Zofy
|
Ohoho san, a sem kaj spregledala? Se poročiš, ČESTITKE!!!!! Jaz sem se 3 leta nazaj, ti bom kar spodaj pokomentirala. IZVIRNO SPOROČILO: san drage moje dejte mi tiste, ki ste se poročile, ali pa tudi niste, pa veste, povedat, kaj je treba narest, se pravi kam morm it? Na matični urad, tja moreta oba in s sabo moraš imeti osebne izkaznice. Najbolje, da prej pokličeš. Se plača neka taksa, takrat je bilo cca 6000 sit, če se prav spomnem.... a če se cerkveno poročiš, se moraš nujno prej civilno, al lahko pol, al je to kar avtomatično pol priznan . Nič ni avtomatično priznano. Prej je bilo tako, da si mogel najprej civilno, pol si v cerkev nesel poročni list (so ga nesle priče pred obredom). Samo glede vrstnega reda se da zmenit z župnikom. Sploh, če ga dobro poznaš. Se pa moraš it tudi z župnikom zmenit (oba), da naredi neki zapisnik. Tudi to najbolje, da ga prej obiščeš, poveš kako in kaj in se dogovoriš za termin. Prinest pa moraš župniku krstni list. Če pa nisi poročena, pa rojstni lit in izjave 2 prič, da še nisi bila poročena. Vsaj tako je bilo v Izoli. Plačilo pa je spet odvisno od župnika. Al mu plačaš, pa se zmeniš, da po maši ne bo pobiral, al samo pobira, pri nas je celo rekel, da noče čisto nobenega plačila in da ne bo pobiral (pa itak je bila poroka brez maše, ker je bilo pol svatov rdečih . sm mal za luno, pa ne vem . se pravi zanima me vse od a pa do ž - a rabm kakšne papirje, katere in kam morm z njimi, pa koliko časa prej, pa kolk je treba plačat... itd... prosim, če se kateri da napisat? hvala, hvala joj, alarm, bognedaj, da bi mama na rr visela Upam, da si dobila dovolj informacij. Glede obredov je najmanj dela in najmanj stane. Več dela je z vabili, organizacijo gostije, banda, kakšnega muzikanta, pa če ti bo kdo pel v cerkvi ipd. A boste imeli celo fešto?Pol so tu še stroški rož, sploh, če misliš okrasiti cerkev (jaz sem samo mašne nesla, rože so itak že bile)... No, povej kaj točno te zanima. Nekje imam še spravljem seznam vseh stroškov, ki sem jih imela
|