|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2008 IV. del
24.7.2008 22:25:43   
Blacky30
IZVIRNO SPOROČILO: Almera

Blacky 30 - kako vam rata spat celo noč. Jaz sem danes Bora iz spalnice izselila in ugotovila, da v svoji sobi boljše spi, tako da očitno se bom jaz ponoči sprehajala. Vse, samo da bo spal.

Kile - nehajte se sekirat. Če boste prehitro shujšale in šle na diete, bo šlo mleko adijo. Je pa mleko že več vredno, kot kaka kilca viška

Krčenje - sem jaz čutila v P, vedno ko sem dojila (najprej so me bradavice začele bolet, ko se je prisesal, ko se je pa to umirila je udarila maternicauser posted image )

Almera, pojma nimam. Zvečer jo je nekaj matralo in je kar naprej rokico sesala, pa sem mislila, da je lačna in sem jo večkrat pristavila. No, očitno sem ji s tem želodček napolnila tak, da je imela 7 ur mira.user posted image  Sicer pa jeva čez dan in ponavadi tudi ponoči na 4 ure.

Kile - jaz sem prišla iz P s svojo začetno težo, s katero sem zanosila. Zdaj pa upam, da bo z dojenjem šlo dol še naslednjih 10 kg.

Krčenje maternice - me je matralo v P pri dojenju, a je bilo znosno. Zdaj me več ne matra.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3126
24.7.2008 22:40:55   
Blacky30
Pa še moja vprašanja:

- ali vsakič dojite na obeh dojkah?? Jaz dojim vsakič na obeh, na vsaki po 10-15 minut intenzivnega sesanja (spanje odštejem)

- ali imate prebavne težave?? Jaz imam ful drisko, vse kar teče iz mene. Pri porodu nisem fasala hemoroidov, zdaj pa sem jih dobila zaradi te prekl... driske. Pa sploh ne vem, od česa. Nisem nervozna, jem raznoliko, nič sadja, prvič se je pojavila po sadnem soku na tešče, ki sem ga prej v user posted image  vsak dan pila zjutraj in mi ni škodil. Zdaj ga več ne pijem, drisko pa še vedno imam. Kaj naj naredim? Linexa ne smem vzeti, ne?

- ali ima otrok drisko, če jo imam jaz? Noro vprašanje, saj vem, samo njej kar zavre pri ritki, ko se posračka (saj veste, kak mislim, neuser posted image ). Je to normalno?

Pomagajte....................plis.user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3127
24.7.2008 22:42:21   
Blacky30
Lunica24, bogica, da Lukec spi samo po 2 uri? Ga imaš na dodatku? Kaj pa, če bi mu dala polno porcijo na flaško, pa da vidiš, kak bi potem spal? Morda pa je lačen in se zato tako pogosto zbuja. Samo predlog...user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3128
24.7.2008 23:13:09   
nika9
ojla punce,
še vedno 2 v 1. se nič ne dogaja. Upam, da bo kmalu.
jutri držim pa pesti, da populis in tims uresničita načrt.
lahko noč

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3129
   [Brisano sporočilo]
24.7.2008 23:20:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nika9)
  Neposredna povezava do sporočila: 3130
24.7.2008 23:24:46   
netki
blacky30.....jaz mu ponudim najprej eno dojko, ponavadi zraven zaspi, če pa ne, dobi še drugo.....odvisno kolk je lačen
prebavne težave....ja ravno danes in sicer sem zaprta...hudo, sploh ne vem kaj naj še požrem da bo bolje.....sem pa po porodu fasala hemeroide, zdaj pa jih hvalabogu ni več
driska....jaz je nimam, Tilen pa zelo pogosto in zelo redko kaka...vsakič ko zamenjam plenico je pokakan in včasih ga napenja, potem pa zavre user posted image user posted image
je patronažna rekla da je to normalno za dojene dojenčke

(odgovor članu nika9)
Neposredna povezava do sporočila: 3131
24.7.2008 23:57:09   
anikabd

Blacky hvala za spodbudo. Me, ki smo še user posted image , smo že kar nestrpne.
Sploh pa ko nam poročate kako napredujejo vašiuser posted image , si le še bolj želimo veliki dan, ko bomo stisnili k sebi svojegauser posted image .
Porodni načrt bom pa napisala, mogoče bo tudi pri meni ekspresno. user posted image user posted image user posted image user posted image

Almera v kateri sobi si pa bila v P, da si bila sama?

Flower CTG imam spet 30.7.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3132
   [Brisano sporočilo]
25.7.2008 6:40:58   
Brisani uporabnik

(odgovor članu anikabd)
  Neposredna povezava do sporočila: 3133
   [Brisano sporočilo]
25.7.2008 6:42:52   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3134
   [Brisano sporočilo]
25.7.2008 6:45:10   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3135
   [Brisano sporočilo]
25.7.2008 6:47:24   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3136
   [Brisano sporočilo]
25.7.2008 6:51:50   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3137
   [Brisano sporočilo]
25.7.2008 7:22:13   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Senci)
  Neposredna povezava do sporočila: 3138
   [Brisano sporočilo]
25.7.2008 7:24:23   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3139
   [Brisano sporočilo]
25.7.2008 8:01:46   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3140
25.7.2008 8:03:29   
nanka
Dobro jutro,

Senci iskrene čestitkeuser posted image user posted image user posted image .

Glugluglu bila sem pri svoji osebni zdravnici, oziroma nadomečanju, ker je moja na dopustu.

Blacky, naša tudi kaka čisto tekoče in kar poči, tako da vsi slišimo. Ima pa kar barvno lestvico, tudi zeleno je vmes, tako da ima tudi krče.

< Sporočilo je popravil nanka -- 25.7.2008 8:04:14 >

Neposredna povezava do sporočila: 3141
25.7.2008 8:34:59   
Inigo
jutro!

joj, naš pa se tk različno zbuja in je... včasih na uro in pol, pa na 2 uri, pol na 4 ure... ko sva bla v P, je mel to bolj porihtano... zdj pa kr neki! user posted image

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3142
25.7.2008 9:14:37   
frutka_
Blacky jaz dojim kot netki. Njaprej podoj na eno in če ne zaspi je malo budna pa še na drugo. Pol pa itak zaspi. Ponoči jo moram previjat, ker je skoraj vedno plenica polna. Ugotovila sem, da ima zelo občutljivo kožo na ritki in tako sem v AUT kupila eno super kremo od Avene, serija Pediatril, ki je za otroke . Prej sem jo doma mazala z Bepantenom pa ni bilo haska in včeraj popoldan sem šla po to kremo, namazala sem jo,  pri naslednjem previjanju pa ni imela niti enega izpuščaja več. Tako da jo previjam na dobro uro ali dve. Običajno kar spi poleg.user posted image  No, to je ena taka posebnost, sice rpa je zdrava, klena deklica.
Blacky kako je mali sprejel sestrico?

Inigo ritem se pri otroku spreminja iz dneva v dan. Resnično obstajata dve pravili, ki si ju velja k srcu vzet:
  1. pri otroku dan ni enak dnevu
  2. pri otroku ni pravil

Flower v redu zrihtaj na CTG-ju in potem kar bejži v porodno!user posted image

Auroraa kako spedinaš sama zjutraj oba?

Senci čestitam!!!

Uf, vidim da bom mogla stopit na vago. No, ene stare kavbojke so mi prav pa eni dve kikli...ki sta mi prej skoraj dol padali iz ritiuser posted image  ampak...parkrat bom šla z vozičkom sem pa tja pa bo šlo dol. Upam!

Dobro jutro! Grem zdaj kavo in čokolino kuhat!

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3143
25.7.2008 9:18:37   
neboglasnica
blacky30: jaz dojim Staša samo na eni dojki, ker ima zadosti. Vmes zaspi, ga previjem in še vedno veliko poje. Res pa je, da Staš večkrat bruhne mleko ven oz. se mu pocedi iz ust, saj včasih samo sesa in si mleko spravlja v usta, tako  da ima ličnice kot kak hrček, polne mleka. Dojiva se pa na tri ure ali več, včasih pa na dve in pol. Opazila sem, da če pri obroku izbruha veliko mleka, hoče jest že čez dve uri in pol. Da bi ga hranila iz obeh dojk, bi počil, saj je že prejšnji teden imel 4790 g.

Mene pa nekaj lovi, očitno. Mrazi me, bolečine v nožnici, pekoče uriniranje... Uf, sem že mislila, da bo tale moj otrok uspel brez antibiotikov. Držite pesti, da prekrenemo čez vikend brez večjih težav, potem pa ni vrag, da smo iz najhujšega. Smo pa danes stari tri tedne.

populis in tims nista še nič javili, čakam na sms

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3144
25.7.2008 9:24:05   
frutka_
Neboglasnica po mojem si fasala vnetje mehurja. Poskusi s čajem. V lekarni dobiš Uvin H čaj ali pa Ursi čaj pa v glavnem čaj za mehur rečeš. Ogromno pij, da se mehur izpere, ne jej začinjene hrane (najbrž je itak ne ješ) pa okoli pasu si zaveži nekaj toplega, recimo debeli šal. 
Če ne bo bolje boš dobila še Primotren pri svoji dr.. Pa v banji si naredi kamilice in se malo okopaj na njih. No, če že lahko.
Jaz imam kar velikokrat to nevšečnost.

(odgovor članu neboglasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3145
25.7.2008 9:27:05   
Yasminka
Jutro!

Tudi jaz sem še v enem kosu. Včeraj sem se sprehajala cel dan - najprej z eno kolegico po parku, potem z drugo na kavo, pa še z mojima v knjižnjico in trgovino.
Noge imam danes še enkrat večje, zatečene in popolnoma modre user posted image . Rahlo me je začelo zvijat... pa mislim da gre bolj za prebavne težavice user posted image .
Ob 12.30 imam pregled in CTG. Držite pesti, da bom kmalu pestovala detece.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3146
25.7.2008 9:29:39   
frutka_
Držim pesti Yasmika!user posted image

(odgovor članu Yasminka)
Neposredna povezava do sporočila: 3147
   [Brisano sporočilo]
25.7.2008 9:39:37   
Brisani uporabnik

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3148
25.7.2008 9:42:40   
neboglasnica
Oj, populis sporoča, da čaka na klistir; tims čaka še na pregled. Zdaj pa počasi gre zares...

Neposredna povezava do sporočila: 3149
25.7.2008 9:51:56   
jantra
Ojla!
Mi tudi že cartamo. Rodila sem v nedeljo ob 4.56 zjutraj deklico Nadjo, težko 3060g, dolgo 48 cm.
Držim pesti za vse tiste user posted image , ki nestrpno čakate, da se porod sproži!
No moj porod je bil res filmski, ena velika komedija, če gledam zdaj nazaj.. Takrat ni bilo preveč komično user posted image
Par dni pred porodom me je pomalem začelo šraufat, 3 noči zapored so me zbudili lažni popadki, že kar malo boleči, ker pa se je po dveh urah vse skupaj umirilo, nisem delala posebne panike.
Četrto noč me zbudijo ob 2.30 zjutraj. Grem se ful pokakat, potem pa grem vsa zaspana še malo sedet na posteljo. Ker ni bilo nobenega enakomernega časovnega intervala med popadki, sem tako po turško sedela do 4 zjutraj, napol spala in mirno dihala med že malo bolečimi popadki. Ko se je bolečina preselila na križ, sem se odločila zbudit mojega.
Prvič sem rodila na Ptuju in sem hotela tudi drugič, čeprav sem iz Maribora. Iz Maribora do Ptuja je blizu, nimam pojma, kako hitro si tam z avtom, če hitiš.
No potem pa me je začelo konkretno bolet, ampak sem skušala bit mirna, ko sem se oblačila, metala še zadnje stvari v kuferček, vmes se je zbudila še najina 26 mesečna pupa in se hotela nosit user posted image , na hitro sva jo uturila babici in šibala na pot. OB 4.19 bila v avtu, jaz nisem nič več govorila, samo globoko dihala, popadki so bili na približno 5 minut. Pri mariborski porodnišnici, mi je dragi rekel 'še vedno lahko greš sem', ampak jaz trmasta sem samo med popadkom izdihnila 'vozi na Ptuj!'.
No vožnja je bila grozna, ful prometa, enkrat sva za las ušla kamionu, ko je dragi prehiteval, popadki so bili pa že zelooo hudi. Imela sem že zadnje popadke pred iztisom bebike na plano, jaz pa še vedno na ptujski cesti!! 'Ne bom zdržala, v avtu bom rodila' sem med popadkom izdavila, dragi je samo pohodil gas user posted image . Porodnišnica zaklenjena, dragi zvoni, jaz sem pa kar pred vrati padla na kolena, glavico sem že čutila v porodnem kanalu. Pride babica, zakričim, da bo zdaj zunaj, v tistem mi odteče voda, hitro čez prazno čakalnico, pa čez hodnik v porodno sobo, na mizo, zadnji iztis in mala Nadja izleti na plano. Babica je drugi zaklicala 'piši uro, 4.56'. V sekundi pa še presenečenje, da imava pupiko. Spola namreč prej nisva vedela. Potem je dragi prerezal popkovino, mene so oblekli v pižamo, Nadjo so mi dali na trebuh in me prosili za materinsko knjižico. Malo so stehtali, zmerili, mi jo dali na zizo, ven pocukali posteljico, potem pa so nas pustili same.
Tako ekspresnega poroda si v sanjah nisem uspela predstavljat.
No zdaj sva doma, pridno se dojiva, starejša je zaenkrat v redu sprejela sestrico.
Upam, da bom lahko na tem dojenček malo več čvekalaz vami.

Je katera že probala dat dudo? Mislite, da bo potem dojenje postal problem, če bo imela dudo? Nima hudih krčkov, ampak imamo problem, ker, ko se Nadjika zbudi in joka, se zbudi še Kaja in potem je dvojno delo.

Pa vsem čestitke za user posted image .

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 3150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?