|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladki marčevk
12.8.2008 18:04:40   
Špela100
Čakajoča glede hrane prav nič ne kompliciram, pač bom pripravljala s tistim kar imam- mlinčkom, tisto o ribežnu je pa že stara mama govorila....pa ne da ribežen oksidira, ampak da se sadje navleče kovinskega okusa...ja nisem še poskusila...
Imaš prav vsak po svoje....to da kompliciram pa ne vem kje si staknila...saj me sploh ne poznaš....sorči....pa tud če bi komplicirala...a bi tebe kaj s tem motila??user posted image

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 3276
12.8.2008 18:44:49   
Ursi2
Čakajoča, Čestitke Niku za prvi zobek in za gost obrok! user posted image

Dinki čestitke za takšno super pridobivanje teže. user posted image user posted image

Špela100, čestitke za 5 mesecev in zobek user posted image

Ek76, čestitke Mii za 5 mesecevuser posted image

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 3277
12.8.2008 20:28:35   
Ursi2
No, je bil prej alarm,pa sem mogla it. Zdej pa Luki spi. Bomo vidli, kdaj se bo zbudil. Včeri sem mu potem dala zvečer preden, da smo se šli spravit spat eno Hippovo kašico oz Baby first milk pap, ki se meša z vodo, jaz pa sem si še mleko not stisnila. Je ful jedu in to je tudi prva stvar, ki sem mu jo dala za jest. No, sej čez en teden bo star 6 mesecev. Pa se je potem kar kmalu zbudil, pa cela noč je bla zlo čudna. Mislim, da je blo malo pretežko mu to zvečer. Danes pa mu nisem nič dala. Sma bla cel dan leteča, tako da še spat ni imel prav časa revček.

Luka spi že od prvega dne v svoji postli (140x70) v svoji sobi, ki je poleg najine spalnice in ni nobenega problema. Ko hoče jest, grem k njemu, ga podojim, dam nazaj v postlco, jaz pa nazaj v svojo postlo in spimo naprej vsi fajn in smo fajn naspani. Pa ni panike, slišim čisto vsak cmevkec, ampak ne odreagiram takoj, ampak počakam ,ker ga že poznam in vem, kdaj bo zaspal nazaj, kdaj pa ne.  Morem rečt, da se mi zdi to prav fajn, čeprav me je od začetka skrbelo,kako bo. Popoldan pa spi v najini postli, ker je najbolj hladno in najbolj temno.

Kar se pa tiče grizenja med dojenjem. Morem rečt, da je Luka hitro ugotovil, da tega ne sme. Me je enkrat tk proti koncu podoja in sem rekla av, to boli, ne smeš in sem mu vzela. Me je malo čudno gledal, kaj se je zgodlo. Pol pa je včasih tk me gledaal in poskusil vgriznat, pa sem samo rekla, da sploh ne bi poskusu, ko bom spet vzela in ni bilo nobenega problema. Tako da, samo enkrat, to je bilo pred dvema mesecema in nikoli po tem. Upam, da tako ostane.

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 3278
12.8.2008 20:48:01   
gaya24
IZVIRNO SPOROČILO: Špela100

Ja Lucalu pošlji mi telefonsko od tiste punce...majčka je super...še sebi jo bom dala tiskat...NE MI ŠČIPAT OTROKA ZA LICA IN NOS. Joj kako to sovražim. Eni res nimajo mej, kar na cesti z rokami v voziček...

lucalu: Zaradi takšnih oseb bi js tud imela takšno majico.user posted image user posted image user posted image A pošlješ še meni naslov na ZS.

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 3279
12.8.2008 21:17:36   
Čakajoča
Špela100:  Nisem te hotela tako napasti! Sama si napisala, da si zakomplicirala! Pa sem dobial takšen občutek, da pač rada kompliciraš! Nisem te pa imela namena napasti, tako, da sory, če sem to naredila!

Čao

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 3280
12.8.2008 21:20:54   
Lona76
Živjo!

Evo otroci so v postelji jaz pa na RR. No Taja že spi.

IZVIRNO SPOROČILO: Špela100

Zdaj bom morala pa malo bolj pazit, da mi ne bo kam na tla zgrmel, ker je kar mobilen. Danes se mi je kontra obrnil, pa sem mu dudo v koleno tlačla.user posted image user posted image user posted image

Se ni za hvalit ampak meni je Tilen star 6 mesecev ponoči padel s postelje, tako da res pazi. Ko se je Taja še dojila ponoči sem jo vedno samo na desni da je bila med nama, ker me je bilo res strah da se mi ponovi. No sej fantu ni blo nič, sam jst sem se pa ususer posted image  Sred noči je zaropotalo in je začel jokat.user posted image

Ribežen res je da naj bi ribale na steklenega, ker naj bi kovinski uničeval vitamine. In res jabolko po ribanju oksidira ( postane rjav) po ribanju na steklenem pa naj nebi. No jaz pri Tilnu nisem ribala na steklenega, pa je ravno tako zrastu user posted image .

Postelja Taja že od rojstva spi v veliki 120 x 60

Čestitke vsem za zobke, mi smo še brez.

In vse najboljše za obmesečnice Mii in Maksu z majčkeno zamudo.

Taja danes ni dobila kuhanega korenčka ampak samo sok. Joj kako se je spet pačla. user posted image  Jaz njej sokec po žlički v usta, ona na levi strani ust sokec ven user posted image . Mi pa ni jasno kdaj je učeraj tok korenja pojedla (vsega je namreč spluvala ven), da danes še cel dan korenje kaka. user posted image  Dala sem ji ga res čisto malo ne vem če ga je dve čajni žlički dobila ma kje pa ne vem a se je namnožil?user posted image
Sem pa danes blitvo kuhala in miksala in sem jo spravila v vrečke za led, da bom imela za tajo eno kocko al pa dve za obrok. Ne sprašujte cela kuhinja je bila zelena, ker sem se matrala to gosto stvar tlačit v uno majhno luknico na vrečkah. user posted image No nekako sem se potem znajdla in je šlo.

Dost sem načvekala za danes grem še malo brati in spančkat. Nikoli ne vem kakšna noč me čaka .  Sploh glede na to, da se bliža polna luna.user posted image

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 3281
12.8.2008 21:49:49   
Azzurra
Čau punce!

Evo, se malo oglasim.
Najprej - ČESTITKE VSEM ZA VSE user posted image user posted image user posted image  Za zobke, za pridobljene kilce, za prespane noči, za nove postelje, za gosto hrano, ma evo - vsem za vse, resno!

Kako ste kaj drugače? Nam še kar gre, edino nekam hitro to vse skupaj šiba, dan se šele začne pa se spet takoj konča! To je noro. Ne utegnem kaj dosti. Včasih se mi zdi, da verižno preoblačim, hranim, prestavljam, dvigam, spuščam...
Liama zdaj odvajamo od pleničk in to je tudi cel projekt. Ga je treba ujet v momentu, ko ga tišči, to pa ni lahko. Tako gremo včasih tudi po večkrat na kahlo, včasih lula, včasih ne, včasih gre mimo (ful je smešen, ko si hoče tiščat luleka not, pa mu ne uspe vedno in pol reče, da hoče lulek gledat ven user posted image ), pol pa briši mama lužice user posted image user posted image user posted image  
Ja, pa Daši malo manjka, da začne plazit, no, jaz ne vem kaj to dela, če ne plazi! V bistvu se postavi na kolena, dvigne ritko v luft in se odriva s koleni, samo roke še ne ve kako se prestavljajo, če ne bi že šla, se bojim! Je pa faca, ker če ji pa daš spredaj kakšno stvar (telefon, telekomando, časopis...nekaj da je pisano al pa da se sveti) pa začne tako stegovat roke, tako grabi! user posted image  Prava radovedna baba je. Tudi proti mojemu obrazu steguje roke. Bognedaj, da me zgrabi za lase.

Gosta hrana - Daša je probala že korenček, jabolko, rižolino, bučko, krompir, Plasmon piškote (primi mesi brez glutena) in banano. Danes je pojedla 3/4 ne prevelike banane in ona bi še kar naprej jedla, pa ji nisem dala več, ker me je bilo strah, da bi se prenajedla. Potem pa je protestirala in sem ji dala še mleko, ki ga je spila še 90ml.
Zvečer pa ji dam 2 majhne žličke rižolinota v mleko. No, stvar je taka, da se kar pozna, da ni lačna, ker sem zdaj te dni kupla nekaj majčk z dolgimi rokavi št. 80 v dobri veri, da bo to nekje za zimo, pol sem ji pa danes te majčke probala in - ja, prav ste uganile - bi blo kar v redu, da čimprej zahladi, da jih bo lahko nosila!!!! Še malo in ji bodo majhne! So res malo manjše številke, ampak nisem si mislila, da toliko! user posted image  

Upam, da ste pogledale slikice. Mi je tako žal, da nisem ujela še par portretov. Mi manjkata perp in terida pa mislim, da bi ble pol vse...
Bomo drugič. Sem dobila nov fotoaparat! user posted image  

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 3282
12.8.2008 21:56:40   
Azzurra
A, ja, pa še glede ribežna (pri nas se reče ribežnik user posted image ) - v materinski so nam rekli naj kupimo steklenega, jaz sem ga res. Kar ribam na njem je res samo jabolko, pa še to sem ugotovila, da niso vse sorte dobre za se ribat na njem, ene pocedijo sokec, jabolko pa se neki svaljka, pa ne rata taka lepa papica ven.
Vse ostalo kar je kuhano in kar se da - tlačim z vilico. Tako so nam rekli v materinski in tako sem delala tudi za liama. Včasih spasirala s paličnim, ampak nikoli v neko gladko zmes, ker se mi kar zdi, da če začneš pasirat, potem znajo zavračat koščke v hrani. Saj res nimajo zobkov, ampak če jim date prst ali del dlani v usta - ko začnejo stiskat te čeljusti, pa saj je skoraj tako, kot da imajo zobke! Kako so močni, neverjetno! Pol ko pride meso pa sekljat na drobno.
No, v prvo sem tako počela, zdaj upam, da mi bo tudi zneslo in da bo lepo sprejela vso gosto hrano. Bomo vidli in se sproti prilagajali.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 3283
12.8.2008 23:58:49   
terida
Da se še jaz malo oglasim... Vidim, da bolj ali manj vse že uvajate GH. Jaz se zaenkrat še nisem odločila za to. V nedeljo gremo na morje in ko se vrnemo, bom poklicala patronažno, da mi pride malo razložit kako in kaj. Takrat bo Erika imela že slabih 6 mesecev, tako da bomo verjetno počasi začeli s tem. Mi pa paše, da se bo na morju samo dojila - je tako najbolj enostavno za vse.

Sicer pa je z nami vse ok, razen mogoče spanja. Ni problem v premalo spanja oz. neprespanih nočeh, ampak v tem, da zadnje čase zaspi zvečer vedno bolj pozno. Dolgo časa smo imeli tak ritem, da je zaspala enkrat pred 22h, zdaj pa že en teden zaspi šele nekje med 22h in 23h! Jaz sem bolj "sova" - raje sem dlje zvečer pokonci kot da se zjutraj prej zbudim, tako da mi je to, da je hodila spat nekje do 22h, zelo ustrezalo. Samo to zdaj pa mi ni več všeč. In dejansko se držimo tiste ustaljene prakse, da jo skopamo, pa nahranimo, pa pockrljamo, samo ona ob 22h še ni zaspana! Včeraj mi je tako veselo vriskala tja do 23h, da nisem vedela kaj naj z njo počnem. Ali naj se jezim ali naj vriskam zraven user posted image No, danes je bilo malo bolje - zaspala je tam nekje ob 22:15. Samo ne vem kaj naredit, če se bo to še nadaljevalo. Mogoče je težava v tem, da kar dosti spi čez dan. Je pa res ne mislim zbujat čez dan, da bi mi več spala zvečer user posted image Bomo videli, mogoče se bo s časom samo porihtalo.

Pa še nekaj. Včeraj sem ji dala pit nekaj mleka, ki sem si ga prejšnji dan iztisnila (zanimalo me je koliko mi ga ostane potem, ko se podoji). Že dolgo ni pila s flaške in praktično ni znala več! Kar gledala je flaško in z jezičkom lizala cucelj, ni pa najbolj vedela kaj naj s tem počne. Ene dobrih 5 minut je trajalo, da je končno pogruntala, da se to da tudi cuzat! No, na koncu je spila vse, a kar nisem mogla verjet. Očitno je pozabila, da na svetu obstaja še kaj drugega kot zize user posted image Ko je bila manjša sem ji namreč večkrat dala iztisnjeno mleko po flaški in takrat ni nikoli bil problem. Me prav zanima kako bo potem, ko ji bom začela čaj dajat...

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 3284
13.8.2008 7:06:16   
Vilma
Dobro jutro bejbe user posted image
To noč je Julija še prespala v košku. Včeraj smo se prepozno lotili posteljo sestavljat, tako da je zmanjkalo časa. (čisto res pa je to, da me je strah sprememb   user posted image

Glede uvajanja goste hrane. Jaz bom začela po 12.9., ko pridemo z morja. Se mi ne da zdaj s tem ukvarjat, poleg tega bo Julija takrat stara dobrih 5 mesecev in pol. Ravno prav.

Kar se ribežna tiče Čakajoča ima Špela prav. Steklen ribežen se priporoča ravno zaradi vitaminov. Na kovinskem se menda uničujejo.
Kar pa se tiče kompliciranja, je Špela mislila, da je zakoplicirano napisala, ne pa da komplicira s hrano. user posted image  No tako sem jo jaz razumela.

Azzura Daša se že plazi?! user posted image  Mislim pišeš, da se poskuša, ampak vseeno... Ne me hecat! Ma kaj res?! Ma mislim saj ti verjamem, samo mi tako hitro čas beži, tvoja je prva marčevka in me kar stisne, ko napišeš kakšno novo stvar. Si začela že z uvajanjem goste hrane, zdaj s plazenjem, še malo pa bo Daša hodila. Kar je vse super in prav, samo to so dokazi, kako čas hitro beži in naši malčki prehitro rastejo.

Evo Julija se je zbudila. Mislim, da že kak mesec ni spala do sedmih zjutraj?! Se vedno zbudi prej. Mogoče pa bo končno prišlo do spremembe njenega ritma spanja.

< Sporočilo je popravil Vilma -- 13.8.2008 7:07:40 >

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 3285
13.8.2008 7:17:01   
Vilma
Pa še nekaj. Včeraj sem ji dala pit nekaj mleka, ki sem si ga prejšnji dan iztisnila (zanimalo me je koliko mi ga ostane potem, ko se podoji).

Terida to sem včeraj tudi jaz naredila. Julija se je ob šestih zvečer najedla na ful z obeh ziz. In ob pol osmih, ko sem jo spravljala spat ni in ni hotla jest. Pa sem rekla, evo grem sprobat, koliko je sploh notri. V uri in pol se je v obeh zizah nabralo samo 20 ml mleka. user posted image  Nisem mogla verjet, da tako malo. Sicer se je malčica res najedla, ampak tako malo v uri in pol?! No verjetno je krivo to, da je bil že večer in so se moje mlekarne počasi zapirale. user posted image  Koliko pa si si ti spumpala?
Durgače naša še ni osvojila flaško. Čeprav ji vestno vsak dan naredi čaj, potem pa ga sine spije čez dan. user posted image

< Sporočilo je popravil Vilma -- 13.8.2008 7:19:58 >

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 3286
13.8.2008 8:16:45   
Balerina
Ja to s kovinskim ribežnom sem tud jaz slišala. Pri nas v materinski šoli je tudpredlagala steklenga ampak ko smo pa spraševali kje ga lahko dobimo pa ni nobem vedu user posted image . Ampak kot imam jaz izkušne imajo vsi mikserčki kovinske nože, tdi ti otroški tako dauser posted image

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 3287
13.8.2008 8:50:16   
Azzurra
IZVIRNO SPOROČILO: Vilma

Azzura Daša se že plazi?! user posted image  Mislim pišeš, da se poskuša, ampak vseeno... Ne me hecat! Ma kaj res?! Ma mislim saj ti verjamem, samo mi tako hitro čas beži, tvoja je prva marčevka in me kar stisne, ko napišeš kakšno novo stvar. Si začela že z uvajanjem goste hrane, zdaj s plazenjem, še malo pa bo Daša hodila. Kar je vse super in prav, samo to so dokazi, kako čas hitro beži in naši malčki prehitro rastejo.

Evo Julija se je zbudila. Mislim, da že kak mesec ni spala do sedmih zjutraj?! Se vedno zbudi prej. Mogoče pa bo končno prišlo do spremembe njenega ritma spanja.

Ma zadnje dni je stalno na trebuščku in stalno je v muvingu. Odriva se z nogicami in ritko ima v luftu, roke pa stegnjene, ni še pogruntala, da če se da na komolce, da bi šlo naprej, samo po moje niti še ni dovolj močna, tako da se ne bo še tako hitro splazila, ampak gibe pa že ima prave. Včasih pa se uleže na trebuh, dvigne roke in noge v luft in se gunca kot ladjica, malo levo, malo desno in s tem guncanjem se potem premika po podlagi, tako da jaz je ne pustim več same niti za sekundo na kakem nevarnem mestu.

Na hrbtu sploh noče več bit, čim jo daš na hrbet - hop, na trebušček. To počne podnevi in včasih tudi ponoči. Ona se hoče na vsak način obrnit na trebuh, zgleda pa, da še ne zna postavit glavice tako, da bi jo polegla in spala. Tako se obrne in drži glavo v luft in pol začne tarnat. Jo obrnem na bok ali na hrbet in ona spet hop na trebuh. In to v spanju! Liam je isto počel. Potem ko je usvojil umetnost spanja na trebuhu pa ni več tarnal in se je prosto premetaval po postelji, večinoma pa spal na trebuhu in tudi še danes je tako. Kot mama! user posted image

Grem kaj nardit. Se beremo!

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 3288
13.8.2008 9:07:13   
Ursi2
Dobro jutro, punce.
Luka se je zbudil pred osmo in je še ful zaspan, ampak noče spat, bom pa mal počakala, sej pol ga bo pa zmanjkalo.Potem pa moreva it v šoping nakupit plenic in vsega za dopust, pa še darilo, pa na socialno,...................Ja, bo še lavfanja, preden gremo. Pa sej to je najboljš.
Ja, tudi Luka se že nekaj časa tako z ritko dviguje in se počasi premika. Je prav smešen ponoči, ko ga dam v postlco, spi pa na trebuhu in se včasih zbudi od tega, ker se je z glavco zakelal v rob postle in ni šlo več naprej in se ful jezen zbudi, potem pa ga samo pomaknem navzdol, da ima spet prostor in je ok in spi ves blažen naprej. Tako da se mi za kakih 15-20 cm v postli že ziher premakne navzgor.
Ja, rastejo ko gobe po dežju. Jih je tako fajn gledat in opazovat, ko nekaj novega pogruntajo. Ampak ne bi imela nič proti, če bi dnevi šli malo bolj počasi. Jaz sem že čez polovico porodniške in mi kar ni za it v službo.user posted image

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 3289
13.8.2008 9:10:33   
Dinki
Če bi Tit imel spanec po mami bo tudi spal na trebuhu user posted image . Ga ni lepšega spanca in kako zelo sem to pogrešala ko sem bila user posted image .

kako ste kaj punce? Moj Tit še spančka, jaz pa opravljam jutranje rituale (zajtrk, kavica, RR). Ko se zbudi se greva malce potepat.

Glede ribežna....mi lahko katera pove, ki ima steklenega, kje se lahko kupi? Jaz sem tudi raje za steklenega. Sicer pa ne maram takih reakcij kot jih je imela včeraj Čakajoča. Kako bi pa bilo, da bi se za vsako stvar tako "napadle" nazaj. Sej je forum namenjen temu, da vsaka pove svoje mnenje in izkušnje, od nas je pa potem odvisno ali to sprejmemo ali ne. Hvala bogu da nas je toliko različnih in jaz dobim od vas še in još krasnih idej user posted image .
Ali je res, da nam patronažna sestra pripada tudi ob uvajanju GH, torej da jo lahko takrat pokličem in da mi pripada njen obisk?

Terida, dobra je tvoja Erika, prava žurerka user posted image , moj Tit je ob 8h že prava koma. Nam je na srečo uspelo vzpostaviti ritem, ki zelo pali. najkaseneje spi ob 8.30., tako da si sedaj končno lahko sem pa tja privoščiva z očijem tudi kak film.

No, toliko zaenkrat od mene.
lepo se imejte in uživajte v torkovem dnevu user posted image

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 3290
13.8.2008 9:15:44   
Dinki
Ja, rastejo ko gobe po dežju. Jih je tako fajn gledat in opazovat, ko nekaj novega pogruntajo. Ampak ne bi imela nič proti, če bi dnevi šli malo bolj počasi. Jaz sem že čez polovico porodniške in mi kar ni za it v službo.

Joj Ursi2, ne govori. Sej smo že vse marčevke na polovici porodniške in kdaj je že šla polovica mimo????? user posted image  user posted image
Tudi meni ni še nič za v službo, me prav zanima kako po takrat ko bo treba dejansko iti. Si vseeno želim, da bi si to takrat vsaj malce želela, ne bi rada doživljala kakšnih travm zaradi tega.

Kdaj pa greste na dopust? Uglavnem lepo se imejte in spočij si živčke user posted image user posted image

7.4.2008 je najino življenje dobilo nov smisel.....ime mu je Tit.

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 3291
13.8.2008 9:24:47   
Balerina
Ja patronažna nam res pripda tudi ob uvajanju GH, mi je ravno svakinja dva tedna nazaj rekla če sem že poklicala, ona je tudi patronažna, tako da že ve.

Pri nas pa Jure spi tako kot sestrica sem šla dva dni nazaj pogledat kako spita pa je Jure spal na trebuhu imal pa je nogice skrčene tako da je imel kolena pod trebuhom, kako to lahko spi ne vem ampak Gaja tudi zelo rada tako spi. Včeraj zvečer pa sta oba spala na hrbru roke in noge narazen in glavo oba obrnjeno na levo sta bla tako smešna če nemi bila tema bi ju slikala tako pa sem se bala da bi se ob flešu zbudila.

Glede premikanja pa pri nas se koralimo iz hrbta na trebuh in obratno žesmoraj en mesec sedaj pa puzamo, ja to še ni pravo plazenje ker tisto je trebuh čisto dvignjeni in..., ko nori. Če grem v drugo sobo moram obvezno pustit vrata odprta ker nikoli ne vem kje v dnevni ga bom našla. Mamo sicer blazino na tleh ki pa je zanje premajhna je le 120X180 velika in je tako dol. Če vidi karkoli sredi dnevna to je približno 3 metre stran od nega je tako zraven. Se pa premika dako da noge skrči nato pa obe rokici naprej in se z rokicani potegne. Nemu to lavfa je pa to ful hitro Gaja niti slučajno ni bila tako hitrauser posted image .

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3292
13.8.2008 9:25:09   
jagoga
Dobro jutro, no smo že od 6 ure pokonci, tako da vam lahko zaželim dober dan!
Vse že toliko pišete o GH, mene je kar groza, da smo že tam, da moramo s pravo hrano začet, jaz bi kar še samo dojila, da bi se le čas ustavil. No, nekaj malega od GH je tudi že Tomaž poskusil (bučke, banano), ampak sploh ni znal požirati, kar nekaj po ustih je mlel, potem pa je nazaj ven sililo.Vsaj z okusom se je srečal. Zdaj en dan mu bom pa korenček dala, takega domačega, sladkega.
Špela100, si napisala, da se bojiš, da bo Maks padel iz postelje, jaz sem iz istega vzroka, njegovo posteljo potegnila čisto do svoje, tako da v svojo posteljo vstopan doli čisto pri nogah.user posted image

Glede plazenja, pa se tudi pri nas kažejo prvi zametki, če ga dam na tla na podlogo se prav hitro obrne na trebuh in se poskuša premikat. Tako, da ga včasih dobim, ko leži kar na parketu, ker se je toliko odvalil in se odrival, da spremeni položaj in smer. Ko se je taveliki začel plazit, se je najprej plazil nazaj, ker ni znal skombinirat nog in rok in v napačno smer se je odrival, pa je namesto naprej do igrače, ki jo je želel doseči, porival nazaj. Je bil tako smešen, ker se je potem tako jezil, ker je bila igrača še bolj daleč kot prej.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 3293
13.8.2008 9:36:00   
Ursi2
Ja, pripada nam obisk patronažne, da nam pove za hrano. Jaz sem mislila, da bi prišla ta teden, preden gremo, pa bi mi še kaj za dopust svetovala, kaj lahko, kaj ne, na kaj naj bom pozorna, ................... Pa bomo počakali potem do 25, ker je na zasluženem dopustu. No, sej sploh ni problem, se bomo pa dojili. Nimam nič proti. Dala mu bom mogoče še to Baby fisrt milk kašico, ki se zmeša z vodo pa mogoč kak krompir, ko pridemo domov. Ne bom prehitevala. Gremo pa jutri zvečer oz. ponoči. Nekje on 23 bomo štartali. Gremo skupaj z mojim bratom in njegovo družino (žena + dva otroka - eden 2,5 let, druga 15 mesecev.) In naš skoraj 6 mesecev. Ma bo pestro. V bistvu komi čakam, čeprav imam jz raje dopust, da gremo sami, ker mi tisto prilagajanje in oziranje in vse kar paše zravno ni noben dopust. Ampak za otroke je pa bolši, tako da sploh ni panike. Me pa skrbi vožnja, ker bo vsaj 10 ur trajalo. Upam, da bo spal, glede na to, da se bomo vozli ponoči. Če ne, bomo pa vidli, kaj bomo naredli.

Priznam, da za steklen ribežl še nisem slišala, ampak jaz sem svojim nečakom vedno z vilico pretlačla ali pa na navaden ribežl naribala, pa spploh ni bil problem. Bomo vidli, kako bo pa pri našmu.

(odgovor članu jagoga)
Neposredna povezava do sporočila: 3294
13.8.2008 9:40:04   
lucalu
Dobro jutro mamice! Kaj bo dobrega?
user posted image  
Pri nas je vse pod kontrolo... no ja, današnja noč je bila malo čudna - smo se zbudili dvakrat - za brezveze... ni hotel ne jesti, ne piti, samo malo se je hotel pogovarjat! user posted image  Mamica pa zmaatraaanaaaa user posted image , sploh nisem navajena več tega! user posted image
No, naš Tai že dolgo spi na trebuhu... jaz ga dam v posteljo na bok in on je v sekundi na trebuščku. user posted image  Zjutraj ga pa vedno "iščem" po postelji... user posted image ponavadi je nekje tam, kjer bi naj bile nogice!
Kar se pa tiče plazenja, je pa tudi zelo vztrajen... pride do igračke, ki jo postaviš pred njega... z nogicama je zelo hiter, rokice so mu pa viška - tako kot Daši... user posted image  in dokler jih premakne, se tako zmatra, da je revež čisto zadihan! user posted image
Zdaj me pa kliče, tako, da bo kasneje prebrala kaj vse ste se pogovarjale - to sem opazila, ker je ravno na koncu.
Pridne bodite in javljajte se!!!
user posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3295
13.8.2008 9:53:28   
Vilma
Glede ribežna....mi lahko katera pove, ki ima steklenega, kje se lahko kupi?

Dinki ta ribežen sem jaz kupila v Mercatorjevi trgovini. Se mi zdi, da se ga da skoraj povsod dobit. Tudi v Merkurju oz.povsod kjer prodajajo posodo in steklovino. Je pa malo zoprn, ker se počasi riba, ampak banana in jabolko prideta ful lepo kašasta.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3296
13.8.2008 10:20:02   
terida
IZVIRNO SPOROČILO: Vilma

Pa še nekaj. Včeraj sem ji dala pit nekaj mleka, ki sem si ga prejšnji dan iztisnila (zanimalo me je koliko mi ga ostane potem, ko se podoji).

Terida to sem včeraj tudi jaz naredila. Julija se je ob šestih zvečer najedla na ful z obeh ziz. In ob pol osmih, ko sem jo spravljala spat ni in ni hotla jest. Pa sem rekla, evo grem sprobat, koliko je sploh notri. V uri in pol se je v obeh zizah nabralo samo 20 ml mleka. user posted image  Nisem mogla verjet, da tako malo. Sicer se je malčica res najedla, ampak tako malo v uri in pol?! No verjetno je krivo to, da je bil že večer in so se moje mlekarne počasi zapirale. user posted image  Koliko pa si si ti spumpala?
Durgače naša še ni osvojila flaško. Čeprav ji vestno vsak dan naredi čaj, potem pa ga sine spije čez dan. user posted image

Jaz sem ga napumpala tudi nekaj podobnega, a šele v dveh rundah user posted image Saj vem, da je malo, a mi je bilo vseeno žal, da bi ga zlivala proč, in sem ji ga dala.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 3297
13.8.2008 10:28:56   
terida
IZVIRNO SPOROČILO: Dinki

Ali je res, da nam patronažna sestra pripada tudi ob uvajanju GH, torej da jo lahko takrat pokličem in da mi pripada njen obisk?

Ja. Meni je to povedala sama patronažna, ko je bila zadnjič pri nas. In jo bom sigurno poklicala - če nič drugega, je bila tako fajn in prijazna, da nimam nič proti, da dobim še enkrat njen obisk. Je bom prav vesela, saj sem sicer stalno sama z Eriko  user posted image

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 3298
13.8.2008 12:21:55   
ek76
Pozdravljene!

Prosim, če mi lahko katera pove zakaj jaz ne vidim pri sebi spodaj ikon za z.s., kontakt, album ..., sem dala nekaj slik v album pa mi spodaj ne kaže albuma.
Imam hudo vnetje obeh ušes in  skoraj nič ne slišim in se počutim prav grozno, sploh ponoči ko Mie  ne slišim razen ko začne jokati. Prej sem slišala vsako njeno premetavanje po posteljici. Mia enkrat ponoči je in jo vedno slišim ko skače po posteljici in ji dam jasti, tako da ponoči skoraj nikoli ne joka, sedaj pa že dve noči joka da naju zbudi.  

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 3299
13.8.2008 12:52:35   
Vilma
Prosim, če mi lahko katera pove zakaj jaz ne vidim pri sebi spodaj ikon za z.s., kontakt, album ..., sem dala nekaj slik v album pa mi spodaj ne kaže albuma.

Ek76 klikni svoje ime. V kvadratku levo spodaj boš imela link za svoje albume in tudi za zasebna sporočila. user posted image

Danes sem imela nakupovalni dan user posted image  Sem kupila dve bundi (ne me debelo gledat, samo so v eni naši trgovini dobili bunde, ful fajne po 10 evrov-lanska kolekcija, pa sem kupila eno za sineta in eno za prijateljičino punco), pol sem oropala baby center in potem zavila še v Evrospin. Nazaj sem komaj voziček porivala user posted image  Julija je bila cel čas pridna v vozu in se igrala z žirafo. Zdaj pa jo je zmatralo in spi. user posted image
Doma sem tudi posesala in pomila po tleh, zdaj me čaka še prah ampak ta bo počakal do petka ko bo dež, za danes bo dovolj. Sem pa prav zadovoljna, ker sem toliko naredila.
Pa še na rr dosti visim, imam danes nek hiperaktivni dan, al kaj user posted image

< Sporočilo je popravil Vilma -- 13.8.2008 12:56:12 >

(odgovor članu ek76)
Neposredna povezava do sporočila: 3300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Ime za fantka
butt3rfly

Katero ime vam je najlepše?

Filip (49%)

Jonas (7%)

Leon (31%)

Samuel (13%)

Število vseh glasov: 519

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!