|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2009
25.8.2008 10:45:58   
julam
Ojla user posted image !

Da se po dolgem dolgem času še jaz malo oglasim. Vidim, da zelo pridno čvekate in vas sploh ne uspem prebrat, še vseh nickov si ne morem zapomnit.

Mi smo dopust oddelal, Turčijo preživel, imeli veliko težav v družini in zato predčasno zaključili poletne počitnice - še dobro, da se zadeve obračajo na bolje, morje še bo, če ne letos pa v 09.

Jaz sem en kup nesreče. V Turčiji mi hrana ni pasala - ful dobra, ampak preveč začinjena in sem posledično zgubila 2kg. Zdaj ne vem, kje sem, ampak glede na to, da mi obleži vse, kar pojem, verjetno ni šlo veliko navzgor.

Okrogla sem tako zelo fejst, da vsak, ki me pogleda, ve, da čakamo... . za primerjavo: družinska znanka ima rok 3 dni za mano (1.user posted image ) in bi si rada sposodila mojo poročno obleko - jaz sem jo nosila, ko sem imela bogih 43kg. Njej se totalno nič ne vidi, jaz pa se najboljš počutim v svojih starih nosečniških cunjah.

Utrujenost me še kar daje, energije nobene, doma pa 2 naspidirana junaka in faks. Ne ve, kako bom, ampak baje, da bo treba user posted image .

NS sem imela prejšnji teden. Vse OK, imamo enega zaspančka, ki se je potrudil pomigat z ročicami in nogicami, če je dr fejst po mojem vampu butala user posted image . Jaz pravim, da bo še en pobček, moj možek se ne da motiti in še vedno upa na punčko.

Torej, če bo katera popravila, moj rok po UZ je potrjeno 1.3. Glede na to, da sta moja fanta oba rojena čez rok (prvi 2 dni, drugi 1 dan), ostajam pri marčevkah (mi je marec nekako bolj pri srcu kot februar).

Zdaj pa grem še malo delat, čeprav bi šla najraje na lopatice user posted image !

PAPA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1601
25.8.2008 11:05:59   
enkratna
IZVIRNO SPOROČILO: cita
...
jaz sem še vedno tko user posted image user posted image user posted image  še kr tale izcedek ne da miru sedaj me pa že pošteno pošteno skrbi kaj to pomeni...

Cita, ravno danes sem se vrnila iz bolnice, kjer sem preležala od petka zvečer do danes, zaradi krvavitve. Ko se je kri (pa samo na papirju) pokazala prvič, sem šla takoj na urgenco (ker sem rizična nosečnica), pa ni G odkrila vzroka krvavitve. Me je opozorila na počivanje, Dabroston (ki ga že tako jemljem ves čas), Magnesol. Sveža kri je bila samo na začetku, potem pa sem 3 dni imela temnorjav šibek izcedek.
Ta petek pozno popoldan pa se mi dobesedno ulilo v hlačke, najprej sem mislila, da sem se polulala. Ko sem šla na WC, pa v jok. Kosem krvi! Mož me je takoj odpeljal v bolnico, kjer so na UZ ugotovili, da imam hematom (zbirališče krvi, v velikosti 12x22 mm), ki lahko pomeni grozeč splav. Sveža kri je bila še kakšno urico - potem pa samo še temnorjav izcedek, ki je do včeraj zvečer splahnel.
Na današnjem UZ je bil ciciban še vedno lepo priden, srčece bije - le spodaj se je videl še vedno temen madež (hematom). Tako da se mi zadeva lahko ponovi user posted image

Zelo težko sem karkoli izvlekla iz njih (na vizitah so se menjali različni ginekologi), če malo povzamem:
* ne vedo, zakaj nastajajo hematomi (krvavitve), je pa to problem zato, ker posteljica še ni pričvrščena na maternico, in zato lahko ogrozi nosečnost
* nič takega ne morem narediti ali nenarediti, da bi te krvavitve preprečila (razen strogega počitka, nobenih spolnih odnosov, dvigovanja, aktivnosti, stresa - pa čimmanj slabih misli in joka)
* če se mi pojavi sveža kri - se moram takoj oglasiti v bolnici; če samo rjav izcedek - ni potrebe (ker se hematom samo čisti)
* Dabroston bom morala jemati do 14. tedna (kontrolo pri svojem G moram imeti čez 1 teden)

Lahko te samo objamem, ker vem, kako hudo je, ko vidiš kri... in pomisliš na najhujše.
Držim pesti, mislim nate!

(odgovor članu cita)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
25.8.2008 12:19:58   
spps
vsem marčevkam,ki imate težave z izcedki pošiljam en veeelik user posted image inuser posted image ,da bo z vami in vašimi pikicami vse vreduuser posted image user posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
25.8.2008 12:35:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: spps

vsem marčevkam,ki imate težave z izcedki pošiljam en veeelik user posted image inuser posted image ,da bo z vami in vašimi pikicami vse vreduuser posted image user posted image user posted image

Se podpišem pod besede spps. Držim pesti, da bomo vse prišle do konca in dobile naše pikice v naročje. Tistim, ki pa imate takšne ali drugačne težave pa še posebej en velik objemuser posted image in pikapoko za srečo user posted image !

(odgovor članu spps)
  Neposredna povezava do sporočila: 1604
25.8.2008 13:39:29   
Naja30
Jaz sem pa prej ravno prve tri mesece nabrala kar nekaj odvečnih kil. Prejšnjič sem potem od sredine imela nos.sladkorno, tako da sem se itak pazila pri hrani in sem celo shujšala 4 kile.user posted image  Tako da moje odvečne kile so še od prve nos.! user posted image  Ma se sploh ne sekiram. Kile so zadnje, ker po porodu itak letijo dol.

enkratna, hudo mi je in upam, da bo vse ok s tvojo pikico. user posted image  Ti pa le ubogaj dohtarje in počivaj, ne dviguj in se pusti razvajat. Delo bo že počakalo. cita zate isto user posted image

Končno mi je uspelo skuhat. Bomo videli, če bo užitno. user posted image

(odgovor članu julam)
Neposredna povezava do sporočila: 1605
25.8.2008 13:43:56   
Zasanjana
Zdravo!

Jaz sem se ravnokar naročila na naslednji pregled, ki ga imam v četrtek. Ne bo pa nič z UZ-jem, ker imam samo kontrolo teže in pritiska. Upam, da ne bom spet okregana, ker lepo pridno jem in bi se ziher moglo kaj poznat.

cita, enkratna, držim pesti, da se vama bo ta neprijetnost z izcedki hitro poglihala in bosta lahko brez živciranja uživali!

Imam pa eno vprašanje za tiste, ki ste noseče drugič ali pa tretjič. Sama sem opazila, da v tej nosečnosti sploh ne čutim nekega vznemirjenja. Se mi zdi, da itak vem, kako vse poteka in ne bo nič novega. Pa ni to, da ne bi bila vesela, ampak nekaj... sej ne vem, kako nej razložim. Takšni čudni občutki se mi motajo po glavi. user posted image Se zdi kateri znano?

Tkole, nekaj sem naklofala, se javim še kasneje. Bodite fajn!

(odgovor članu julam)
Neposredna povezava do sporočila: 1606
25.8.2008 14:08:24   
Naja30
Zasanjana, tako kot se počutiš, sem se jaz počutila v drugi nos. Kot da je vse rutinsko, itak vse vem kako in kaj, občutki kot da jih ni. Tokrat pa spet kar čutim - predvsem strah.user posted image  In včasih sem kar malo živčna, se moram brzdat. Ker me zanima, kaj se dogaja v meni, ali se je drugi plod že razgradil, ali je s prvim vse ok...
Tako da ja, te razumem, čeprav mi je ta nos. spet čisto drugačna. Ampak sem se odločila, da ne bom pisala tukaj o tem, ker odgovorov na vprašanja mi nihče ne more dat, samo paniko delam brezveze.

(odgovor članu Zasanjana)
Neposredna povezava do sporočila: 1607
25.8.2008 14:44:06   
ada2
sem že doma s pregleda. vse je okuser posted image user posted image user posted image , pikica velika že 6,5 cm.

zdaj pa šibam s sinom na igriščeuser posted image

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 1608
25.8.2008 15:31:10   
Anonimen
Naja3 - No, jst imam tudi plus še od prejšnje nosečnosti. user posted image

Zasanjana - Tudi jaz imam podobne občutke kakor ti. Je drugače. Pa niti ne vem kako in zakaj. Mogoče ker imam sedaj malega razbojnika doma in ni toliko časa samo zame kot, ko sem bila noseča z njim. Ampak mislim, da ko se bodo začele prve brcike, da bo vse drugače.

ada2 - Bravo! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ada2)
  Neposredna povezava do sporočila: 1609
25.8.2008 17:58:41   
sonček85
čestitkevsem za UZ IN za preglede.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1610
25.8.2008 20:28:23   
Naja30
Uh, smo skoraj na drugo stran padle. user posted image

Spet je bil en lep dan. Izvedela sem še za eno marčevko 09. user posted image  Zelo sem vesela, da bo spet družbica na kupu. user posted image

Tija že spančka, možek je šel nekam, jaz pa uživam. user posted image  Če je katera za čvek, sem tukaj.

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 1611
26.8.2008 8:20:39   
spps
Dobro jutro!
ste se naspale?jaz sem se,pa bi verjetn lahk še mal ,če me ne bi lulat pritisnilouser posted image user posted image user posted image user posted image
včeraj ,pa niste ničkaj klepetaleuser posted image user posted image user posted image user posted image
in kaj imate danes v planu?jaz še nimam nič določenega,razen,da grem na informativnega zaseeuser posted image user posted image user posted image user posted image (mam še grehe s srednjo šolo-dooolga zgodbauser posted image user posted image user posted image ),za to pa imam dopust danes,prav tako jutri,ko grem na nuhalnouser posted image Komaj čakam in se bom načakala,ker imam komaj ob 7ih zvečeruser posted image user posted image user posted image user posted image

čestitke vsem za opravljene NS in pregledeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 1612
26.8.2008 8:22:39   
spps
danes imata preglede

trezika in andrejauser posted image user posted image user posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1613
26.8.2008 9:45:50   
Naja30
Dobro jutro.

Sem se naspala, ja. In naredila že veliko - pospravila malo, skuhala kosilo. user posted image  Zelo dobro se počutim danes.

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 1614
26.8.2008 9:54:05   
Grahec
Dobro jutro!

Pa se še jaz malo oglašam. V nedeljo sem imela spalni dan, zaradi nizkega pritiska sem spala ene osem ur podnevi in potem še 12 ponoči. Ma, saj kot da bi vedela, ker sem imela po potem včeraj toliko dela v službi, da sem komaj zmogla. Sem delala do 7.15 do 17.45 in prišla domov totalno sesuta, se mi sploh jest ni dalo, bi šla samo v posteljo, če me nebi user posted image  prisilil nekaj pojesti, pa še prav je imel, ker sem ob 11 zadnič jedla in še to ne kaj konkretnega.

Tudi jaz pa komaj čakam jutrijšno NS, se kar vlečejo dnevi od prejšnje srede, ko bi jo morala imet pa so mi prestavili na jutri.

Zdaj pa grem po eno žemljico in si skuhat malo čajčka, preden me spet doleti kaka taka padalska akcija kot včeraj.

Ljubezen je iznajdljiva do neskončnosti.
(sv. Vincencij Pavelski)

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 1615
26.8.2008 10:17:35   
MONIKQ
lepo pozdravljene marčevke, tudi jaz bi sem vam pridružila pri čvekanju, po dolgem poskušanju, je tudi nama s sončekom uspelo in to takrat ko sva najmanj pričakovala, oz. pogovarjla se sva, eh ta mesec pa sigurno ne bo, in glej ga zlomka na dopustu sva ugotovila, da sem noseča, res najlepši dopust. Tudi jaz mam rok marca ampak čisto proti koncu meseca - 25
Nosečnost poteka z veliko veliko bruhanja, tak da sem izgubila že kar nekaj kilogramov, pa še vedno nič na boljše ne kaže. Pa saj bo, mogoče pa se bo hitro poštimalo še tudi to. 10 septembra mam spet ponovno pregled. upam da bo vse ok, pa ja seveda bo.
Vsem nosečkam pa en topel user posted image

(odgovor članu Grahec)
Neposredna povezava do sporočila: 1616
26.8.2008 10:24:45   
_andreja_

danes imata preglede

trezika in andrejauser posted image user posted image user posted image user posted image
jp, pregled imam, ki je še ura 17:10 pa malo me živčki, oz. nervoza daje.... ah  zvečer bo že dobrouser posted image

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 1617
26.8.2008 10:28:51   
_andreja_
monikq vso srečo ti želim, verjamem da sta bila zelo vesela ker nista pričakovala in je bil pogled na črtici toliko bolj sladek

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 1618
26.8.2008 12:24:09   
spps
IZVIRNO SPOROČILO: _andreja_

danes imata preglede

jp, pregled imam, ki je še ura 17:10 pa malo me živčki, oz. nervoza daje.... ah  zvečer bo že dobrouser posted image
sej bo minalo.jaz pa imam NS jutri ob 19-ih,kak se še bo vleklouser posted image user posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 1619
26.8.2008 12:41:58   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: MONIKQ

lepo pozdravljene marčevke, tudi jaz bi sem vam pridružila pri čvekanju, po dolgem poskušanju, je tudi nama s sončekom uspelo in to takrat ko sva najmanj pričakovala, oz. pogovarjla se sva, eh ta mesec pa sigurno ne bo, in glej ga zlomka na dopustu sva ugotovila, da sem noseča, res najlepši dopust. Tudi jaz mam rok marca ampak čisto proti koncu meseca - 25
Nosečnost poteka z veliko veliko bruhanja, tak da sem izgubila že kar nekaj kilogramov, pa še vedno nič na boljše ne kaže. Pa saj bo, mogoče pa se bo hitro poštimalo še tudi to. 10 septembra mam spet ponovno pregled. upam da bo vse ok, pa ja seveda bo.
Vsem nosečkam pa en topel user posted image

Pozdravljena med nami!user posted image

(odgovor članu MONIKQ)
Neposredna povezava do sporočila: 1620
26.8.2008 12:49:44   
spps
ja,moniqo dobrodošla med namiuser posted image user posted image user posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 1621
26.8.2008 12:54:02   
spps
in ostale?kaj počnete?kaj ste/boste kuhale za kosilo?
men se je včeraj popoldne v službi zluštalo francoske solate in mesne štruceuser posted image user posted image  tako,da sem včeraj v službi naredila plan za današnje kosilouser posted image user posted image user posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 1622
26.8.2008 12:58:24   
lejca
lep dan vsem skupaj...

danes je pri nas spet tako vroce , a bo ze. Sem vidla ,da ste cvekale vceri kolk kil ste pridobile...ja jaz sem jih od zacetka imela 59 ,sedaj jih mam pa ze 64, zadnje 3 v zadnjih 2 tednih...kak me bo moj G kregal,ga ze vidim...pa kaj morem pa ce sem lacnauser posted image

danes popoldne moram poklicati za NS, upam a bo datum v bliznjih dnevih, zdaj sta minila ze 2 tedna od zadnjega  pregleda. Moram reci,da so se slabosti umirile in da pridobivam na energiji, kljub temu pride tudi dan,ko sem totalno izmozgana in spim po ure in ure.

Vsem tistim,ki ste ze imele preglede user posted image user posted image user posted image  in vsem novimuser posted image  veliko user posted image .

pa imam vprasanje za tiste user posted image , ki ze imate otroke. Namrec ze imate izkusnje kako poteka porod pa me zanima koliko se mora pobriti "tam spodaj", vem da je mal cudno vprasanje pa vseeno me zanima ,ker glih men ne bo pasal,da bi me kdo drug bril razen mene in seveda s pomocjo mojega...he he he.user posted image
hvala

lp Lejca

Nihce ni tako velik, da ne bi potreboval pomoci –
in nihce ni tako majhen, da je ne bi mogel nuditi.
(kralj Salomon)

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 1623
26.8.2008 13:02:26   
Naja30
spps, jaz sem že zjutraj skuhala krompirjev golaž, ki smo ga že veselo pojedli. user posted image  Ratal mi je v nulo!

lejca, mene je mož pobril. Kljub temu pa so me tudi v P, kar tako je malo potegnila. Veš, ko greš rodit, te tam dol gleda, šlata, tiplje... toliko različnih ljudi, da je tole britje samo kaplja v morje. user posted image

(odgovor članu lejca)
Neposredna povezava do sporočila: 1624
26.8.2008 13:02:48   
spps
pa imam vprasanje za tiste , ki ze imate otroke. Namrec ze imate izkusnje kako poteka porod pa me zanima koliko se mora pobriti "tam spodaj", vem da je mal cudno vprasanje pa vseeno me zanima ,ker glih men ne bo pasal,da bi me kdo drug bril razen mene in seveda s pomocjo mojega...he he he.
hvala
user posted image user posted image user posted image user posted image  
ja,to ti bodo lažje odgovorile tiste,ki so predkratkim rodile.pri men bo 6 let od tega,pa na britje glih nisem devala pozornosti-vsega drugega se spomnim,vem,da je sestra mal potegnila z britvico,kje točno pa ne vemuser posted image user posted image user posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu lejca)
Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?