|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008
16.7.2008 8:55:04   
vianne
Jaz sem vas samo malo prišla pokukat...

... sem to noč zelooo slabo spala. Čutila sem kot da me hočejo prijeti krči v obe nogi. Včeraj me tudi je zagrabil v desno in jo imam še danes razboljeno. Tudi naše Fride nisem peljala na sprehod. Sem jo kar zaprvla na vrt naj se tam sama igra (ima kar velik ograjen prostor), ker jaz danes res nisem pri volji.

Sem upala, da bom danes kar nekaj stvari postorila po hiši pa bolj slabo kaže. Trenutno sem dala le prati povijalne plenice na 90, ki sem jih dobila včeraj od prijateljice. Joj sem bila zadovoljna ko mi jih je prinesla.... en nakup manj.

Vas kar zapuščam... nisem pri volji. Najraje bi šla kar spat!

Želim vam lep, sončen, miren dan....

(odgovor članu blustar)
Neposredna povezava do sporočila: 3651
16.7.2008 9:05:58   
corti
Pozdravljene!

Joj sem imela toliko za prebrat...ste res pridne! No jaz pa nimam prov veliko časa zadnje čase! Vse se tak hitri vrti, da mi dan mine čisto prhitro! Ostajam ob šestih, spat hodim ob enajstih! Tako da bi že rabila en velik počitek! Zdaj se bile razprodaje in ker delam v trgovini, smo delali po cele dneve, ker je bilo treba kr nekaj priprav! Apak zdaj se umirja vs skupaj!

V ponedeljek sem bila na pregledu, ker ta bakterija ki jo imam v urinu E.Coli noče kljub 3.kuram antibiotikov ven iz mene, smo se zdaj odločili da prenehamo skrbeti zato in pač samo pijemo veliko in upamo, da bo vse v redu! Dobila sem tudi neke tabete za železo, ki mi ga primankuje in od tukaj tudi slabosti, ki so se mi spet začele pojavljati!Ima še katera te probleme? 
Dobila sem tudi potrdilo za PDP, ki ga odnesem na socialo!Tako da z 16.9. nastopim porodniško....z zadnjim tednom v avgustu pa že ostajam doma, ker bom pokoristila preostali dopust!Še dober masec in bom doma!user posted image  

Afnica mala....in coccinela danes gresta na telovadbo? 

Se je vam kaj spremenil počutj sedaj v tretjem tromesečju?

Zdaj pa malo pospravim p stanovanju in potem na vlak ter v Ljubljano delat! Se mi pa čisto nič ne ljubi!user posted image  

(odgovor članu blustar)
Neposredna povezava do sporočila: 3652
16.7.2008 9:10:54   
corti
Janja pa še za na seznamček! Naslednji pregled imam 12.8., UZ pa 20.8.! 

In res si pridna z urejanjem našega seznamčka!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 3653
16.7.2008 9:20:25   
afnica mala
Dober dan

corti- danes mislim, da ne grem na telovadbo. Pozno popoldan dobiva obiske. Sem bila pa v ponedeljek.
Glede počutja;  Mene boli križ,noge,rit. Zvečer tako, da se sploh usesti ne morem, zjutraj sem malo boljš- ampak tudi komaj hodim.  Psihično pa sem ok. S porodom se še ne obremenjujem, mislim, bo že, gotovo pa še pride strah. Komaj čakam 14 dnevni dopust v avgustu, da se grem še malo namakat v Portorož, pa da operem stvari za  user posted image . Potem pa še za 2 tedna v službo, potem pa sem od 10.septembra frej.

Komaj čakam, da današnji dan mine, po službi moram speci pecivo , jaz pa že itak komaj sedim,kaj šele stojim.  Potem pa mislim uro odležat, predno pridejo obiski. Saj bo minilo, samo počitek rabim, kakšna 2 dniuser posted image

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 3654
16.7.2008 10:00:55   
sarcy21
A veste da pikica5 pričakuje kar dva user posted image user posted image , čestitke še tukaj 

13.10 2008 smo dobili sinčka Marka
20.8.2010 smo dobili hčerkico Najo
1.4.2013 pa se nam je pridružil še fantek Žan

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 3655
16.7.2008 10:21:30   
sanelaa
Dobro jutro še z moje strani,

no, pri nas smo pa danes v službi praznovali rojstne dneve, sem se ful najedla sladkarij in ostalih stvari, pa mi je že žal. Sem pojedla ene 4 kose štrudla.

Drugače pa nič kaj novega, malo breme po forumih kaj nabavit od kozmetike in ostalih stvari. No, ker pa šele konec avgusta dobim omarice za bejbija, se bom do takrat zadržala z nakupovanjem, ker mi ni da bi se stvari vlekle po vrečkah. No, mam par stvari ki jih je dala od fanta sestra, pa brisačke sem že nabavla, ostalo pa nič.

Jaz mam pa zdaj pregled šele 21.8. in se mi do takrat zdi cela večnost........me malo skrbi da me tako boli na desni strani, ni nič kaj prijetno. Mogoče pa v službi nerodno sedim ala kaj, ne vem, pojma nimam, ne bi pa niti rada preveč jamrala in hodla v bolniško, ker vem da se z zdravjem ni za igrat.

Saj bo boljše...........

Grem zdaj malo delat pa pridem še potem pokukat gor.......

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 3656
16.7.2008 10:22:14   
sanelaa
IZVIRNO SPOROČILO: sarcy21

A veste da pikica5 pričakuje kar dva user posted image user posted image , čestitke še tukaj 

o kar dva bosta? Bravo barvo, čestitke tudi z moje strani.....user posted image

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 3657
16.7.2008 10:50:07   
sončnica24
Hojla se vam še malo javm. Z najinim user posted image je vse v najlepšem redu, vse je na svojem mestu in vse opravlja svoje naloge tako kot mora. Sem zdaj lepo pomirjena in čakam na naslednji pregled pri svoji g.

Lep sončen dan vam želim.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3658
16.7.2008 13:33:12   
jerikou
timnala : Mam eno nujno vprasanje.. zdejle bla na wcju pa sm mela tak rjavkast izcedek (pojma nimam od cesa je)...
alo nebi te želela ustrahovat....pa vendar bom napisala kar so nam povedal na ta prvi materinski šoli za zgodnjo nosečnost. nas je sestra opozorila, da če je izcedek kakrsnekoli druge barve kot pa runmenkast (kot beli tok) da obvezno vsaj povprašat pri ginekologu ali v porodnišnici. ker lahko tudi če ni sveza kri se pravi kot rjavkast izcedek ,lahko pomeni staro kri. pa vseeno za ziher vprašaj naj ti ne bo nerodno. bolje da si si na jasnem pa tudi,če je vse vredu. ker tudi jaz kot je ze ena predhodnica napisala ko je meni pregledala matrenični vrat nisem imela nobenega izcedka po pregledu.

punce ali katera gre sedaj v avgustu v materinsko šolo v porodnišnico Lj? vete kdaj se začne? oz. kakšen bo urnik?

mene naš mali že precej opominja da je v trebuhu ker zdej od teh nežnih brcik se je razvilo v včasih ne ravno prijetno raztezanje in suvanje. HEHE. drugače pa trebuh raste in raste in je že precej velik se razteza samo naravnost pred mano bom kmal rabla pomožni voziček samo za trebuh, da se ne prevagam naprej. drugače pa spim tudi jaz ne ravno dobro tako, da imam občutek da me zasleduje že kronična zaspanost.

lepo se imejte in uživajte sonček....

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 3659
16.7.2008 14:15:04   
sanelaa
Trebuh nam vsem po moje kr pridno raste. Jaz sem v 25.tednu, pa me je ena zadnjič vprašala kdaj imam rok. Sem ji odgovorila da šele oktobra, pa me je kar debelo pogledala, zarven je pa pripomnila da je ona bila taka šele v 9.mesecu.

Ja kaj čem, pač sem kakršna sem in uživam v svoji podobi. user posted image

(odgovor članu jerikou)
Neposredna povezava do sporočila: 3660
16.7.2008 14:36:33   
Tejčika29
Danes sem imela pregled in mi je ugotovila zelo kratek maternični vrat, sicer pa sem lepo zaprta. Sedaj naj bi se bolj pazila, tudi pri pridobivanju teže naj pazim da ne bo šlo hitro gor (dobila sem vse skupaj 7 kg do sedaj), nič ne smem pretiravati... Pol mi je nardila še UZ in ugotovila, da je user posted image  težak 940 g in da je drugače vse o.k.

Me je kar malo s tira vrglo tale kratek maternični vrat, čeprav je rekla, da lahko čisto normalno do konca donosim. S sedenjem in stoje najbrž še bolj pritskaš navzdol, zato bom sedaj več leže počivala, da razbremenim. A IMA ŠE KATERA TO IN KAJ SO VAM SVETOVALI?

Za seznamček: pregled imam 26.8. , takrat začnem tudi z materinsko šolo!

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3661
16.7.2008 14:37:03   
sarcy21
Glede izcedka, jaz vsaki mesec dobim periodično rjavi izcedek, pa ne najdejo vzroka, na 3 tedne dobim, traja nekaj pol dneva in izgine. V porodnišnico ne bom več zaradi tega hodila, ker me zelo neumno gledajo, kot da se zmišlujem, ker predno pridem tja in me pregledajo izcedka že ni več. Moji ginekologinji omenim me pa vedno pregleda tudi na Uz ravno zaradi tega. je pa zanimivo da se izcedek pojavi tiste dni katere bi jaz morala biti plodna (no seveda če nebi bila noseča)

13.10 2008 smo dobili sinčka Marka
20.8.2010 smo dobili hčerkico Najo
1.4.2013 pa se nam je pridružil še fantek Žan

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3662
16.7.2008 15:55:00   
*talcy*
OJLA punca ... mene pa kar neki časa ni bilo to ... sem rekla da moram mal pokukat čez vikend smo bili na morju pri starših oni so zdaj na morju tako da sve z možekom kar v hiši od naših .... tu pa ni računalnika sam soseda ga imauser posted image  .. no z nama z user posted image  vse ok veselo brca .... glede izcedka jaz sem v petek imela na papirju tak majhen flekič svetlo roza barve ... pol pa nič več ... ne vem kaj je bilo ... v ponedeljek imam pregled pa bomo vprašali ... no pupe morm šibat ...  držte se in božajte bušije ..... lep pozdrav

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 3663
16.7.2008 15:59:38   
timnala
Ojla!

Hvala za odgovore glede izcedka.. jaz sem imela samo vceraj na vlozku tak mali flekec (2 cm po dolzini) svetlo rjave barve in pol tudi nic vec, niti ko grem na wc, tudi izcedek je bil takoj naprej brezbarven, tako da se ne bom sekirala.. bila je tudi pri meni ena kolegica, ki ima eno leto staro pupo in je rekla, da se je njej to tudi naredilo in mi ni treba panicirat..

Sploh pa sem bla ravno v ponedeljek pri ginekologinji pa mi je mal tecno spet gnjavit.. sej vem, da ni prav pa da sva vazna midva z user posted image , ampak neki pretiravat pa nocem..
Zdej sva pa v redu in mali se je odlocil, da bo mel dans sportni dan user posted image

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu *talcy*)
Neposredna povezava do sporočila: 3664
16.7.2008 18:00:14   
janja 27

1. oktober

user posted image   Petrca* (3user posted image 3user posted image ) pr. ?  user posted image   LJ 31 let
       user posted image  user posted image
user posted image   sonček75 (5user posted image 1user posted image ) .pr. 22.07.08 user posted image 33 let user posted image
user posted image   nineva (3user posted image 2user posted image )   user posted image MB 30 let user posted image

2. oktober

user posted image   blanka1 (2user posted image ?user posted image ) 6.pr.28.07.08 user posted image   MB 23 let
       user posted image   ( user posted image   - Sven ali user posted image   - Fiona )
user posted image   levinjaa (2user posted image 2user posted image ) pr. 28.07.08 user posted image   LJ  user posted image   
        30 let user posted image  
user posted image   B.M. (1user posted image 1user posted image ) pr. 18.07.08  user posted image   MB user posted image - Matic user posted image  
user posted image   nosečnica (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image   LJ user posted image
user posted image   Acjom (2user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image 23 let LJ user posted image  user posted image
user posted image    valla(2user posted image 2user posted image ) pr.  user posted image LJ 28 let user posted image  user posted image

3.oktober

user posted image   snezika (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image 32 let LJ user posted image   user posted image

4. oktober

user posted image   coccinella (1user posted image 1user posted image ) pr. 01.08.08 user posted image
         Domžale  user posted image   user posted image   29 let 

5. oktober

user posted image   tanja29 (1user posted image 1user posted image ) .pr.? user posted image  user posted image - Manca

29 let user posted image
user posted image    kala28 (?user posted image ?user posted image ) pr.?  user posted image user posted image user posted image

6.oktober

user posted image   jana_k (2user posted image 1user posted image ) .pr. 07.08.08 user posted image user posted image   Vipava

user posted image  
23 let
user posted image    cvetka31 (?user posted image ?user posted image
user posted image    freja (3user posted image 2user posted image )  user posted image user posted image

7. oktober

user posted image    Veki_222 (1user posted image 1user posted image   ) 4.pr. 22.07.08 user posted image  user posted image  

Trbovlje 29 let   user posted image
user posted image     Zvezda17 (1user posted image 1user posted image ) pr.  user posted image   Idrija 25 let

8. oktober

user posted image    Liza01 (2user posted image 2user posted imageuser posted image   user posted image
user posted image    Miskolina4455 (2user posted image 1user posted image ) pr.
        user posted image LJ 31 let user posted image ( user posted image - Nik ali user posted image - ?? )

9. oktober

user posted image    timnala (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image   user posted image   Mozirje 27 let
        ( user posted image - Nac ali user posted image - Ajda user posted image

10 oktober

user posted image    jolly123 (1user posted image 1user posted image ) pr. 17.07.08 user posted image   KR
         27 let user posted image

user posted image    barby (1user posted image 1user posted imageuser posted image   KR 23 let
user posted image    SAFIRA (2user posted image 1user posted image )  user posted image user posted image

11. oktober  

user posted image    dajadada (2user posted image 1user posted image )  user posted image   user posted image user posted image

12. oktober

user posted image     sarcy21 (1user posted image 1user posted image ) pr. 30.07.08 ( lab. 29.07.08)
          user posted image user posted image - Mark user posted image
user posted image     zeko (1user posted image 2user posted image  user posted imageuser posted image   user posted image  user posted image -user posted image   ; user posted image -user posted image

13. oktober

user posted image   Rendi (1user posted image 1user posted image ) .pr 30.07.08   user posted image   KP 29 let
    user posted image  user posted image - Eneja
user posted image    mbd0411 (2user posted image 2user posted image ) pr.user posted image   CE 35 let   
user posted image    janja27 (5user posted image 2user posted image ).pr.18.07.08 user posted image   PO
        30 let user posted imageuser posted image - Gašper ali user posted image   - ?? )
user posted image    klavdija27 (?user posted image ?user posted image ) pr.? user posted image   user posted image

14.oktober

user posted image    corti (1user posted image 1user posted image ) pr. 12.08.08 UZ 20.08.08
       user posted image Domžale user posted image
25 let
user posted image    maserati (3user posted image 2user posted image )  user posted image   user posted image user posted image

15.oktober

user posted image   "talcy" (2user posted image 1user posted image ) pr. 21.07.08  user posted image   24 let user posted image
user posted image    ajetam (1user posted image 1 user posted image )   user posted image  user posted image 22 let

16. oktober

user posted image     Kaštrun (2user posted image 2user posted image ) 5.pr. ? 4D 28.07.08
         user posted image   27 let user posted image
user posted image     ZalaTM (2user posted image 2 user posted image )  user posted image  user posted image  user posted image  

17. oktober

user posted image    vianne (2user posted image 1user posted image ) 7.pr. 30.07.08   user posted image   Pivka user posted image
         31 let user posted image
user posted image    billa (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image   obala 33 let user posted image
user posted image    tejčika29 (1user posted image 1user posted image ) pr. 26.08.08 user posted image CE  user posted image

18.oktober

user posted image    Maska (2user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image LJ 29 let user posted image user posted image

19 oktober

user posted image     Lena35 (4user posted image 2user posted image ) pr.04.08.08 user posted image 36 let user posted image user posted image
user posted image     afnica mala (4user posted image 1user posted image ) pr.11.08.08 user posted image   LJ user posted image
user posted image     Mandek (?user posted image ?user posted imageuser posted image

20.oktober

user posted image     bluster (2user posted image 1user posted image ) pr.01.08.08 user posted image LJ 40 let user posted image user posted image
user posted image     škorpion (2user posted image 2user posted image ) pr. ? user posted image    user posted image   CE
          28 let user posted imageuser posted image - Nik ali user posted image - NIka)
user posted image     sanelaa (1user posted image 1user posted image ) pr.21.08.08 user posted image   Velenje

26 let user posted image user posted image

21.oktober

user posted image     barbara33 (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image   32 let
          user posted image - Anja user posted image

22.oktober 

user posted image     Lana34 (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image   35 let  user posted image
user posted image     Natali07 (2user posted image 2user posted image ) pr.  user posted image   33 let
user posted image     jerikou (1user posted image 1user posted image ) pr. 06.08.08 user posted image 26 let user posted image user posted image

24.oktober

user posted image     PikicaStonoga (1user posted image 1user posted image ) pr. ? 3D 25.07.08
         user posted image   user posted image 28 let LJ user posted image

25.oktober

user posted image    "tedy" (3user posted image 3user posted image pr. 05.08.08 pr. 26.08.08
        user posted image   LJ user posted image 37 let user posted image
user posted image     jolie (1user posted image 1user posted image ) .pr. user posted image   NM user posted image 29 let
user posted image     Urška// (2user posted image 2user posted image ) pr. 24.07.08 user posted image   MB

29 let user posted image
user posted image    stunfek (3user posted image 2user posted image ) pr. ?  user posted image   Vransko user posted image
         35 let user posted image  
user posted image     minca_n (1user posted image 2user posted image  user posted image )  user posted image   user posted image   21 let
          user posted image -
Zoja   user posted image   -  user posted image Nia
user posted image     Lučka1 (1user posted image 1user posted image ) pr. ? 3D ?.08.08   user posted image

30.oktober

user posted image    wateshine (1user posted image 1user posted image ) pr. 22.07.08  user posted image user posted image  user posted image
         Šmatrno pri Litiji 
20 let
user posted image     Freha (1user posted image 1user posted image ) pr. 11.08.08  user posted image user posted image user posted image
user posted image     Anny (2user posted image 2user posted image ) pr.? user posted image user posted image Jesenice

31.oktober

user posted image    sončnica24 (1user posted image 1user posted image ) pr. 08.08.08 pr. 08.09.08
         user posted image   25 let

VSEH SREČK user posted image   NAS JE  64 user posted image user posted image user posted image

pričakujemo 66 user posted image

trenutno razmerje:

user posted image    18
                user posted image    16
                user posted image   32

user posted image     gibi
user posted image       presenečenje če nočete vprašati za spol

kaj potrebujemo za porodnišnico :

Dokumenti:
* zdravstvena kartica
* napotnica za porodnišnico
* napotnica za reševalno vozilo
* izvidi
* materinska knjižica
* potrdilo o udeležbi očeta na materinski šoli
* osebni dokument
* poročni list (lahko kopijo)

Osebna higiena:
*
zobna ščetka
* zobna pasta
* nevtralen deodorant
* vazelin za ustnice
* milo
* glavnik
* krema
* vložki (bombažni npr. vir80)
za tiste ki so šivane baje da so boljši Vir nature saj se šivi tako ne zatikajo v vložek
* Multi mam lanolin
* mrežaste spodnje hlačke za enkratno uporabo
* nastavek za dojenje Avent - najmanjši
* mobirel + polnilec, foto, energijsko čokoladico

Oblačila:
* po želji svoj kopalni plašč
* spalno srajco (najbolje da se odpenja od spredaj)
* nogavice
* copate
* spodnje hlačke

Pripomočki za dojenje:
* nedrček za dojenje
(2x)
* prsne blazinice

Oprema za novorojenčka (prinese očka na dan odhoda)
*
4 tetra plenice
* 3 plenice za enkratno uporabo
* povijalno plenico
* žabice
* majčki
* bombažno kapico
* jopico
* odejico
* copatke
* avtosedež
* tolažilna duda
* rokavičke

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3665
16.7.2008 18:05:13   
janja 27
ojla
sporočam da ima jutri pregled :

user posted image    jolly123

sarcy hvala za podatke za pikico5 in čestitkam se pridružujem tudi jaz upam da bo sedaj ok user posted image user posted image user posted image user posted image

jaz pa pogrešam našo štunfek že kr neki časa ni nič napisala...kje si????verjetno maš polno dela s pripravami na odhod pa prodajo hiše itd.....pa tud safira nič ne napiše kako je in kaj ???

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 3666
17.7.2008 7:41:24   
watershine
helo usem skupaj... danes sem pa kmalu ustala.... sm se že ob 4h ponoči zbudila (mami je štartala z dopusta ob tej uri, meni pa se je sanjalo da sem pol dopoldneva prespala in ko sem se zbudila že bila že v svojem stanovanju, no v resnici sem se zbudila šele na začetku ko je štartala user posted image -jo že cel mesec nisem vidlauser posted image .... KOMI ČAKAM DA JO DANES VIDIMuser posted image ) no vem da je tole malo mimo usekano od običajnih tem ampak sm res tko vesela da samo na to mislim.

no eno uro kasneje se je zbudil tudi moj user posted image ... sva se malo pocrklala user posted image user posted image pol sm nama skuhala kavico user posted image pol je pa lubi šu delat... zdej sm pa že kar malo zaspana user posted image ko že tok časa bulim v PC... ampak se ne dam morm mami počakat user posted image

drgač sva pa z mojim bambinotom user posted image super user posted image veselo migava oba! no se javim ko bim imela kaj pametnega za napisat... do takrat pa: LP

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3667
17.7.2008 7:53:46   
afnica mala
Dobro jutro

Se pozna, da sem včeraj malo več počivala, danes se ful boljš počutim. user posted image  A še katera težko sedi zaradi bolečin na desni strani, okoli reber? Če sedim me ful boli (stalna bolečina), ko pa se uležem ali ustanem, pa je boljš ali čisto zgine.

Danes imam pa frizerja. Med rjave (barvane) lase bi si dala sveto rjava premena. Majhna sprememba za dušo.

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3668
17.7.2008 7:59:50   
freha
Hej hej! Kako ste pridne s pisanjem user posted image

Včeraj je blo na pregledu fajn, bebica lepo raste! Sma izmerila še maternični vrat in je 36mm pa pravi da to ni premalo, da je sicer vedno možnost da se začne nosečnica prej odpirat ampak da zaradi tega ne morem nič, tudi aktivna sem lahko naprej.

Me je pa presenetilo da mi je hemoglobin kar fejst padel, tako da sem dobila železov sirup za pit. In zdej pijem, je pa res da sem vegetarijanka že 13 let, samo da sedaj v nosečnosti pojem tudi kakšno juhico, pa zadnjič sem pojedla en čuft, ker se mi to edino ne gabi. A še mogoče katera tu ne je mesa?

Glede gibov, pa sva ravno včeraj z mojim gledala trebuh kak se dviguje, občutek je prav čudn user posted image  sem pa ful vesela da imam tako živega otroka!

In še to, spet se ni dalo videt spola, tako da mi janja prosim zbriši user posted image  ker ni potrjeno, je bila samo domneva. kaj čem, ene nočjo vedet jaz bom pa zgleda do konca v firbcu. Pa sma se zmenle z bebico pred pregledom da boma pokazale spol in me ne uboga! Mogoče je pa le punčka, navihana kot mamiuser posted image

pa pa

(odgovor članu watershine)
Neposredna povezava do sporočila: 3669
17.7.2008 8:09:45   
sončnica24
Dobro jutro jaz sem tudi zgodnja danes še imam par stvari za porihtat pa prav paše če se malce prej zbudiš, potem se mi zdi uspeš tudi nekaj naredit pa še tako fajn hladno je čeprav za popoldne že spet napovedujejo nevihte pa upam da en bo s tega nič.

(odgovor članu freha)
Neposredna povezava do sporočila: 3670
17.7.2008 8:35:14   
corti
Dobro jutro!

Evo jaz sem že v službi, pa mam danes res veliko več energije, kot ostale dni! Mogoče tudi zaradi tega, ker greva z user posted image  po službi nakupovati stvari za našega user posted image . Grem po stolček, banjico....tudi za cunce bom pogledala, če bi bilo kaj primernega! Vrjetno bom kupila tudi flaški in dudike!  Danes imava ravno oba čas..tako, da komaj čakam! Jutri pa se greva začasno prijaviti v Domžale in na socialo grem s potrdilo za tiste papirje za porodniško! Tako, da ne bomo spet letali zadnji dan!user posted image  
Kako pa ste drugače....se vse super počutite?

Zdaj pa bom počasi morala odpret vrata in gužva bo tukaj! Lep dan še naprej!

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 3671
17.7.2008 9:22:20   
vianne
Pozdravljene...

... jaz sem tudi v akciji že od sedmih. S psičko smo bile na kratkem sprehodu, ki je bil tudi učna ura. Jo učim naj sede, pa tačko da...

Jaz sem danes drugače boljše, le spanje je bilo tudi to noč slabo. Ta trebuh me vedno bolj moti. Pa sedaj par mesecev sem bila kar pomirjena, da ne morem spati na trebuhu, sedaj dva dni pa me če "zlomt" ker se ne morem na trebuh vlečt. Do sedaj mi je še nekako tolažbo delala blazina med nogami, vendar ni dovolj. Bom sedaj na plano spet privlekla blazino za dojenje, ki sem jo do sedaj spravila ker mi je zasedal celo posteljo.

Jaz pa sem si včeraj nabavila še 10 kom tetra plenic, blazinice za moderček, ta male krpice od tosame za umivanje. Tolažilne dudice in nastavke za dojenje že imam. Flaškice bom pa verjetno kupila zraven mikrovalovnega sterilizatorja od aventa.

sarcy hvala za informacijo o dvojčkih pikice5. Sem zelo zadovoljna zanjo user posted image

Sem brala, da si je takoj po porodu dobro omisliti "steznik" za trebuh. A mogoče veste kje bi se dalo dobiti kakšnega dobrega in ne predragega.

Tejčika29 meni pa se do sedaj pridobljenih 7 kg ne zdi veliko. Pa saj so samo še trije meseci do konca in normalna pridobljena teža naj bi bila do 12,6 kg in sicer:
* Kri 1,3 kg
* Dojki 0,4 kg
* Maternica 1,0 kg
* Plod 3,4 kg
* Posteljica 0,7 kg
* Plodovnica 0,8 kg
* Maščoba 3,5 kg
* Voda ki zastaja 1,5 kg (pa vse do 4,5 kg)

To so podatki iz knjige Nosečnost, ki seveda odstopajo od nosečnice do nosečnice. Jaz sem tudi štartala z 45,5 kg in jih imam sedaj še 51 kg. Pa se ne prenajedam, vsak dan grem na krajši sprehod... vendar kile pa gredo vseeno gor in se mi drugače drugot sploh ne poznajo razen v trebuhu.

Imam pa tudi jaz drugače zelo velik trebuh saj vsak misli, da imam že avgusta rok in ko razložim, da sem oktoberka me vsi debelo pogledajo. Res pa da sem drugače majhna in suha in se ta moj trebuh še drugače vidi.

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 3672
17.7.2008 11:58:53   
Tejčika29
Hojla,

Vianne - hvala za info, vem da nisem preveč pridobila, to je rekla tudi G (no rekla je da ni preveč), ampak sedaj bom morala pazit, da ne bom hitro pridobivala, ker bom s tem še bolj obremenila maternični vrat.
Joj kako si bila suha Vianne, jaz sem nosečnost štartala z 53,5 kg, velika sem 164 cm. Trebuh imam pa lep, sploh ne tako velik, se mi zdi da ravno prav, glede na to, da nas čaka še 3 mesece - upajmo, ker me je kar groza če bi me prehitelo, čeprav se to lahko zgodi.

Me je pa ponoči malo bolelo okrog MV, ne vem če je to od pregleda, ali pa čista panika zaradi včerajšnjega pregleda, zdaj mi je že bolje. Bom pač počivala...

Testa za sladkor nisem delala, tudi železo mi G ne preverja, sedaj sem imela samo urin za pregledat in je vse o.k. Avgusta pa kri in vodo + zadnja toxa. Tudi papirjev za CSD še nisem dobila, G je rekla avgusta, pa saj se mi tu ne mudi, ker se vlaga nekje 60 dni pred rokom.

Timnala - izcedek je lahko tudi posledica pregleda, če tega ni več po mojem ne rabiš ukrepat, če se ponovi boš pač šla na pregled.

Vidim, da smo začele vse jamrati, da nas boli to in ono, verjetno je to vse nekje normalno.

Samo da bodo user posted image  zdravi!

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 3673
17.7.2008 13:58:43   
sanelaa
IZVIRNO SPOROČILO: afnica mala

Dobro jutro

Se pozna, da sem včeraj malo več počivala, danes se ful boljš počutim. user posted image  A še katera težko sedi zaradi bolečin na desni strani, okoli reber? Če sedim me ful boli (stalna bolečina), ko pa se uležem ali ustanem, pa je boljš ali čisto zgine.

ja kar se tiče bolečin na desni strani, okoli reber, se jaz javjam. Mene namreč strašno boli, imam drugače sedeče delo, boli me skoz, na otip pa sploh. Ne vem kaj je to......me občasno nnamreč tako boli da me že strah postane.

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 3674
17.7.2008 14:02:16   
sanelaa
ja, drugače pa sirup za železo tudi jaz pijem. Sem najprej bila na tabletah in ker niso kaj dosti pomagale, mi je zdaj dala sirup. Tak mi je čuden ta sirup, ker se mi zdi da mi kar jezik omrtviči. 

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  145 146 [147] 148 149   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?