Lara28
|
Imam eno tako radovedno vprašanje. Letos smo bili kar veliko na morju, v različnih krajih hrvaškega primorja, tako v Istri, kot tudi v Dalmaciji. Imamo dveletnika, ki je v morju zelo užival, še posebno na plažah s peskom. Opazila pa sem nekaj - skoraj vsi otroci ali bolje rečeno malčki, pa tudi dojenčki so bili skoraj v 95% v kopalkah. Celo najmanjši so imeli celo plavalne pleničke gor. Meni to nekak ne gre v račun. Zdi se mi da se otrok bolje počuti nagec vsaj na plaži na morjuin da se rita lufta, ne pa da ima še tam pleničko. Ne rečem, zadrži kakec, a je to razlog? Naš kot dojenček (prvič smo bili na morju pri dobrih treh mesecih) nikoli ni imel gor te pleničke in nikoli ni kakal v vodi. In letos je bil skoraj povsod edini nagec ali pa mu je družbo delel še kakšen. Otrok pa je bilo povsod veliko, ker smo izbirali take plaže. Malo večji otroci - dve in triletniki pa so bili skoraj vsi v kopalkah. Meni se zdi to zelo nezdravo, da je otrok v mokrih kopalkah, tudi sama jih takoj preoblečem, ampak ne predstavljam si pa tega pri otroku, ki gre v vodo 20x (no mogoče pretiravam, ampak naš je šel) v tistem času, ko smo bili na plaži. Res sem se vseskozi spraševala, čemu imajo malčki kopalke. Zdaj pa ne vem ali sem jaz čudna, ker niti pomislila nisem, da bi jih sploh kupila, ali pa obstaja za to kak razlog, ki ga jaz ne poznam. Verjamem, da malo večji otroci, sploh punčke želijo imeti kopalke, da so podobne odraslim, ampak vsaj tisti do dveh let pa jih po mojem ne zahtevajo sami. Sem pa bila najbolj šokirana, ko se videla eno punčko, po moji oceni je imela doro leto in je imela dvodelne kopalke - hlačke in modrc No kaj pravite? Kakšna so mnenja? Lep pozdrav, Lara
< Sporočilo je popravil Lara28 -- 13.8.2008 20:14:45 >
|