|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bi mu ve dovolile?
22.7.2008 13:56:41   
Anonimen
Gre se za mojega bivšega, s katerim imam 5 letno hčero.

Po 4-ih mesecih, ne da bi se javil, oz. vsaj poklical tamalo in se pozanimal kako je kaj z njo. ( nikoli mu nisem rekla, da ne sme imet kontakta z njo)
Mi meni nič, tebi nič, pošlje sporočilo, da je takrat in takrat v mestu in bi tamali dal darilo za rojstni danuser posted image  Halouser posted image

Seveda sem mu napisala, da ne, da mu ne dovolim, da jo meša, (potrebovala, je precej časa, da ga je prebolela, ni je obiskoval, niti poklical- kot da se je v zemljo vdrl) ker je našla oporo, objem in tolažbo v mojem partnerju (ki ji je od vsega začetka ATI)

Bi mu dovolile nadaljne stike- kontakt, če bi se šlo za vašega otroka?

Jaz žal ne morem dopustit, da bi se po srečanju z njim tamala spet zbujala v joku in hudih morah.
(odkar nima stikov z njim ponoči sladko spi)

Mogoče pa delam narobe in bi morala bivšemu in tamali dovolit stike. Ne vem....
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bi mu ve dovolile?
22.7.2008 14:00:04   
*viva*
Hej Teja!

Težka situacija...
Ampak mislim,da mu stika ne smeš preprečevat,čeprav lahko prinese tolko negativnega.
Mogoče pa tokrat ne bo tako... Vsekakor pa je ne bi pustila same,dobila bi se na nekem nevtralnem mestu, mogoče slaščičarna ali kaj takega,pa bi videla kako zadeva sploh funkcionira.

Dosti sreče!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.7.2008 14:02:51   
angel_rebelde
Stikov mu ne omejuj, če bi se pa nadaljevalo to, da se ne zanima za njo, potem pa pač ne omogočiš več tega. Punčka ima pravico da vidi očeta, in ji tega ne omejuj, kljub slabem spancu ali karkoli že...

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.7.2008 14:08:47   
Anonimen
Nisem vedla, da lahko vpade kadar se mu zahoče,
pa če prav se mu j*** za njo. Če bi mu bilo kaj do nje, bi ji dajal to, kar ji je po zakonu dolžan in bi ohranjal z njo stike, kot je bilo dogovorjeno na CSD. (Dva krat tedensko po 3 ure, ne pa 2*letno en kur**v klic)

No, hvala, vseeno.

Plus tega, ga tudi ona ne želi videt

< Sporočilo je popravil Teja27 -- 22.7.2008 14:10:47 >

(odgovor članu angel_rebelde)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
22.7.2008 14:25:48   
kalbo
Čaki mal. Kaj ji je pa počel, da se je pol zbujala z jokom v hudih nočnih morah? Koliko je pa otrok star? To so pomembni podatki, se mi zdi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.7.2008 14:28:13   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Teja27

Kaj potem sprašuješ.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.7.2008 14:29:10   
NATAŠI
to da je imela more mi je čudno ... 

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.7.2008 14:33:09   
puncica

Koliko je pa stara?

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.7.2008 14:37:10   
angel_rebelde
Tudi mene zanima, koliko je stara? 

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.7.2008 14:38:17   
angel_rebelde
Aha, pardon.. 5 let.. Kaj pa vem, meni se zdi, da 5 letni otrok ne more rečt nočem ga več videti.. Nevem, pozanimaj se na CSD, če imata tam dogovorjene stike, povej kako pa kaj, naj ti svetujejo...

Neposredna povezava do sporočila: 10
22.7.2008 14:40:12   
ronja
Mislim, da stikov niti po zakonu ne smeš omejevat, glede na situacijo je pa dobro, da si na začetku ti zraven. kot so predlagale, dobi se nekje  v mestu, naj ji da darilo, mali pa razloži, da jo imata oba očija rada, pravi je tisti, ki je doma in na katerega se lahko zanese, tale je pa bonus in bo od njega dobila kako darilo in jo bo kdaj peljal na izlet. Saj otroci lahko marsikaj razumejo... Bodi pa na začetku zraven, da vidiš, če lepo dela z njo in povej ji, da ti lahko zaupa, če bi bilo karkoli narobe, ker od nekih normalnih stikov po moje ne bo imela mor.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.7.2008 14:44:50   
Anonimen
Stara je 5 let.
V prejšnjem letu- začetku leta, je jokala skoraj vsako noč, najbolj pa takrat,ko je prej bila z njim /to je bilo 2*tedensko/
Po določenem času, jo je odpelaj le- še enkrat na teden /jokanje se je nadaljevalo/.
Potem se mu pa dovolila obiske samo vpričo mene oz. kak kratek sprehod./še zmeraj se je zbujala v morah/

V začetku tega leta, jo je obiskal 2* za 10 min (dlje baje ni mel časa) in 3* sem ga jaz poklicala na njeno željo, da sta malo govorila po tel. Od marca pa do zdaj pa nista imela nobenega kontakta. Tudi jaz ne- do sporočila, ki mi ga je poslal pred nekaj dnevi. Tudi od takrat ni poskušal niti 1*poklicat
In od marca naprej mala ne joka in nima nočnih mor.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
22.7.2008 14:53:41   
kristinaj
jaz bi mu preko csd določila kdaj lahko ima stike in naj se le teh potem tudi drži....

če mu je pa bolj všeč lufat okoli, naj lufta, ni pa lepo, da mu je drugo več pomembno kot lastna hči....

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.7.2008 15:02:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

jaz bi mu preko csd določila kdaj lahko ima stike in naj se le teh potem tudi drži....Preko CSD ima določeno 2*tedensko (sreda in nedelja) po 3 ure. Tega se je striktno držal samo 2 meseca.

če mu je pa bolj všeč lufat okoli, naj lufta, ni pa lepo, da mu je drugo več pomembno kot lastna hči....

Se mi zdi, da me vse napadate, kot da mu jaz ne dovolim stikov in mu jih preprečujem.
Pa sem že nekajkrat napisala, da se ON ne javi in ga baš boli k**** za njo.

(odgovor članu kristinaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
22.7.2008 15:07:12   
Anonimen
Aja, pa še to

IZVIRNO SPOROČILO: angel_rebelde

Aha, pardon.. 5 let.. Kaj pa vem, meni se zdi, da 5 letni otrok ne more rečt nočem ga več videti.. Nevem, pozanimaj se na CSD, če imata tam dogovorjene stike, povej kako pa kaj, naj ti svetujejo...

A marsikaj drugega, pa lahko reče še mlajši, pa mu verjamejouser posted image
Res žalostnouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 15
22.7.2008 15:15:12   
ronja
Ne bodi zdaj jezna, če odgovori niso taki, kot bi rada. Vprašala si, če bi mu dovolile in pač nas je večina rekla, da bi.
Navsezadnje se ljudje lahko spremenijo v petih letih in mogoče bi jo pač res rad videl - če mu ne boš dovolila, ti bo mogoče mala to kasneje zamerila. Jaz tega ne bi hotela reskirat in bi mu jo dovolila videt, ampak v moji navzočnosti.

Če si zraven, ji ne more nič hudega naredit. Ne vem, zakaj je imela more, vprašaj jo, zakaj ga noče videt, ali ji je kdaj kaj hudega naredil ali ga bi rada samo čim prej pozabila. Razloži ji, da so v našem življenju taki in drugačni ljudje in da se bo kmalu lahko sama odločala o tem, ali bi rada bila z njim ali ne.

Ne vem, če mu stiki ne pripadajo več, če se jih ne drži - mislim, da mu ta pravica zapade samo če ti ne plačuje preživnine, o čemer pa nič ne pišeš. Tak da pravnoformalno gledano mu jih ne smeš kratit, kolikor vem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.7.2008 15:28:41   
Anonimen
Ronja

tudi preživnine ne plačuje

zgleda, da imam jaz do hčere manj pravic kot pa on, ki je tako vzoren oče.

Kaj čem, sem pač slaba mati, ki se trudi zaščitit svojega otroka.

Nisem jezna, ne, samo razočarana nad sistemom naših preljubih centrov in države

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
22.7.2008 15:32:24   
ronja
Če ne plačuje preživnine, potem nima pravice do stikov. Uredi na socialni, da bodo vedeli, da ti nič ne plačuje, da ne boš imela problemov, če bi te on prijavil. Pravice dobiš skupaj z dolžnostmi - če slednjih ne izpolnjuje, nima pravic do pravic.

Vsi se trudimo zaščitit svoje otroke, naredimo pa včasih pri tem kako napako.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.7.2008 15:35:59   
lev76
Če hči odločno zavrača stik z njim, je jaz ne bi silila. Njemu bi pa tudi lepo pojasnila, zakaj se ne bosta videla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
22.7.2008 15:38:01   
lev76
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Če ne plačuje preživnine, potem nima pravice do stikov.

To ni povezano. Tudi če ne plačuje preživnine, ima lahko z otrokom stike če tako želi. In preden zmeljejo sodni mlini, on mirno lahko videva otroka. Potem mora pa itak vse tut za nazaj plačat.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.7.2008 15:43:43   
tehnofil
V začetku tega leta, jo je obiskal 2* za 10 min (dlje baje ni mel časa) in 3* sem ga jaz poklicala na njeno željo, da sta malo govorila po tel. Od marca pa do zdaj pa nista imela nobenega kontakta.

Takšni stiki prav gotovo povzročajo stres pri otroku. Jaz nisem dovolj pameten, kaj je prav.

Mislim, da se pametna mati (neobremenjena z zamerami) lahko edina pravilno odloči, kaj je za otroka dobro. Ona pozna kaj se z otrokom dogaja prej, potem. Tudi čisto brez očeta biti (brez stikov) prav gotovo pušča neke posledice. Vpašanje je samo katere posledice so (bodo) pri njenem otroku manj škodljive.

Po moje bi se o tem posvetovala s kakšnim strokovnjakom s področja otroške psihe. Namreč prav gotovo že vedo, kaj se običajo pojavlja pri otrocih, ki imajo takšne stike in kaj pri otrocih, katerim brez stikov z očetom. Sigurno morajo obstajati neke strokovne analize, ker je to zelo zelo pogost primer.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
22.7.2008 15:46:28   
ronja
Mislim, da je ena enkrat pisala, da dokler ne plačuje, nima pravice do stikov, ne vem, sama nisem nikoli imela s tem opravka. Hvala za popravek!

Tehnofil, saj punčka ima očeta - samo ne biološkega, ampak vseeno ima očeta.

(odgovor članu lev76)
Neposredna povezava do sporočila: 22
22.7.2008 15:59:03   
mama54
IZVIRNO SPOROČILO: angel_rebelde

Pa še kako pet-letnik reče, da očeta noče videti. Še pove ti zakaj ga noče videti.

Je pa res, da so takšni očetje, ki ne skrbijo in se ne brigajo za svoje otroke bolj zaščiteni s strani CSD kot pa sami otroci in mame. Glede stikov, po zakonu jih ne smeš prekinit, tudi, če ti ne plačuje preživnine. Tvoja edina možnost je ta, če bo punčka še naprej odklanjala stike ali, če bo po stikih imela nočne more, da jo takoj pošlješ k pedopsihologu. Napotnico dobiš pri otroškem pediatru. Le pedopsiholog vama bo lahko začel strokovno pomagat ker s strani CSD te pomoči ne boš dobila.

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

Neposredna povezava do sporočila: 23
22.7.2008 17:44:49   
Naja30
Ne bi jima branila stika. To je za otroka samo dobro. verjemi! Če bosta ostala v stiku, lepo. Če pa ne bosta, se bo pa otrok utrdil. Verjemi. Sem dala to čez. Seveda je hudo in hudo je tudi to, da si ti tista, ki gledaš otroka jokat. Za prihodnost je pa samo dobro.

(odgovor članu mama54)
Neposredna povezava do sporočila: 24
22.7.2008 17:58:22   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Ne bi jima branila stika. To je za otroka samo dobro. verjemi! Če bosta ostala v stiku, lepo. Če pa ne bosta, se bo pa otrok utrdil. Verjemi. Sem dala to čez. Seveda je hudo in hudo je tudi to, da si ti tista, ki gledaš otroka jokat. Za prihodnost je pa samo dobro.

Že, že, samo če se oče javi na vsake kvatre enkrat, otrok ne ve, pri čem je, mar ne? In normalno, da nastane zmeda v takšni mali bučki, ki ne morej dojemati vsega tako hitro kot bi mi želeli oz. dojema na svoj način. In kaj naj si otrok misli o očetu, ki pride ko pač pride in gre, ko se mu zljubi? Jaz verjamem, da je zmedena in da odklanja stike z njim, ker ji je enostavno pač neprijetno, ker ga ni "navajen" oz. ni navajena na red, kdaj se bo pojavil, kaj bosta počela, itd....ne vem, teja27, res je to težka odločitev ampak jaz verjamem, da kakor se boš TI odločila, se boš odločila prav. In zato ne imej nobene slabe vesti. Edino malo se res pozanimaj, kako je zakonsko to urejeno.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?