|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 9:34:56   
gojska
:)-DOBRO JUTRO PUNCE

Zadnjič sem premišljevala, kako dolgo že traja to moje čakanje na nosečnost. Zdaj s tem predlogom davka so se usuli name z vseh strani, da češ kaj še čakam. No ja oni pač ne vedo , da imava probleme. Če bi vedeli bi bili tiho kot riti.:ups:
V vseh teh mesecih sem se prav izčrpala od vsega pričakovanja. Hvala bogu da imam redne menstruacije, če ne bi rabila poleg vsega še tablete za živce.
Ne bom na dolgo razlagala, ker ve že veste za kaj se gre.
Sem se pa spomnila, da sem na začetku vedno računala, kdaj bi::duda:bil rojen če bi zanosila tisti mesec.
In si lahko mislite, da mi za nekatere mesece ni bilo všeč. Recimo januar se mi je zdel prav smotan itd.
Če zanosimo zdaj bo rok decembra. A ni to vseeno. Sploh se mi pa zdi ,da otrok sam zbere čas.
Če pomislim na mojo mami- ona naju je oba z bratom rodila aprila. Se pravi, da je oba spočela isti mesec.
In veliko bratov in sester poznam, ki so rojeni isti mesec. A se vam zdi da je določene ženska bolj plodna določen mesec v letu ?

Tle so razne teorije o natalni luni, pa nekje sem brala, da statistično največ žensk zanosi jeseni.Jaz zase ne morem vedet. Kaj pa ve, ki se trudite drugič?
Najbrž je že vsaka svašta razmišljala ?

Še malo pa bo moja O. mogoče pa bo moj srček rojen decembra. ŠE LETOS.

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOH

goja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 9:44:27   
Skye
Tud jaz sem bila na začetku prepričana, da ko se bom odločila za :duda:, da mi bo v prvo ratalo in sem planirala kdaj naj začnem, da bo otrok rojen v meni ustreznem mesecu...kako laično:zmeden:

Sploh nisem pomislila na možnost, da pa mi mogoče ne bo ratalo takoj, glede na to, da je vsem v družini uspelo skoraj takoj.

No zdaj razmišljam drugače.....ti meseci poskušanja so me postavili na realna tla:(

Zdaj ni več važno, kdaj bo otrok rojen, še manj kakšnega spola bo...važno je samo da nama s partnerjem uspe spočeti :duda: in ga tudi donositi.

Skye

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 9:45:21   
TANTRA
Goja,
no jaz sem očitno najbolj plodna februarja/marca saj sem sedaj v tretje:nosecka: in je kar takoj ratalo.
Dvakrat punci, sedaj ???:duda:
Svakinja ima sicer prvega avgusta, drugega maja, tretjega januarja...tri zemeljska znamenja....
Po moje ni kakega posebnega pravila....
Upam, da vama bo kmalu ratalo:rozica::rozica:

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 9:53:37   
wawa
Jaz sem vedno govorila, da bi spomladnega dojenčka mela, ampak tudi če bi bil zimski, sam da nebi bil novemberski, mamo takrat že en kup rojstnih dnevov, moj ati, moj dedi, fantov nečak,.....ampak no če bo tako kot zdaj kaže bo lih novembrski.....pa TTTTTAAAAKKKOOOO ZZZZZEEELLLOOOO SSSSEEEMMM VEESSSEEELLLAAAA.....KLJUB NOVEMBRU:)-:)-:)-:)-

Vsem želim čim prejšnji useh in čim prej enega :angel: pod srčkom!!!!:pujs::pujs::pujs:

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 10:19:12   
Natka1
Drage moje,
se mi zdi, da smo v določenem trenutku vse enake. Računamo in računamo....

Ampak kljub vsemu bi rada napisala tole: prvi mesec, ko sem imela zelo veliko dela, nisem uspela nič naračunati, morda je temu kriva usodo, kdo ve, je ratalo. Žal se je takrat tudi hitro končalo.

Ampak potem sem čisto neobremenjeno nekako šla naprej, najprej sem bolečine, potem malo krize in seveda nisem niti uspela razmišljati o vseh datumih. Pa sem ujela O in postala nosečka.

Danes sva srečna oba, jaz in moj dragi.

Ravno zaradi svoje izkušnje vam svetujem, imejte se radi, manj računajte, le približno kdaj bi moral priti :hudicek: in test bo hitro pozitiven.... To vam vsem želim, še ta mesec. Pravi pa bo tisti mesec, ki ga bo izbral :duda: in ne ve ali me.

Malo sem bila dolga in upam, da vam nisem preveč zatežila, a vsem vam želim čim prej :modri::roza:.

Natka

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 10:26:34   
sera
TAKO JE VEDNO, DA KO SE ODLOČIŠ ZA OTROKA NEKAKO VEDNO PRIČAKUJEŠ DA BO TAKOJ USPELO ŽE V PRVEM MESECU. PA NI VEDNO TAKO.

MOJE PRIJATELJICE SO ČAKALE NA TO SREČO OD 6MESECEV DO 1LETA. DOVOLJ DA SO SE POJAVLJALI STRAHOVI, IN ČE-ji ....

NO IN SEDAJ TUDI JAZ ČAKAM....

AMPAK SEDAJ SEM SI NAROČILA TE O TESTE V AMERIKI, KER SO DOSTI CENEJŠI IN SEM JIH TUDI DOBILA.

TAKO BOM VSAJ VEDELA ALI VEDNO ZGREŠIM O, ALI PA JE RAZLOG KJE DRUGJE.MOJ MOŽ DELA V TUJINI, ZATO JE MOGOČE KRIVA TUDI RADALJA.

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 10:26:48   
mujcek
jaz sem načrtovala tako: lani poleti zanosim, letos diplomiram, potem porodniška in po porodniški služba, ker prej je itak ne bi dobila. No sedaj pa zanositve še ni, diploma se bliža, nekaj se o službi govori, in tako so se načrti podrli-kaj sedaj???????????:zmeden:
:zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2:

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 10:27:12   
sera
:kuza:

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 10:30:47   
sera
JAZ SEM VEDNO GOVORILA MOJIM PRIJATELJICAM DA JE MORDA BOLJE NAJPREJ:duda:, POTEM PA ISKATI SLUŽBO, OZIRMOMA MENJATI SLUŽBO.

KO IMAŠ ENKRAT:duda:, ZMOREŠ ŠE VEČ, OZIROMA VEDNO KDAJ KDO PRISKOČI NA POMOČ.

DO 30-IH, OZIROMA 35-IH UPORABLJAŠ ZAŠČITO, PAZIŠ DA TI NENAČRTOVANA NOSEČNOST NE BI POKVARILA AMBICIJ, NAČRTOV, NEKAKO NI ŠE PRAVI ČAS...

IN POTEM SE TA ČAS VLEČE, URA TEČE...

VSAJ ZA PRVEGA :duda:BI SE MORALI ODLOČATI PREJ.

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 10:48:03   
emaa
jaz pa nisem razmišljala kdaj naj bi bil rojem, samo da zanosim, pa sem lani, rok bi bil novembra, super, potem ss. Potem sem si rekla, o da bi za roj. dan zagledala :modri: - nič, pa iz meseca v mesec, pa za možev roj. dan, pa tako naprej, prejšnji mesec, mi je še tako nesramno M zamujala, da sem si rekla, fino valentinovo darilo, rok pa za možev roj. dan, je pa res, da si samo želim, da bi zanosila, kdaj rodim, mi je pa popolnoma vseeno, samo da imam :duda:

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 11:05:11   
wawa
sera se čisto strinjam s tabo....jaz sem bila sedaj v taki situaciji, dokončala sem faks, in v mojem poklicu majo vsi neke hude ambicije, ženske niti slučajno ne pomislijo na bebico, še pri 35 ti govorijo, da so one itak remlade za bebice in da majo še tok za narediti pred tem, pa da sedaj jim je lih kariera zalaufala................

No pa sem razmišljala, pa razmišljala, če sedaj rečem, da bom počakala, da začnem kariero delat, potem bom rekla sedaj ni čas ker mi je ravno zalaufalo,......in tako naprej.....no po razmišljanju sem prišla, da bom otroka imela sedaj.....:)-:)- in ne kasneje.....vem da me bodo čudno gledali, pa kako zdaj je pa ja čas da nekaj narediš....ampak jaz sem srečna.

Ena :rozica::rozica: za vsako!

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 11:09:54   
gojska
hej veste kaj

se mi zdi, da najlažje zanosiš če nič ne misliš in nič ne računaš
Tako pravijo vse ki jim je uspelo.
A NI TO ENOSTAVNO:ups::ups:

Zdaj pa mi povejte kako naj neham mislit!

Pri ovulaciji boli- pri menstruaciji boli

:kava:goja

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 11:12:41   
sera
:bravo:WAWA!

Jaz mislim da je otrok takšen projekt za katerega ti ni nikoli žal!
Nekega dne pridejo v službo mlajše kolegice, šefu morda ni več všeč tvoj pogled in glej nenadoma je ves trud zaman, vsa leta, vsa tvoja mladost ki si jo dala firmi...
Mislim da ni nobena služba vredna da se odpoveš:duda:, seveda če si :duda: želiš.
Boš videla otrok ti da dostikrat moči da greš dalje.
Želim ti veliko sreče.:metulj::bravo:

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 11:17:19   
sera
Jaz mislim da je prve mesece enostavno nič misliti - razen na veselo pričakovanje. :)Potem pa:(:(....
vsaj pri načrtovani nosečnosti bi radi vsi čimprej, takoj, zdaj....
Tako smo naučeni: ko smo lačni hočemo takoj jesti; ko smo žejni piti, ko nočemo otroka ni probelma imato veliko načinom kontracepcije, a zalomi se ko hočemo zanositi... Tu smo sami, mi in neb:zmeden::zmeden:

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 11:21:42   
gojska
PA ŠE TO

zakaj sem tako dolgo čakala.
Saj mi je res žal. Najbrž pred desetimi leti ne bi imela vseh teh težav.

Ampak če prav pomislim sem iskala očeta za svojega otroka. Vsak tud ni dober, a ne?
Potem pa sva se našla in sva oba mislila, da morava vsaj tri leta preizkušat če sva ta prava. To je res mal neumno, ker pol sva pa začela delat bebico pa je spet tri leta okoli.

Če bi začela prvo leto, kot večina mojih znank sploh še ne bi bila tako zelo stara:ups:

Vendar imeti otroka in ugotoviti, da si mu zrihtal kretena za fotra. TudI to se dogaja. Vem za primer in se mi zdi ,da bi ji bilo boljš sami.
moraš imeti tudi srečo, pri vsem skupaj.

Mogoče se lahko tudi moj, ki sem ga tako dolgo zbirala, pokvari.

goja:rozica:

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 11:26:05   
Mijavček
Oj,

jaz sem pa prve dva meseca tud ful računača, kdaj bi bil rok, pa kakšno ime bomo dali itd., no kmalu sem prišla na realna tla, da tako pač ne gre, kot si ti zamisliš. Zdaj sem se znebila vsaj tega, da po vsaki M ne laufam na koleda gledat, kateri mesec bi bil porod, če bi..., potem sem nehala že takoj po m, računat, kdaj naj bi bla naslednja M in naslednji test...
Sam tega, da računam, kdaj je O, tega se pa ne morem znebit.
Njabolj mi gre pa trenutno na žice to, da zdaj, ko mava datum za poroko (16.07), se najde marsikatera "kura", ki mi govori: pa sej itak brez veze da zdaj zanosiš, pol ti bo pa na poroki slabo, pa kako boš pa vse zorganizirala, pa pit ne boš smela... Rajš počak po poroki...
Pa take. :grrr::grrr::grrr::grrr:
Jaz bi bla noseeečkkkaaa, pa če pobruham celo poročno dvorano!!!! :)
Lep dan,

Mijavček:muca:

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 11:27:17   
Mijavček
Aja,
ubistvu sem u štartu hotla napisat, da poznam eno, ki ima tri otroke in vsi so reojeni, konec marca ali začetek aprila... Hmmm... Slučaj?:zmeden2::zmeden2:

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 11:35:32   
wawa
Se strinjam s tabo goja69 da moraš seveda najprej sam pri sebi met občutek da je to to potem pa lahko kaj na bebici delat, samo žal to tudi ni garant, da se ta oseba potem na konec koncu ne izkaže za popolnoma drugačno.....žal:(. Se dogaja marsikaj, ampak ne more potemčlovek sebe obtoževati da je otroku napačnega fotra zbral....

Ej pa saj ni nemogoče zanositi ko si starejši, moja mami je mela mojo sestro pri 40 ih, pa je mala zdrava ko dren......je pa seveda malo težje....:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Je pa samo to da sem želela reči, da če imaš vse pogoje, torej tudi fanta za katerega meniš da je to
to, da je nesmiselno odlašati zavoljo kariere in službe.

Pozdravček!

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 11:37:00   
sera
:(:)meni ta O tudi ne da miru.
Skozi delam x in x, kdaj naj bi bilo O in kdaj sva :sloncek:.
Sedaj ko imam teste bom imela "zadevo" malo bolj pod kontrolo.
Saj takšni smo, da moramo imeti vse pod kontolo.Vsaj jaz.. No ma po 1letu čakanja je razumljivo da me jezijo moja razočaranja, upanja, čakanja...
Sedaj 19.3 bo sigurno :hudicek:, potem pa vas bom obveščala. Upam na 9nebesa9nebesa9nebesa

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 11:41:43   
NinKa
Jaz sem pa imela razmišljanje v tej smeri....nikoli pa nisem raunala plodnih dnevov, ovulacije.....to sem spoznala šele tukaj na netu, ko sem se ukvarjala s samo nosečnostjo.

No, primilo me je, da bi imela, ker sva poroko že imela splanirano, študij proti koncu, prakso rezervirano,...pa sem mislila, da tak ne uspe takoj.

Potem pa, uspelo v prvo, bruhala celo nosečnost kot nora, komaj čakala konec. Rodila brez problema, zdravega fantka. Študij še zmerom zaključujem, poročila se bom čez en mesec, prakse nisem opravila, ker sem 8 mesecev preležala. Takrat sem mislila da bo konec sveta.

Sedaj sem pa najbolj srečno bitje. Vsak dan me moj mali fant razveseli z nasmeškom in poljubčkom. Tako da mi je vse ostalo vseeno. Študij bo tu že počakal, saj mi ne bo pobegnil, te nekaj izpitov bom pa tut še naredila.

Moj nasvet, čim manj računanja, preračunavanja.....vse je najboljše če je brez stresa in neke nervoze. Pa vsekakor brez obupa.

:sloncek::kuza::sloncek:

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 11:53:04   
wawa
Sera (ter vse ostale) bom držala pesti:miska::miska::miska:, pa glej da se nam redno oglašaš in poročaš. Pa čim manj obremenjevanja ti želim, uživaj življenje:):):):):):):):rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 11:54:44   
Mijavček
Oj spet jaz,

se strinjam z gojo69, jaz sem npr. gruntala že s prejnšjim fantom,k sva bla skupej 10 let, da bi mela :duda:, bla sem 26, pa sva pol ugotovila, da nisva za cel življenje bit skupej in sva šla narazen. Če zdaj pomislim, da bi takrat zanosila, ne vem.... verjetno bi ostala skupaj, v nesrečnem zakonu....
In ne bi spoznala mojga bodočega moža in ne bi vedela, kaj pomeni resnična ljubezen, in ne bi.... oh,
saj si sploh ne upam zamislit...

Tako, da ... bolje pozneje in s tapravim (lahko tud prej, smao da je s tapravim:)). tako pravim jaz, pa noben davek me ne bo prepričal drugače!

Mijavček:muca:

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 12:18:22   
sera
WAWA:):)
Hvala za tvoje pestke, veš da jih rabim.
Najbolj težko mi je bilo, ko sem prijateljicam povedala, no sedaj sva se pa odločila za:duda:, in naivno pričakovala da bom takoj prvi mesec:nosecka:.
:hudicek: je kot nalašč zamujala in takoj sem tekla kupit CB, in glej ...nič, čez 5 minut nič,,čez 5 minut nič, čez pol ure nič. Ne morem ti opisati razočaranja.
In tako je bilo 4 prve mesece. Nisem mogla verjeti.
Začela sem opazovati svoje telo, računati O, opazovati svojo sluz. In glej tam okrog O me je vedno nekaj špikalo in cukalo, vendar je tudi:hudicek: prišla, včasih na 28 dni včasih na 24 dni.Nesramnica.
Praijateljice pa so me redno spraševale:"No je kaj novega?" Sedaj vljudno molčijo, ker so videle da mi je težko. Po 6mesecih sem se zlomila, ker je bil pritisk v moji glavi premočan in sem šla k G. Vse OK je rekla, kako pogosto pa:sloncek:.
Ja tu me je bilo pa malo sram. Mož dela v tujini, bolj malo sva skupaj....

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 12:26:36   
mujcek
Kako mi že grejo na živce tisti, ko vedno sprašujejo ali bo kaj????:zmeden: Ko ti je že težko, potem pa še njim nekaj razlagat, pa brezzveze da razlagaš da pač ne gre in ne gre, ker oni itak ne bi razumeli kako se počutiš :((
To me vedno v slabo voljo spravi, pa ko prijateljica pokliče in vsakih štirinajst dni vpraša ali je kaj novega:grrr:

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RAZMIŠLJAM
10.3.2005 14:34:26   
wawa

Sera mislim, da je to da ti je G ugotovila, da je vse vredu, sijajna novička. Mogoče je to kar rabita z dragim malo sprostitve, dopust, preživete dneve skupaj.........in potem boš naenkrat ugotovila, da je že mimo danj ko bi morala priti teta:hudicek:.......

Skratka mislim da se ti bo vse lepo izteklo in ti pošiljam :rozica:.

:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

LP

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Nega
dejzi

Kaj uporabljate za nego kože svojega dojenčka? (po kopanju, previjanju, ...)

olje (48%)

mleko (23%)

krema (19%)

drugo (kaj?) (9%)

Število vseh glasov: 318

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!