miškolinček
|
IZVIRNO SPOROČILO: buhtlčk Jaz imam pa glede na zadnjo M jutri rok, pa od včeraj imam malenkost rjavega izcedka...a bi to lah pomenil, da se je začek kaj dogajat? Lahko da se je že,sam počaki še do četrtka da Erin jutri rodi da ne bosta obe gužve delale na J., hehehe ČESTITKE IVA77 TEBI IN OČKU,PA DA GA NE BO OČKA PREVEČ BIKSAL,MISLIM DA JE V NJEGOVI SLUŽBI (ZDAJ VEM KJE DELA),TO URADNO PREPOVEDANO . jE PA TAKO DA PRAVILA SO ZATO DA SE KRŠIJO. LEPO SE CARTAJTE. Zoja Miša ne skrbi,to da se ti je začelo samo po sebi je super,ker je lažje roditi s svojimi kot z umetnimi popadki. PA še malo moje porodne zgodbe: Pri meni so takšni popadki trajali kak teden,kar že veste saj sem redno jambrala tle gor. Tisti dan ko sem šla na pregled sem jih imela na 10 minut tja do 90 pa tudi 100,so bili pa redno na 10 minut. ZAto so me tudi obdržali,čeprav najprej Tratnejk ni vedel kaj bi z menoj,je samo gledal UZ pa mene in me spraševal če želim roditi ali grem domov,pa kr naprej je zmajeval z glavo, ni mi pa povedal kaj vidi. Danes vem da je videl veliko glavico kot pri Erin,samo mi tega ni povedal. Odprta sem bila 1cm. Potem sem celo noč in tudi že 1 teden prej dežurala na stranišču (popadki te ženejo(tvoji seveda,ne umetni),da se črevo sprazni in naredi prostor otroku. Zoja Miša, malo opazuj,če te žene takrat ko imaš popadek je to to. Vem da sem šla jaz velikokrat na WC ker sem mislila da me kakat,v resnici sem imela pa samo popadek. V glavnem jaz sem se tisto noč v P. odprla za 3 cm,popadki so bili še vedno samo na 10 minut ampak točni in malenskot močnejši (niso boleli). Takrat so se odločili da grem kr rodit. Po klistirju (BY the way ni nič nucal,ker sem že ponoči vse ven dala),pa po depiliranju,je prišel ob 10.00 dr. in mi predrl mehur. Po predrtju so se popadki zgostili in postajali vse močnejši. Vmes so mi malo zatajili,zato so mi dali minimalno dozo umetnih (10),ob 14..00 sem bila 7 cm odprta,ob 14.30 pa že čisto,takrat smo potiskali,da je bilo lažje in hitreje so mi umetne povečali na 90. Ob15.oo sem s pomočjo babice,prerezanega presredka in sestre,ki mi je pomagala in mi pritisnila na trebuh ob vsakem popadku,da sem imela občutek kam sploh pritisnit (sestra Ruža,zakon ste,100x hvala) rodila Filipa in to v enem kosu,ne najprej glavica potem telo, kr naenkrat je padel cel ven,moj trebuh je bil kr naenkrat prazen. Bil je cel ovit v popkovino,tako je rogovilil noter in so ga morali najprej odvozlati,potem pa mamici na trebuh. Rodila sem ravno pravi čas,čeprav je Tratnejk rekel da se nič še ne mudi in da ima dovolj plodovnice,kar se je izkazalo da ni res (je imela moj G. prav ko me je kr naprej poslala),ker je bila posteljica že mlečna oz. iztrošena po domače. Napram 1.porodu je bil ta zakon in grem na tak načiin takoj še enkrat,tudi prerežejo me lahko, samo če mi obljubijo da ne bo hemeroidov,ker ti so pravi napram šivom,šivi bolijo do 1 tedna ta vrag se pa tudi do 1 meseca nazaj ne spravi. Drugače pa ni lepšega občutka na svetu ko ti položijo tvojega otroka,še mokrega in vročega na trebuh. Tiste ki so že rodile se bodo strinjale z menoj. To je moja porodna zgodba,upam da nisem bila predolga. Cebrca tvoje porodne zgodbe nisem prebrala,sorry ampak je ne najdem za nazaj,ne vem na katerem delu je ,verjamem pa da si se namatrala. Saj jaz sem to že takrat sumila,ker se dolgo nisi javila. Za tolažbo naj ti povem,da je bil moj prvi porod grozen in če bi bil še ta takšen,sigurno ne bi imela nobenega več,tako gre pa v drugo res veliko lažje. V prvo sem rojevala cel dan,zdaj sem bila pa v 4 urah konec. Pa lepo ime sta izbrala za sinčka. Zoja Miša ti pa kr korajžno,pa Erin ti boš tudi jutri rodila,držim pesti že zdaj,pa če se danes ne oglasim več srečno obema.
|