|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008
17.7.2008 14:50:17   
coccinella
ciao!

....da se še jaz malo oglasim....Res je da vas redno berem, samo za pisanje mi kar malo zmanjka časa.

ja jaz bi se tudi pridružila vama......tudi jaz imam bolečimo na desni strani, nekje pri rebrah....res pa. da ta bolečina ni konstantna. Bolj me boli v službi, verjetno ker sedim ko delam, pa tudi včasih doma. Boli pa tudi na pritisk.

Meni pa je g dala neke žvečljive tablete za železo....

Drugače pa je z nama z user posted image vse vredu, ima dneve ko se premika 100/uro, pa ima tudi dneve, ki je skoraj čisto miren....kot bi bil zmatran od prejšnjih aktivnejših dneh user posted image user posted image user posted image . Komaj pa čakam pregle....še 2 tedna, takrat pa grem tudi na dopust za malo več kot 14 dni. Komaj čakam user posted image user posted image user posted image . Pa upam da bo tudi moj user posted image takrat iz anglije prišel....

Se še kaj vidimo. Lepo preživite dan.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3676
   [Brisano sporočilo]
17.7.2008 19:59:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu coccinella)
  Neposredna povezava do sporočila: 3677
17.7.2008 21:08:47   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: Tejčika29

Danes sem imela pregled in mi je ugotovila zelo kratek maternični vrat, sicer pa sem lepo zaprta. Sedaj naj bi se bolj pazila, tudi pri pridobivanju teže naj pazim da ne bo šlo hitro gor (dobila sem vse skupaj 7 kg do sedaj), nič ne smem pretiravati...
Me je kar malo s tira vrglo tale kratek maternični vrat, čeprav je rekla, da lahko čisto normalno do konca donosim. S sedenjem in stoje najbrž še bolj pritskaš navzdol, zato bom sedaj več leže počivala, da razbremenim. A IMA ŠE KATERA TO IN KAJ SO VAM SVETOVALI?

Koliko dolg maternični vrat so ti pa izmerili? No jaz imam zmehčani maternični vrat, pa so mi tudi svetovali, da naj probam čimveč počivat, ne hodit v kakšne klance itd. Kar se tiče kil pa mi niso nič rekli, čeprav je verjetno razlika med zmehčanim in kratkim materničnim vratom user posted image

(odgovor članu Tejčika29)
Neposredna povezava do sporočila: 3678
17.7.2008 21:09:17   
PikicaStonoga
Sem rekla, da se jaivm v torek po pregledu, pa do zdaj ni bilo časa ...
Voda je v redu, kri tudi :), so mi jo pregledlai za sladkor. Mi je pa zdaj G dokončno potrdila nov PDP -  moj pikec bo očitno kasneje kakšen tedne prijokal na svet. Ko sem zanosila, sem imela dolge cikluse in sem očitno kasneje zanosila, ampka ker tega takrat nismo  upoštevali, mi je G na zadnjih treh pregledih nareidla UZ, da sva ga spremljali in ugotovili, da dojenčeklepo ratse, ampka je vedno teden zadaj, kar pomeni, da dane snisem štartala 27. tedna, ampk nekje 26.tega ...Se zna torej zgodit, da bo prve dni novembra, ampak jaz sem se odlčila, da zdaj do končca ostanem pri vas oktobrkah. Janja 27, ti pa samo v oklepaj napiši spremenjen PDP 2.11) Tako da bo mali škorpijonček po mamici in ne tehtnica po atiju.  

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3679
17.7.2008 21:12:41   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: freha

Me je pa presenetilo da mi je hemoglobin kar fejst padel, tako da sem dobila železov sirup za pit. In zdej pijem, je pa res da sem vegetarijanka že 13 let, samo da sedaj v nosečnosti pojem tudi kakšno juhico, pa zadnjič sem pojedla en čuft, ker se mi to edino ne gabi. A še mogoče katera tu ne je mesa?

jaz ne jem mesa in zaenkrat je moj hemoglobin odličen in sicer 131. user posted image Ko sem pa še jedla meso sem pa bila ne vem kolikorat slabokrvna in bila celo v bolnici zaradi tega, tko da kar se mene tiče mi ta lari fari okrog mesa ne morejo prodajat. Važno je kaj ješ in kako ješ.... Koliko pa imaš hemoglobina? Te lahko čisto tako informativno vprašam kaj recimo ješ čez dan?

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 3680
17.7.2008 21:12:49   
PikicaStonoga
Aja, meni pa še nikoli ni merila materničnega vratu ali pa gledala koliko sem odprta ne vem ...a bi mogla?
Vidim, da po tem, ko pogleda maternični  vrat,  da navodila, da moraš oblj mirovat, akko naj jaz potem vem, kako in kaj? Jaz namreč noon stop "norim", sme zelo aktivna - sprehodi, takšne in drugačne obveznosti, zidava ...
Aja, na dopust gremo prvi teden v avgustu, malo do svojih sorodnikov, ki jih bolj redko vidimo, morje pa mogoče v septembru, ko se malo ohladi.
Pa še konec avgusta greva na en izlet za vikend v Rim! 
Ker je vse OK, imam naslendji pregled šele čez 5 tednov, in sicer 20. 8. Imam pa še 3D naslednji petek, 25. 7. Komaj čakam ...

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 3681
17.7.2008 21:14:04   
mbd0411
Pozdravljene!

Včeraj imela pregled in 3D uz.Mali je bil tako obrnjen,daa se bolj slabo vidi oz.je imel dirke,pa še kolcalo se mu je ves časuser posted image .Ker imam previsok pritisk,sem danes morala v bolnico,kJer bi me kar obdržali,a sem se izgovorila,ker jutri peljem mojega sina v Portorož na počitnice.V ponedeljek pa grem noter.Datuma za naslednji pregled še nimam.So mi pa delali uz in se je malček tako lepo pokazal in imam slikce.Poglejte v moj album.Je pa že pravi velikan,saj ima 1350g.Spet bo velik in težak kot prviuser posted image

Lena35,kje si kaj?

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3682
17.7.2008 21:15:03   
PikicaStonoga
Tud jaz sem vegetarijanka, zadnjih malo več kot 5 let  in moja kri je vredu, hemoglobim ok, ne vem sicer številk, ampak vse ok. V SŠ sem bila tudi jaz slabokrvna, na vseh možnih preiskavah v bolnici, dala skozi gastroskopijo in ginekološke preglede, jedla železo itd itd pa nikoli niso odkrili vzroka.
zadnjih nekaj let je vse ok!

Neposredna povezava do sporočila: 3683
17.7.2008 21:18:28   
jolly123
Jaz sem tudi imela včeraj pregled, kri je super, voda je bilo malo slabša, pa sem morala danes še enkrat oddat, da bo šel vzorec na Sanford. Samo se ne sekiram preveč, ker me ni nič lulat in sem komaj nabrala tistih par kapljic, tko da mislim da je zaradi tega.
Potem mi je delala še UZ in je rekla, da je vse OK. Obrnjen je na glavo, ko pa sem jo vprašala če se vidi spol in koliko je težek mi pa ni hotla povedat, ker to kao ni pomembno za nosečnost user posted image OK razumem, spol ampak teža, ne vem no meni se zdi pomembna.

Naslednji pregled imam 6.8.

Neposredna povezava do sporočila: 3684
17.7.2008 21:21:30   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga

Aja, meni pa še nikoli ni merila materničnega vratu ali pa gledala koliko sem odprta ne vem ...a bi mogla?

Koliko si odprt ne gledajo kar tako, ker te morajo pregledati vaginalno, pomoje to pride bolj proti koncu ko že morajo pogledati. Prej pa pomoje preverijo samo v primeru če bi imela kakšne težave.

Neposredna povezava do sporočila: 3685
18.7.2008 7:02:49   
jolly123
Jutro. Mene je zbudila vrtoglavica, že v postelji sem imela namreč filing da se mi vrti, ko sem vstala se mi je pa prav pošteno zavrtelo. Sem si izmerila pritisk in je 110/78 torej zaradi tega ne more biti nič.
Ne vem kaj je, ker se mi še vedno vrti, pa na bruhanje me sili. Je imela katera kakšne take probleme?

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 3686
18.7.2008 7:15:33   
PikicaStonoga
Jutro, joly123. Jaz ti žal ne morme pomagat, ker s emi še to ni zgodilo. predlasgam, damalo poležiš. Mogoče si prehitro vstala. Nekaj spij (mogoče sčadkano vodo) pa kakšen kos kruha. Do slabosti lahko hitro pride zarad prehitrega vstajanja al pa praznega želodca v nosečnosti je pa verjetno še tisoč drugih vzrokov ...

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 3687
18.7.2008 7:25:36   
jolly123
Hvala. Samo to ni taka slabost v želodcu ampak se mi vrti vglavi in temni pred očmi, posledično mi gre pa še na bruhanje. Grem probat nekaj pojest, čeprav če pomislim na sladkano vodo, ki si ji omenila...BLJAK user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3688
18.7.2008 7:31:22   
freha
Jolly jaz drugače jem tudi ribe, ki so pri meni na jedilniku dvakrat na teden, poleg tega pojem ogromno soje (polpete iz kosmičev, polivke za špagete itd.), čičeriko imam skoz skuhano in zmrznjeno in jo uporabljam kr precej. Med tednom če sem v službi pa hodim na malice, to je pa večinoma bolj klasika krompir pa priloge in ogromne količine solate! Kot sem že omenila jem pri mami ob nedeljah juho. Trenutno se mi lušta tud avokado, ki ga moram nujno it kupit, aja pa vsak dan pojem dva do tri obroke sadja! Za zajtrk pa kosmiče in laneno seme! Se mi zdi da se prehranjujem kar dobrouser posted image . Pa ti kej posebnega ješ, maš še kakšno idejo?
Hemoglobina imam 109, na prejšnjem pregledu krvi pred tremi meseci je bil 121, železa je bilo pa za zlato sredino. tokrat mislim da železa sploh ni meril. 

< Sporočilo je popravil freha -- 18.7.2008 7:39:35 >

Neposredna povezava do sporočila: 3689
18.7.2008 7:49:38   
maserati
Uh, punce, neverjetne ste... sploh vas ne dohajam z branjem, kaj šele s pisanjem user posted image

No, pri nas kaže vse OK. Kri v redu, edino izcedek se mi pojavlja in sem dobila svečke. Vas pa malo berem, kako ste pridne in imate že vse mogoče kupljeno in pripravljeno. Jaz nimam še popolnoma nič, je pa res, da mi ni treba v kak poseben šoping, ker je to pač naš drugi dojenček. Me pa vseeno zanima, če se vam zdi pametno toliko stekleničk in sterilizatorje kupovat v naprej... Saj, če boste dojile vsega tega ne boste potrebovale, tiste flaške za čaj pa tudi kar tako steriliziraš... Ne vem, no... se mi zdi povsem nepotreben strošek...

Drugače pa komaj čakam, v nedeljo gremo na morje. Saj ne, da me bsote pogrešale, ker se že tako komaj kaj oglašam...user posted image  

Uživajte!

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 3690
18.7.2008 8:37:33   
sanelaa
Dobro jutro pupe,

no, rada preberem da smo vse bolj ali manj okej, ptegledi tudi pri vseh dobro potekajo.

jaz sem vesela ker sem danes še v službi, potem pa grem za 10 dni na dopust. No, jutri že grem, komaj čakam.

(odgovor članu maserati)
Neposredna povezava do sporočila: 3691
18.7.2008 9:34:57   
lena35
Pozdravlene čvekice da se vam malo oglasim ,saj berem vas redno samo pisat se mi pa glih neda.Midva zuser posted image  sva dobro samo ponoči moram non stop na wc,to me zares utruja.moja hči je že en teden na morju mi je kr dolg čas pa saj se slišva vsak dan tk da že komaj čaka da prideva z user posted image  v nedeljo k nje in bomo ostali še do 1.8. na morju.Tk da morem že kaj spakirat a kaj ko se mi ne ljubi.Aja bolniško so mi podaljšal do 18.8. in z 19. 8.pa nastopim dopust.Bila sem pa ful vesela ko so mi ta mesec pri plači nakazali 570 evrov ,ker sem že tako dolgo na bolniški.A še ima katera tako organizirano v službi Semi je kr nasmejalouser posted image ,ker bolniška ni za nikamor.Mbd a tebe pritisk matra ,jaz sem jedla prej eno leto tablete ,kosem pa zanosila sem jih pa nehala in imam pritisk zaenkrat vredu.Samo pri G mi včasih malo naraste,pa ni panike ker si ga doma mirim.Meni je G svetovala naj jem omega tri in res sem jih jedla tri mesece pa se pritisk ni dvignil nad135.
No pa da vam nebom težila bom nehala kje pa sta štunfek in lana34.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3692
18.7.2008 10:37:01   
Dajadada
Hej, čveke.

Lep deževen dan iz postelje. Delam od doma z laptopom v naročjuuser posted image . No, ja, mal delam, mal brskam po netu, večinoma pa chat-amuser posted image .

Jaz dam naslednjič kri, preventivno pa jemljem multimam vitaminčke, kjer je tudi železo. Ta prvič mi je ful padel hemoglobin, tako da sem mogla jemat železove tablete in mislim, da bo zdaj nekaj podobnega. Moja prehrana bi lahko bila veliko boljša, ampak jaz si je v službi preposto ne morem urediti, ko pridem domov skuham in pojemo kosilo, ki je obenem večerja. ŠPe dobr, da je zdaj toliko sadja in da mi ful paše, da se s tem malo ven vlečem.  

(odgovor članu lena35)
Neposredna povezava do sporočila: 3693
18.7.2008 11:51:10   
Tejčika29
Jolly123 - upam, da ti je bolje, sicer raje pokliči G in vprašaj če se prideš pokazat, oz. kaj naj bi to bilo!

Glede materničnega vratu - ni mi povedala koliko je dolg, čeprav sem vprašala (najbrž ni htela, ker bi jaz celo medicino okrog obrnila da vidim v kakšnem tveganju sem - takšna pač sem). Tudi v mat. knjižico mi ni vpisala, samo opisno.
Jaz sem vsakič vaginalno pregledana, potem šele vse ostalo, tak je pač pri moji G.
Kolegica mi je rekla da to naj ne bi več delali (vaginalno pregledovali), kako pa bodo vedeli koliko je dolg MV če te ne pogledajo? Meni je super, zdaj vsaj vem da se moram res pazit.

Imejte se lepo čez vikend!

(odgovor članu lena35)
Neposredna povezava do sporočila: 3694
18.7.2008 12:48:27   
sanelaa
mene pa danes tako boli na desni strani. Kriza ej,najraje bi kar šla iz službe. Še posebej danes, ko sem zadnji dan pred dopustom in mi itak gre vse na živce.

Zakaj prihaja do te bolečine na desni strani?

Neposredna povezava do sporočila: 3695
18.7.2008 13:02:47   
Miskolina 4455
Hojla oktobrske user posted image user posted image user posted image !

Se pa že lep čas nisem oglasila in tudi pri branju sem bila bolj lena, sem dans vse nadoknadla za nazaj. Vidm ste se kar razpisale o opremi za naše user posted image . Midva z atijem imava trenutno sam voziček športni del in košaro, ostala nabava pa naju še čaka.
Kar se tiče avtosedeža oz. lupince mal računava na brata, ker naj bi ga njegov mali prerasel, ko ga bova potrebovala midva. user posted image pridno brca vseskozi, kakšen dan večkrat, kakšen dan pa je bolj umirjen, čist odvisn.

Kar se tiče materinskae šole greva tudi midva z mojim v avgustu in sicer v porodnišnico mislim, da se začne 4.8.2008. Če je točn datum še sporočim, je pa fino ker si lahko prilagajaš uro 10h, 16h, 18h, ni treba da greš vedno isto uro.
To je sploh važn za mojga, ker je v službi in si bo lažje splaniral. Upam, da se srečava Jeriku in bove mal poklepetale še v živo.

Še nekaj za seznam Janja: moj PDP je po novem en dan kasneje 9.10.2008, naslednji pregled pa imam 13.8.2008 imela pa bom tud UZ. Pa če bo punčka bo najbrž Lara upam, da se bo user posted image tokrat obrnil tako, da se bo videl tudi spol, saj sem že čist firbčna, rada bi vedla zaradi cunjc. Sej sem bla ta teden mal na razprodajah, pa nisem nč kupla ker nevem kaj bo...

Z dragijem greva jutri mal na štajersko, saj ima dragi tam starše, pa tud že lep čas nisva šla, bo kar pasal mal uživanja nič kuhanja sam razvajanje bodoče tašče in tasta. Sej bovasam enkrat prespala, pol pa spet nazaj v Črnuče, mogoč bova šla mal v Baby-center v ponedeljek, saj si je dragi zrihtal koriščenje ur, tko bo mel mal krajši drug teden. Sicer pa morm tud jest dat v pondelk še enkrat vodo, mi je pred enim tednom dala vaginelete zarad baktrij v urinu, kr ne morm se jih znebit. Nevem mogoč sam premal pijem, sej se trudim... pa nevem kva je to.

Želim vam lep prijeten vikend, božejte svoje bušije, poslušte kakšno prijetno glasbo, pa se oglasm drug teden.
Čav user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !

Miskolina 4455

Neposredna povezava do sporočila: 3696
18.7.2008 13:09:44   
Miskolina 4455
Hoj  user posted image user posted image user posted image user posted image !

Pozdravljena in dobrodošla Sanela, jaz tud mam včasih bolečine na desni strani, najbrž podobn, kot ti in jaz se pol ponavad mal uležem in počivam, če pa še ne pomaga vzamem en magnesol pol pa zihr mine. Vem pa di si ti v službi, da to najbrž ne moreš nardit... Ko prideš domov se ulež in počivej eno uro in bo boljš, če ne pa magnesol in boš kot nova. Men je enkrat rekla g. da se mogoč mal preveč utrudm in sama nit ne opazm.

Bodte pridne... uživejte če lohk... lp. Miskolina 4455

(odgovor članu Miskolina 4455)
Neposredna povezava do sporočila: 3697
18.7.2008 13:57:42   
jerikou
Čau  Miskolina 4455... supr za materinsko, če pa izveš še kak podatek več pa le sporoči. Jaz pa ravnotako. in upam da se srečava..jaz bom tista s "ta špičastim" trebuhom. HEHE

tudi mene seka na desni strani takoj pod dojko (u fako se sliši) neka čudna bolečina pa sploh ni bolečina tako konstantno pritiskanje, še posebej ko sedim.

Sonček se laže, punce moje sotrpinke en lep vikend vam želim....

pa-pa Jera

(odgovor članu Miskolina 4455)
Neposredna povezava do sporočila: 3698
18.7.2008 14:06:02   
PikicaStonoga
No za materinsko se tud jaz zanimam za porodnišnico bi la kr v asgustu, sicer naju nekaj ne bo doma, pa bova tisti del poskušala nadoknadit septembra, so rkeli,da ni problema, če del naredilva avgusta pa dle septembra :) So dost prilagodljivi. A je drgač materinska šola zastonj? Plača se le okol 17 evrov, da je mož lahko zraven a ne. ..

(odgovor članu jerikou)
Neposredna povezava do sporočila: 3699
18.7.2008 14:12:21   
sončnica24
Hojla jaz pa se danes za dva tedna poslavljam od vas, ker začne moj user posted image z dopustom in si bova privoščla malce razvajanja v dvoje, pa bo verjetno tudi za vas ostalo malce manj časa.

Tako da vam želim lepa dva tedna vsem ki imate preglede da bi bilo z vašimi user posted image vse v najlepšem redu pa da bi se dobro počutile in uživale.

jaz pa se vam če ne prej oglasim spet čez dva tedna do takrat pa uživajte in čuvajte svoje bušije.

pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 3700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  146 147 [148] 149 150   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?