ronja
|
Ej, anonimna 6, ne vem, če si srednji razred lahko privšči nov avto vsaki 2 leti - razen če jaz narobe pojmujem srednji razred in potem midva ne spadava več vanj . Hočem ti rečt, da se ne prepričuj, da nimate dovolj denarja, ker to že on dela! Te prepričuje v to - zato pa mu vedno nasedeš. Zato smo mi tu, da vidiš drugo resnico. Ker sama vidiš, da te zna dobro obračat - tako dobro, da na koncu celo misliš, da res nimate toliko denarja torej da on dejansko res mora toliko delat, da lahko preživite! Resnica je pa seveda drugje... In čaka, da jo najdeš, saj en del tebe itak ve, kje jo iskat. Sledi mu! Ja, res mislim, da imaš samo ti dve možnosti in kot pravim, če bi vse štimalo, bi bila prva ravno tako dobra. Ampak očitno ne štima... Zato se mi zdi boljša druga. Itak je za vsakega dobro, če gre čez otroške vzorce! Vsi jih imamo in tisti, ki so dobri, jih obdržimo, ostale je treba zavrečt, pa čeprav so nam jih dali starši... Verjetno bi bilo res dobro, če bi se šel tvoj ljubi zdravit, vendar boš deloholika kar tako iz ničega težko v to prepričala. Zato ti predlagam, da se greš najprej zdravit ti: žene deloholikov so namreč navadno odvisne od odnosov, od tega, da skoz nekoga rešujejo, razumejo, pomagajo... da v tem najdejo smisel življenja. Vsaj tako razlaga Sanja Rozman, ki se največ s tem ukvarja. In glede na to, kar si napisala, da mu vedno nasedeš in te zna vedno obrnit in prepričat v svoje ideje in v to, da vse te stvari res rabite in sploh glede na tvoj stavek, da mu hočeš pomagat, pa ne znaš - no, po tem sodeč bi rekla, da kar ustrezaš opisu. Nisem psiholog, tako da ne morem strokovno kaj sodit, ampak laično gledano se ti njemu strašno prilagajaš in s tem zatiraš sebe! Ampak to ni ljubezen! To je odvisnost. To ni samo moje laično mnenje, to pravijo tudi strokovnjaki Pa ne gre, da morata bit oba perfect. Ne gre zato, da si izmenjujeta napake - v smislu, on tebi ne teži za nered v hiši, ti pa njemu ne zaradi premalo seksa. Seveda so v partnerstvu kompromisi, ampak jih je dobro sklepat na podlagi tega, kaj komu koliko pomeni. Saj nismo zob za zob... Tudi to, da je veliko žensk, ki so na hujšem, še ne pomeni, da ti MORAŠ bit srečna. Ker tega nihče od tebe ne more zahtevat. Ne imet slabe vesti, če si nekaj želiš! Sploh nekaj tako naravnega, kot je seks! Skoraj vedno se najde še kdo, ki mu je še huje in to nam včasih da moč, da se ne smilimo sami sebi - kar je v redu - ampak ni pa v redu, da zato zanikamo svoje želje in se zanje nismo pripravljeni do določene mere borit. Zato te nihče nima pravice obsojat! Če se komu zdi tvoj problem banalen, mu ni treba brat. Sama mislim, da se vsakemu zdijo njegovi problemi grozni, zato se ne norčujem iz njih, ker vem, da je grozno, če ne veš, kaj naj storiš. Sicer se pa meni tvoj problem sploh ne zdi banalen, meni bi bilo tudi grozno, pa še marsikateri tukaj! Aja, glede tega, da je on zadovoljen: ja, zadovoljen je, ker se mu ni treba ukvarjat s svojimi problemi, srečen pa verjetno ne - poznam bolj malo ljudi, ki so ves čas na meji izčrpanosti in so resnično srečni... To imej v mislih, ko te bo naslednjič probal obrnit okoli prsta. In se ne bi mogla bolj strinjat z Mič - stvari se zelo redko same popravijo na bolje, sploh ko so vzorci že utečeni... Vedno bo nekaj, zaradi česar bo moral delat! upri se temu! žaži, dečkota imam sicer tu (no, zdaj je v službi), vseeno pa stradava intimnih trenutkov, prepovedi g. pač, kaj čmo, za pravijo, da se vse potrpi . Je pa res, da lubi pravi, da si dela črtice, kolikokrat sem mu "dolžna" . Pravi, da mogoče tega ne jemljem, da sem jaz to kaj kriva, ker so pač zdravniki to tak rekli, ampak da to sploh ni važno, on si to vse cahna in ma že dva zvezka polna . Sem mu rekla, če me misli še v naslednjih življenjih s temi zvezki preganjat, glede na to, kolikokrat nama zdaj najina pusti karkoli , pol ko bosta dva nespečneža si pa sploh ne predstavljam... Sva se zadnjič spraševala, če je to kaka naravna selekcija, da se zbudijo, če slišijo kake vzdihljaje, da ne bi bilo preveč bratcev in sestric, ki so jim konkurenca . Mal heca mora bit, ko je taka resna tema
|