|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: September 2008, 3. del
10.8.2008 12:27:58   
meta21
Saj vem, da ste polne seznamov, kaj vse kupit ampak našla sem ga pri novembrkah, te so ga skopirale od avgustovk, slednje pa od februark. Zakaj ga ne bi torej imele še meuser posted image
--------------------------------------------------------------------------
1.OPREMA:
- VOZIČEK
- AVTOSEDEŽ
- TORBA ZA POTREBŠČINE
- ZIBELKA ali KOŠEK ali POSTELJICA + POSTELJNINA 
- MIZICA ZA PREVIJANJE + previjalna blazina
- BANJICA

Komentarji: Pri vozičku se prepričajte, da gre v prtljažnik od avta (z vso pripadajočo opremo)! Nekatere mamice odsvetujejo uporabo košare za voziček, ker je uporabna le kratek čas in le, če zunaj ni prevroče. Zibelka in košek se tudi uporabljata manj časa, zato nekatere priporočajo, da otrok spi od začetka v posteljici.

2.PRIPOMOČKI ZA HRANJENJE:

- STEKLENIČKA ZA HRANJENJE
- ŠČETKA ZA ČIŠČENJE STEKLENIČK
- DUDA ZA NOVOROJENČKA - 2 kom
- CUCLJI z različnimi velikostmi luknjic

Komentarji: Nekatere priporočajo Aventove, druge NUK stekleničke - v bistvu je vseeno, le da imajo cucelj za novorojenčka. Kupiš jih po potrebi, če dojenje ne steče. Dude izdelujejo iz silikona in kavčuka. Silikonske prodaja Avent, kavčukove pa Chicco. Slednji ima dudo, ki sicer ni lepa na pogled, je pa popolnoma mehka in se dojenček lahko tudi uleže nanjo.

3.OBLAČILA:
- TETRA MAJČKE , body – 10 kom (za na kožo) – št. 56/58/62
- MAKO MAJČKE – 5 kom (za čez)
- ŽABICE bombažne – 4 kom
- NOGAVIČKE – 4 kom
- KAPICI tetra ali mako – 2 kom + 2 volneni kapici za čez
- COPATKI – 2 kom
- PAJACEK PLIŠ – 5 kom
- BRISAČA ZA PO KOPANJU,(S KAPUCO)
- PAJAC oz. KOMBINEZON ZA VEN
- PLENICE, TETRA – 20-30 kom (za široko povijanje, nego)
- PLENICE, npr. Pampers Newborn 1 ali BOMBAŽNE PLENICE
- POVIJALNE PLENICE - 10
- ODEJICA – 2 kom
- SLINČEK – 2 kom
- ROKAVIČKE ZA DOJENČKA - če se bo praskal z nohtki 

Komentarji: Nekatere pravijo, da spalna vreča ni potrebna, druge pa da je bolje, da navadiš dojenčka na njo zgodaj, preden začne s sebe odrivati odejico. Namesto mako in tetra majčk mamice raje uporabljajo kar bodije. Bodije je priporočljivo kupovati s stranskim zapenjanjem, da se ne mučiš z oblačenjem čez glavico. Plenice za enkratno uporabo kupi le en zavoj, če bo dojenček slučajno imel alergijo ravno na to vrsto plenic. Pajacke je priporočljivo imeti tudi bombažne, ne samo plišaste, ker je v njih lahko prevroče.

4. KOZMETIKA:
- OTROŠKO MILO za kopanje dojenčka (trdo), ALI OLJNA KOPEL
- MLEKO za po kopanju
- MANDLJEVO ali OLIVNO OLJE ali BEPANTHEN LOSION
- HLADILNO MAZILO za ritko
- 70% ALKOHOL (za razkuževanje toplomera, mizice, popka)
- FIZIOLOŠKA RAZTOPINA (čiščenje popka in nosu)
- TETRA KRPICE – 12 kom
- ŠKARJICE ZA NOHTKE, ALI ŠČIPAČ
- GLAVNIK in KRTAČKO
- ROBČKI za nego ritke
- VATA (za »nacufati«)
- PALČKE – bibe (debele)
- MAZILO BEPANTHEN – roza (za celjenje bradavic in za dojenčka)
- LANOLIN MAZILO ZA BRADAVICE
- ZA ČIŠČENJE NOSU; npr. Sterimar iz lekarne
- KAPLJICE PROTI KRČEM; npr. Sap simplex iz lekarne

Komentarji: Nekatere so za, druge proti robčkom za ritko - če je ritka občutljiva, se robčki odsvetujejo, drugače pa naj bi se uporabljali v glavnem na kakšnem potovanju. Palčke za čiščenje noska in ušes se odsvetujejo - namesto tega se priporoča uporaba svaljka vate. Kapljice proti krčem kupiti po potrebi.

5. OSTALO:

- TERMOMETER ZA VODO
- TERMOMETER ZA MERJENJE VROČINE – klasični
- Babyphone ali Angelcare
- ROKAVIČKA ZA KOPANJE DOJENČKA
- TEHTNICA ZA DOJENČKA - ni nujen pripomoček 

Komentarji: Babyphone in podobne zadevice kupi po potrebi - odvisno od tega, ali je novorojenček v drugem prostoru, ko spi... Termometer je najbolj priročen/drag tisti, ki meri temperaturo v ušesu, ni pa nujno potreben pripomoček. Povsem dovolj je navaden digitalni termometer, ki meri temperaturo pod pazduho. Tehtnica tudi ni nujen pripomoček, saj na začetku lahko svojo prinese tudi patronažna, nato pa dojenčka tehta pediater.

6. ZAME:
- NEDRČEK ZA DOJENJE – 2kom
- BLAZINICE ZA V NEDERČEK
- PRSNA ČRPALKA – 1kom - kupi po potrebi
- NASTAVEK ZA BRADAVICE - kupi po potrebi
- VLOŽKI ZA V PORODNIŠNICO - bombažni Vir 80
- KREMA ZA BRADAVICE - lahko uporabljaš Bepanthen
- NAPIHLJIV OBROČ ZA PLAVANJE - po potrebi, če boš šivana 

Komentar: Prsno črpalko kupi po potrebi, če bo treba črpati in shranjevati mleko. Krema za bradavice je lahko Bepanthen ali pa krema z lanolinom - za slednjo pravijo, da se bolje obdrži na bradavicah in da je pred dojenjem ni potrebo spirati. Nedrček kupi le 1 kom s čim manj šivi, drugi kos pa, ko bo znana številka :))

7. ODHOD V PORODNIŠNICO
POTREBŠČINE
- OSEBNA NEGA (milo, zobna krtačka, pasta, glavnik, krema, vazelin za ustnice, brisača, krema za bradavice)
- NEDRČEK ZA DOJENJE in BLAZINICE
- NOGAVICE
- COPATI (z debelim podplatom, da se lahko zmočijo)
- MOBITEL + POLNILEC
- BOMBAŽNI VLOŽKI Vir 80
- KOPALNI PLAŠČ, po ptrebi
- hlačke za enkratno uporabo
DOKUMENTI
- NAPOTNICA ZA PORODNIŠNICO
- NAPOTNICA ZA REŠILCA
- IZVIDI: KG-Rh, WaRe (originali!)
- MATERINSKA KNJIŽICA
- ZDRAVSTVENA KARTICA
- OSEBNI DOKUMENT
- POROČNI LIST
- POTRDILO ZA SPREMLJEVALCA, ČE BO ZRAVEN

Komentarji: V porodnišnici dobiš spodnje hlačke, vložke, spalno srajco... Če pa mamica biva tam dalj časa in bi si rada npr. umila lase, se priporoča, da s seboj prinese sušilec za lase, ker ga tam baje ni.

8. ODHOD IZ PORODNIŠNICE (prinese nekdo pred odhodom):
ZA DOJENČKA
- 3 TETRA PLENIC
- 1 POVIJALNO PLENICO
- 2 PLENICO ZA ENKRATNO UPORABO
- ODEJICA
- BODI Z DOLGIMI ROKAVI
- KOMPLETEK (hlačke + jopica ali majčka)
- COPATKI ali NOGAVIČKE
- TANKE ŽABICE
- KAPICA
- AVTOSEDEŽ / LUPINICA
ZA MAMICO
- OBLAČILA (majica, hlače, nogavice...)
- ČEVLJI
- SPODNJE PERILO

Komentarji: Posebej bodite pozorne pri pripravi oblačil zase, ker se je v praksi izkazalo, da če nič drugega, moški pozabijo prinesti čevlje ali spodnje perilo :))

(odgovor članu petrax)
Neposredna povezava do sporočila: 2401
10.8.2008 12:29:51   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: Tejchy

Glede škarjic za nohte sem jaz kupila en kompletek škarjic, ščipalca in pilice... mi je trgovka v BC rekla, da je ona vedno s ščipalcem rezala user posted image  nohtke... da ni nikoli škarjic uporabljala... se ji je zdelo bolj praktično... bomo videli kaj bo nam lažje...

... jaz tudi nisem pri rvem nikoli škarjic uporabljala...... imam pa tudi jaz kompletek teh treh stvari....

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2402
10.8.2008 12:30:36   
meta21
Včeraj sva z Lano17 razglabljali o pleničkah za enkratno uporabo, ki jih moraš imet za odhod domov iz P. Njim so v MŠ rekli, da morajo imet 3user posted image , nam pa pač 1. Ampak, če te tri dni zalagajo s plenicami v P, a ti potem ne morjo še tiste ene za domov podarit?user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2403
10.8.2008 12:33:57   
petrax
Meta vidš to sem rabla, vse na enem mestu. Hvala ti!

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2404
10.8.2008 12:35:20   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: meta21

Včeraj sva z Lano17 razglabljali o pleničkah za enkratno uporabo, ki jih moraš imet za odhod domov iz P. Njim so v MŠ rekli, da morajo imet 3user posted image , nam pa pač 1. Ampak, če te tri dni zalagajo s plenicami v P, a ti potem ne morjo še tiste ene za domov podarit?user posted image

... pri nas v mb baje dobiš pampersko samo za čez noč, čez dan imaš tetra....in če hočeš user posted image  previjat v pamperske moraš imet svoje....... - tak je baje sedaj....baba čula baba rekla.....
Pred leti - 8,5 smo imeli pamperske na razpolago.....tako, da me res zanima user posted image

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2405
10.8.2008 12:36:55   
petrax
Ja sej se bomo vrjetn vse iz P takoj domov zapeljale, ne vem zakaj rabiš 3 pleničke. Sej vrjetn user posted image  ne bomo že v avtu previjale. Ali pač?

(odgovor članu petrax)
Neposredna povezava do sporočila: 2406
10.8.2008 12:40:02   
arabela*
ženskice,jaz tak pravim.
Glede teh seznamov in stvari,saj je super,samo na koncu se izkaže da tričetrt stvari sploh ne rabiš.
Pa glede teh treh plenic.Najbolje je v bolnico kar paket pampersk vzet,ker jih neradi dajo.Jaz vem,da jih nisem imela zravn,pa srm si jih morala sposojat,dokler mi jih moj ni prinesel.Za domov pa itak normalno,da rabiš samo eno.user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu petrax)
Neposredna povezava do sporočila: 2407
10.8.2008 12:42:31   
petrax
Aja da je tko, da najbolš cel paket sabo vzet? A jim je res tako težko dat tistih par pleničk? Sej zdravstvo dobi toliko denarja od nas... mah škoda besed

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2408
10.8.2008 12:52:33   
arabela*
vek kako je,po moje je odvisno od porodnišnice.
Nam so v Mb dali prvi dan,kasneje pa je rekla,da kao eno da dobi,ostalo pa naj si sami nabavimo.Za vse ostalo pa ni bilo problem dobit(vložki,hlačke,pidžame,brisače).
Skratka,fajn je,če vzameš še kaj za nosek čistit zravn.Naša mala ni mogla dihat zarad tega,pa ji celo noč noben ni hotel prit pomagat,tak da bom sedaj kar bikoke vzela zravn za preventivo al pa vaticouser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu petrax)
Neposredna povezava do sporočila: 2409
10.8.2008 12:55:44   
petrax
Ja no sej vrjetn je res odvisn od P do P, mi bo pa moj prnesu pol tist kar bomo še rabl, ne.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2410
10.8.2008 12:55:58   
Tejchy
Aja da je tko, da najbolš cel paket sabo vzet? A jim je res tako težko dat tistih par pleničk? Sej zdravstvo dobi toliko denarja od nas... mah škoda besed

se podpišem... sicer pa... vzemi zraven za vsak slučaj.. imaš spravljeno v torbi... če dobiš dobiš.. če ne pa imaš svojo pri roki... men se zdi neumno, da bom tam mogla nekoga prosit za nekaj (vložki, plenice, ... ) ... mam rajš svojo zraven... za vsak slučaj..

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2411
10.8.2008 13:07:30   
petrax
Ja Teychy maš prav, boljše met s sabo kot ne. A bo prišlo prav ali pa ne. Če ne pa itak domov odneseš.

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2412
10.8.2008 13:33:24   
Lara Croft
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

Jaz se tud sprašujem,zakaj bi ta voda kar odtekla,ko ni še čas.
A to pomeni,ko odteče,da greš že rodit al ni nujnouser posted image

Problem je, ker predolgo otrok ne sme bit brez plodovnice.... in če nimaš svojih popadkov moreš dobit umetne... kako so to rešli pred 100 leti, pa ne vem...

Moj je šel na koncert v Split.

Iron Maiden, ne? Moj sin je baje tudi šel.... in to z jahto...... Vsaj tako se je hvalil pred par tedni.... Blagor njemu, verjetno se ima super.... user posted image user posted image user posted image

Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... iz seznama pa imam skoraj vse..... user posted image user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2413
10.8.2008 13:37:35   
Lara Croft
Pridno pijem čaj iz malinovih listov...... user posted image

Ma ne samo to... celo strop mi je uspelo pofloskat z njim.... user posted image user posted image

Mi ga je malo ostalo od včeraj in danes hočem nest v kuhno tist kozarc in mi pade z roke.... dobro, kar se je polilo po telh pobrišem.... Zdej se pa moj dere tam s kavča, kako nam je ratalo pa strop usrat z nečim? Grem pogledat... ajuto.... ma sej ne moreš verjet no..... od tal je špricnilo do stropa..... in to ne samo en par kapljic... fuuul je tega.... user posted image user posted image user posted image To lahko samo meni rata....

(odgovor članu Lara Croft)
Neposredna povezava do sporočila: 2414
10.8.2008 13:45:25   
talytha
Ja prav pomirile ste me, pa še mojega zravenuser posted image   Hvalauser posted image user posted image user posted image
Je pa bil moj najbol paničen, jaz sem ga pa mirila da še ni čas da bi šla v P in da je sigurno čisto nekaj normalnegauser posted image user posted image Tako da hvala vam!  Bom malo bol počivala pa bo verjetno res mal bolje, če pa pač ne bo bom ba vzela to za dober...že mora tako bit. Je pa res da mam že celo nosečnost vse bol nizko tko, da verjetno mam srečo da me ni že prej začel kaj špikat.
Me to you res so ti določil enih datumov.....kar zmeni se s svojim user posted image da drugega izbereuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2415
10.8.2008 14:00:03   
lana17
IZVIRNO SPOROČILO: Lara Croft

[
Moj je šel na koncert v Split.

Iron Maiden, ne? Moj sin je baje tudi šel.... in to z jahto...... Vsaj tako se je hvalil pred par tedni.... Blagor njemu, verjetno se ima super.... user posted image user posted image user posted image

Ja, na maidne je šel. Veš, da uživa.

Nikoli ne kažite otroku česa, kar ni mogoče videti. Ko razmišljate, kaj bi bilo zanj koristno, ko bo starejši, govorite o tistem, kar je lahko koristno sedaj.
Rousseau

Neposredna povezava do sporočila: 2416
10.8.2008 15:50:32   
arabela*
midve pa sva se že natelovadle,pa napočivale,pa malo speglale,pa najedle.
Zdaj pa bova verjetno šle na sladoled v mesto,ko malo vročina popustiuser posted image

(odgovor članu lana17)
Neposredna povezava do sporočila: 2417
10.8.2008 15:57:12   
*bubi*
... pri nas v mb baje dobiš pampersko samo za čez noč, čez dan imaš tetra....in če hočeš previjat v pamperske moraš imet svoje....... - tak je baje sedaj....baba čula baba rekla.....

Ne, v MB jih dobiš, ampak je omejena količina. Glej, zgodi se ti, da user posted image  ravno na frišno previješ, pa se pokaka.... kaj boš naredila? Ga pustila 3 ure (ker pleničk je toliko, da recimo na 3 ure previjaš) ali boš takoj novo dala? Saj v LJ porodnišnici je bilo enako, če je zmanjkalo, se je pač bilo treba sestri malo priliznit user posted image

Tako da jaz bom dala par komadov v svoj nahrbtnik, ker fehtarila že ne bom. Po kakem dnevu pa bom že videla, če jih potrebujemo več ali ne.

... ... men se zdi neumno, da bom tam mogla nekoga prosit za nekaj (vložki, plenice, ... ) ... mam rajš svojo zraven... za vsak slučaj..

No, točno tako kot je Tejchy napisala.

V LJ P so imeli take glupe vložke, da sem skoz enega svojega Vir dajala preko, da me niso šivi dražili.

talytha, lažni popadki trajajo nekje po 30 sekund, so neredni in se ne stopnjujejo (po dolžini in moči). Pravih pa v končni fazi ne moreš spregledat user posted image

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 2418
10.8.2008 17:34:52   
gold fish
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*

... pri nas v mb baje dobiš pampersko samo za čez noč, čez dan imaš tetra....in če hočeš previjat v pamperske moraš imet svoje....... - tak je baje sedaj....baba čula baba rekla.....

Ne, v MB jih dobiš, ampak je omejena količina. Glej, zgodi se ti, da user posted image  ravno na frišno previješ, pa se pokaka.... kaj boš naredila? Ga pustila 3 ure (ker pleničk je toliko, da recimo na 3 ure previjaš) ali boš takoj novo dala? Saj v LJ porodnišnici je bilo enako, če je zmanjkalo, se je pač bilo treba sestri malo priliznit user posted image

Tako da jaz bom dala par komadov v svoj nahrbtnik, ker fehtarila že ne bom. Po kakem dnevu pa bom že videla, če jih potrebujemo več ali ne.

.... no evo, pol pa ni tak kot je baba čula user posted image ...

...jaz imam tudi pripravljene za vsak slučaj...tako plenice kot vložke..... Edino še ne vem,če gate tud rabimuser posted image   Bubi - helpuser posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2419
10.8.2008 17:50:06   
*bubi*
.Edino še ne vem,če gate tud rabimuser posted image   Bubi - helpuser posted image .

user posted image user posted image user posted image  Pojma nimam. Glede na to, da te mrežaste še najmanj prostora vzamejo, sem jih jaz kar zraven not dala user posted image  Saj računam na to, da bo vsega dovolj,....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 2420
10.8.2008 18:21:12   
arabela*
pa smo nazaj.Najedla sem se sladoleda za cel tednuser posted image (če verješ).
Madona,mu rečeš kepico,pa dobiš toliko,da komaj poješ.Pa še cene smešne.user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2421
10.8.2008 18:24:19   
arabela*
danes imam čas,pa spet na bedarije mislim.
Si včasih mislim,v kaj sem se podala da moram it v Rimuser posted image
V bistvu sem prišla do zaključka,da se bojim samo rezanja in šivanjauser posted image ,ostalo bo že nekak steklouser posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2422
10.8.2008 18:38:39   
meta21
Eno mogoče malo glupo vprašanje mam za vas: Kakšna je razlika med benkico in mako majčko?

A je prva bolj "pleničkasta", druga pa ima po možnosti celo kakšno slikico gor in so večkrat pakirane skupaj ali ne?

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 2423
10.8.2008 18:42:43   
meta21
IZVIRNO SPOROČILO: petrax

Meta vidš to sem rabla, vse na enem mestu. Hvala ti!

Še en seznam imaš na forumu Nosečnost-Kaj potrebujem za novorojenčka in v letošnji aprilski številki mame.

Jaz sem skoraj vse kupovala na novo in sem skušala po zdravi kmečki pameti združit vse te sezname s tistim, ki smo ga dobili v MŠ in se omejit na minimum.

Pazi tudi na letni čas! Včasih so seznami bolj zimski, drugič bolj poletni!

(odgovor članu petrax)
Neposredna povezava do sporočila: 2424
10.8.2008 18:45:23   
Tejchy
Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... iz seznama pa imam skoraj vse.....

jaz tudi user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  

(odgovor članu meta21)
Neposredna povezava do sporočila: 2425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.