jantra
|
Ojla! Mi tudi že cartamo. Rodila sem v nedeljo ob 4.56 zjutraj deklico Nadjo, težko 3060g, dolgo 48 cm. Držim pesti za vse tiste , ki nestrpno čakate, da se porod sproži! No moj porod je bil res filmski, ena velika komedija, če gledam zdaj nazaj.. Takrat ni bilo preveč komično Par dni pred porodom me je pomalem začelo šraufat, 3 noči zapored so me zbudili lažni popadki, že kar malo boleči, ker pa se je po dveh urah vse skupaj umirilo, nisem delala posebne panike. Četrto noč me zbudijo ob 2.30 zjutraj. Grem se ful pokakat, potem pa grem vsa zaspana še malo sedet na posteljo. Ker ni bilo nobenega enakomernega časovnega intervala med popadki, sem tako po turško sedela do 4 zjutraj, napol spala in mirno dihala med že malo bolečimi popadki. Ko se je bolečina preselila na križ, sem se odločila zbudit mojega. Prvič sem rodila na Ptuju in sem hotela tudi drugič, čeprav sem iz Maribora. Iz Maribora do Ptuja je blizu, nimam pojma, kako hitro si tam z avtom, če hitiš. No potem pa me je začelo konkretno bolet, ampak sem skušala bit mirna, ko sem se oblačila, metala še zadnje stvari v kuferček, vmes se je zbudila še najina 26 mesečna pupa in se hotela nosit , na hitro sva jo uturila babici in šibala na pot. OB 4.19 bila v avtu, jaz nisem nič več govorila, samo globoko dihala, popadki so bili na približno 5 minut. Pri mariborski porodnišnici, mi je dragi rekel 'še vedno lahko greš sem', ampak jaz trmasta sem samo med popadkom izdihnila 'vozi na Ptuj!'. No vožnja je bila grozna, ful prometa, enkrat sva za las ušla kamionu, ko je dragi prehiteval, popadki so bili pa že zelooo hudi. Imela sem že zadnje popadke pred iztisom bebike na plano, jaz pa še vedno na ptujski cesti!! 'Ne bom zdržala, v avtu bom rodila' sem med popadkom izdavila, dragi je samo pohodil gas . Porodnišnica zaklenjena, dragi zvoni, jaz sem pa kar pred vrati padla na kolena, glavico sem že čutila v porodnem kanalu. Pride babica, zakričim, da bo zdaj zunaj, v tistem mi odteče voda, hitro čez prazno čakalnico, pa čez hodnik v porodno sobo, na mizo, zadnji iztis in mala Nadja izleti na plano. Babica je drugi zaklicala 'piši uro, 4.56'. V sekundi pa še presenečenje, da imava pupiko. Spola namreč prej nisva vedela. Potem je dragi prerezal popkovino, mene so oblekli v pižamo, Nadjo so mi dali na trebuh in me prosili za materinsko knjižico. Malo so stehtali, zmerili, mi jo dali na zizo, ven pocukali posteljico, potem pa so nas pustili same. Tako ekspresnega poroda si v sanjah nisem uspela predstavljat. No zdaj sva doma, pridno se dojiva, starejša je zaenkrat v redu sprejela sestrico. Upam, da bom lahko na tem dojenček malo več čvekalaz vami. Je katera že probala dat dudo? Mislite, da bo potem dojenje postal problem, če bo imela dudo? Nima hudih krčkov, ampak imamo problem, ker, ko se Nadjika zbudi in joka, se zbudi še Kaja in potem je dvojno delo. Pa vsem čestitke za .
|