Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 10:40:30
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya malo se ginekologa igraš,pa boš takoj vidla,če si odprta . Ne vem,jaz sem prvič čutila.Pa se nisem zmotla,sem prišla not že 8 cm odprta. Glede otrjevanja trebuha.Uh,meni že cel mesec. trebuh full trd rata,pa izboči se navzven.To je to.Me čudi,da še nisi doživela .... mogoče pa sem, pa ne vem..ker nekaj se mi dogaja...samo se mi ne zdi tak trd trebuh....je že drugače bolj trd... .... a tisto odprtje se že čist tu zunaj vidi
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 11:13:59
|
|
|
|
leda
|
masažo dojenčka toplo priporočam. pred tremi leti je v ljubljani (no, jaz sem iz ljubljane, če se ne motim, je bla pa iz primorske) usposobljena fizioterapevtka/maserka prišla kar na dom za vsaj dva dojenčka; cena pa ni bla ful visoka (ista kot če bi se nekam vozila na tečaj masaže za precej več ljudi). če se prav spomnim, je bla tamala stara takrat dva mesca in sva potem celo zimo in pomlad to prakticirali (res pa je, da so pri nas v bloku takrat kar dobro kuril). če kero zanima, lahko malo pobrskam za kakšen kontakt. sicer pa mislim, da so ble tri ali štiri seanse, tako da te dobro nauči... o, retafer, talytha. ja, meni je tut ze cel teden slabo... le
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 11:23:20
|
|
|
|
Lara Croft
|
Oj Leda... Jst bom kr sama malo imrovizirala.....
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 11:44:55
|
|
|
|
leda
|
ja lara. jst sem tut velik fan improvizacije (privat in profesionalno), sam jo ponavad nalagam na trdno osnovo znanja le
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 13:45:13
|
|
|
|
arabela*
|
oi,pupike moje . Za mano spet neprespana noč.Mi je komaj ob pol petih uspelo.Pa se nisem pustla motit ,sem si v sosednjo sobo dala deko,pa knjigo v roke,pa smo preživeli. Prej pa smo šli malo v Špar po neke stvari,pa me je kar grabit začelo.Spet na desni strani pri sramni kosti take ostre bolečine.Ma nimam pojma kaj je to. Pa še sedaj boli,tak ta se komaj premikam.naj še zdrži ,da bo devička.
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 13:46:08
|
|
|
|
arabela*
|
Zdaj pa grem v posteljo malo se spočit,pa formulo gledat. Lep vikend vam želim,se beremo zvečer
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 13:54:10
|
|
|
|
lana17
|
Ojla, kam ste vse mrknile. Šparate svoje prstke. So se vrjetno malce vneli, ko ste tako vneto čvekale. Sem mal pri avgustovkah čekirala in že kr pridno zibajo svoje . Me zanima katra bo pri nas prva. Ko bo prva bomo pa kot po tekočem traku rojevale. A katera ve, če v LJ P tudi dobiš kakšno darilce in če je kakšen poseben postopek, da prideš do njega? Sicer je na forumu že odprata ta tema, sam nič ne piše za LJ. Jaz pa že cel dan perem, sem dala na dodatno splahovanje, pa tolk časa traja, da opere. Imam pa že za likat, sam je spet tko vroče, da se mi ne da. Mogoče zvečer, drugač pa jutri zutraj, ko bom sama. Perem pa kr z navadnim praškom, sem šla včeraj v trgovino, pa nisem našla nobenga special praška za novorojenčke. Mogoče bi ga mogla it iskat v kakšno natur trgovino. Pa sem pol premišljevala, da ni pametno pretiravati in ga zavijati v vatko, ker bo prej ko slej soočen z realnim svetom in bo to potem tolk težje sprejel oz. prenesel. Zdaj na začetku bom prakticirala daljši program, pa mehčalca ne bom uporabljala. Ampak mehčalec šparam tudi pri najinih cunjah.
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 15:25:32
|
|
|
|
pf
|
Oh Saraya potem sva si pa kar na istem, mene pa že od polnoči matra. Bolečina je kot pri menstruaciji, križ boli spodaj, na veliko potrebo sem šla že 6 x danes, v glavnem noro slabo mi je. Pa spodaj mi tudi ful pritiska v sramne kosti. Upam, da bo bolje že danes, čeprav zaenkrat ne kaže tako.
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 15:35:54
|
|
|
|
Lara Croft
|
Jaz pa že cel dan perem, sem dala na dodatno splahovanje, pa tolk časa traja, da opere. To me mal skrbi.... se mi zdi, da naš stroj nekam slabo splahuje.... včasih so bele sledi po cunjah..... Jst nimam pojma, kaku dat na dodatno splahovanje... ma bom pogruntala... Midva z možekom sva ravno s kosila prišla.... hodiva kr pogosto ven.... no, on hodi pogosto, jaz se mu včasih pridružim..... ne da se nama doma kuhat...
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 15:36:04
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: pf Oh Saraya potem sva si pa kar na istem, mene pa že od polnoči matra. Bolečina je kot pri menstruaciji, križ boli spodaj, na veliko potrebo sem šla že 6 x danes, v glavnem noro slabo mi je. Pa spodaj mi tudi ful pritiska v sramne kosti. Upam, da bo bolje že danes, čeprav zaenkrat ne kaže tako. pf in saraya -se vama pridružujem...tudi jaz sem bila vsaj 6x, če ne več na veliki potrebi, male sploh ne štejem..., me pa nekaj boli na levi strani čisto spodaj...in že traja od jutra...pa neki taki čudni izcedek.... kot šmrkl se mi je pojavil ...(a ima katera druga tud to)....sem pri avgustovkah brala, da se njim pojavlja, da je to kao neka priprava pred čepom ....in ker že tako leži ful spodaj in glavica je ful nizko.....grem zdaj,ko bo konec dirke ...z do P, da vidijo kako in kaj...če sem še zaprta .......ker meni se ne sme spustiti do porodnega kanala...pa grem rajši zdaj tja, ker bom drugače cel čas živčna, sploh pa pol ponoči in jutri, ko bom sama doma..... Pa še rekli so mi v petek, da če bo kaj naj takoj pridem...nič čakat..... No bomo videli kako in kaj.... Se beremo kasneje....... Pozdravček, ...za nas tri in vse ostale pa
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 15:40:33
|
|
|
|
Lara Croft
|
Babetine, nehite prehitevat...... Da ne bom sama pol tle ostala..... Sicer pa tudi mene tišči in špika.... medenične kosti me bolijo, na veliko potrebo ful hodim.... ma vseeno mislim, da to ni to... Ne še, ne še..... hočem devičico.... tku.....
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 15:46:12
|
|
|
|
gold fish
|
..jaz si tud mislim, da to ni to ..., ampak v mojem primeru raje preverim.......
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 16:06:25
|
|
|
|
Lara Croft
|
IZVIRNO SPOROČILO: gold fish ..jaz si tud mislim, da to ni to ..., ampak v mojem primeru raje preverim....... Ja pojdi, pojdi ..... pa dobre novičke nam prinesi.....
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 16:08:36
|
|
|
|
arabela*
|
Ja če pa smo odkriti,pa nikoli ne veš. Pa saj je čist normalno,da nekatere prej rodijo.Samo nam,ko smo ble po roku,to ni niti malo znano,niti znakov ni bilo.Kaj pa vem.Jaz sem rekla,da bom v petek šla v P za vsak slučaj se za epiduralno dogovorit.A se je treba prej naročit al kako??Kje pa dobim potrdilo za partneja,da je lahko zravn??A to kar v P dajo al kak??
< Sporočilo je popravil Saraya -- 3.8.2008 16:11:13 >
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 16:09:55
|
|
|
|
arabela*
|
ti pa kar idi v P preverit,pa javi nam pol čimprej,da smo na tekočem. Pa srečno
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 16:15:10
|
|
|
|
Lara Croft
|
pa dobim potrdilo za partneja,da je lahko zravn??A to kar v P dajo al kak?? Ma potrdilo so nam dali v šoli za starše.... sem ga dobila, čeprav je bil moj samo enkrat tam..... Ma v nekaterih porodnišnicah te niti ne vprašajo.... ali pa rečeš, da ga ne najdeta.... sej mu ne bojo prepovedali, dej.....
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 17:03:21
|
|
|
|
Lara Croft
|
Če slučajno rodim prej.... in katera od vas to zve.... da ne bi slučajno objavljale novico gor na... "rodili smo"...... KU prvo mi gre ful na živce, ker je naslov v množini.... ku drugo so mi pa mimo tiste javne čestitke.....
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 17:21:40
|
|
|
|
lana17
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lara Croft Če slučajno rodim prej.... in katera od vas to zve.... da ne bi slučajno objavljale novico gor na... "rodili smo"...... KU prvo mi gre ful na živce, ker je naslov v množini.... ku drugo so mi pa mimo tiste javne čestitke..... A potem nam boš kr zamolčala, al kaj?
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 18:16:32
|
|
|
|
alysa
|
goldfish, srečno v P , verjetno res bolje, da se greš pokazat, da boš potem mirna
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 18:24:16
|
|
|
|
*bubi*
|
Hojla! Mi smo doma. Sem prišla samo pogledat, koliko bo branja.... enih 12 strani. Dobre ste Pa kaj to v zadnjih potih berem, da je že v P Pridem nazaj zvečer.
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 18:53:46
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya ti pa kar idi v P preverit,pa javi nam pol čimprej,da smo na tekočem. Pa srečno .... evo se javljam na raport ...še vedno 2 v 1.... MV zaprt, popadkov ni.... tisti izcedek je pa rahlo vnetje...... danes vstavljam Canasten, je rekla, da mogoče zato bolj občutek, da kam tišči....... No skratka sem vsaj pomirjena, da sem zaprta.....
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 19:00:49
|
|
|
|
gold fish
|
Drugače pa babnce...mene je taka panika tam zgrabila, da sploh nisem mogla pozvonit....pa pravi kak dolgo boma zdaj tu čakala.... v tistem pa se odprejo vrata in babica pogleda ven....pol sem pa mogla it noter... ..me je priklopla najprej na ctg.....pa je šla v porodne...jaz ležim tam sama.....možek je bil zunaj v avli P, ko slišim eno , ki je vsake toliko kričala kot nora..... Mene je skoraj kap.... ..... no zgleda, da je šla proti koncu ( ker je en atek pol veselo sporočal po telefonu, da imajo sineka)... Skratka pol porodnega zapisnika imam narejenega, ko pa me je vprašala babica zakaj je bil prvi CR sem kar staro materinsko ven privlekla.....in verjele ali ne...je bila ful začudena...je rekla Apgar je bil 1....pa jaz pravim, ja morali so ga oživljat, pa je ostala kar brez besed....... in je pol preden da sem šla rekla, da če sem prvič tak nastradala, ni rečeno, da bom zdaj tudi........ Ma mi je vse povedala s tem, ko me je vsaj 3x vprašala, če je otrok zdaj v redu...... hvala bogu je .....
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 19:02:48
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya Jaz sem rekla,da bom v petek šla v P za vsak slučaj se za epiduralno dogovorit.A se je treba prej naročit al kako??Kje pa dobim potrdilo za partneja,da je lahko zravn??A to kar v P dajo al kak?? ...jaz bom v petek tudi tam, v prvem nadstropju okrog 9 ure...... ...ti pa kar idi gor do sestre Zlatke in ji povej, da si hodila že pri Aneji...pa ti bo izpisala potrdilo..... meni ga je tudi..pa sem hodila leta 99
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 19:06:51
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* Pa kaj to v zadnjih potih berem, da je že v P ..... ...se je šla samo malo pokazat, ampak je še vedno doma v enem kosu...... Nič bat...... ...14 dni še ni mimo..... moram prigurat vsaj do konca 37t
|
|
|
|
RE: September 2008, 3. del 3.8.2008 19:12:22
|
|
|
|
ključek
|
evo se javljam na raport ...še vedno 2 v 1.... MV zaprt, popadkov ni.... tisti izcedek je pa rahlo vnetje...... danes vstavljam Canasten, je rekla, da mogoče zato bolj občutek, da kam tišči....... No skratka sem vsaj pomirjena, da sem zaprta..... ...............naj še ostane tako vsaj 14 dni.................
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Oton ... iz avtomobilaHe, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.