|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majski hroščki 2008 - 2.del
31.8.2008 13:13:00   
tilči
En lep dopustniški pozdrav.

imeli smo se super. Tilen je dobro prenesel, ponoči je super spal, le čez dan ni hotel več biti v vozičku in je bilo cel kup dretja. Mislim pa, da ga tudi zobki že matrajo. Jutri grem iskat calgel, pa bomo videli.
Nejc je premagal strah pred vodo in je plaval v globoki vodi kot riba. smo ga komaj ven spravili. Mu je pa na morju crknila nočna lučka in se je zbujal ponoči.
Drugače pa je bilo super. Imeli smo velik miren apartma, morje je bil ful čist.

Špelin@....ubogi Gregoruser posted image user posted image user posted image
Aurora...tudi naš čez dan nekaj štrajka s spanjem in se dere kot jesihar.Jaz ga nosim in mu pojem, vmes malo tv pogleda potem pa že enkrat omaga

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 701
31.8.2008 13:25:14   
tally

daaannnnnnnnn!

No po dolgem cajtu se mal oglašam. Sej vas skos berem tko, da sem na tekočem kdo je na morju kdo doma, samo pol zmanjka časa za kaj napisat, ker je ati doma in skos gor visi ali pa Emilija zahteva svoje.

Včasih pa nimam niti volje za pisat in potem smo tam user posted image .

Pri nas je stanje nespremenjeno kar se tiče psanja ponoči, spimo celo noč tja do 4,5 ali 6, odvisno koliko mi poje čez dan. Še vedno si črpam ampak velikooo manj tako da sedaj imamo nekako 3 obroke AM 3 pa mojega mlekeca. Včasih mi je kr hudo in me stisne pri srcu ker ji moram toliko dodajat, samo nič ne pomaga da bi se količina mleka povečala.

Spanje podnevi, hm včasih ji rata da spi celo tri ure v kosu, sem pa opazila da se zadnje dni ful matra da zaspi sama ji moram mal pomagat.

Imamo pa drugi problem- kakanje. Do pred dvema tednoma je kakala vsak dan enkrat, sedaj pa vsak tretji dan, pa nič ne zaleže ne sladke kamilice, dajem ji novalac proti zapiranju, kupila sem sirup Lactecon in ji dam pokaka se pa ne user posted image .Je pa normalno, na orok poje 100-150 ml. Pa ne vem kam to daje če tri dni ne kaka?

Ali je normalno da toliko ne kaka, vem da kao za dojene otročke je normalno kaj pa za tiste ki niso samo dojeni?

Špelin@
žal mi je za dopust user posted image . Upam da se Gregor čimprej znebi tega virusa.user posted image user posted image user posted image za Gregorja.

Estrella super da ste uživali v Turčiji. Jaz letos lahko samo sanjam o morju, šparamo na veliko in vsak ojro prav pride, bo pa drugo leto , upamuser posted image .

**** kakšen pralni stroj imaš, mal po netu pobrskaj ziher se kaj najde. Upam, da čimprej zrihtaš.

Glede plišastih igrač tiste, ki se lahko v stroju perejo romajo v stroj, imamo pa eno plišasto, ki se jo navija in potem igra uspavanko in na etiketi je vse prečrtano razen likanja in nimam pojma kako da jo očistim, je najbolj zanimiva za Emilijo in seveda najbolj umazana. Če jo obrišem z vlažno krpo in pote zlika in posušim a bi bilo v redu?

Estrella kje se dobi tista zadeva, ki si jo omenjala da z njo razkužiš igrače?

Toliko zaenkrat, če se še kaj spomnim bom vprašalauser posted image ?

Lp vsem

13.5 2008 sva dobila najino miško Emilijo.
26.02.2010 pa še pikeca Aleksa.

Neposredna povezava do sporočila: 702
31.8.2008 13:37:57   
mixi
Ojla!

Tally mi smo imeli tudi probleme s kakanjem tako da sem mali mogla nardit klistir ker jo je novalac mleko zaprlo do konca pa smo probali tudi kamilce, slivov kompot, in še glicerinske svečke ki naj bi pomagale zmehčat kakec da gre lepše ven. zdaj pa ko vidim da mi 2 dni ne kaka ji fliknem svečko ker jo GH full zapira in moram pazit kaj ji dam za jest. Drugače pa lahko probaš dat tudi termometer v ritko da ji sproži kakanje. moja mi po aptamilu ponavadi kaka 1 krat na dan in ko ne kaka vem da jo neki zapira samo ko je kriza mi začne bruhat. Drugače mi je pri nas v posvetovalnici rekla da ni nič narobe če otrok ne kaka 5 dni pol pa naj bi šel k zdravniku sicer pa jaz moji pomagam z 3 žličkami jogurta, ji kupim bifidus navaden jogurt ker te bakterije in laktoza baje povzročajo odpiranje.

10.5.08 je na svet prijokala naša pikica Kaja, ki mamici vsak dan bolj nagaja

(odgovor članu tally)
Neposredna povezava do sporočila: 703
31.8.2008 13:42:18   
tally

mixi hvala za odgovor, ma veš kaj mi je čudno, da blato ni trdo je čisto mehko blato in tudi normalne gorčične barve, če se mi pa danes ne bo pokakala grem jutri po svečke, to še nisem probala.

(odgovor članu mixi)
Neposredna povezava do sporočila: 704
31.8.2008 13:43:50   
Estrella*
tally: razkužiš lahko z vsakim razkužilom. Jaz imam doma SPITADERM , dobi pa se ga v lekarni. Ni prav poceni zadeva. Jaz ga uporabljam že dobrih 5 let, odkar je mali fasal rotavirus. Razkužila pa prodajajo tudi v sanolaborju.
Za kakanje pa ne vem kako je , če dodajašuser posted image , verjetno nekaj vmes med AM in dojenjem. AM otroci naj bi se pokakali vsaj na 3 dni, dojeni pa do 14 dni; torej recimo kakih par dni bo že  šlo brez kakeuser posted image

tilči: WB, a ti mali plava že brez pripomočkov????Naš še kar vztraja na rokavčkih in sem ga vpisala v plavalni tečaj, ker očitno naju z možom ne je....e 5%.user posted image

(odgovor članu tally)
Neposredna povezava do sporočila: 705
31.8.2008 13:44:54   
mixi
tally ma ni panike mi smo probali vse meni je ona 2 tedna kakala trdo in malo kot eno pink ponk žogico in pol ni blo drugo kot probat vse živo. Svetujem ti da ji prej probaš dat malo jogurta ampak bifidusa ki ma notri žive črevesne bakterije. Pol probaj svečke, majo pa tudi neki za popit v lekarni ki baje vsebuje laktozo ma to je za večje baby -je in se čez pet minut ko popije pokaka

(odgovor članu tally)
Neposredna povezava do sporočila: 706
31.8.2008 13:46:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Šli smo direkt na urgenco trboveljske pediatrije, kjer smo naleteli na res fantastičnega zdravnika dr. Gregorja Casermana (**** in Estrella*, a je to čisto slučajno vaš vrhniški pediater??),

Ja to je najin dečko user posted image user posted image . Sedaj veš zakaj ga tako hvaliva... On je res človek,ki si je izbral pravi poklic.

Res mi je hudo... user posted image user posted image user posted image

Tud meni. Bogi Gregor in Simona pa Poli sta se tako veselili. user posted image user posted image user posted image
Boste pa kasneje morda našli čas in denar za kakšen vikend -morda toplice...

Čez kako leto pa itak dopust v Egiptu.

Za malega Gregorjauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 707
31.8.2008 13:47:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kasso

IZVIRNO SPOROČILO: ****

Prosim pomoč:

Pralni stroj se mi je pokvaril nujno rabim srvis, čim prej. Ali pozna katera koga ki se s tem ukvarja??

Jaz bi poklicala servis...saj pridejo kar hitro.

Stroj že pere... sem dobila na netu ime poklicala in je prišel popravil...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kasso)
  Neposredna povezava do sporočila: 708
31.8.2008 13:50:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tally

Ali je normalno da toliko ne kaka, vem da kao za dojene otročke je normalno kaj pa za tiste ki niso samo dojeni?

Normalno je do 7 dni. Moj že od malega kaka na 3/4 dni.

(odgovor članu tally)
  Neposredna povezava do sporočila: 709
31.8.2008 13:52:15   
Estrella*
tally: pri nas svečka ni učinkovala takoj kot piše na navodilih 15-45min. Dala sem ji 2x zapored in se je pokakala šele naslednji dan. Sedaj pa ne vem ali zaradi svečke, al pa po naravni potiuser posted image Mogoče tole z jogurtom ni slaba ideja, bom sprobala, če bo potrebno. Naša se je včeraj 3 dan pokakala 3x in to obilno.

Mene pa tolk matra, da bi začela z uvajanjem GH. Sploh ne vem kaj mi je?????Totalno sem neučakana kot mali otrokuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 710
31.8.2008 13:53:27   
Anonimen
Estrella:

Hvalaaaaaaaaaaaaaa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa ne bit huda tud  tukaj sem te omenila.

Res hvala itak ne vem kaj bi brez tebe...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 711
31.8.2008 13:58:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella*

Mene pa tolk matra, da bi začela z uvajanjem GH. Sploh ne vem kaj mi je?????Totalno sem neučakana kot mali otrokuser posted image

ne bit jezna no ampak :

Ma daj nehaj no... user posted image user posted image . Zdaj pa še ti... Še prehitro bo zrasla Alja. Tebe to samo zato matra, ker se mala skoz doji na vsako uro ali uro in pol...in si utrujena pa imaš vsega že polen kufer.

Jaz bi na tvojem mestu počakala. Če si zdržala 3 mesece pa pol boš pa še ta dva meseca.user posted image user posted image  

Še bolje bo pa da se z Casermanom posvetuješ...user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 712
31.8.2008 14:06:18   
Anonimen
Kako se ročka (držalo za nošenje) prestavi pri lupinci -Romer???user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 713
31.8.2008 14:32:08   
eole
O, špelin@, zelo mi je žal za vaš dopust user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 714
31.8.2008 14:39:36   
Estrella*
****: nič nisem jeznauser posted image , res sem neučakana, ampak bom počakala. Je pa res kar si napisala, da sem sita dojenja in biti kar naprej na razpolagouser posted image Počutim se kot molzna krava. Pa še hujšala bi rada pa dokler dojim si ne upam.

Še nisi pogruntala preklopa? Kaj pa če na obeh straneh pritisneš na noti in poskušaš obrnit roč?Al pa je ob strani kakšen bolj neopazen gumbek na obeh straneh, ki ga moraš stisnit?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 715
31.8.2008 15:47:24   
mixi
Mene pa tolk matra, da bi začela z uvajanjem GH. Sploh ne vem kaj mi je?????Totalno sem neučakana kot mali otrok

Estrella jaz ji že 2 tedna dodajam vse po malem sem ji dala že slivov kompot, korenček, jabolko, bučke, jogurt, breskve, biškote,polento, paradižnikovo omako(samo na dudo). vse kar jaz jem ji dam za probat samo za polizat ker moje je slano njeno pa ne. Počasi probaš pri moji so se pojavle pikice samo po breskvi

Neposredna povezava do sporočila: 716
31.8.2008 16:03:53   
CatJa

Gregor je takoj prvi dan zbolel (viroza, vročina, driska, neješčnost, nespečnost, blazno srbeči izpuščaji po obrazu,...user posted image ) in smo imeli samo sranje user posted image user posted image   

Ja ubogi pikec mali user posted image  Da bi se le čimprej pozdravil, saj dopusti še bodo.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 717
31.8.2008 16:07:45   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: ****

IZVIRNO SPOROČILO: Estrella*

ne bit jezna no ampak :

Ma daj nehaj no... user posted image user posted image . Zdaj pa še ti... Še prehitro bo zrasla Alja. Tebe to samo zato matra, ker se mala skoz doji na vsako uro ali uro in pol...in si utrujena pa imaš vsega že polen kufer.

Jaz bi na tvojem mestu počakala. Če si zdržala 3 mesece pa pol boš pa še ta dva meseca.user posted image user posted image  

Še bolje bo pa da se z Casermanom posvetuješ...user posted image user posted image user posted image

Se podpišem!

Mixi , tebe pa itak sploh ne štekam. Mislim čemu? Trimesečnemu otroku si dala že vse zgoraj našteto user posted image  user posted image   Ok, saj je tvoj....

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 718
31.8.2008 17:27:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

Se podpišem!

Mixi , tebe pa itak sploh ne štekam. Mislim čemu? Trimesečnemu otroku si dala že vse zgoraj našteto user posted image  user posted image   Ok, saj je tvoj....

Res ne bi rada da to le izpade kot kreg, naj bo kot izmenjava mnenj, toda te podpišem. Tud mene zanima čemu in pa ali pediatrinja to odobrava...

Ker zadnja leta je pa že tok raziskav narejenih na temo kako se razvija črevesje pri dojenčkih in kdaj je zrelo in pa kakšne posledice prezgodnjo uvajanje GH pusti potem na odraslem človeku..

Meni je to ena onkologinja,ki je delala študijo v zvezi z tem in pojavom raka na debelem črevesju rekla da je to tko kot otroška plučka še niso zrela pred določenim mesecem pa eni otroci kljub tisti enekciji ne zadihajo drugi pa  lepo zadihajo in zaživijo... no ravno tako naj bi bilo črevesje razvito in zrelo šele po 5,5 mesecih po rojstvu... eni imajo razvito črevesje in floro ter vse bakterije ki se tam morajo razviti in lepo preneseje GH že prej, večina pa ne. In zakaj reskirati??
No, vsak po svoje...

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 719
31.8.2008 18:11:41   
tilči
v album sem vnesla nove fotke, geslo-malinska

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 720
31.8.2008 18:38:25   
MARTINA25
OJLA!!!!

ŠPELIN@ prav hudo mi je bilo ko sem bala tvoj post......upam da bo Gregor čimprej premagal ta zoprn virus!Pa veliko user posted image user posted image

Glede uvajanja goste hrane......jst se tud tega že zelo veselim...da bi pa že zdej dajala.....hm....ne vem če je to najbolj pametno....vse ob svojem času!!!!

****...bravo za mojstra pralnih strojev!!!!!!!!!

TILČI lepe slikice......!!!!!!!!!!!!!!!

< Sporočilo je popravil MARTINA25 -- 31.8.2008 18:42:29 >

(odgovor članu tilči)
Neposredna povezava do sporočila: 721
31.8.2008 19:01:04   
tally
Tilči lepe slikice.

Glede GH do 5 meseca jaz ne mislim nič uvajat, ker se mi zdi enostavno prezgodaj, vsak pa po svoje.............

**** super za pralni stroj.

aja pa hvala za nasvete glede kakanja, je uspelo samo od sebe in seveda vse za nazaj...............user posted image .

(odgovor članu MARTINA25)
Neposredna povezava do sporočila: 722
31.8.2008 19:23:54   
špelin@
Nimam volje brati za nazaj, še manj komentirati, zato mi, prosim, oprostite user posted image  Hvala vsem za lepe želje in vse user posted image

****, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za Samio!!!!!!

V glavnem: prejle je Gregor lulal krvavkasto in sem klicala na pediatrijo, kjer mi je sestra povedala, da izvid urikult (včeraj zvečer ga je dal delat dr. C.) ni v redu in naročila, naj gremo jutri nujno k svoji P, če bi pa še krvavo lulal preko noči oz. zvečer, pa k njim. Poudariti pa moram: edini, ki me je sploh resno jemal, je bil ravno dr. Caserman, vsi drugi zdravniki (4 - z besedo štirje, dva splošna in dve pediatrinji) so me imeli za norca, ko sem povedala, da mali občutno manj lula! Edino on je posumil, da gre lahko za spregledan infekt sečil!

Mali pa še vedno noče ne čaja, ne mleka... user posted image  Porabila sem vse finte: od sladkorja v mleku, do na čaju narejenega mleka,... Danes sem z muko stlačila vanj 3x po 100 ml mleka in 40 ml čaja. In to dobesedno na silo, najmanj 50x sem mu ponujala flaško, ki jo je mukoma (z izrivanjem z jezičkom) sprejel samo v stanju med spanjem in budnostjo med vožnjo v avtu user posted image user posted image  Še dobro, da sta punci zdaj v Rogaški z babico in dedijem, moj mali bibek je tak revček user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tally)
Neposredna povezava do sporočila: 723
31.8.2008 20:20:34   
tilči

Nimam volje brati za nazaj, še manj komentirati, zato mi, prosim, oprostite user posted image  Hvala vsem za lepe želje in vse user posted image

****, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za Samio!!!!!!

V glavnem: prejle je Gregor lulal krvavkasto in sem klicala na pediatrijo, kjer mi je sestra povedala, da izvid urikult (včeraj zvečer ga je dal delat dr. C.) ni v redu in naročila, naj gremo jutri nujno k svoji P, če bi pa še krvavo lulal preko noči oz. zvečer, pa k njim. Poudariti pa moram: edini, ki me je sploh resno jemal, je bil ravno dr. Caserman, vsi drugi zdravniki (4 - z besedo štirje, dva splošna in dve pediatrinji) so me imeli za norca, ko sem povedala, da mali občutno manj lula! Edino on je posumil, da gre lahko za spregledan infekt sečil!

Mali pa še vedno noče ne čaja, ne mleka... user posted image  Porabila sem vse finte: od sladkorja v mleku, do na čaju narejenega mleka,... Danes sem z muko stlačila vanj 3x po 100 ml mleka in 40 ml čaja. In to dobesedno na silo, najmanj 50x sem mu ponujala flaško, ki jo je mukoma (z izrivanjem z jezičkom) sprejel samo v stanju med spanjem in budnostjo med vožnjo v avtu user posted image user posted image  Še dobro, da sta punci zdaj v Rogaški z babico in dedijem, moj mali bibek je tak revček user posted image user posted image user posted image

tile dohtarji so pa tudi zanikrni.user posted image Še dobro, da te je vsaj eden jemal resno. Držim pesti, da se bo Gregorju zdravje čimprej izboljšalouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 724
31.8.2008 20:34:46   
aurora28
Špelin joj hudo kakšen dopust user posted image , upam, da bo Gregor čimprej popolnoma okreval in začel veselo papat. Po tem kar si ti napisala kakšne muke ste prestajali in jih na nek način še vedno (hranjenje) se jaz nimam kaj buniti z dretjem Gala. Od kod pa je staknil ta virus?

Estrella* user posted image za dopust.

**** pokliči servis proizvajalca od katere imaš pralni stroj.

Tally mislim, da če boš z likalnikom polikala igračo jo boš itak na nek način dezinficirala, saj je v likalniku visoka temperatura, prah pa itak obrišeš.

Mixi kako to, da si dala user posted image že paradižnikov sok, glede na to, da je paradižnik alergen in pardon, ampak malo prehitro se mi zdi ta raznolikost hrane, ki si ji jo že dala, sicer pa je tvoj otrok in ti najbolje veš. user posted image

Gal je bil včeraj star 4 mesece in danes je tretji dan odkar sva na uvajanju GH in sva do zdaj probala samo frutek z okusom korenček-jabolko. Reakcij nima. Jutri sledi novo uvajanje frutek okus jabolko-banana in riž.  Dajem mu na dan 3 majhne žličke, s tem da prvi dan še manj in nato stopnjujem po dnevih malce več. Ko bova dopolnila več kot 5. mesecev pa bova probala še kaj več, zaenkrat pa ostajava na okušanju frutkov. user posted image

Opažam, da bi lahko na prste preštela koliko nas majčik doji na polno user posted image

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Praznovanje rojstnega dne otroka
Volga

Ali vaši otroci praznujejo RD doma ali kje organizirano (TUŠ, Mcdonalds, drugo)?

doma (85%)

organizirano (15%)

Število vseh glasov: 235

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!