|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ne morem več
7.8.2008 12:09:42   
sanca
oprostite ampak js sem čisto na dnu in nimam več idej in niti moči kako naj živim naprej.
živim pri mojemu partnerju in imava 4 mesece staro punčko živiva pri njegovi mami zraven pa so še brat, njegova in tamala. polna bajtauser posted image .
problem je v tem da smo se prej zelo razumeli zdaj pa mi hočejo vsi pametovat kako naj vzgajam svojo pužo in kaj naj delam kaj ne. svojemu sem že tudi rekla da me to moti in da mi bojo šli vsi živci da bom samo spakirala in bom šla. moja tašča vsepovsod svoj nos moli in mi pametuje. moj dragi pa noče t ven iz stanovanja ker je mama rekla da to stanovanje dobi moj. jaz tudi nimam kam it ker nisem niti finančno sposobna niti k staršem ne morem it ker ga moja mami rada spije in se ne zastopima.
tudi z mojemu sma se začela oddaljevat. ne zaupam mu več. sploh mu ne govorim kaj je narobe ker bi me prej stena razumela kot pa on.
punce čisto sesuta sem. na meni ni več nasmeha samo študiram še kam naj grem in kako naj naredim da bo za mojo miško najboljše. nočem da bi družina raspadla. najrajše bi šla nekam in se nebi več vrnila.
oprostite ker sem vam zatežila ampak nimam nikogar okoli sebe da bi me razumel upam pa da je tu gor katera ko me razume in mi bo zbala svetovat. hvala vam. lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ne morem več
7.8.2008 12:17:12   
Lunc_a
Svetovat; moj nasvet pojdi stran.
Če tvoj noče zraven tudi prav ,naj ostane.
Očitno ne misli nič nate,boš prej doživela  živčni zlom.
kruti ja,ampak tako pač je....

(odgovor članu sanca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.8.2008 12:19:39   
sanca
ja samo kam naj grem? najemine so take da nimam šans kam it

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.8.2008 12:26:09   
Virtualna
Vsedi se in se lepo pogovori s svojim user posted image . Povej mu kaj te mori, boli in cesa ne prenasas v tej hisi.
Pa saj mu ne more biti hisa bolj pomembna od tvojega pocutja, raspolozenja in volje...

16.6.2009 dobili prvi zobek ...

(odgovor članu sanca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.8.2008 12:28:01   
Dadi
To kar se zadnje čase dogaja je prav zanimiv pojav.
Cela familija+partnerji otrok+nove familije živijo skupaj v stanovanjih...Meni se to ne zdi fer. Če se odločiš za otroka, bi morala vsaj prej poskrbet da imate svoj kotiček. Ne se pa potem na starše, brata in nevem še na koga zgražat, češ da so tečni, zoprni, da ti nekaj vsiljujejo...A se nisi ti s svojo družinico njim vsilila? Ne vem no....živite skupaj potem pa pričakuješ, da se noben ne bo nikamor vtaknil...Mal iluzorno.
Nasvet: pojdite na svoje..Vse se da če se hoče.

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu sanca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.8.2008 12:31:30   
sanca
ja ampak mojmu se zdi glupo odselit in pustiti bratu stanovanje če pa je napol njegovo. on pa tudi ni tak da ga bo nagnal ven

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.8.2008 12:34:14   
ronja
sanca, a imaš mogoče kakega brata ali sestro, mogoče celo dobra prijateljica, ki bi te bil/a pripravljen/a začasno vzet k sebi, da si nekaj urediš? Ali že delaš ali še študiraš? Če študiraš, boš kot mati samohranilka lahko dobila apartmajček v študentskih domovih, eni so prav luštni!
Če že delaš, potem boš malo lažje poravnala najemnino - išči kje malo izven centra, v kaki ne najbolj ugledni soseski, včasih so bile Fužine precej poceni. Lahko se zmeniš tudi s kako drugo mamico ali pa s kako študentko, da skup najameta eno dvosobno stanovanje, pride precej ceneje, imaš pa še vedno svojo svobodo, samo to pazi, da se boš s tisto osebo kolikortoliko ujela, da ne prideš iz dežja pod kap.

Ali pa pogledaš, kje kdo potrebuje pomoč na domu in se zmeniš, da zastonj bivaš pri njih, pa jim pomagaš pri gospodinjstvu - naše prebivalstvo se stara, takih ljudi, ki sami zase ne morejo več 100% skrbet, hkrati pa nočejo v dom, je vedno več in tako ste lahko vsi zadovoljni: otroci tega človeka, ker vejo, da je zanj/o poskrbljeno, on/a, ker ima nekoga, da pomaga in živi zraven, da se lahko na koga obrne, če je kaj narobe in ti, ki nimaš denarja za najemnino, pa dobiš stanovanje.

Pa če se ločiš oz. odseliš, če nista poročena in greš takoj na CSD, da uredita preživnino in še večji starševski dodatek boš dobila in s tem se že nekak da preživet.  Čisto vsega ti tudi ni treba kupovat, za začetek je dovolj najnujnejše, tega pa precej lahko dobiš, če kje prijazno prosiš: ali na rr ali pa v kakem časniku, v salomoncu dostikrat podarjajo, poglej tudi strani podarim.si, če ti kdo podari kak mini štedilniček in ostale stvari, ki jih boš rabila. Stvari za otroka ti bojo verjetno dovolili odnest, saj oni nimajo kaj s tem delat, če male ni tam, zmeni se s partnerjem glede tega.

Vso srečo in naj vama bo v prihodnje lepše!

(odgovor članu sanca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.8.2008 12:34:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dadi

Cela familija+partnerji otrok+nove familije živijo skupaj v stanovanjih...Meni se to ne zdi fer. Če se odločiš za otroka, bi morala vsaj prej poskrbet da imate svoj kotiček. Ne se pa potem na starše, brata in nevem še na koga zgražat, češ da so tečni, zoprni, da ti nekaj vsiljujejo...A se nisi ti s svojo družinico njim vsilila? Ne vem no....živite skupaj potem pa pričakuješ, da se noben ne bo nikamor vtaknil...Mal iluzorno.

Se čist strinjam.

Stanovanje je pa od mami če sm prav razumela. Ona je pa še živa. Torejuser posted image

(odgovor članu Dadi)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
7.8.2008 12:34:45   
Blejka26
jaz te popolnoma razumem.ko pride otrok se vse spremeni..najbolje da ti gredo vse pripombe skozi ušesa in probaj ignorirati vsako stvar.Naprimer če tašča reče da otroku obleci modro majčko ti obleci rdečo,kot da nisi slišala in mogoče bo kmalu dojela..ne komentiraj nazaj samo kontra delaj.z partnerjem se pa le pogovori..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.8.2008 12:36:58   
M1987
Ful mi je žal zate in za pikico user posted image  da morata to prestajati. Svetujem ti, da se pogovoriš s taščo, da bi rada sama po svoje vzgojila hčerko in jo prosiš, da naj se v to ne vtika. Tako je vedno povsod. Mogoče ti želi le dobro in pomagati, ti pa to ne vidiš tako in ti gre valda na živce. Mogoče ji bo zadostoval le pogovor, kar ti lahko spremeni odnos med vama. Če želiš imaš lahko s taščo krasen odnos, le potruditi se moraš. Pogovor včasih zelo pomaga. So pa mame in tašče iste, da so vedno polno nasvetov. Saj mogoče, da imajo kdaj prav, vendar imaš pravico, da otroka vzgajaš z user posted image  po svojih sposobnostih. Srečno

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.8.2008 12:39:15   
Anonimen
uf, meni je tudi vsaka t.i. "dobronamerna" pripomba pritisk dvigovala. Pa sej sem jim lepo rekla, naj me pustijo da sama vzgajam in ko česa ne bom vedela, da bom že vprašala...Ne. Pa še kr...Pol sem jih pa samo z ubijalskim pogledom začela gledat pa so po kakšne pol leta dojeli, da je bolš če so tiho in mi ne solijo pameti.

Moraš bit močna, sej ni treba da te vsak s pripombami pohoja.

(odgovor članu Blejka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
7.8.2008 12:47:33   
baby22
no se ne strinjam čist z dadi,ker danes it na svoje je težko...že skoraj nemogoče...
živim v podobni situaciji kot Sanca (živiva v hiši z njegovo mamo,bratom in njegovo družino)...tut mi se ne razumemo najbolje vendar me brat in njegova družina pustijo pri miru, z  user posted image   (njegovo mamo) sem pa zaključila takoj ko se je začela vtikat v naju z user posted image , tako da sem ji povedala,da se vame in v mojo družino ne bo vtikala in naj se briga zase... tako da imam malo več mira kot Sanca, vendar bomo tudi mi popokali....
drugače pa ko sem brala tvojo temo sem mislila da pišem jaz saj imava  skoraj enake probleme... (taščo in še drugo družino zraven,mati ki ga rada drinka...)

sanca lahko se prijaviš na razpis za najem neprofitnega stanovanja pri občini,kjer so najemnine bistveno nižje kot pri drugih... to bomo storili tudi mi...
in upam da nam bo uspelo!!!! potem bomo pa vsem v tej hiši lahko le user posted image !!!!

sanca res upam da se bo vse srečno končalo tako pri tebi kot pri meni...
drgač pa lahko čez dan popokaš malo in gresta ven iz hiše oz.stanovanja če maš to možnost.... jaz namreč delam tako,ko sem sama doma z user posted image ,popokam in greva na sprehod, do reke... ni važno kam samo da grem drugače bi se mi že zmešalo...

skratka vso srečo in pomisli na to da "NIKOLI NI TAKO SLABO,DA NE BI MOGLO BITI ŠE SLABŠE!!!"

UŽIVAJTE & IMEJTE SE ZELO, ZELO RADI S SVOJIMI SONČKI!!!

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.8.2008 12:52:46   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: Blejka26

jaz te popolnoma razumem.ko pride otrok se vse spremeni..najbolje da ti gredo vse pripombe skozi ušesa in probaj ignorirati vsako stvar.Naprimer če tašča reče da otroku obleci modro majčko ti obleci rdečo,kot da nisi slišala in mogoče bo kmalu dojela..ne komentiraj nazaj samo kontra delaj.z partnerjem se pa le pogovori..

Sej to bi tudi jaz svetovala, samo mlade mamice znajo/mo bit kar občutljive, tako da verjamem da je v taki situaciji težko ohranit tezno glavo in hladnokrvno reagirat.

Po moje res nima smisla se gužvat po isto streho za čez user posted image let dobit en kos stanovanja user posted image user posted image user posted image . Sploh se mi ne zdi NORMALNO da vas živi toliko nagužvanih na nekaj kvadratnih metrov! In mislim, da ni to to, kar mali otrok (in njegova mamica) rabi (rabita).

Pogovori se (na doooolgo, potrpežjivo a vztrajno in neomajano) s tvojim in če ne gre drugače, spokaj ta malo in sebe in user posted image . Če ne zase, ZANJO to naredi. In to čimprej, ker dlje ko odlašaš težje ti bo kaj ukrenit. Človek se vsega (najslabšega) navadi in navada je železna srajca. Tako da ne čakat, ampak akcija!
Kako in kaj in kam pa ti je že Ronja lepo napisala.

Moj bi pa rekel, kjer je volja tam je pot.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.8.2008 13:29:25   
Zanica
Jaz bi se tudi pridružila komentarju, da če že želite ustvariti familijo, pejte na svoje. Ker tudi meni se zdi malo nelogično pričakovat da živiš pod tujo streho, in da se noben ne bo vtikal. Ker če tvojo taščo ne bi bilo briga kaj se dogaja v njeni hiši/stanovanju bi bilo malo apsurdno. Pa še to da ste tri (!?!?) familijie v enem (!?!) stanovanju, mi se zdi apsolutno preveč. Ko je nuja, razumem, ampak pol ne moreš pričakovati da bi imela mir (seveda posebej ne če jim nič ne poveš!!)

Iskreno upam da boš kmalu rešila svojo situacijo-da se boste odselili. 300 evrov za kako garsonjerico se še najde če malo prišparate tu pa tam. Moj mož je imel 4 leta nazaj 600 evrov plače in sva plačevala v Štepanjskem naselju 1-sobno stanovanjce (čist solidno) 350 evrov+stroški, pa smo prišli čez mesec, pa tudi avto sva imela, jaz sem študirala. Brez kakršnekoli socijalne pomoči. Za otroka sigurno dobiš še kakšno soc. pomoč, pa lažje pridete do subvencioniranega stanovanja, otroka lahko previjaš v pralne plenice (prišparaš tudi do 50 evrov na mesec, pa elektrike in vode ne boš porabila nič več kot ponavadi).... se še najde.

Če rabiš kaj, sporoči na zs, ti bom poskušala pomagat.

Srečnouser posted image

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.8.2008 13:34:59   
doroteja23
Sanca jaz pa te popolnoma razumem.user posted image

(odgovor članu sanca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.8.2008 14:15:53   
Kontrakarambolšrauf
Kot te razumem si se priselila v taščino hišo v njeno gospodinjstvo, ki ga delite še s fantovim/moževim braton z družino.
In ti realno pričakuješ da nikoli nihče ne bo ničesar rekel, pokomentiral, pokritiziral in prav tako pohvalil. Najraje bi videla da tebe in tvojo pužo nihče niti ne povohlja, medtem pa verjetno s pridom izkoriščaš komoditeto takšnih ureditev da tašča skuha, opere, pospravi......ta del pa ti je verjetno pri srcu, a ne??

Kot drugo praviš da nočete stran, ker bo stanovanje enkrat od tvojega dragega. Enkrat draga moja, je lahko 30 let oddaljeno ko bo tvoja tašča stegnila patke in še takrat se bo lahko njegov brat vmešal za nujni delež ali pa si tašča še premisli in prepusti vse pač njegovemu bratu.
In do takrat boste vi živeli tam in čakali dediščinouser posted image

Na razpis idite za neprofitno stanovanje, najverjetneje ga boste tudi dobili in idite na svoje. In takrat boš lahko sam svoj mojster na svojem teritoriju. In čisto nič prej.

Exkontrakarambolmatica.

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.8.2008 14:19:33   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: Kontrakarambolšrauf

Kot drugo praviš da nočete stran, ker bo stanovanje enkrat od tvojega dragega. Enkrat draga moja, je lahko 30 let oddaljeno ko bo tvoja tašča stegnila patke in še takrat se bo lahko njegov brat vmešal za nujni delež ali pa si tašča še premisli in prepusti vse pač njegovemu bratu.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ja, meni je to tudi ČISTOOOO nelogično

(odgovor članu Kontrakarambolšrauf)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.8.2008 14:21:15   
ronja
Saj jo tudi drugi razumemo, samo od samega razumevanja ji ne bo nič boljše - vprašala je konkretno vprašanje in dobila konkreten odgovor, kam lahko gre oz. kje naj gleda.

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.8.2008 14:36:30   
NevenkaP

Se strinjam.

ja ampak mojmu se zdi glupo odselit in pustiti bratu stanovanje če pa je napol njegovo. on pa tudi ni tak da ga bo nagnal ven

A ni zaenkrat stanovanje mamino? Vpričo žive mame debatirat, čigavo bo nekaj nekoč...hm, no ja, no?

no se ne strinjam čist z dadi,ker danes it na svoje je težko...že skoraj nemogoče...

seveda je težko, ampak če se s svojo družino dejansko ti nakoplješ nekomu na glavo, moraš vzeti v zakup tudi vse, kar spada zraven

Neposredna povezava do sporočila: 19
7.8.2008 15:36:22   
triša
IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ja, meni je to tudi ČISTOOOO nelogično

Ja se strinjam.
Bog vedi kdaj bo to.
Mislim da si bosta naredila uslogo, če se odselita.
Človek lahko računa samo sam nase in na nikogar drugega, zato ne računajta na nič in se osamosvojita.

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.8.2008 15:39:01   
tehnofil
In ti realno pričakuješ da nikoli nihče ne bo ničesar rekel, pokomentiral, pokritiziral in prav tako pohvalil. Najraje bi videla da tebe in tvojo pužo nihče niti ne povohlja, medtem pa verjetno s pridom izkoriščaš komoditeto takšnih ureditev da tašča skuha, opere, pospravi......ta del pa ti je verjetno pri srcu, a ne??

Na koncu bo pa še rekla, da ne hodi v službo in nima dohodka.

Kdor ti daje streho nad glavo in kdor ti postavlja "kruh" na mizo, ta te vedno komandira. Ne moreš biti odvisna od drugih in v isti sapi zahtevati samostojnost.

Ampak to je samo en del. Če živite v takšni razširjeni družini potem je čisto normalno, da se otroka rihta in vzgaja, svetuje in pametuje. Ker vzgoja in rihtanje otroka vpliva na vse v družini.

torej:
1. postani samostojna (to ne gre čez noč, pač pa čez nekaj let)
2. izbori si minimalni "prostor". Določi meje, do kje je svetovanje sprejemljivo in od kje naprej je vtikanje preveliko
3. boljša prva zamera, kot zadnja
4. še vedno boš morala potrpeti. Še tisti moramo, ki živimo na svojem, pa tebi ne bi bilo treba? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 21
7.8.2008 16:14:03   
M1987
O joj sam eni ste pa res malo nesramni. user posted image Punca je v obupu in rabi nasvet, vi jo pa znate samo obsojati kot da je pri vas vse rožnato. A je res tako težko eno spodbudno besedo napisati? Danes jo rabi ona, jutri mogoče ti. Se mi zdi, da je čedalje več uporabnic, ki hočejo izpasti nekaj pametno in znajo samo kritizirati in obsojati. user posted image

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 22
7.8.2008 18:31:06   
* Mateja *
Mi smo živeli v podobni situaciji, ne jaz -moja starša. Moja nona se je povsod vtikala in je moja mama ni prebavljala in tudi ni imela kam iti, ker sta si zrihtala stanovanje tam kjer sta živela. POl z leti se je mama mal postavla na noge in se ji je tudi kaj uprla, sam na začetku je nona rulala!!user posted image user posted image
Jaz vem da tega nebi trpela, da bi pop*****. Moj nasvet je, da se postavi zase in se pač spričkaj s taščo, povej ji svoje menje, naj ti ne teži več, al pa jo poslušaj in pol naredi po svoje! Kaj pa tvoj reče na to vmešavanje? A kaj mirno gleda? Kaj je mamas boy? POšlji še njega nekam.
Ti pa delaj tako kot se tebi zdi najbolje zate in za tvojo dete!! Premajhno je, da bo živelo v napetem ozračju!!

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 23
7.8.2008 22:58:28   
elizabeta p
Drudih odgovorov nisem brala. Pri meni je bilo isto. Živiva pri njegovih in so se vmešavali v vse. Ne rečem da nisem dobila tudi koristnih nasvetov ampak včasih bi najraje popokala in šla.
Ampak to ni ravno rešitev. Poskušaj se pogovoriti z njimi in jim razloži, da če boš rabila nasvet boš vprašala, Povej da vidva z otročkom rabita mir.
Praviš da te tvoj ne razume ampak se poskusi postaviti v njegovo kožo. Mogoče je njemu še težje kakor tebi. Veliko laže je šimfati čez taščo, tasta... kakor poslušati s partnerjeve strani čez starše, brata. Mogoče mu tudi oni šimfajo tebe. Po službi, ko pride človek domov si vsi želimo malo topline in pričakujemo doma prijetno vzdušje. Če pa te nekdo začne takoj bombadirati s slabimi stvarmi, pa se začneš zapirati vase in umikati.
Poskusi se pogovoriti z njim in njegovimi, boš videla, da bo.user posted image
Važno, da se vidva zastopita in bosta rešila vse težave.
Pa javi kaj na forumu kako ste rešili.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 24
8.8.2008 10:59:26   
sanca

js samo hočem da me pustijo na miru, drugače pa js kuham za vso družino ....
tk da bodi brez skrbi da nimajo nič z mano dela

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?