|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2008 IV. del
21.7.2008 12:34:56   
Katy\o/
Vse najboljše HD in 24julijuser posted image user posted image

Čestitke vsem novopečenim mamicam! user posted image user posted image

Mi pa mamo krčke. user posted image Ponoči jokamo tud po 3 ure skup. Pa ne pomaga nič. Ne duda, ne ziza, ne previta rita. Nič. user posted image Samo čakanje, da mine nam preostane. Menda po treh mesecih teli krči izvenijo, jst upam, da bodo kaj prej, če pa ne, pa da teli trije mesci kmalu minejo, čeprav bi najrajši ustavla čas, da bi bla čimveč z mojo pikico. user posted image

Postali smo mala družinica! :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2701
   [Brisano sporočilo]
21.7.2008 12:35:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu 3jeMi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2702
21.7.2008 12:45:35   
Anonimen
katyo nočem pametovat, samo vprašam. si sigurna, da so krčki? moj luka je 5 dni, vsako noč jokal po tri ure skupaj, ne duda, ne ziza, ne cartanje, se je napenjal, rde v obraz, kriki živalski, pa smo ugotovili, da nimam dovolj mleka in da je bil lačen. zdaj ko dajem dodatek so "krčki" čudežno izginili.

če pa so krči, pa upam da čimprej mine... dajajte vetrovne kapljice, masaža trebuščka, ful pomaga če mu kolena stisneš k trebuščku, se bo bunila, ampak bo lahko spustila vetrove. recimo...

pa seveda stisneš jo kot v lupinco, recimo glava na trebušček, pa zvite nogice k telesu...

pa kremca za trebušček, pa čimveč cartanja

Neposredna povezava do sporočila: 2703
21.7.2008 12:46:06   
m333
ojla punce ali je katera tu ali ni nobeneuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2704
21.7.2008 12:53:47   
jocika
Evo mene nazaj. Je blagovolil še dedek prit na obisk, zdaj ga pa kako leto ne bo naokrog - takle mamo. No vsaj malo zanimanja za vnukico je pokazal - za 5 min.user posted image

Moja porodna zgodba:
Kot je že ena izmed vas ugotovila, sem še v nedeljo jamrala, da nič ne bo očitno še lep čas. Ampak je mogoče le pomagalo, da sem se v nedeljo skoraj iz kože dala, tolk sem pucala po bajti, pa vsepovsod sma še bla po obiskih, dolg sprehod v hrib, ni da ni...
V ponedeljek ob petih zjutraj me je mal zašraufalo, kot da bom dobla menstruacijo. Se še nisem zmenla za ta občutek. Čez pribl.20 min spet, pa čez pribl.10 min spet. In sem začela gruntat, če se kaj dogaja. Šla sem na wc na veliko potrebo. pa čez 10 min še enkrat, pa kmalu še enkrat. Vmes pa skoz ti mini krči. Medtem se je mojuser posted image  Zbudil, da gre v službo. Povedala sem mu, da se nekaj dogaja in od navdušenja me je poljubil. Potem pa sem mu rekla, naj gre normalno v službo in da ga bom že poklicala, ko se bo začelo zares. Ko je odšel, so se krči še kar vrstili in to čedalje bolj pogosti. V torbo sem nametala še nekaj stvari, pojedla celo tuno z dvemi kosi kruha - da ne bom lačnauser posted image  in zaskrbljeno ugotovila, da se pogostost teh krčev hitro povečuje, zato sem poklicala lubija, ki me je razveselil z novico, da se že pelje nazaj proti domu - šesti čut. Zunaj je lilo kot na sodni dan, podvoz v Laškem je že skoraj zalilo in ni hotel tvegat. Jaz sem hotela še v miru spit kavo, ko sem ugotovila, da imam krče že skoraj na 3 min, zato sva rajši šla. Ob osmih sva prišla v Celje. Priklopili so me na ctg, kjer so se risale visoke krivulje na 3 min. Nato so me še pregledali in mi rekli, da sem odprta 1 prst. Razočarano sem pomislila, da verjetno ne bom rodila na ta dan. Zdravnica pa me je vprašala, če želim klistir. Presenečeno sem pokimala, potem pa mi je rekla, da bom šla potem kar v porodno, kjer mi bojo dali še malo umetnih popadkov, da stvar pospešimo. Bila sem tako zmedena, nisem mogla verjet, da bom še ta dan držala svojo štručko v rokah. Popadki so me že kar dobro premetavali, jaz pa sem se ves čas smehljala od navdušenja. Ko sem zaključila v klistirnici, sem šla v porodno - ura je bila 10:15. user posted image  se mi je pridružil v seksi zeleni opravi. Sprejela naju je neka mlada babica, imena ne vem, bila pa je zlata. Pripravila mi je glasbo  - Enya in me ves čas prijazno vzpodbujala. Ker sem se med premori med popadki še vedno šalila, mi je rekla, da mi bodo predrli mehur, dodali umetne popadke, potem pa se bo začelo zares in mi ne bo več do šale. No, ob tej novici mi je res zaprlo ustauser posted image user posted image , ker so se mi zdeli popadki že dovolj resni. Potem se je pa res začelo zares. Vem samo, da sem poskušala biti čimbolj sproščena, predihavala sem in se hitro odpirala. Ko sem bila odprta 5 cm, so mi odklopili umetne popadke in mi dali nekaj proti bolečinam. Babica se je ob enih poslovila in prišla je druga. Kmalu mi je naročila, naj se primem za kolena in jih potisnem k sebi in naj potiskam, ko bo popadek. V četrtem popadku sem rodila, ura je bila 13:45. Jokala sem kot dež od sreče, lubi pa prav tako. Prerezal je popkovino, dobila sem dva šiva in od takrat naprej sem najsrečnejša mami pod soncem. Vredno je bilo vsake bolečine, takoj bi šla še enkrat čez vse skupaj.
Tako. Napisala sem malo na dolgo in široko, dejstva, ker čustev se ne da opisat. Tiste, ki ste že mamice, to veste. Tiste, ki pa še niste - ni hudo. Ženske smo narejene za to, da to prenesemo.

Patricija je sonček, ki nama je polepšal svet...

Neposredna povezava do sporočila: 2705
   [Brisano sporočilo]
21.7.2008 13:02:24   
Brisani uporabnik

(odgovor članu jocika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2706
   [Brisano sporočilo]
21.7.2008 13:03:57   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2707
   [Brisano sporočilo]
21.7.2008 13:06:46   
Brisani uporabnik

(odgovor članu jocika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2708
   [Brisano sporočilo]
21.7.2008 13:26:20   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2709
21.7.2008 13:28:18   
jocika
Mojcek1, saj sem malo čvekala pri zasavkah, ampak so tako malo čvekale, da sem se raje med večje čveke prestavila.user posted image
Ja, kar se pa naliva tiče, je blo pa res kot na sodni dan. Ampak ko sva se peljala proti Celju, je bilo že boljše, mi je bilo pa všeč, ko je bilo tako sveže v porodni, pa ko je tisti dež tako zalival, se mi je zdelo prav romantično - še glasba je ustrezala vzdušju...
Kar se pa tega odpiranja tiče, je pa res zanimivo. Moja cimra ni čutla nič, pa je bila odprta že 5, ali celo 6 cm. Jaz sem do 5 cm že ORNK čutlauser posted image

Patricija je sonček, ki nama je polepšal svet...

Neposredna povezava do sporočila: 2710
21.7.2008 13:40:07   
Balonchy
Lavita, Urugu, zarjica, simarillion, kenya, tincy82, klarazan, KristinaU,
2 sraki - ISKRENE ČESTITKE OB ROJSTVU VAŠIH ZAKLADKOV!!!

user posted image

(odgovor članu jocika)
Neposredna povezava do sporočila: 2711
21.7.2008 13:42:31   
Balonchy
Hruška debeluška & 24julij - HAPPY BIRTHDAY!!!

user posted image

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2712
21.7.2008 13:45:32   
Majuska
Jocika, si imela pa ful lepo izkušnjo user posted image   samo upam lahko, da bo pri meni šlo tako kot nekaterim srečnicam tule user posted image

(odgovor članu jocika)
Neposredna povezava do sporočila: 2713
   [Brisano sporočilo]
21.7.2008 13:53:22   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2714
21.7.2008 13:55:07   
sasi13
24 julij vse najboljše user posted image

lunica24 čez dan se naša dva zbujata na 2 do 3 ure čisto odvisno, ponoči pa smo že spali po 4 ure, drugače pa ponoči spita okoli 3 ure. previjamo se pred obrokom, ponoči pa skoraj ne razen če sta pokakana ali zlo fejst polulana, ker se mi zdi da če ga ponoči previjaš da se full prebedi. potem pa pride na vrsto flaša aptamila in kupček - za tiste sta bolj lena.
mi se kopamo vsak drug dan, kr z navdno vodo. umivamo pa se tudi z navadno vodo in krpico iz tetra plenice, robčke osvežilne imam za ritko obrisat.
glede spanja sej naša dva tudi spita in se zraven pretegujeta, spuščata zvoke ...

po večini gledama z user posted image tv proti večeru, včasih pa tudi kdaj vmes ampak če je lepo vreme smo pa tk po večini zunaj tako da ni časa.

čestitke vsem novim mamicam

JaN & AnŽeJ 12.6.2008

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2715
21.7.2008 13:56:20   
Balonchy
Naj vam še jaz dodam novičko - pri nas pričakujemo fantička (za enkrat - sej vam je znano lahko še lulček odpade ali pa... user posted image )...

Tako, da lahko na seznamu tut pri meni popravite - NS je za mano... Zdaj pa čakamo na naslednje preglede - (29.7.2008).

Pozdravčki iz deževne notranjske...

Neposredna povezava do sporočila: 2716
   [Brisano sporočilo]
21.7.2008 14:03:14   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Balonchy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2717
   [Brisano sporočilo]
21.7.2008 14:04:57   
Brisani uporabnik

(odgovor članu karamela6)
  Neposredna povezava do sporočila: 2718
   [Brisano sporočilo]
21.7.2008 14:06:43   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2719
21.7.2008 14:14:17   
Blacky30
Pupike moje drage, midve sva doma! Ful sem vas pogrešala in se zjokala ob vaših sms-ih, ki sem jih prejela. Hvala vsaki posebej!user posted image

Moj porod je res bil ekspresen, sploh še zdaj ne dojemam, da se je to lahko meni zgodilo, takšna pravljica, ki sem jo brala pri nekaterih in niti pomislila nisem, da bi jaz lahko dočakala kaj takega. Ker veste, da sem zelo podrobna pri opisovanjuuser posted image , vam hočem zgodbo napisati v celoti, zato vas bom prosila, če mi daste malo več časa, da jo skracam skupaj, ker ko jo bom, bo to tudi tista verzija, ki jo bom shranila Teji v spomin. Kar žarim od veselja in sreče, da se je tako izteklo. Naj samo povem, da za ultivo ni bilo časa, za ptujsko P pa lahko samo rečem KAPO DOL, ker takega osebja zlepa ne najdeš daleč naokoli. Od vsaj 30 sester in babic, zdravnikov in celo čistilk niti ena ni imela slabe minute ali ne časa zame. Otroka ti pristavljajo vsak dan, ti pomagajo, ponoči ga odnesejo, če več ne zmoreš. Skratka super!!!!! Ni mi žal, da sem šla tja, res ne.user posted image

Pa še dodatni šok, da smo dobili user posted image , ker sem nekak bila 90% prepričana, da je user posted image . Uf, kako sem se zmotila in prav vesela sem, da sem se.user posted image  Tak je sladka in zlata, da bi jo kar pojedla. Pa tudi pridna je zelo, celo dojenje nama je steklo, upam, da bo šlo tako tudi dalje. Dobesedno se počutim, kot da delam popravni izpit prvega poroda in dojenja.user posted image

Za vse "že mamice" pošiljam iskrene čestitke in poljubčke malim cukerčkom. Za vse "še čakajoče" pa pošiljam veliko sreče, poguma in hitrosti, da bi šlo hitro, kot pri meni. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu neboglasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2720
21.7.2008 14:17:05   
lex
Vsem novopečenim mamicam ISKRENE ČESTITKEuser posted image user posted image

Vsem, ki ste imele rojstni dan VSE NAJBOLJŠEuser posted image user posted image

Ja pri nas se je trenutno življenje malo obrnilo na glavo, ker nimam več časa za RR user posted image , ampak v mislih vas imam skoz. HD vidim, da si se sama javila, drugače bi jaz zdajle prepisala tvoj SMS. Upam, da Kali pride čimprej izpod solarija in da vama bilirubin pade.

bajtica je zrasla, do plošče, tako da je moj dragi cele dneve na bajti, ta teden bodo delali opaž za ploščo. In če njega ni sem bolj ali manj sama z vsemi 3 user posted image  in pol nimam časa. Trenutno mi 2 spita, Aleks se pa igra z legicami - ima malo miru pred Alino in je ful priden.
Vita se je danes prvič namakala v banjici in uživala. Se pa polno dojiva in mi še ta teden babica prinese vago, da vidimo koliko se je zredila in koliko popije, ker mi popije samo iz 1 zize, kar pa se mi še nikoli ni naredilo.user posted image  Včeraj sva imela samo Vito doma, ta večja sta šla z mojimi na bazen. In naj vam zaupam bilo nama je dolgčas. sploh nisva navajena na tak mir, Vita je cel dan spala v vozičku in ni bilo nobenega dela. Prav sva se pogovarjala ako je fajn, če je samo 1. Komaj sva pa čakala, da prideta še ta starejša domov, da naredita orkanuser posted image

Uživajte

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

Neposredna povezava do sporočila: 2721
   [Brisano sporočilo]
21.7.2008 14:40:43   
Brisani uporabnik

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 2722
21.7.2008 15:10:14   
Senci
Flower ...Jutro Danes bolj slabo, kot dobro, ker sem komaj kaj spala. Trebuh mi je ves čas otrdeval in do 4h sploh zaspala nisem. Ko se vstanem za lulanje imam tudi jaz trdega kot kamen. Tudi zdaj. Ponoči se mi je zdelo, da je ves čas trd in sploh nisem mogla najt v redu položaja, nič mi ni pasalo. Iste težave imam jaz zdaj že kar nekaj časa. Trebuh imam tako trd, da me je kar strah, da ne bo počil.
2sraki čestitke user posted image user posted image user posted image

24julij vse najboljše za rojstni dan!

Punce, ki boste šle danes rodit - držte se user posted image

Jocika fajna porodna zgodba - upam, da bo moja kaj podobnega user posted image

Balonchy, čestitke in user posted image za srečo do konca

Blacky30 dobrodošla doma in nazaj - je bilo kar prazno brez tebe user posted image . Čeprav je pa tudi lepo, da imajo počasi že novopečene mamice nekaj več časa za pisati sporočila na RR user posted image

Lex, škoda da ni več toliko časa za RR, ampak toliko lepše za vašo družinico user posted image

Prav lep pozdrav pa mojim sotrpinkam - tistim, ki smo še 2v1 in čakamo, da napoči čas za prihod naših štručk!

Neposredna povezava do sporočila: 2723
   [Brisano sporočilo]
21.7.2008 15:11:40   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2724
21.7.2008 15:13:52   
neboglasnica
lunica 24: tudi moj Staš brunda, cvili, stoka, zakaj pa ne vem??? Toliko, da sploh ne upam oči zatisnit, ker ne vem, če bo zadihal ali kaj.

populis in tims so vrgli ven iz P: nista resni in dokler se ne zresnita ju nočejo videti. Onidve bi pa ne bi, tako da  sta do nadaljnega še 2 v 1. Hecam se, pa saj bosta sami napisali kako je bilo. V glavnem, v LJ nič novega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Predviden datuma poroda je vedno samo okviren
Ginekolog vam bo rok poroda izračunal s pomočjo posebne formule, vendar je to le približna ocena in ne pomeni, da se bo ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.