počasi razmišljam o staležu. A ve ste vse doma? No meni drugače ni problem v službo it, samo sem cel dan od doma. grem ob 7h in pridem ob 18h. Mi res nič časa ne ostane za božanje bušija in podobnih stvari. ker sem tudi sama prvič user posted image , potrebujem nekoliko več časa za izbor vse te opreme in stvari. No nekaj mi je vseeno uspelo, kupila sem že vso pohištvo za sobico,manjka mi še pojslica, ampak to si bova verjetno sposodila. Zdaj sem pa trenutno v fazi kupovanja vozička, zaljubila sem se v mutsy voziček . A ve ste že vse to nabavile?

Neposredna povezava do sporočila: 2006
9.9.2008 11:03:59   
Anonimen
v idim da ste kr pridne, čvekeuser posted image

jst sem že doma, sem se stuširala, pa komi v banjo in iz nje zlezauser posted image presneti kolki, drek je tole...

zdej morm pa neki pojest, sem ful lačna, pol grem pa počivat, sem mislila, da bom kaj pospravila dans, samo me tolk boli, da ne bom nič počela. pol na brzino južno nardim pa po Ulo grem v vrtec in to je to.

aja, kar se spalnih srajc tiče, ma Ronja prov. čist brezveze je svoje vlačit zraven, pa res rabiš vsaj dve na dan. one tam v porodnišnici res niso bohvekaj, samo so pa na komot, pa joške grejo lepo venuser posted image pa prve dni, ko ful krvaviš je škoda, da si svoje umažeš....jst vem da sem se prva dva dni kar naprej preoblačila, ker sem bla nonstop čist krvavauser posted image pa je bla ful kriza s srajcami, k je bla glih una svinjska vročina, pa je bla nenormalna porabauser posted image pa so jih vseen napraskali skup zadosti.

(odgovor članu Detece)
  Neposredna povezava do sporočila: 2007
   [Brisano sporočilo]
9.9.2008 11:21:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2008
9.9.2008 11:31:25   
ronja
niia, tetra plenice so iz čistega bombaža in jih seveda lahko pereš, ven kuhaš, če češ, sušiš v sušilcu, likaš na max,... kar češ, skratkauser posted image .  Seveda so mišljene za večletno uporabo in zdržijo po 3 otroke 100% - ker je mami pri bratu mela še one od sestre... Pa tudi sicer so zelo fajn za brisat, so vpojne, pa šipe lepo spucajo, potem ko zakjlučiš dojenčkasto fazo svojega življenja... Mi smo ful z njimi pucali.

Široko povijanje zgleda tako, da daš najprej navadno pleničko (pampersko ali racmanko ali kar boš pač uporabljala), potem pa še dve plenici, zloženi na pol po dolgem, pa še 2x na pol po širini, ki jih položiš eno na drugo na povijalno plenico (ti pokažejo v MŠ, lahko ti pa tudi jaz pokažem, čeprav meni ni bilo treba na široko povijat, ampak sem si zapomnila še za naslednjieuser posted image , če bo treba) in potem s povijalko zavežeš vse skup na otoka, ni tak kunštno kot se sliši. Smisel tega je to, da so nogice skoz narazen,da se kolki lepo zarastejo v pravilnem položaju, če niso dovolj razviti ob rojstvu (to je pogostejše pri deklicah in pogostejše pri zgodaj rojenih otrocih, tako da je boljše, da dojenčki počakajo, čeprav ima vsaka na koncu že poln kuferuser posted image ).

ulla, po moje sva bili mi2 kar isti čas v porodnišnici - jaz sem odšla v petek 13.7.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2009
9.9.2008 11:32:05   
Detece
Niia, da tetra planičke so bombažne in se perejo. Uporabljaš jih tako za previjanje kot za druge stvari.
tetra planička potrebuješ na začetku za široko povijanje. Najprej poviješ dojenčka v pampersko, na to 2 tetra planici in na koncu še s to povijalno , ki ima te trakece za zvezat. sicer ti bodo pa to v šoli za starše menda vse pokazali in povedali. tudi sama sem nova v temuser posted image .
Imava na razpolago eno majhno sobico, cca. 12 m2, kjer imava zdaj pisarno. odločila sva se narediti otroško sobico, saj nebi rada imela vseh teh otroških stvari nametanih v spalnici ali dnevni. se mi zdi da se kar nabere teh raznih pripomočkov, pleničk, oblekih za malega. Omaro za njegove stvari pa v vsakem primeru potrebuje, ker v svoji še sama nimam dovolj prostora:).

Neposredna povezava do sporočila: 2010
9.9.2008 11:33:10   
ronja
detece, jaz sem doma, ker sem ornk krvavela in mi je ostal en ogromen hematom, ki se je ugnezdil na maternični vrat, tako da mi nič ne pustijo, razen ležat... No, dobra stran tega je, da je mala Ronja z mano in ji ni treba v vrtec.
Kupovala ne bom skoraj nič, razen posteljico sva že nabavila in pa dodatni sedež za na voziček bova kupila, čakava na kakšno akcijo. Sicer pa imava še vse od Ronje, ker je komaj dobro leto stara...

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 2011
   [Brisano sporočilo]
9.9.2008 11:36:25   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2012
9.9.2008 11:36:27   
ronja
detece, premisli o previjalni mizi - predalniku. Tako imava midva in se super obnese, vse Ronjne stvari so notri in nič ni treba iskat, pa nikoli ne pustiš otroka samega na previjalki, ker ti ni treba - vse imaš na "dohvatu tuke". Zasede manj prostora kot če imaš previjalko in omaro posebej...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2013
9.9.2008 11:39:13   
Detece
Ronja, jaz sem kupila takšno previjalno, veliko z omarico spodaj v Ikeji in še omaro + komodo user posted image user posted image . verjetno res pretirano, ampak sej bo prišlo prav - slej kot prej, sama imam rada veliko prostora v omarah, zato da ni vse tako natlačeno, kot imam jaz v svoji. Sem zmeraj nervozna ko jo odprem.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2014
9.9.2008 11:42:05   
Detece
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

detece, jaz sem doma, ker sem ornk krvavela in mi je ostal en ogromen hematom, ki se je ugnezdil na maternični vrat, tako da mi nič ne pustijo, razen ležat... No, dobra stran tega je, da je mala Ronja z mano in ji ni treba v vrtec.
Kupovala ne bom skoraj nič, razen posteljico sva že nabavila in pa dodatni sedež za na voziček bova kupila, čakava na kakšno akcijo. Sicer pa imava še vse od Ronje, ker je komaj dobro leto stara...

Ja to sem razbrala, da moreš doma mirovat. pa sej bo minilo in tako kot so rekla, ima pa mala Ronja nekaj od tega, da je veliko z mamico in se lahko posvetita druga drugi. drugač pa le ubogaj zdravnike in počivaj, ker kot že veš boš z januarjem vse not spravila.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2015
   [Brisano sporočilo]
9.9.2008 11:43:07   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Detece)
  Neposredna povezava do sporočila: 2016
9.9.2008 11:43:18   
Detece
IZVIRNO SPOROČILO: niia

Detece, hvala. Tudi jaz sem nova v temu. V šolo za starše pa še "ne smem", sem klicala in mi je rekla sestra, da oktobra oz. novembra pridem. Jaz sem pa že čisto neučakana.user posted image

Ja tudi jaz grem v šolo oktobra. tudi sama komaj čakam, čeprav vprašanje če nam bodo kaj pametnega povedali. Verjetno bo bolj za atija koristno, ker bolj malo ve.

Neposredna povezava do sporočila: 2017
9.9.2008 11:47:08   
Detece
omara+komoda+previjalna = cca.380 eur
user posted image  
user posted image

Meni je blo všeč tole, komu mogoče preveč cartik. Ampak sem imela v mislih da kupujem za otroka in ne zase.

Neposredna povezava do sporočila: 2018
   [Brisano sporočilo]
9.9.2008 11:55:07   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Detece)
  Neposredna povezava do sporočila: 2019
9.9.2008 12:00:16   
Zvezdica
O dober danuser posted image

Jast sem spet vandrala okoli, men je doma tak dolgčas:)

Saša, a tvoj ma rd skor k jast, bova skup praznovalauser posted image

Tako, sam pozdravit sem hotla, zdaj grem pa kuhat.

Pozdravček

i belive i can fly....

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 2020
9.9.2008 12:25:02   
uršika***
Detece Jaz sem samo 3 dni doma, da dam skozi laboratorij in ginekologa, ker mi drugače ne potegne- pa je prav luštno. Samo pri miru nisem nič, ne vem kaj mi je. Danes sem naredila že skoraj celo generalno čiščenje stanovanja, vmes pa se pridem malo spočit k vam, čvekice moje.
Midva imava kupljen voziček, lupinico, sobica je naročena, pa 3 odejice že imava. Ne morem se upreti, vedno ko kam greva firbcat po trgovini, moram nekaj kupit. Pa rajši kupim kakšno dekico, za oblekice je namenjen prihodnji mesec. Sobica pa je naročena in prispe k nama v decembru, tako da imava čas, da sedanjo računalniško sobo- likalnico preseliva eno nadstropje nižje, da bo otroška sobica prazna. Komaj čakam!!! Potem jo bom pa tako lepo prepleskala pa porisalauser posted image
No saj potem bo pa že kmalu porodniška. Kar komaj čakam, ker se mi zdi, da mi že noge otekajo. Včeraj si nisem mogla obut navadnih razhojenih cokl od kopitarneuser posted image  pa prstan sem morala tudi dol dat- mi roke zatekajo, sedaj ga pa nosim na verižici.
Do kdaj pa imate ve namen delat? Porodniška se prične 28 dni pred PDP? Jaz računam, da bom v novembru najbrž šla na bolniško, ker se mi zdi, da ne bom več zdržala po 8 ur na nogah v kuhinji in s tistimi težkimi lonci- sem sama in ni nikogar, ki bi mi poomagaluser posted image
Ok, šibam še pomit po tleh.

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 2021
9.9.2008 12:27:22   
uršika***
user posted image

No tole je najina sobica- ne najina- od najinega malčkauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2022
9.9.2008 12:30:57   
Detece
Zelo lepa sobica uršika. Tale je od Lip poljčane, če se ne motim, a ne?
tudi sama bi vzela takšno, ampak je nimam kam dat, imava premajhno sobico. Kolk je pa koštala?

Neposredna povezava do sporočila: 2023
9.9.2008 12:49:40   
ronja
U, punce, imate lepe sobice, svaka čast!

Imam pa za vse vas še eno vprašanje in eno prošnjo:
prošnja je, da če katera kje vidi tale dodatni stolček za na voziček na kaki akciji ali pač znižan, prosim, če napiše tu ali pa na ZS. Takole zgleda:
http://www.mami.si/si/buggypod-revelo/buggypod-g1634.shtml

Vprašanje je pa tole: ali bi ve povedale doma oz. staršem za možne zaplete pri porodu, če bi bile v moji koži? Torej stvar je taka, saj sem enkrat že omenila: s takim hematomom se lahko zgodi, da se ob porodnih krčih spet začne luščit ali se celo čisto odlušči posteljica - takrat je pa velika in je ta krvavitev kar huda, kar pomeni, da morajo v roku 5 min. naredit urgentni CR, sicer lahko obe z Lejlico izkrvaviva (ali pa samo ena, katerakoli).
Vsekakor ne nameravam izkrvavet in nameravam normalno vaginalno rodit in da bo vse ok, itak! Ampak včasih nimaš popolnega nadzora nad temi stvarmiuser posted image . Lubiju sem seveda povedala, takoj ko sem to izvedela, ker se mi zdi, da ima pravico vedet. Kaj pa starši? Po svoje se mi zdi brezveze, da bi jih obremenjevala, ker itak ne bo nič narobe in je čisto brezveze, da se sekirajo, kaj bi lahko bilo, če bi bilo... Če bi se res kaj zgodilo, itak nimajo kaj naredit, tak da je spet brezveze, da se že prej sekirajo. Po drugi strani pa se spomnim, kako je bil oče jezen na svojega brata, da mu ni povedal, da je hudo bolan, ker se ni mogel poslovit od njega. In če pomislim, da mi recimo Ronja ne bi povedala za kake nevarnosti, ki bi ji pretile, me kar stisne... Tak da ne vem, kaj je prav.

Po eni strani bi bilo tudi prav, da še kdo ve, da me je treba takoj popokat v porodnišnico, ker sama itak vedno mislim, da je vse ok, lubi bo delal, lahko da bo cel da na terenu nekje bogu za leđima... Tak da bi bilo po svoje dobro tudi za Lejlo za vsak slučaj. kaj bi ve naredile?

Do zdaj sploh nisem nič razmišljala o tem, da bi sploh lahko šlo kaj narobe, danes ponoči pa sem se zbudila, ker me je tok bolelo in nisem mogla nazaj zaspat in sem malo razmišljala, da je pa mogoče vseeno fer, da jim povem...

Ne zdaj tega razumet, kot da delam celo paniko okoli poroda, ker sem prepričana, da bo vse ok in super in sploh in oh in niti pod razno ne mislim izgubit Lejlice in niti pod razno ne mislim lubija in Ronje samih pustit, samo rada bi bila fer.

< Sporočilo je popravil ronja -- 9.9.2008 12:51:07 >

Neposredna povezava do sporočila: 2024
9.9.2008 12:58:25   
ronja
Aja, pa še en nasvet, česa ne kupit: hojce! POpolnoma nepotrebno in zelo nevarno za dojenčka, so se strinjali v obeh MŠ, vse babice in vsi pediatri. Prvič je slabo zato, ker se dojenček ne nauči prav postavljat nogic, ampak se s prstki odriva, drugič pa se te hojce zelo rade prevrnejo, če naletijo na kak nizek robnik (iz ene sobe v drugo), igračo,... In takrat se otrok ne more ujet, ker je zabarikadiran v tistem ogrodju! To ima dve slabi lastnosti: prvič, da se ne nauči padat, drugič pa da lahko prav grdo pade na glavico! Zato si am. združenje pediatrov že nekaj let prizadeva, da bi hojce prepovedali prodajat.

Neposredna povezava do sporočila: 2025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Najljubši letni čas?
petruska

Tvoj letni čas je?

Pomlad (30%)

Poletje (55%)

Jesen (5%)

Zima (9%)

Število vseh glasov: 74

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!