Anonimen
|
mi se dokaj zdravo prehranjujemo, pa ne sam zdej, k je otrok, že prej ko sma bila sama, je bilo isto...in mislim da se preveč komplicira v smislu kaj ponudit otroku...sej prehrana mora bit pestra in raznolika, ampak ne tako, da se vsak dan ubijaš kaj boš novega ponudil otroku mi za zajtrk jemo vedno isto, pa za malice in večerje pa nobenmu nič ne manjka.. tko da za zjtrk načeloma margarina ali maslo in marmleda, mam domače marmelade, nekaj jih vkuham sama, nekaj mami, so super. pa šalca mleka. in obvezno popečen kruh kosilo je trikrat do štirikrat tedensko meso, pa veliko zelenjave, solate raznorazne, testenine, enolončnice ( čorbe ).. večerja gres al pa polenta, koruzni in ovseni kosmiči z naribanim jabolkom al pa pretlačeno banano. malice pretežno sadje. malica zame ni obrok, pač pa uno, da premostiš čas med obroki za to se mi zdi idealno sadje. al pa kakšna skuta s sadjem, jogurt... kar se sladkih stvari tiče, si večkrt zmečem skup kak biskvit, pa sadje, mal smetane...al pa biskvit s kuto in sadjem, je tud fajna, dobra zadeva. pa domači keksi, čist navadni, na ono flajšmašino...simpl pa hitr nikol pa ne kupujem frukcverg, hrenovk, paštet...ok, moj to je občasno, men je to gravž vse skup, tud otroku ne ponujam, čeprov verjetno bo slejkoprej jedla kaj od tega....sigurno pa bo to prej izjema kot pravilo. mislim da ni treba otrokom vse živo v rit stlačit, je pa pomembno da jim privzgojimo to, da jemo zato da živimo in ne živimo zato da jemo
|