Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica Meni sicer to ne gre skupaj, ker ima vsaka stvar svoj začetek in konec. Tudi vesolje je brez konca in začetka. Pa je meni tudi teško razumeti.V bistvu sem ugotovila, da se s stvarmi ki jih še po dolgem času razmišljanja ne razumem, ne splača preveč ukvarjat. Raje se posvečam tistemu kar razumem. Zato se ne ukvarjam s tem kako Bog izgleda in podobno. Zame je zadosti, da vem da obstaja in pika. Sicer meni gre tista teorija grozno na živce, ker odvzema posamezniku svobodno voljo oz. jo dela navidezno. Katera teorija je to?? Jaz poznam samo to ko ima človek 100% svobodno voljo. Bog pa ker je vseveden ve kakšne bodo tvoje odločitve. Je pa tukaj tudi usoda, ki je pa spet nekaj drugega, vendar še vedno posledica naših odločitev. Sicer pa, kdo pravi, da tudi mravlje ne razmišljajo ali celo kamni? Ali da imajo drevesa čustva? Mnogo stvari ne moremo razložiti ta trenutek ampak trdno verjamem, da čez toliko in toliko let bomo. Bog nam je dal vedeti, da je človek edini ki si je izbral svobodno voljo in posledično je logično da samo mi funkcioniramo tako kot se nam zdi o.k.. Živali vodi nagon. Vse ostalo je in gre po nekih smernicah, ki jih je določil Bog. Jaz verjamem, da nam vse ne bo nikoli jasno v življenju. Ne danes ne čez ne vem koliko let, ker nimamo tega znanja in ga nikoli ne bomo imeli. Samo Bog ve kaj in kako bo. Kako je Noe spravil vseh teh nevem koliko miljard različnih bitij na Arko? Z Božjo pomočjo. In koliko genetskih napak je nastalo zaradi te nepisanosti genov v začetku (sicer verjetno v Svetem pismu, Koranu,...geni niti ne obstajajo, tako da tega problema ni)? V Koranu je marsi kaj med drugim tudi kako nastaja zarodek. Kratek video. In kaj pravi Bog na to, da je teh bitij vse manj zaradi uničujočega delovnaja človeka? Temu se reče svobodna volja. Tudi če piješ alkohol in kadiš cigarete uničuješ naravo, ker človeško telo je tudi del žive narave. In ni naša last ne naše telo, ne vsa ostala živa in neživa narava, vse nam je dano v uporabo. In s tem pač delamo kakor delamo, posledice pa tudi nosimo sami, ker če bi se Bog umešaval to ne bi bila več svobodna volja... Tako kot vernemu Bog vsak dan daje tisoče dokazov za svoj obstoj, meni ti isti dokazi kažejo moč narave. Na primer v izredno zapletenem sistemu atmosfere in kako nas narava kaznuje za naša dejanja. Tudi to kako je sestavljena atmosfera je v Koranu. Klikni tukaj Pa gore, pa vesolje.... veliko ,veliko tega kar znanstveniki odkrivajo v zadnjih destletjih muslimani vedo že skoraj 1500 let... Isto bi lahko rekla za vernike, da imajo easy way out, ker imajo še eno šanso. Ampak mislim, da tisti, ki res verujejo (pa ni važno kako in v kaj), svoje življenje jemljejo kot dar in ravnajo v skladu s tem, z vso ogovornostjo in vestjo. Sicer pa, punce, kdaj pa ve hodite spat? Jaz tam okrog treh zjutri, ko se namalica. zjutraj pa vstanem tam okrog 7-8. Ne rabim dosti spanca in ker sem sama tukaj z otroci se nimam zvečer s kom stiskat pa pogovarjat, ko otroci zaspijo in bluzim tukaj na RR. Ampak kmalu bo druga pesem, inshallah še dobra dva tedna pa bom zvečer raje kaj drugega počela...
|