|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2006-4
22.7.2008 12:17:25   
Lu
Punce a veste, da naši miškolinčki rinejo že proti številki 2. Kam gre cajt. Uf ja.

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 3451
22.7.2008 13:18:45   
mis
Lu, sožalje.

Ja, cajt pa res gre.user posted image

17.10.2006 sva dobila sončico Tino.
28.6.2008 je prišla še barčica Neža.
13.9. 2010 pa še žabica Anja.
17.10.2012 je prišel dečko, Rok.

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 3452
22.7.2008 13:21:41   
mis
Remy, čestitke možuuser posted image

Naše uspavanje sedajle kar dobro. Sem jo dala v posteljo, je neki hotla jokat, ampak bolj tako na silo. Pa se ji ni več dalouser posted image  Pol je pa Neža zajokala v spalnici, sem šla ji dat dudo, mal av jok, pridem nazaj, rečem kje sem bila in naj gre nazaj, je šla brez joka, pa še ene 2x tako. no pol je pa počasi zaspala. zgleda da se ji ne da več prepirat z namauser posted image  Je pa trajal vse skupaj ene 25 minut. Kar ok....user posted image

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 3453
22.7.2008 15:19:53   
Anonimen
dobro jutro, dober dan

dež je prišel tudi k nam, kar je dobro, saj je bila vročina že ubitačna. Ma zdej bo velika vlažnost...jah, nikoli nam ni prav.

Lu - moje sožalje.

Remy - čestitke tudi možu.

Mi se pakiramo. Spali smo odlično. Smo imeli celo noč klimo prižgano, pa se je kar izplačalo.

Mis - vidiš, enkrat boš ti popustila, drugič bodo otroci, tretjič bo čisto spontano, pa bodo že ulaufani in hitro stari 18 let....še malo pa nam bodo stokali v telefon, ko se bodo potepali nekje po kolonijah. Ane Altati ? user posted image

(odgovor članu mis)
  Neposredna povezava do sporočila: 3454
22.7.2008 19:20:49   
frrrr
Lu - sožalje možu!

mis - tako je pri nas... kadar ga opravljam, se pol hitro izboljša user posted image

naš mali je pa že banano jedel user posted image sicer grist še ne more, če mu pa koščke dajemo, pa je.
pije še vedno premali kot vedno... odkar je na GH, se že sekiram zaradi tekočine... rekordno je spil 500ml/dan... sicer pa vedno nekje do 200ml/dan... prej, ko sva se še dojila pa mogoče 100ml/dan user posted image ne vem kaj nej naredim, da bi več pil... mau se mi že trga user posted image

morm vam povedat kaj mi je zjutraj naredil... to pa polepša dan user posted image se je zbudil in sem šla v sobo, me je pogledal z nasmehom na ustnicah, potem pa rekel MAMICA PISE (piše), pa vprašam kje piše in on meni TU, ter pokaže na moj srček user posted image sem ga vprašala kdo je pa napisal mamica tja in mi je odgovoril JAŠA user posted image user posted image

aja, pa prvo angleško besedo zna user posted image gleda angleško Pujso Pepo in njen bratec je nor na dinozavre... Jaša hodi po stanovanju, z obema rokama straši in govori zraven DAJNOZOR user posted image

včeraj sem pa pozabila povedat, da sva se z avtobusom od zdravnika peljala in sva čist spredaj sedela tako, da sva na semaforje zraven gledala... pa sem mu povedala, da rdeča lučka reče stop, zelena pa pojdi... in danes začne STOP, ko pride do rdeče stvari user posted image

psaša, tut men se zdi, da smo mi zamujali njegovo uro za spanje in je zato vedno tolk časa trajalo... bomo danes videli... včeraj je bla glih možnost prestavit, ker je zjutraj tolk mau spal in bil že fejst zaspan.

risanke konec... pojedla sva... kopat in spat...

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 3455
22.7.2008 20:42:16   
frrrr
no, dans pa ni blo tk kratko kot včeraj user posted image je kr pol urce trajalo... sem ga vprašala, če grem ven, je rekel JA... ko sem hotela it pa NEE, TU AJALA... pol sem pa ležala z njim user posted image še se lahk crkljam user posted image  

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 3456
22.7.2008 20:52:33   
@lina
dober večer, dame!user posted image

saj vem, daleč od oči, daleč od srca...po moje ste me že malo pozabileuser posted image

mi smo prav fajn, sicer še hodimo v vrtec in službo, ker je do našega dopusta še kar nekako tri tedne... drugače pa dnevi letijo, zvečer vas preberem, pa ni moči za kaj napisat... v službi bi se mogoče našel čas, pa smo še vedno v obnovi prostorov in zato v skupnih prostorih, pa mi glih ni, da bi visela na netu drugim na očem...

Lu, sožalje za vašega starega ata!user posted image

Remy, čestitke možuuser posted image
sivkamivka, vse najboljše za RD!user posted image

frrrr, držim pesti, da pridete čimprej v stare tire! Ampak tvoj Jaša mi je čist nepojmljiv, kar se njegovega izražanja tiče. Super user posted image

Lina, naš mali je itak smejko ves čas, tudi zjutraj oz. ko se zbudi je v večji meri tako... Včasih rabi mogoče še par minut naročja, da se razčuje, potem je pa spet spidi gonzales.
Uživajte v zadnjih dneh čez lužouser posted image

mis, midve sva tako že govorili... vesela sem, da je bolje...vztrajaj!
naše uspavanje je sicer še vedno kar ekspresno, nekako v 15 minutah max, če je prava ura, tudi takoj, ko zvrne flašo... Se pa spomnim, da je Jure v enem določenem obdobju začel štrajkati in iz 15 min smo prišli na pol ure po tamalem, še večkrat pa do 1 ure traja, da on zaspi...

maxica, naj vam naslednjega dopusta nič ne prepreči! sicer je pa včasih tudi doma luštno!

Če bi komentirala vse od takrat, ko sem se nazadnje oglasila, bi moj post moral bit raztegnjen na dveh straneh... zato ne bom pretiravalauser posted image

lahko noč!

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 3457
22.7.2008 20:55:31   
Anonimen
da ne bomo samo o spanju

do kdaj naj bi se govor toliko "kako naj rečem razjasnil.." da veš ali ima otrok probleme z doočenimi črkami ali ne?

npr. Tinkara reče alo namesto Halo, ampak HA pa reče, potem Neša (Neža), R spusti ali je l.....iša (hiša),Tala (Tinkara), lolo (kolo).......potem pa druge besede govori čisto pravilno?!?!

(odgovor članu frrrr)
  Neposredna povezava do sporočila: 3458
22.7.2008 20:57:00   
Anonimen
Lu- iskreno sožalje!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3459
22.7.2008 21:02:43   
@lina
remy, pred tretjim letom ne delajo problemov iz manjkajočih črk. Midva z Juretom hodiva k logopedu zaradi R-ja, do zdaj sva bila ene petkrat... Sem pa ravno včeraj, ko sva bila tam, vprašala, kdaj se dela panika zaradi govora otroka. Ker naš mali še nekako ne čuti potrebe po silnem besednem komuniciranju. Pa mi je rekla, da je pomembno pri tej starosti 21 mesecev da razume, da ima nekaj svojih besed, s katerimi se sporazumeva, da pokaže (pravi, da je tudi to govor), ampak da se mu potem pri 2,5 letih morajo odprt stavki... in ko se mu takrat odpre, mu še vedno lahko manjkajo šumniki, R, ali še kakšna druga črka nepravilna, pa ni panike...

pri tretjem letu je pregled pri psihologu, takrat pa tudi on oceni, ali je stvar za nadaljnjo obravnavo ali ne...

< Sporočilo je popravil @lina -- 22.7.2008 21:03:31 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3460
22.7.2008 21:11:07   
Anonimen
@lina- hvala za odgovor!

Evo takole pa Tinkara poje ringa ringa raja:

dida, dida, daja,
muca gaja,
kuža teče
(potem se pa na tla vrže)user posted image

(odgovor članu @lina)
  Neposredna povezava do sporočila: 3461
22.7.2008 22:40:50   
frrrr
@lina, nismo te pozabile user posted image js ti itaq na MSnju težim user posted image

Remy, mi moremo drugo kitico pr RingaRaji na tleh sedet in z rokami neki udarjat v tla user posted image pa ne sme kdo falit user posted image prejšnjič je prišel sošolec iz srednje šole na obisk in so Jaša, mož in obiskovalec korakali v dnevni okrog mize, ter peli Naša četica koraka... user posted image user posted image tut sošolec je moral korakat zraven, ker ne sme kdo manjkat user posted image

govor... Jaša tut marsikaj drugače pove, ampak js ga razumem in niti nisem tolk pozorna kolk besed je pravilnih... res še ni čas za to... vse bo prišlo ob pravem času... eni so še bolj redkobesedni, ker so perfekcionisti in bodo začeli pravilno govorit user posted image drugi pa že zdej blebetajo, ker so po mami, ki ne zna goflje zapret user posted image

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 3462
23.7.2008 6:54:40   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: *Lina*

dobro jutro, dober dan
Mis - vidiš, enkrat boš ti popustila, drugič bodo otroci, tretjič bo čisto spontano, pa bodo že ulaufani in hitro stari 18 let....še malo pa nam bodo stokali v telefon, ko se bodo potepali nekje po kolonijah. Ane Altati ? user posted image

aha, Lina, točno tako...jaz se vsak dan sprašujem kam je šlo teh 12 let, pa mi ni nič jasnouser posted image user posted image .....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3463
23.7.2008 7:08:04   
Maxica
Dobro jutro, a bo danes kaj sončka?user posted image user posted image user posted image
Naredim zdaj par stvari v službi, pol se moram pa res kaj bolj na dolgo oglasit, to ni za nikamor, da človek nima časa niti za RR več.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 3464
23.7.2008 7:33:18   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: Remy

do kdaj naj bi se govor toliko "kako naj rečem razjasnil.." da veš ali ima otrok probleme z doočenimi črkami ali ne?

npr. Tinkara reče alo namesto Halo, ampak HA pa reče, potem Neša (Neža), R spusti ali je l.....iša (hiša),Tala (Tinkara), lolo (kolo).......potem pa druge besede govori čisto pravilno?!?!

časa imajo tja do 5.leta.
Tako da  - Remy, ne prehitevajuser posted image .
Če je res hudo, lahko prej, ampak pred tretjim letom nič.

< Sporočilo je popravil altati -- 23.7.2008 7:34:28 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3465
23.7.2008 7:45:36   
psaša
Dobro jutro.
Remy mi smo šele pri NE, JA in ŠE. Pa še to samo doma, sem se pogovarjala z vzgojiteljico pa pravi, da v vrtcu pravi samo NE. Ga je pa včeraj nekaj spraševala in je rekel JA, je bla vzgojiteljica full vesela user posted image .

Lu sožalje

Včeraj sta prišla babi in dedi iz morja in je babi malega vzela za slabi dve uri, jaz sem malo pospravila in zlikala, in sem bila zvečer fraj. Kolk mi je pasalo, da nisem nič delala, ampak sedela na kavčuuser posted image .

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 3466
23.7.2008 8:10:38   
Anonimen
jutro

ne saj ne mislim nič prehitevat, tudi vem, da so šele začeli govorit, zato pa sprašujem kdaj naj bi govorili lepouser posted image

zdej je pa Tinkara prišla in hoče v naročje

(odgovor članu psaša)
  Neposredna povezava do sporočila: 3467
23.7.2008 9:17:08   
mis
oj

pišem z eno roko ker mam v drugi napol spečo Nežouser posted image  Tina je pri tašči. Spala je od 21h do 7:20, zbudila se je pa ker je moral mož vstat. Je ob 5h začela neki jokat pa je šel k njej v sobo. Napredujemo, tudi zvečer brez joka.

govor: naši se je ful odprlo, začela je povezovat besede v stavke, dvo ali trobesedne, pa noro vse ponavlja. Včeraj Nežo kopam, pa se pokaka v banjico, pa glih mož pride s Tino v kopalnico rečt lahko noč, pa rečem šit, pa tina takoj šit...user posted image  jah, vse pobere. Tudi naša izpušča črke in jih zamenjuje juja (lula), koce (kocke)... Naučila se je kuža pazi, tako da pove vsako drugo besedo:kuža pazi miga leže, da. čuja, laja, ma.user posted image

je pa začela govort kaka...user posted image  jo dam na kahlo in se pokaka. včasih je prepozna, ampak nam počasi uspeva.

Neža pa govori kot en kitekuser posted image  take visoke glasove spušča, pa stoka, pa jamra.... prav lušno jeuser posted image

@lina, greš kaj ven popoldan? Lahko se tudi me kaj oglasimo do vas. Danes popoldan sem sama z obema.

< Sporočilo je popravil mis -- 23.7.2008 9:18:06 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3468
23.7.2008 10:35:03   
piskot
dan.

ko ste ravno pri govoru. mene je vceraj skoraj kap. greva po stopnicah ven iz bloka in tamal pravi: jebote kasn avto.  najprej sploh nisem dojela kaj sem slisala, potem sem se hotela zacet smejat, pa sem se zadrzala. moramo atija naučit lepega vedenja. aja, pri babici pa pobere madona user posted image
a je dovolj ce mu povem, da se tako ne govori?

Martin se je odlocil za petek trinajstega, Ana pa za Valentinovo.

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 3469
23.7.2008 12:35:48   
Lu
IZVIRNO SPOROČILO: piskot

a je dovolj ce mu povem, da se tako ne govori?

Ja pomoje ene 10-krat bo kar treba user posted image  Ima pa res hude že v štartu.

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu piskot)
Neposredna povezava do sporočila: 3470
23.7.2008 12:37:43   
Lu
Moram povedat, da naš mali tudi veliko govori. Vse pobere od zelo govoreče sestrice. In mojega moža je že strah, da bo tako veliko govoril kot Maja user posted image user posted image
Me je pa zadnjič Maja čist fascinirala, ko je rekla Lulika lulej, če ne te bom kar ubila user posted image user posted image user posted image  Nič mi ni bilo jasno. Noro. Upam, da kaj takega ne bo več.

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 3471
23.7.2008 13:49:27   
Anonimen
zdaj sem se pa nasmejala vsem tem čudom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lu)
  Neposredna povezava do sporočila: 3472
23.7.2008 14:28:16   
muki1
Zdravo.

Ste kar pridne zadnje čase. Se mi zdi, da smo spremenile stil pisanja in se pojavljajo daljši, opisni posti, ki so zamenjali čvekarije izpred leta user posted image .
Jah, jaz sem danes prvi dan v službi, po dopustu- se ve. Naivčina sem od doma šla v kratkih rokavih in zdaj me zebe ko prasico. Me je kar nekaj papirčkov počakalo in en kratki fajt s sodelavcem, ker v tem času ni nič pomival šalčk od kave, pa sem ga vprašala, če bi se mu roka posušila, če bi šalco za sabo pomil user posted image . No, saj zdaj sva že okej, ampak morala sem.
Mi smo že skoraj pozabili, da smo bili na morju, saj je vsak dan neka akcija. V soboto smo takoj sprovedli en piknik in seveda spet zabluzili cel dan pri prijateljih. Na koncu Neža sploh ni hotela domov in je vztrajala, da bo tam spala pri svoji prijateljici. No, potem smo se zmenili, da lahko ostane in pothem še, da jo pripeljejo domov, ker itak še nikoli nikjer ni prespala in bi bilo to prvič. Smo se peljali domov, Iva je znorela, sploh ni hotela iti spat, je kar naprej govorila, kje je Neža, pa da jo bo počakala user posted image . Ko je bila že ura..khm in Neže še vedno od nikoder, je vseeno omagala. Midva pa čakala, čakala..... nakar slišiva, da je Dina začela lajat, sva se oba spogledala in se nasmejala, češ, Neža je doma....pa vige masne, ni prišla Neža ampak so se mucki ljubili. Tako nama je končno potegnilo, da Neže ne bo in nas je vse pustila presenečene, saj je uspešno prestala svojo prvo noč od doma in še prav fajn se je imela, ter v nedeljo zjutraj prijateljici rekla, da bo ostala do četrtka user posted image . Kljub vsemu smo potem šli po njo.
V ponedeljek sem imela generalko doma. Ljudje božji, kaj imamo mi odpada pri hiši. To ni res. Vedno znova ko se spravljam nad otroške cunje in igrače, najdem 101 stvar, ki je več ne rabimo. Pa smeti takšne in drugačne, pa prazne embalaže, pa v hladilniku in omarah hrana, ki ji je potekel rok trajanja. Ja, res sem naredila čistko in zmetala stran stvari še pa še, da sem dobila občutek, da nam zdaj predali in omare malo bolj dihajo. Pa počistila sem tudi vse, tako da sem zvečer imela tisti blažen občutek, da imamo urejeno stanovanjce. Sem pa bila tako naspidirana, da sploh nisem bila utrujena, zato sem do 02.00 ponoči gledala še vse butaste nanizanke po vrsti. Na koncu sem pogledala še LOST na POP TV, pa me res zanima, če katera gleda to sranje, kaj se zdaj sploh dogaja, kam peljejo to nanizanko, kdo so drugi, kaj bi radi od teh, ki so jih zdaj ugrabili...?? Ampak je fajn tak zabluzit, pa ko veš, da ti zjutraj ni treba v službo....sem že pozabila, kako je to. Med porodniško pred polnočjo sploh nisem hodila spat.
In včeraj smo se šli nakupovanje. Bili v MB, v Europarku in sva nabavila nekaj cunjic, ki jih bosta punci nosili jeseni, pa še na razprodaji so bile. Tako je Neža dobila novo kavbojsko jakno in superge, pa Iva superge za v vrtec user posted image , pa nogavičke za obe, dve majčki za ivo in dvojne hlačke, tudi za vrtec. Pa mati - to sem jaz, so dobili novo torbo, dva puloverčka in nove martinske, tralala hopsasa. To mi je možek že za RD čeveljčke nabavil.No, v zvezi s temi razprodajami mi ni jasno, da imajo nove kolekcije jesen/zima vse v kratkih rokavih in tunikah. Pa kdo to sploh kupuje? Jaz valda da si bom raje na razprodaji neke kratke rokave vzela, ne pa novo kolekcijo, če je enkrat dražja. Pa da ne govorim kako sem se jezila, ko sem videla stvari, ki sem jih pred kratkim sama nabavila po dosti nižjih cenah. Grrrr user posted image .
Ja, danes pa sem tu kjer sem, v službi, v tem bednem vremenu, sita sama sebe, ker mi ni za delat, pa točno vem, da ko bom doma, mi spet ne bo pasalo doma bit.... ej, tako sem brez energije, čisto brezvoljna in sama sebe sita. Zgleda, da se bom res morala malo športu posvetiti, da si vdahnem malo življenja v svoje stare kosti. Ja, pa vmes sem še skočila na g. pregled, zaradi svojih nemenstruacij. Me je prešlatala in rekla, da na otip nič, da tudi ni tako zelo narobe to, da nimam m., da dojenje tako daleč ne vpliva na to, da je ni. Me je naročila še na uz v ponedeljek in na hormonske preiskave, torej mi pregledajo tudi delovanje ščitnice, kar sem itak imela v načrtu, morda tu tiči vzrok za mojo lenobnost user posted image . No, upam, da ne. Pa še bris so mi vzeli, tak da če je to vse okej, sem za nekaj časa mirna pred g.
Tak, to je to. Zdaj pa grem še malo prebrat.

HA HA HA, JE DOLG POST IN JE BILO WE ARE SORRY, PA SEM PREJ SKOPIRALA, TEREREEEE
Jim bom že dala...we are sorry, madrfakerji user posted image  user posted image

< Sporočilo je popravil muki1 -- 23.7.2008 14:37:46 >

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3473
23.7.2008 15:04:38   
muki1
Vidim, da se o govoru pogovarjate. Ja, face so ti naši malčki user posted image . Vam svetujem, da si te fore kar nekam zapisujete, kajti 100% boste pozabile. Jaz sem na srečo, ko je bila Neža tak najbolj posrečena že bila noseča in sem take cvetke vam opisovala, zato jih mam večino tudi shranjenih. Če pa že najdem toliko časa, da grem prebirat, pa mi je vse kot da berem prvič in sem res veliko pozabila.
Iva, saj to sem že velikokrat napisala, res veliko govori, stavke že kar lep čas. Ampak tudi njene besede so čisto po njenem. Jaz jo sicer razumem, ampak govori tudi hecno. 
Sladoled: led sagoni
Kopala se bom: pokala bom
pa še, pa še takih čudnih

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 3474
23.7.2008 16:03:48   
moci
berem vas, berem ...

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 3475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prešeren »na otroški način«
Prešernova poezija je resna, težka za šolarja, kaj pa šele za predšolskega otroka. Kljub temu pa je Prešeren napisal nek...
BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.