naty13
|
Zvezdica je rodila ob 6.10. Je napisala, da je bil porod ekspresen. V porodno je prišla ob 5.40, čez pol urce pa že rodila. Katja upam, da z Janom prideta domov. Moj je tudi lenušček za papat. No, pa še na hitro porodna zgodba. Kot že veste sem imela v sredo 30.7. G. Ugotovi mi, da imam premalo plodovnice in mi napiše napotnico za sprejem v P. Jaz grem domov hitro po stvari, potem pa v P. Tam mi najprej vzamejo ph plodovnice, ki je bil 4,7. Dr. Handžar je rekel, da jo je dovolj, da grem domov. Jaz vsa vesela. Še CTG se je snemal, potem pa vidi redne popdake in reče, kar tukaj boste ostala. Jaz pa tudi enega popadka nisem čutila. Naredi mi še UZ in vidi, da mi res manjka plodovnice. Dokončno je bilo jasno, da ostanem v P. Meni pa tako hudo, ker bom brez Nejca. Malo pred kosilom pridem na oddelek. Po kosilu sem dobila sladico: popadke. Trajali so vse do večerje. Potem se je umirilo in začelo spet po 19. uri. Ob 21.30 sem šla na CTG iz gole radovednosti, kaj se dogaja in koliko sem odprta. In kaj se zgodi? Babica pogleda in vidi, da sem odprta 2,5cm in da imam močne popadke le neredne. Je rekla, da gremo rodit. Jaz sem pa hotela na oddelek, ker 2,5cm odprta in kje je 10cm. Sem rekla, da se niti slučajno ne bom valjala celo noč na porodni. Ampak babica je vztrajala. je rekla, da bomo hitro končali. Posneli so mi do konca CTG,potem sem šla pa na oddelek po stvari. ob 22h sem dobila klestir. Ob 23.15 sem šla na porodno 6,5cm odprta in babica se odloči, da mi predre mehur. Dala mi je še nekaj kapljic ne vem česa - nekaj, da mi je moje popadke naredilo redne. Bila pa sem brez umetnih popadkov. Sledilo je nekaj časa predihavanje popadkov, potem pa smo v enem popadku rodili. Je bilo kar težko ga spravit ven, sem prosila, če lahko še enga počakamo, da bi šlo lepo počasi, pa mi babica ni pustila, da bi manj pritiskala. K sreči se nisem nič strgala in nisem nič šivana. Jošt je takoj zajokal in se stisnil k meni. Sledilo je triurno ležanje v porodni. Naj povem še to, da krčenje maternice v drugo boli ko . Še celo noč na oddelku me je noro bolelo, popadki so se nadaljevali. No, proti jutru se je vse umirilo, ampak bolelo je še vedno. Ampak, ko sem stisnila k sebi svojo štručko, sem stisnila zobe in poskušala čimmanj pomisliti na bolečine.