|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majski hroščki 2008 - 2.del
31.8.2008 20:44:19   
špelin@
Punce, pojma nimam, od kod ta virus in okužba sečil user posted image

Se pa moram pohvaliti oz. moram pohvaliti našega Gregija: ravnokar je pojedel celo flaško, t.j. polnih 190 ml user posted image user posted image  Prvič v celem tednu je pojedel sploh kaj bolj konkretnega, no, tokrat res konkretno - je pa res, da mu je moj user posted image  flaško "uturil" v polsnu, ko je cucljal dudko in je refleksno cucljal naprej user posted image user posted image user posted image  Prej namreč ni hotel vleči, je kar naprej izrival cucelj flaške iz ust. Upam, da se mu želodček raztegne nazaj in bo bolj občutil lakoto ter tudi v budnem stanju jedel user posted image user posted image user posted image

Jutri gremo pa zjutraj direkt do P in naj ustrezno ukrepa!

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 726
31.8.2008 20:47:43   
špelin@
Aja, vidim, da teče pestra debata na temo GH. No, jaz user posted image  definitivno ne bi dajala drugega kot mleko prve 4 mesece - razen, če obstaja medicinska indikacija za to, recimo refluks in gostenje z rižem ipd. Tudi Gregi ne bo okušal druge hrane pred dopolnjenim 4. mesecem, pa še potem bo moral biti res 100% zdrav, da bova začela s kakšno mlečno kašico pred spanjem in okušanjem sadja oz. zelenjave.

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 727
31.8.2008 20:48:00   
aurora28
Bravo za Gregorja in 190 ml mleka user posted image user posted image user posted image user posted image .

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 728
31.8.2008 20:50:45   
aurora28
Sej ravno to pravim Špelin user posted image , zato sem jaz pri dopolnjenih 4. mesecih začela počasi z okušanjem frutkov, ker je Gal zdrav in danes je jasno pokazal interes za hranjenje po žlički, je tak usta odpiral in žvečil frutek user posted image user posted image . Aja pa včeraj se je oring igral z nogicami user posted image

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 729
31.8.2008 20:51:46   
Estrella*
Čer!

Špelin@: no, če je uroinfekt bo verjetno dobil antibiotik in se bo pocajtal. Za hrano vem, da ti je težko, pa kar vztrajaj, da vsaj dobi nekaj tekočine. Si mu probala čaj po žlički dajat? Pri nas to pali, ker flaše ne mara.

Aurora: povej mi kako sprejme Gal hrano? Jo lepo poje, al jo rine ven z jezičkom? Kar s tiče dojenja jih polno res malo doji, pa saj je vseeno, važno je, da hrošči rastejo. Jaz priznam, da mi dojenje sploh ni v veselje in bom prav vesela, da se ga znebim za vekomajuser posted image

Z GH bom počakala do pregleda pri 4,5m, pol bom pa vidla kako in kaj. Bojim se tega, da bo mala še  naprej tako malo pridobivala na teži, AM pa ne mara pit po flašiuser posted image  in kaj mi drugega sploh še ostane?

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 730
31.8.2008 20:58:41   
Estrella*
Špelin@: user posted image user posted image user posted image  za Gregija!!!!!!!!!!!!!!!!Sem tolk časa mencala s postom, da ste me že vse prehiteleuser posted image

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 731
31.8.2008 21:05:06   
aurora28
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella*

Aurora: povej mi kako sprejme Gal hrano? Jo lepo poje, al jo rine ven z jezičkom? Kar s tiče dojenja jih polno res malo doji, pa saj je vseeno, važno je, da hrošči rastejo. Jaz priznam, da mi dojenje sploh ni v veselje in bom prav vesela, da se ga znebim za vekomajuser posted image

Z GH bom počakala do pregleda pri 4,5m, pol bom pa vidla kako in kaj. Bojim se tega, da bo mala še  naprej tako malo pridobivala na teži, AM pa ne mara pit po flašiuser posted image  in kaj mi drugega sploh še ostane?

Estrella* Gal ne poriva več jeziček ven, kar naj bi bilo po knjigah znak, da je otrok pripravljen na GH. Gal je prav z velikim veseljem odpiral usta, žvečil in vse lepo pogoltnil dol, ni bilo nobenih težav. Je pa na čist ta prvo žličko frutka reagiral s spačenjem obraza, ker mu okus ni bil znan user posted image , ampak potem je steklo kot po maslu.

Neposredna povezava do sporočila: 732
31.8.2008 21:06:50   
špelin@
Hja, ravnokar mi user posted image  razlaga, da se je mali prej ful boril, da ne bo jedel, zato ga je uspaval z dudko, šele potem mu je uspelo... Estrella*, me prav zanima, kaj bo jutri rekla naša P, ko ji bom povedala, da nas je prehitro in preveč površno odslovila user posted image

aurora28, tvoj Gal je očitno res kazal vse znake želje po GH in pripravljenosti nanjo, zato ravnaš pravilno user posted image  Moja mala pika se mi je pri slabih petih mesecih iz naročja zapodila z rokami v pire krompir na mojem krožniku in navdušeno lizala rokice, zato me noben ne bo shecal, da bi morala pri njej strogo čakati - kot zdaj narekujejo - do pol leta starosti. Pretiravanje ni dobro v nobeno skrajnost.

Neposredna povezava do sporočila: 733
31.8.2008 21:08:24   
sesil
IZVIRNO SPOROČILO: aurora28

Kje si ga kupila? Pri Galu pri naročje v poštev, če se zibamo, če sem pri miru se tudi dere, moram ga zibati. Do koliko kil pa je sling?

stane 64 E s poštnino vred. naročila sem pa pri www.mojskratek.si
do 18 kg, imaš pa enih 5 načinov nošenja, od malega nedonošenčka pa tja do že velikih otrok.

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 734
31.8.2008 21:23:33   
aurora28
Hvala Sesil za info., sicer bomo še malo počakali, če bo šlo na slabše bomo nabavili, če pa ne, pa hvala bogu, nam bo vsaj malo denarja prišparanega. user posted image

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 735
31.8.2008 21:34:34   
sesil
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella*

Pa še hujšala bi rada pa dokler dojim si ne upam.

ma ne se sekirat. jaz sem kot balonček, potem pa ko nehave dojit, bove ena drugi za motivacijo. velja?

Neposredna povezava do sporočila: 736
31.8.2008 21:45:11   
sesil
špelin joj, kakšne počitnice. ma sej počitnic bo še veliko, takšnih in drugačnih, sam da se gregor pozdravi. super da je Gregor vsaj nekaj jedel . držim pestke da bo čim prej bolje in da se ti naspiš kot je treba.jutri pa le povej pediatrinji kar ji gre.

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 737
31.8.2008 22:15:38   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: sesil

Kje si ga kupila? Pri Galu pri naročje v poštev, če se zibamo, če sem pri miru se tudi dere, moram ga zibati. Do koliko kil pa je sling?

stane 64 E s poštnino vred. naročila sem pa pri www.mojskratek.si
do 18 kg, imaš pa enih 5 načinov nošenja, od malega nedonošenčka pa tja do že velikih otrok.

Joj, sta me spomnile, da moram še naštudirat kako se namesti sling. Zdej poleti se nisem s tem ubadala, je blo itak prevroče, da bi ga not dajala, zdaj bo pa počasi že čas. Pa da lahko gremo kdaj tudi kam, kamor s ferarijem ne moremo user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu sesil)
Neposredna povezava do sporočila: 738
31.8.2008 22:22:44   
CatJa
A lahk pohvalim še mojega ta velikega bikca, da je danes premagal strah in se naučil vozit kolo brez pomožnih koleščkov user posted image

John BEAUMONT

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 739
31.8.2008 22:32:27   
Aurea

Opažam, da bi lahko na prste preštela koliko nas majčik doji na polno user posted image

Aurora, jaz sem v tem klubu user posted image  user posted image  user posted image (čeprav imam zato včasih tudi tisti zoprni sindrom mlekarne user posted image  user posted image  user posted image )

GH pa zaenkrat ne mislim niti poskušati uvajati vse do konca 5 meseca. Tako mi je potrdil tudi pediater, da ni potrebe. Za vse to bo še dovolj časa user posted image  
Ja, nekateri res pravijo, da otroci že kmalu začnejo kazati očitne znake, da bi poskusili malo GH, mogoče me tudi naša še preseneti v 1,5 meseca user posted image

Sling z obroči sem jaz kupila prek e-baya za okrog 22 eur, ga dobila v 2,5 tednih in je suuuper.

KLIK_trksidZp1742.m153.l1262

Špelin@, user posted image  za Gregca, božček, upam, da se čimprej pozdravi. Pa res groza za tale vaš dopust...
He, he tista o mali piki in pire krompirju je res dobra user posted image  user posted image  user posted image  

Estrella, na 28. strani sem na seznam dodala nekaj podatkov za našo user posted image  in bi želela, da se to vodi tudi naprej, hvala user posted image  Aja, pa naša tudi noče piti po flaški, sem zadnjič poskusila za štos user posted image  (bo verjetno treba iz joške kar na magični lonček preklopiti)

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 740
31.8.2008 22:53:32   
eole

Opažam, da bi lahko na prste preštela koliko nas majčik doji na polno user posted image

ja, to tudi jaz opažam ... malo nas je.. jaz načeloma ne mislim uvajatu GH pred 6 m in ker smo pri mlajših bodo vaši že vse jedli, ko bomo mi poskusili prvi korenček user posted image

meni dojenje ni muka, zelo sem se turdila da je steklo.. no, edino pogosto dojenje ponoči zadnje čase JE muka.. samo to bi se lahko zgodilo tudi na flaški, a ne?

sesil - jaz imam tudi sling, pa ga sploh ne uporablajm.. nekako ga sploh ne znam user posted image sem poskusila pa tudi noče biti notriuser posted image  mogoče bi morala pri manjšem?

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 741
31.8.2008 22:56:53   
CatJa

No, pol pa še mene zraven prištejte user posted image

Meni je bilo dojenje muka pri prvem, ki se mu ni dalo jest, posledično se ni delalo mleko, pa še nastavki,.... Pri Marku, ki je pravi jedec, je pravo veselje.

John BEAUMONT

(odgovor članu eole)
Neposredna povezava do sporočila: 742
31.8.2008 23:00:25   
Aurea
Eole, poglej filmčke na you tubu in poskusi potem slingat - je lažje, ko to vidiš, kako se da user posted image  lepo in pravilno notri namestiti. Bodi vztrajna in se bo obrestovalo user posted image  Naša je prvikrat malo štrajkala na začetku, potem pa po parih minutah hoje (zibanje!) zaspala notri user posted image  Zdaj jo imam seveda v modificiranem položaju zibke, ker je že takooo velika in hoče gledati naokrog, samo da se dogaja user posted image  user posted image  

(odgovor članu eole)
Neposredna povezava do sporočila: 743
31.8.2008 23:28:11   
Anonimen
Špelin@: Dobrega zdravnika je res težko dobiti in tega se zavemo šele, ko je otrok resno bolan.( Jaz res tega Casermana ne hvalim zastojn, kot praviš ima pravi pristop tako, do staršev kot do otroka in tudi zelo se mi zdi strokoven )  Želim da bi Gregorja čim prej pozdravili in kar vztrajaj...pa magari če dežuraš tam na pediatriji, samo naj že nekaj naredijo...
Za Gregorčka user posted image user posted image user posted image user posted image

K dojenju še mene prištejte user posted image .Potem nas pa je že za več kot je na eni roki prstov al ne??user posted image user posted image

Jaz imam tudi probleme Omar bi moral pojesti liter na dan, ker  vse kar poje pridno zabeležim lahko seštejem kok dejansko poje mleka in to je od 650 do 750ml. Ker ne dobiva na teži si sedaj pumpam na dve uri in mu tlačim stekleničko. Najbolj čudno pa mi je to da ko se zbudi popoldan po tadolgem spancu, ko je res lačen poje recimo 130ml in to je že praznik...
Še nikoli ni pojedel več kot 160ml in to se je morda zgodilo 2x do sedaj...
Pa kako naj potem naredim da bo pojedel vsaj blizu enega litra na dan user posted image user posted image

Sedaj spi že od 21h in planiram ga ob 1h zbuditi in hraniti, kaj pa naj druzga user posted image user posted image

Nimam idej... najbolj pa mi ječudno ker se mi sploh ne zdi suh, ampak po teži ima pa res skor 1kg manj kot Gregor ki je rojen na isti dan in sta enako velika če se ne motim...
Ampak meni se zdi da Omar sploh ni suh, prej mal buckast...

Nimam pojma kaj je prav ampak sedaj sem ga začela ponoči zbujat in hranit...user posted image user posted image

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 744
31.8.2008 23:31:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ****

Kako se ročka (držalo za nošenje) prestavi pri lupinci -Romer???user posted image user posted image

pogruntala user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 745
1.9.2008 0:32:04   
katy82
Čer mačkice krst uspel,za na morje smo spokali tko da zgodaj zjutraj štartamo.

Špelina bom držala pestke za malega res škoda zaradi dopusta sam kaj češ,boste pa drugič bolj užival.
Drugega se pa niti ne spomnem,user posted image v glavnem mi gremo mal uživat ve se pa lepo mejte
Aja še to:
**** srečno potuser posted image

10.5. smo končno dočakali našo prelepo mačkico Laro
12.5. pa sem postala teta malemu lumpu Anžetu
Le kaj nam bo prinesel 16. december

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 746
1.9.2008 0:34:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: katy82

**** srečno potuser posted image

Hvala in lep dopust vam želim.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu katy82)
  Neposredna povezava do sporočila: 747
1.9.2008 8:10:23   
špelin@
****, glavno, da Omar vsaj lepo poje tisto, kar poje. Jaz šele zdaj vidim, kako grozno je, če otrok enostavno noče jesti NIČ. Vsak požirek mu moram vsiliti user posted image  Sem šla ravno računat, koliko in kdaj je včeraj jedel. Saj skupaj kar nekaj nanese (v preteklih 24 urah recimo 580 ml vseh tekočin), ampak ves čas moram imeti s sabo flaško in nonstop poskušati, kdaj bo zagrabil. Danes ponoči se je ob pol štirih tako razveselil flaške, kar migal je z vsemi štirimi in potem veselo goltal, ampak samo 70 ml, potem je spet rjul in rjul user posted image  Meni je vseeno, tudi če bi mi 5x dnevno pojedel le 100 ml, glavno, da bi to pojedel z veseljem in brez neprenehnega siljenja in "lovljenja" pravega trenutka user posted image  Ravno prejle sem mu dala flaško in se je noro boril, da ne bo jedel, potem je pa mukoma le potegnil 30 ml...
Aja, spali spet nismo skoraj nič, ker se mali nonstop premetava, zbuja, joka, brca, tepe, ne pomaga duda, ne pomagajo vetrovne kapljice na dudi, noče čaja, noče mleka, ne pomaga nošnja,... Oba z user posted image  sva spet čisto skrokana... V preteklem tednu v kosu nisem spala skupaj več kot 2 uri, že to je bil praznik. Pediatrinja pa dela šele popoldan user posted image  Je pa zanimivo, da je mali zdajle dobre volje in se pogovarja in smeje, če ga žgečkam. Samo piti pa ne in ne, ne mleka, ne čaja, čeprav je pojedel ob 20:30 tistih slavnih in skoraj neverjetnih 190 ml, ob pol štirih pa le 70 ml, ampak vsaj to po dooolgem času z užitkom, čeprav se mi je potem  srce trgalo, ko sem videla, kako ni mogel več in je tulil user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 748
1.9.2008 8:21:32   
špelin@
No, pa pozabila sem povedati, kako sem na morju malemu tlačila mleko z brizgo, ki je zraven sirupov, da je v osmih urah vsaj nekaj požirkov dobil vase user posted image user posted image  Po žlički tudi ni šlo user posted image  Da ne je, se vidi tudi pri teži, ker je od 21.8. do 30.8. izgubil nekaj gramov, upoštevam enako tehtanje z eno bombažno pleničko, prvič pri naši P, drugič v bolnici.

< Sporočilo je popravil špelin@ -- 1.9.2008 8:22:28 >

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 749
1.9.2008 8:33:12   
Estrella*
Aurea: glede podatkov ne vem za user posted image , da izginjevajo. Opazila sem, da se vedno zadnja poprava ne skopira in dopiše in tako posledično izgine kak ppodatek. Bom popravila, saj se jihše na pamet spomnimuser posted image

CatJa:user posted image user posted image user posted image  za Jana. Me spominja na mojga Andraža kakšne hajke sva mela, da je zvoziluser posted image  Vozil je že sam, sam sem mogla kao držat za zic(seveda ga nisem) inn se je fjakal, jaz pa jezik do tal.

Dojenje......mali je sesal kot nor in ni bilo problema, Alja pa popolnoma ustreza tvojemu opisu jana...Lenuh!

****: evo mene tudi v Omarjevem klubu mililitrov. Moja bi mogla popapcat okoli 900ml, pa točno vem da se tej cifri tud približa ne, ker se ji ne da pojest konkretn obrok, ampak raje malo drobi in se igra z joškouser posted image user posted image user posted image Sem probala na 100 načinov, da bi kaj več pojedla, pa noče in pika. Jaz mislil, da siljenje tud ni dobra popotnica za naprej. Če dobi pol kile na mesec bo kar ok, ker sedaj po 3 mescu je prirastek teže manjši kot prve tri. 
Bujenje ponoči se mi zdi absurdno, ker tvoj karljiček ni suh, kaj šele, da bi mu kaj manjkalo. Naša frača je tud lepo zalita in jo ponoč/če se sama ne/ ne bom budila, ker vem, da mi bi spila par požirkov in adijo, spala naprej.

špelin@: vem kako hudo ti je ko mali ne je. Sreča je v tem, da ima kar nekaj zaloge in bo lahko nadoknadil zamujeno ko se bo pocajtal.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

nosečnost
tanjusi

Ali se ozirate na delodajalca, oz. svoje delo ko načrtujete nosečnost?

da (26%)

ne (74%)

Število vseh glasov: 243

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!