|
RE: Frutek, uf, sem jezna! 28.7.2008 11:19:52
|
|
|
|
andrej77
|
lepo, da še živite optimisti in mislite, da je zelenjava iz trgovine vsa O.K., brez vsemogočih strupov in podobnega... če že delaš domačo papico, moraš res imeti svoj vrt, ograjen in zaščiten pred vetrom (strupi potujejo tudi po zraku, lahko iz sosedove parcele), pa svoj vir vode, pa... trgovini in trgovcem, pa proizvajalcem se je..be za potrošnika, pa še več pridelajo in s tem več zaslužijo, in kar je najbolj pomembno... nimajo posebne kontrole (lep primer zastrupljenega sadja - hruške al kaj je že bilo - iz slovenije). iz prve roke lahko povem, da je vsa zelenjava in sadje iz trgovine "kemično" obdelano, bodisi namočeno v razne raztopine, bodisi našpikano (lubenice, melone...), vse za daljšo obstojnost in lepši izgled... skratka "popolnoma naravno" če je kaj verjet ljudem, ki predavajo v materinskih šolah, pa knjigam, ki govorijo o prehrani dojenčkov (zanimivo, moški, ki ga tudi to zanima ), je najbolj varna hrana "iz kozarčka", če ne zaradi druzga vsaj zato, ker je bolj stroga in bolj pogosta kontrola... samo tolko, da se oglasim.. mogoče bi kdo poslušal tudi predavanje zobozdravnika... jaz sem ga in ne boste verjeli - čim manj sladkorja, oz. najboljše, da v prvih letih sploh ne kar pa se tiče fructala je pa itak splošno znano, da gre v predelavo samo najslabša roba (pa tudi ne samo slovenska, kakor bi nekdo zmotno misli, saj uvažajo zamrzjene bloke sadja iz tujine, oni pa samo potem predelajo)... ampak, sej tako je verjetno pri vseh... ni vse zlato kar je slovensko
|
|
|