Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 4:12:15
|
|
|
|
gajka
|
Saj ne vem, a naj vam zaželim dober večer ali dobro juto! Nas pač spet lakota grize, pa Kinder Pingui še ne deluje, hoče Rok samo 100% mleko. Tamy30 - tebe so pa res matrali! Še dobro, da zdaj na svojo izkušnjo vseeno gledaš bolj pozitivno. dojenč, bambi14 - dobrodošle doma! Vidim, da vse zmotno mislite, da se popadki na CTGju kažejo samo s ciframi okrog 100 ali več, pa da ravna linija še nič ne nakazuje. Moj CTG 3 dni pred porodom je bil ravna linija. CTG 5 ur pred porodom, ko je odtekla voda, je bil še bolj raven, s številkami pod 10! CTG 3 ure pred porodom, ko so bili popadki že orng v teku, pa je imel celo hribčke do 30! Tako da ni nujno, da pridejo številke ravno do 100. Tudi izjeme moramo obstajat.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 7:58:50
|
|
|
|
naty13
|
Jutro. kuhana. Mi smo meli malo manj dobro noč, ampak vseeno dobro. No Jošt je šel spančkat ob 21.30. Potem pa se je zbudil že čez dobro uro lačen. Halo meni nič jasno, saj je pojedel 60ml, je bilo treba še mal za papat narest, pa je bilo dobro spet za urco. Potem pa še od polnoči do 1h nismo spali. Potem pa ob 4h pojedli in splai do zdej do 7.30. Sva zdej že pojedla. Upam, da mi bo uspel dat kapljico v učka. Mi vedno zaspi. Zdej pa samo še čakam, da bo mal bolj toplo zunaj ratalo, da greva mal povozičkat. Katja in Tamy hvala za porodni zgodbi. Katja tebi za hiter porod, Tamy tebi pa , ker so te tolk namatrali. Martin je pa tudi mel konkretne mere. Gajka meni je šel CTG v porodni tudi samo do 35. Mi je babica rekla, da ene že pri 30 rojevajo, pri enih pa še 100 ni dovolj. Odvisno od organizma. Ne vem pa za zadnjih 10 minut do kam je šel CTG. Ni bilo časa gledat. Tejka patronažna mi je rekla, da je lahko v gugalniku. Saj imam čisto nizko spuščenega. Sem imela že Nejca, pa mu je tudi pasalo. Postlco mam pa v spalnici v zgornjem štuku, pol pa mojga cukrčka ne bi mogla gledat, kako pridno pančka. Igralna podloga bo pa prišla pri kakšnih 2h mesecih se mi zdi, da sem jo Nejcu dala. Arait drži se. Nevaeva upam, da že cartaš. Ko ste se ravno od razgovorile. Pri meni ni nič pomagalo. Pri meni bolj zaleže šarjenje dohtarjev z roko. Ne vem, pa ne grem zdej gledat, ali sem napisala, da vas Erin vse lepo pozdravlja. Če sem nič hudega. Če pa nisem, se pa opravičujem - skleroza.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 8:17:08
|
|
|
|
astrea
|
dobro jutro in hvala za kavico, naty... ...zraven pa kruh z margarino in marmelado pri meni se nič ne dogaja,...razen včeraj zvečer mi je trebuh otrdeval na 6-8 minut približno 1 uro in potem se je vse skupaj umirilo ... se mi zdi, da sploh ne bom vedela, kdaj gre zares, ker imam tolk teh lažnih znakov gajka in naty hvala za informacijo o ctg-ju Pa lepi pozdravi za Erin
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 8:20:17
|
|
|
|
karmar
|
dobro jutro!!! Sem se kar nekaj načitala sedaj ...lepe porodne zgodbe in dobrodošlica dojenč in tamy. vidim da vam gre kar dobro ...moj se pa boji da bi kaj čutil notri in me kar pri miru pusti ...pol pa sama guncam, ker hormoni me pa ti hudiči ne pustijo pri miru. Že celo nosečnost mi nagajajo, pa sem mislila da bo proti koncu kaj pavze.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 8:32:32
|
|
|
|
anita goitan
|
IZVIRNO SPOROČILO: naty13 Ko ste se ravno od razgovorile. Pri meni ni nič pomagalo. Pri meni bolj zaleže šarjenje dohtarjev z roko. Jutrooo, naty daj povej kateri zdravnik ima tako magičen prijem tam spodaj
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 8:36:28
|
|
|
|
anita goitan
|
naty hvala za kavico, sem te morala najprej o zdravniku povprašat Ponoči smo imeli kar hudo nevihto, prejle sme z mamo govorila je bilo neurje tudi na Vipavskem, sedaj je pa krasen dan! Jaz imam pa samo še 5 dni do roka in sem prejle vas prečitala da ctg ni ravno relavantna mašinca za pokazat popadke ampak je vse odvisno od organizma, no tud prou. Lepo soboto, občasno vas pridem prečitat, če bo kašen nov dojenček, čaooo
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 9:41:30
|
|
|
|
ČebelicaMaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: gajka Vidim, da vse zmotno mislite, da se popadki na CTGju kažejo samo s ciframi okrog 100 ali več, pa da ravna linija še nič ne nakazuje. Moj CTG 3 dni pred porodom je bil ravna linija. CTG 5 ur pred porodom, ko je odtekla voda, je bil še bolj raven, s številkami pod 10! CTG 3 ure pred porodom, ko so bili popadki že orng v teku, pa je imel celo hribčke do 30! Tako da ni nujno, da pridejo številke ravno do 100. Tudi izjeme moramo obstajat. Ja tako nekako je bilo prvič pri meni... par najhujših popadkov je bilo do 100, sicer pa največ 50... sicer sem mislila, da imam narobe v spominu, čeprav mi je ravno možek zadnjič to potrdil, ker je skoz spremljal CTG zaradi epiduralne kaj se dogaja...je pa rekel, da je epiduralna zmanjšala moje popadke in so mi takrat pojačal umetne
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 9:45:58
|
|
|
|
ČebelicaMaja
|
Ja Anita, baje da je bilo tud v Portorožu tako neurje, da so kar šipe pokale Tud naša čmrla, se je to noč zaradi grmenja parkrat zbudila, sedaj pa še kar spi
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 10:19:02
|
|
|
|
tejkaz
|
Jutro No, pa vemo, kako je imeti novorojenčka. Ga je zvijalo od dveh do šestih zjutraj. Potem se je pa Eva zbudila in nikakor nazaj zaspat. Tako da se čist hin. Zdaj sta šla moja dva malo ven, Jaša se trudi zaspat in takoj ko mu to uspe se mu pridružim. Mamice, a vas kaj bolijo bradavice? Mene boli samo leva ker je malo vdrta, po nastavku pa ne zagrabi. pozna katera še kakšno zdravilo za lajšanje razen bepanthena in lanolina? Nevaeva mi je pa zjutraj poslala sms da je še 2v1. Celo noč je sicer imela popadke na 5 minut, vendar verjetno še niso dovolj močni da bi kaj bilo. Zaradi mlečne plodovnice mora pa roditi do ponedeljka. Sporočim ko bo kaj novega. Če me ne bo arait prehitela Naty, jaz sem tudi hotela patronažno vprašati glede ležalnika, pa se ji je tako mudilo, da sem vprašala tisto najpomembnejše, ostalo pozabila. Ga bom tudi jaz dala danes malo v ležalnik. Saj je raven in trd tako da mislim da ne bo nič narobe. Dobra si da si doma z dvema tako majhnima. A potrebuje Nejc zdaj kaj več pozornosti? Evo moram vedno jaz previti, nahranii, se igrati z njo, spat spraviti, sploh ne pusti, da bi jo Gregor. Upam da to niso prvi znaki ljubosumja. Hvala vsem za pohvale glede Jaša. Res je cukrček. In sedaj moj cukrček spi. Grem še jaz. Nočko
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 10:23:12
|
|
|
|
anaya
|
jutro.... Gajka: hvala za informacije o CTG-ju, sem že mislila da more bit do 100, pa se spraševala kaj bo z mano, ker že pri 35 je tak pritisk v maternici da morem predihavat, tak da kvečjemu še enkrat tolko bi prenesla, pol me pa ziher raznese Astrea: tut jaz mam "lažne popadke" že 3 dni, kr skoz se nekaj dogaja, tako da sem se odločla, da to ni to, v P grem v treh primerih (bom najbolj ziher da gre zares): ko bo že neznosno, če mi plodovnica odteče al pa če bo dojenčkova glavica ven pogledala.... takrat gre sigurno zares
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 10:24:07
|
|
|
|
naty13
|
Anita pri nas je bila toča že ob 12h popoldne. Ponoči je samo mal dežek padal. Zdej je pa tako lepo zunaj. Tejka 9 paketov plenic Matr a mate sam obiske. Si pa za letos res založena s plenicami. za obiske. Midva z Joštom sva bila danes kar 40 minut zunaj. Je bilo tako super sveže, no potem pa je že hajcat začel. Pa popapala sva, zdej je buden, pa mislim, da mu bo treba še mal za papat dat, da bo šel sanjam naproti potem.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 10:26:25
|
|
|
|
andrejaboris
|
JUtro babike! Naty hvala za kavico, bo pasala! Katja , upam da bo moja porodna zgodba podobna tvoji, Tamy tebe so pa namatrali, samo ko je otročiček zunaj pozabiš na bolečine, ne?? AnitaG. tvoji bebici se pa nikamor ne mudi! Saj bo, še malo! Meni se zdi da se nam vsem mudi rodit, sploh v tej vročini, ampak naši očitno še niso za to! Danes pa gremo na rojstni dan 2- letniku in Lan se že veseli. Grema zdaj darilo zavit, boma kar na papir risala in pol s tem zavila. Da bo unikat! Še pridem kaj pogledat preden gremo, pa da vidim, če je kako novo detece prijokalo na svet! lepo soboto vsem!!!
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 10:28:12
|
|
|
|
naty13
|
IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz Naty, jaz sem tudi hotela patronažno vprašati glede ležalnika, pa se ji je tako mudilo, da sem vprašala tisto najpomembnejše, ostalo pozabila. Ga bom tudi jaz dala danes malo v ležalnik. Saj je raven in trd tako da mislim da ne bo nič narobe. Dobra si da si doma z dvema tako majhnima. A potrebuje Nejc zdaj kaj več pozornosti? Evo moram vedno jaz previti, nahranii, se igrati z njo, spat spraviti, sploh ne pusti, da bi jo Gregor. Upam da to niso prvi znaki ljubosumja. Saj zdej Nejc ni toliko pri meni. Je takoj, ko vstane, da ga oblečem in pozajtrkujeva. Potem gre za kakšne dve urci ven s taščo ali . Potem gre spančkat. Pa je potem mal pri meni, tolk da kosilo poje in da ga mam mal še jaz. Potem je spet zunaj s kom. Zvečer je pa spet mal pri meni. je pa vseeno pri kom poje, kdo ga obleče ali previje. Spat ga pa itak nese ali tašča, ker jaz še ne smem vzigovat. Pa itak v sekundi zaspi tako, da ni problema. Nič ni ljubosumen.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 10:28:56
|
|
|
|
andrejaboris
|
Mamice, a vas kaj bolijo bradavice? Mene boli samo leva ker je malo vdrta, po nastavku pa ne zagrabi. pozna katera še kakšno zdravilo za lajšanje razen bepanthena in lanolina? Tejkaz svoje mleko vedno ven stisni in s tem maži!
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 10:42:33
|
|
|
|
tejkaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: andrejaboris Mamice, a vas kaj bolijo bradavice? Mene boli samo leva ker je malo vdrta, po nastavku pa ne zagrabi. pozna katera še kakšno zdravilo za lajšanje razen bepanthena in lanolina? Tejkaz svoje mleko vedno ven stisni in s tem maži! Hvala. Bom poskusila s tem. Ker moram vsakič pošteno zobe stisnit. Naty, 9 paketov zato, ker sva rekla naj kupijo plenice in robčke, namesto da kupujejo oblačila in igrače. Jih imamo dosti.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 10:56:27
|
|
|
|
naty13
|
Sem pozabila prej. Danes ima moj rojstni dan in smo meli prej skupaj zajtrk s tastom in taščo. Sva šla z Joštom z vozičkom po krofe v trgovino in po kruh. Sem si krof privoščila , borovničkam sem se pa mogla odpovedat. Sem pa mami poslal v trgovino, da je kupila eno bombonjero in en velikkkkkkkk paket bonbonov, da sem mu jih dala za darilo. Kaj več pa tako nisem mogla, ker nas je Jošt prehitel z rojstvom. Je bil pa tolk vesel teh bonbonov kot en 5 let star otrok. Je pa rekel, da je itak najlepše darilo že dobil. Arait in Nevaeva držita se. Upam, da veselo predihavata in bosta štručki kmalu med nami.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 11:10:22
|
|
|
|
ANA_P
|
oj! sem že iz mesta, sem šla malo na hitro v šoping, dobim danes obisk 3 tedne staro punčko , sem ji hitro letela nekaj kupit, pa se nisem mogla upreti in sem še vzela eno trenirko za našega . Samo zdaj še mora ven priti. Jutri je moj prvi PDP, pa še kar nič ne kaže Jaz bi pa že tak rada šla v Rim!!!!!!!!!!!!! To čakanje................. Zdaj še malo prečekiram po RR, pa še vas popoldan pridem prebrat. bambi in dojenč WELCOME HOME!!!!!
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 11:24:13
|
|
|
|
srecka30
|
OJ! glede bradavic: jaz imam probleme že en mesec (ker si mleko tudi nonstop izstiskam, kar traja vsakokrat po eno uro) in mi najbolj pomaga od Bioclin compresse al nekaj takega. so taki robčki, ki ful hladijo. jaz si jih po črpanju dam gor in jih pustim do naslednjega črpanja. meni res pomagajo! lep pozdrav
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 11:36:28
|
|
|
|
tatly
|
ana_p-jaz pa ze cakam tvoj sms......jutri ima da gres v rim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 12:29:13
|
|
|
|
Krysia
|
Dan še od mene. Se moram javit, da ne boste mislile, da sem kam šla ... Lepo ždim doma - prej sem likala, zdej pa zabušavam. Anita goitan, jaz tudi berem knjige - drugač nimam časa (oziroma si ga ne vzamem, zdaj pa izkoriščam priložnost, ker po porodu spet ne bom smela matrat oči, pa verjetno bom itak preveč zmatrana še za branje ...) Upam, da se nevaeva ne matra preveč in da bo kmalu stisnila k sebi svojo štručko. Okrog mene vse kolegice rojevajo - včeraj sta dve rodili, tako da ne mislit, da včeraj ni blo akcije, samo očitno so ble tiste na vrsti, ki niso na forumu. Tejkaz, upam, da si se uspela vsaj malo naspat ... Pa upam, da Eve ne bo kakšno hujše ljubosumje zagrabilo ... Katja in Tamy30, hvala za porodni zgodbi ... Ampak Tamy30, tebe so pa res matral ... še dobro, da potem ko stisneš otročka k sebi, pozabiš na vse to ... Gajka, vi imate pa res divje ure Pa dobra si, da se takrat še za računalnik spraviš ...
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 12:36:45
|
|
|
|
andrejaboris
|
Dojenč in Bambi dobrodošli doma! Bambi si dobla moj sms??? Naty tvojmu pa želimo vse najbolše!!! Darilo pa je itak dobil najlepše možno!!! Zdaj pa samo juhco kuham , pol pa na piknik!
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 13:35:17
|
|
|
|
Zoja Miša
|
Da se malo javim. No, danes ni takšen dolg čas, popadke imam od zjutraj na 10 min. Boli me križ za znoret! Imela pregled. G (ne moj) mi je naredil vaginalni pregled, odprta 1,5-2cm, MV skrajšan. Pa je naredil še UZ in prineska (ki je res princeska, smo videli lulo, prav lepo ) je težka 3110g. Tako da sedaj, a katera ve kako dolgo lahko vse to sedaj še traja???? Dan, dva, več???? Mislim tile popadki, ali bo to kar danes??? Meni se res ne sanja! Za enkrat tako še mirno prenašam in kot vidite sledim RR. No, grem še malo komentirati. Katja, lepa porodna zgodba! Komaj čakam na svojo. Sedaj je res že blizu. Tammy, hvala za zgodbico. Tebe pa so nemučili. Aha Tejkaz, smo Jašo včeraj preveč hvalile . Boščeka pa je zvijati začelo. Naty, vse najboljše tvojemu!!! No, sedaj grem pa brat ali nekaj, pa se javim, ko bo kaj novega. Če ne drugače Tejkaz ali Sayuri na sms.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 13:39:00
|
|
|
|
naty13
|
Zoja Miša vidim te. Še kar pridno čakaš 2v1. Krysia lepo, da nisi še pobegnila, tvoj datum še ni tukaj. Sayuri, kje pa se potepaš Pa ja nisi šla na rolarje. Mal heca. Ufffffffffff kakšno zatišje je danes. Se pozna da je vikend. Midva z Joštom sva eno rundo odspala, no jaz mal krajšo kot Jošt. Sem takoj boljša, ko sem mal nočke not prinesla. Pa saj je bila le urca, ampak se pozna. No, potem pa sva pojedla, je mulo potem še hotel. Revež je očitno bil precej lačen. Še dvakrat je kupčka podrl, je kar konkretno rignil, bo kmal glavni v družini. Zdej se pa v ležalniku fajn razgleduje, kaj je okrog njega. Pa kapljico mojega mleka mi je uspelo v učka dat. Mi zmeraj zaspi ali pa učka zapre, da gre potem mimo. Nič grem mal Joštu družbo delat. Se bova mal pogovorla.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 13:40:46
|
|
|
|
sayuri
|
Se vam nisem uspela prej javit. Tko, kot naty in tejkaz, smo tudi mi dežurali ponoči. ZAra je sicer spala od 22-3h in potem do pol osmih. Lovro je bil pa vsako uro pokonci . Zdajle čez dan pa Zara skoz neki jamra, pa nič ji ni prav. Spala še ni, kar naprej bi jedla . Lovro ji je delal družbo do poldne, potem pa končno zaspal. Močno upam, da je le kaj v zraku . PA še Filip je siten danes. Ponoči se je tud prebujal, pa k nama je šel spat, ker je bila zunaj ful galama (pubertetniki ), potem pri nama ni spal, ker se je Lovro non stop zbujal....SKratka-krasno. Mož je moral zjutraj na šiht, tako da sem mojo sestro poklicala, drugače bi po moje dol padla Vidim, da ni nobene nove mamice od včeraj na danes. Imejte se lepo, pa se še slišmo.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 4.del 9.8.2008 13:41:45
|
|
|
|
naty13
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Miša Da se malo javim. No, danes ni takšen dolg čas, popadke imam od zjutraj na 10 min. Boli me križ za znoret! Imela pregled. G (ne moj) mi je naredil vaginalni pregled, odprta 1,5-2cm, MV skrajšan. Pa je naredil še UZ in prineska (ki je res princeska, smo videli lulo, prav lepo ) je težka 3110g. Tako da sedaj, a katera ve kako dolgo lahko vse to sedaj še traja???? Dan, dva, več???? Mislim tile popadki, ali bo to kar danes??? Meni se res ne sanja! Za enkrat tako še mirno prenašam in kot vidite sledim RR. No, grem še malo komentirati. Zoja MIša meni so dali klistir, ko sem bila odprta samo 2cm. Popadke sem mela zelo neredne: na 2min, na 5min, na 7min. V glavnem neredne in v kratkem intervalu ampak zelo močne. Če se ti zdej to dogaja, boš v parih dneh rešena. Vsaj mislim.
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?