Gina
|
NIsem prebrala vsega, samo 1. stran, bi pa imela eno realno pripombo na prvopisoče mnenje: sicer vi lahko prijavite ločeno gospodinjstvo, vendar ne glede na to štejete za družino, pa če še ne vem koliko nakladaš, da sta skregana. V bistvu ti lahko celo nasedejo za kakšen mesec ali dva, vendar te vseskozi sprašujejo zahtevajo dokazilo, da si tožila očeta svojih otrok za preživljanje otrok, preživnino in ločitev. Niti to jim ni dovolj, ker te vseskozi zaslišujejo, kako daleč je sodba - pri meni je namreč od vložka do dejanske ločitve preteklo več kot eno leto. POvsod, tudi na vrtcu, ne le na občini in csd-ju so zahtevali uradno potrjeno vlogo za zahtevek za ločitev, sicer ne bi dobila znižanega plačila. Samo jaz sem se v resnici ločevala od človeka, ki me je varal. NO, v bistvu je vseeno, ali si poročena ali ne, ker vi uradno po zakonu štejete za družino, čim je tvoj priznal očetovstvo. Torej se lahko "ločiš" od njega v smislu zahtevka za preživnino in za odločitev, komu pripada otrok, vendar..... kaj bo pa potem, če se res zgodi, da bosta šla narazen, če boš pogruntala, da ima drugo ali kaj takega. Ti boš itak ločena, dobivala boš minimum od njega, pa tožit ga boš morala za več. Kaj če bosta imela še enega otroka? Boš rekla, joj, zdaj sva pa spet skupaj, mal se hecava? Al boš potem spet zahtevala ločitev? Kaj bo, ko boš hotela bolniško? Tvoj je ne bo mogel vzeti, ker sta ločena, ker niste družina. Kaj se bo zgodilo, če bi se vidva kasneje res razšla, zdaj se boš pa zmenila na sodišču, da vse ostane njemu? Eh, saj se mi ne ljubi. Delaj kot hočeš. Tvoj problem.
|