|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008
14.7.2008 16:53:42   
janja 27

1. oktober

user posted image   Petrca* (3user posted image 3user posted image ) pr. ?  user posted image   LJ 31 let
       user posted image  user posted image
user posted image   sonček75 (5user posted image 1user posted image ) .pr. 22.07.08 user posted image 33 let user posted image
user posted image   nineva (3user posted image 2user posted image )   user posted image MB 30 let user posted image

2. oktober

user posted image   blanka1 (2user posted image ?user posted image ) 6.pr.28.07.08 user posted image   MB 23 let
       user posted image   ( user posted image   - Sven ali user posted image   - Fiona )
user posted image   levinjaa (2user posted image 2user posted image ) pr. 28.07.08 user posted image   LJ  user posted image   
        30 let user posted image  
user posted image   B.M. (1user posted image 1user posted image ) pr. 18.07.08  user posted image   MB user posted image - Matic user posted image  
user posted image   nosečnica (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image   LJ user posted image
user posted image   Acjom (2user posted image 1user posted image ) pr.16.07.08 user posted image 23 let LJ user posted image  user posted image
user posted image    valla(2user posted image 2user posted image ) pr.  user posted image LJ 28 let user posted image  user posted image

3.oktober

user posted image   snezika (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image 32 let LJ user posted image   user posted image

4. oktober

user posted image   coccinella (1user posted image 1user posted image ) pr. 01.08.08 user posted image
         Domžale  user posted image   user posted image   29 let 

5. oktober

user posted image   tanja29 (1user posted image 1user posted image ) .pr.15.07.08 user posted image  user posted image - Manca

29 let user posted image

6.oktober

user posted image   jana_k (2user posted image 1user posted image ) .pr. 07.08.08 user posted image user posted image   Vipava

user posted image  
23 let
user posted image    cvetka31 (?user posted image ?user posted image
user posted image    freja (3user posted image 2user posted image )  user posted image user posted image

7. oktober

user posted image    Veki_222 (1user posted image 1user posted image   ) 4.pr. 22.07.08 user posted image  user posted image  

Trbovlje 29 let   user posted image
user posted image     Zvezda17 (1user posted image 1user posted image ) pr.  user posted image   Idrija 25 let

8. oktober

user posted image    Liza01 (2user posted image 2user posted imageuser posted image   user posted image
user posted image    Miskolina4455 (2user posted image 1user posted image ) pr.
        user posted image LJ 31 let user posted image ( user posted image - Nik ali user posted image - ?? )

9. oktober

user posted image    timnala (1user posted image 1user posted image ) pr.18.07.08 user posted image   user posted image   Mozirje 27 let
        ( user posted image - Nac ali user posted image - Ajda user posted image

10 oktober

user posted image    jolly123 (1user posted image 1user posted image ) pr. 17.07.08 user posted image   KR
         27 let user posted image

user posted image    barby (1user posted image 1user posted imageuser posted image   KR 23 let
user posted image    SAFIRA (2user posted image 1user posted image )  user posted image user posted image

11. oktober  

user posted image    dajadada (2user posted image 1user posted image )  user posted image   user posted image user posted image

12. oktober

user posted image     sarcy21 (1user posted image 1user posted image ) pr. 30.07.08 ( lab. 29.07.08)
          user posted image user posted image - Mark user posted image
user posted image     zeko (1user posted image 2user posted image  user posted imageuser posted image   user posted image  user posted image -user posted image   ; user posted image -user posted image

13. oktober

user posted image   Rendi (1user posted image 1user posted image ) .pr 30.07.08   user posted image   KP 29 let
      user posted image  user posted image - Eneja
user posted image    mbd0411 (2user posted image 2user posted image ) pr.16.07.08  user posted image   CE 35 let   
user posted image    janja27 (5user posted image 2user posted image ).pr.18.07.08 user posted image   PO
        30 let user posted imageuser posted image - Gašper ali user posted image   - ?? )
user posted image    klavdija27 (?user posted image ?user posted image ) pr.? user posted image   user posted image

14.oktober

user posted image    corti (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image Domžale user posted image
25 let
user posted image    maserati (3user posted image 2user posted image )  user posted image   user posted image user posted image

15.oktober

user posted image   "talcy" (2user posted image 1user posted image ) pr. 21.07.08  user posted image   24 let user posted image
user posted image    ajetam (1user posted image 1 user posted image )   user posted image  user posted image 22 let

16. oktober

user posted image     Kaštrun (2user posted image 2user posted image ) 5.pr. ? 4D 28.07.08
         user posted image   27 let user posted image
user posted image     ZalaTM (2user posted image 2 user posted image )  user posted image  user posted image  user posted image  

17. oktober

user posted image    vianne (2user posted image 1user posted image ) 7.pr. 30.07.08   user posted image   Pivka user posted image
         31 let user posted image
user posted image    billa (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image   obala 33 let user posted image
user posted image    tejčika29 (1user posted image 1user posted image ) pr. 16.07.08 user posted image CE  user posted image

18.oktober

user posted image    Maska (2user posted image 1user posted image ) pr. 15.07.08 user posted image LJ 29 let user posted image user posted image

19 oktober

user posted image     Lena35 (4user posted image 2user posted image ) pr.04.08.08 user posted image 36 let user posted image user posted image
user posted image     afnica mala (4user posted image 1user posted image ) pr.11.08.08 user posted image   LJ user posted image
user posted image     Mandek (?user posted image ?user posted imageuser posted image

20.oktober

user posted image     bluster (2user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image LJ 40 let user posted image user posted image
user posted image     škorpion (2user posted image 2user posted image ) pr. ? user posted image    user posted image   CE
          28 let user posted imageuser posted image - Nik ali user posted image - NIka)

21.oktober

user posted image     barbara33 (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image   32 let
          user posted image - Anja user posted image

22.oktober 

user posted image     Lana34 (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image   35 let  user posted image
user posted image     Natali07 (2user posted image 2user posted image ) pr.  user posted image   33 let
user posted image     jerikou (1user posted image 1user posted image ) pr. 06.08.08 user posted image 26 let user posted image user posted image

24.oktober

user posted image     PikicaStonoga (1user posted image 1user posted image ) pr. 15.07.08 3D 25.07.08
         user posted image   user posted image 28 let LJ user posted image

25.oktober

user posted image    "tedy" (3user posted image 3user posted image pr. 05.08.08 pr. 26.08.08
        user posted image   LJ user posted image 37 let user posted image
user posted image     jolie (1user posted image 1user posted image ) .pr. user posted image   NM user posted image 29 let
user posted image     Urška// (2user posted image 2user posted image ) pr. 24.07.08 user posted image   MB

29 let user posted image
user posted image    stunfek (3user posted image 2user posted image ) pr. ?  user posted image   Vransko user posted image
         35 let user posted image  
user posted image     minca_n (1user posted image 2user posted image  user posted image )  user posted image   user posted image   21 let
          user posted image -
Zoja   user posted image   -  user posted image Nia
user posted image     Lučka1 (1user posted image 1user posted image ) pr. 16.07.08 3D ?.08.08   user posted image

30.oktober

user posted image    wateshine (1user posted image 1user posted image ) pr. 22.07.08  user posted image user posted image  user posted image
         Šmatrno pri Litiji 
20 let
user posted image     Freha (1user posted image 1user posted image ) pr. 11.08.08 (OGGT 16.07.08)
       user posted image user posted image user posted image
user posted image     Anny (2user posted image 2user posted image ) pr.? user posted image user posted image Jesenice

31.oktober

user posted image    sončnica24 (1user posted image 1user posted image ) pr. ?  MF 16.07.08
          user posted image   25 let

VSEH SREČK user posted image   NAS JE  62 user posted image user posted image user posted image

pričakujemo 64 user posted image

trenutno razmerje:

user posted image    18
                user posted image    14
                user posted image   32

user posted image     gibi
user posted image       presenečenje če nočete vprašati za spol

kaj potrebujemo za porodnišnico :

Dokumenti:
* zdravstvena kartica
* napotnica za porodnišnico
* napotnica za reševalno vozilo
* izvidi
* materinska knjižica
* potrdilo o udeležbi očeta na materinski šoli
* osebni dokument
* poročni list (lahko kopijo)

Osebna higiena:
*
zobna ščetka
* zobna pasta
* nevtralen deodorant
* vazelin za ustnice
* milo
* glavnik
* krema
* vložki (bombažni npr. vir80)
za tiste ki so šivane baje da so boljši Vir nature saj se šivi tako ne zatikajo v vložek
* Multi mam lanolin
* mrežaste spodnje hlačke za enkratno uporabo
* nastavek za dojenje Avent - najmanjši
* mobirel + polnilec, foto, energijsko čokoladico

Oblačila:
* po želji svoj kopalni plašč
* spalno srajco (najbolje da se odpenja od spredaj)
* nogavice
* copate
* spodnje hlačke

Pripomočki za dojenje:
* nedrček za dojenje
(2x)
* prsne blazinice

Oprema za novorojenčka (prinese očka na dan odhoda)
*
4 tetra plenice
* 3 plenice za enkratno uporabo
* povijalno plenico
* žabice
* majčki
* bombažno kapico
* jopico
* odejico
* copatke
* avtosedež
* tolažilna duda
* rokavičke

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3626
14.7.2008 18:30:10   
timnala
Ojla user posted image !

Da se se jaz malo javim - danes sem sla ginekologinjo nekaj vprasat in sem kar imela pregled, tako da 18. 7. odpade, kot je napisano na seznamcku.
Dete binca in raste (naredila mi je tudi ultrazvok - vse OK), tudi maternicni vrat je pregledala in je vse v redu, tako da smo veseli user posted image  Mi pa zadnje dneve zelo otrdeva maternica, to je eden od razlogov, da sem sla k njej (res pa je, da sem se vedno zelo aktivna in da bi kaj veliko pocivala, sploh ne pride v postev - niti se mi ne da lezat in delat nic) user posted image  Jutri pa tudi konc dopusta in gremo nazaj v sluzbo..

Bili smo tudi na dopustu - super je bilo, sproscanje, hranjenje in plavanje po 3x na dan..super! Pa zadnji dopust z dragim v dvoje.. pol bo pa drugace, a vseeno lustno in verjetno se bolj pestro! user posted image

Aja, drugo vprasanje, da sem obiskala ginekologinjo pa je, da sva bila z dragim v sotoru in staknila srbecico oz. neke kozne zajedalce - groza. Sva sla do zdravnika in sva se morala mazati z mazilom Eurax (drugih zdravil za to ni, ampak notri pise, da se v nosecnosti ne priporoca, ker nimajo rezultatov o skodljivosti in naj se ne uporablja vsaj v prvih 3 mesecih nosecnosti). Zdravnico sem vprasala, ce lahko to uporabljam, glede na to, da sem noseca pa je rekla, da lahko..mazala sem se res na tanko in samo tam, kjer je srbelo.. tudi ginekologinja je rekla, da cisto prav, da sem se mazala..ampak malce me pa vseeno skrbi, da ne bi skodila dojencku..kaj mislite ve? Se mi splaca obremenjevat? Na med.over.net mi je dr. Boris Kralj napisal, da ni najbolj priporocljivo in bi se morala uporabiti druga terapija.. hm.. Zdej se pa mal sekiram, ceprav sem se mazala zelo malo in samo tam, kjer je srbelo ene 3 dni.

Uf, sem nalozila..zdej bom pa neki casa samo vas brala user posted image

Pozdravcek

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3627
14.7.2008 21:54:15   
zvezda17
ojla kje pa dobis kaksne podatke za te izvorne celice in o banki kaksni so pa stroski tega
lep pozdrav

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 3628
14.7.2008 22:18:50   
janja 27
IZVIRNO SPOROČILO: sarcy21

Tejčika ti bom kar link dala pa si preber pozitivne, negativne stvari obeh shranitev v javno in zasebno banko, ceno in seveda postopek

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2305758

zvezda17 je sarcy že napisala sam klikni....

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 3629
15.7.2008 8:13:13   
PikicaStonoga
Dobro jutro, dekleta!
Vreme se je umirilo in se kr boljše počutim. Me je blo kr groza grmenja in bliskanja :(
Zdej grem počasi pod tuš potem pa na pregled, da vidim, kako najina pikica raSTE! :) Komaj čakam UZ, čeprav ne maram čakanja pri G, vedno se zavleče! ...
Se javim po pregledu enkrat! :)

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3630
15.7.2008 8:51:38   
sončnica24
Dobro jutro tudi z moje strani. Včeraj na pregledu je bilo vse super user posted image user posted imageuser posted image lepo raste, srček bije mehur je poln tako da sem sedaj spet pomirjena. Brce pa čutim zato tako bogo ker je posteljica spredaj. Bomo pa videli kaj bo jutri rekel dr. Japelj v porodnišnici ampak mislim da bo počasi tudi bolj brcat začel saj bi že bil čas, ker že vsi sprašujejo user posted image .

Drugače pa imam naslednji pregled 8.8. potem pa 8.9, če ne bo prišlo kaj vmes.

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 3631
15.7.2008 9:12:30   
vianne
Pozdravljene....

... kako je danes lepo jutro. S psičko sva že nazaj s sprehoda in sedaj sem jo zaprla v "pesjak". Je moj za silo ogradil vrt in jo sedaj navajava na njen kotiček. Trenutno je pridna in se lepo sama igra. Čez čas pa bova nabavila ta pravi pesjak. Upam, da se bo kmalu tudi navadila na kučo oz. pasjo uto ker do sedaj še ni pomolila smrčka vanjo. Res pa, da čez noč spi v kotlovnici saj je še premajhna, da bi jo pustili zunaj... se še mačk boji user posted image .

Pri meni je vse po starem. Včeraj sva z mojim na hitro skočila do Mane, ker so popusti in si je moj kupil par kratkih majic za delat, jaz pa eno lepo oblekco, ki pa ne vem koliko časa jo bom še lahko nosila. Imam že sedaj zelo tesno trebuh v njej vendar mi je bila zelo lepa in sem si jo vzela kar za drugo leto. Pa še poceni je bila.

Sem pa včeraj začela prati za našega miškota. Danes bom speglala in dala še ostalo prati. Si želim, da bi imela počasi vse pripravljeno. Tik tak bodo tile trije meseci okoli, kmalu bomo še bolj nerodne in hito upihane... pa tudi nikoli ne veš kdaj te nepričakovano zagrabi.

Še vedno čakam na paket od Neckermanna. Dopis kjer se mi zahvaljujejo za prvo naročilo sem že dobila, tako da upam, da bo tudi paket kmalu pri meni... komaj čakam user posted image .

Kar se tiče kil gredo pa zadnja dva tedna kar po hitremu postopku gor. Pa sploh se ne prenajedam. Moje prehrambene navade so iste kot do sedaj... Do sedaj sem pridobila že skoraj 6 kil.

Midva pa ne bova šla letos nič na dopust. Prvič letos. Se pa tudi ne sekiram, saj če sem iskrena se mi ne da, saj se najbolje počutim doma. Bomo pa drugo leto trije ...

Vsem čestitam za dobro opravljene preglede. Ostale, ki pa jih imate danes pa držim pesti in javite kako ste opravile!!!

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 3632
15.7.2008 9:18:41   
vianne
Še nekaj sem vas pozabila vprašati...

... kako kaj vaš mehur in zadrževanje vode? Sem naredila test in skušala zadržati vodo ko sem lulala pa mi ni ravno uspelo.  Prej z zadrževanjem nisem imela problemov. To je znak, da mišice niso več tako dobre. A delate kaj Keglove vaje? Jaz se trudim, da bi jih sedaj vsak dan... pa še ne vem če jih delam prav user posted image .

Tiste ki ste že rodile ali ste imele z uhajanjem urina po porodu težave? Če ste, koliko časa so trajale? Ali naj me skrbi?

Ja en kupc vprašanj...

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 3633
15.7.2008 9:31:31   
mbd0411
Mišice res popustijo v nosečnosti,po porodu je še nekaj časa tako,a je treba res vaje delat.Vsaj pri meni je bilo tako.Nekje po prvem pregledu po porodu, bi se naj vse normaliziralo ali pa tudi še ne.Vaje delat že zdaj!!!

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 3634
15.7.2008 10:30:16   
sanelaa
Punce pozdravljene!

Sem nova članica foruma, čeprav vas prebiram že kar nekaj časa. danes sem bila prav prijetno presenečena nad tem, kakšna debata se je razvila, sem komaj uspela par strani prebrat, ene 12 strani me še čaka. user posted image

Uglavnem, sem nova, stara 26 let, iz Velenja, v pričakovanju svojega prvega otročiča, sinka, ki naj bi na svet preboksal nekje okoli 20.oktobra.
Počutim se okej, z bruhanjem oz. slabostjo nisem imela težav, edina težava so bolečine na desni strani, pod dojko. Verjetno je to zato, ker se mali stiska na desno stran. Mu očitno bolj paše desna stran.

No, drugače pa še nimamo skoraj nič pripravljeno za bejbija, edino omarice smo naročili, ker je dobavni rok nekje 1.5 meseca.

Posteljco, jajčko in voziček bomo pa naročili preko spleta, nekje v začetku avgusta verjetno oz. takoj ko pridemo z dopusta. V množini govorim zato, ker imava s fantom doma najbolj scartanega in prikupnega kužija, maltežana, ki je cuker.

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 3635
15.7.2008 10:40:52   
janja 27
živjo

sanelaa dobrodošla zmeraj smo vesele vsake nove user posted image ki bi rada z mani čvekalauser posted image user posted image jaz sicer urejam seznamček te bom hitro gor dalauser posted image user posted image ...

jaz pa sam tolk da se pohvalim da sem včeraj dobila zibko za novegauser posted image user posted image user posted image je na kolesih kar mije bilo ok ker sem jo vozia iz spalnice v dnevno no včeraj ko je jo privlečemo domov pa tamala najprej vpraša kje ima ta voziček belancouser posted image user posted image in potem k je pogruntala da se to da vozit je veselo potiskala po stanovanjuuser posted image user posted image joj upam da se to ne bo dogajalo k bo pikica noteruser posted image user posted image user posted image ma ne sva bila že včeraj nanjo mal huda.....

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3636
15.7.2008 10:45:41   
janja 27

1. oktober

user posted image   Petrca* (3user posted image 3user posted image ) pr. ?  user posted image   LJ 31 let
       user posted image  user posted image
user posted image   sonček75 (5user posted image 1user posted image ) .pr. 22.07.08 user posted image 33 let user posted image
user posted image   nineva (3user posted image 2user posted image )   user posted image MB 30 let user posted image

2. oktober

user posted image   blanka1 (2user posted image ?user posted image ) 6.pr.28.07.08 user posted image   MB 23 let
       user posted image   ( user posted image   - Sven ali user posted image   - Fiona )
user posted image   levinjaa (2user posted image 2user posted image ) pr. 28.07.08 user posted image   LJ  user posted image   
        30 let user posted image  
user posted image   B.M. (1user posted image 1user posted image ) pr. 18.07.08  user posted image   MB user posted image - Matic user posted image  
user posted image   nosečnica (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image   LJ user posted image
user posted image   Acjom (2user posted image 1user posted image ) pr.16.07.08 user posted image 23 let LJ user posted image  user posted image
user posted image    valla(2user posted image 2user posted image ) pr.  user posted image LJ 28 let user posted image  user posted image

3.oktober

user posted image   snezika (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image 32 let LJ user posted image   user posted image

4. oktober

user posted image   coccinella (1user posted image 1user posted image ) pr. 01.08.08 user posted image
         Domžale  user posted image   user posted image   29 let 

5. oktober

user posted image   tanja29 (1user posted image 1user posted image ) .pr.15.07.08 user posted image  user posted image - Manca

29 let user posted image

6.oktober

user posted image   jana_k (2user posted image 1user posted image ) .pr. 07.08.08 user posted image user posted image   Vipava

user posted image  
23 let
user posted image    cvetka31 (?user posted image ?user posted image
user posted image    freja (3user posted image 2user posted image )  user posted image user posted image

7. oktober

user posted image    Veki_222 (1user posted image 1user posted image   ) 4.pr. 22.07.08 user posted image  user posted image  

Trbovlje 29 let   user posted image
user posted image     Zvezda17 (1user posted image 1user posted image ) pr.  user posted image   Idrija 25 let

8. oktober

user posted image    Liza01 (2user posted image 2user posted imageuser posted image   user posted image
user posted image    Miskolina4455 (2user posted image 1user posted image ) pr.
        user posted image LJ 31 let user posted image ( user posted image - Nik ali user posted image - ?? )

9. oktober

user posted image    timnala (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image   user posted image   Mozirje 27 let
        ( user posted image - Nac ali user posted image - Ajda user posted image

10 oktober

user posted image    jolly123 (1user posted image 1user posted image ) pr. 17.07.08 user posted image   KR
         27 let user posted image

user posted image    barby (1user posted image 1user posted imageuser posted image   KR 23 let
user posted image    SAFIRA (2user posted image 1user posted image )  user posted image user posted image

11. oktober  

user posted image    dajadada (2user posted image 1user posted image )  user posted image   user posted image user posted image

12. oktober

user posted image     sarcy21 (1user posted image 1user posted image ) pr. 30.07.08 ( lab. 29.07.08)
          user posted image user posted image - Mark user posted image
user posted image     zeko (1user posted image 2user posted image  user posted imageuser posted image   user posted image  user posted image -user posted image   ; user posted image -user posted image

13. oktober

user posted image   Rendi (1user posted image 1user posted image ) .pr 30.07.08   user posted image   KP 29 let
    user posted image  user posted image - Eneja
user posted image    mbd0411 (2user posted image 2user posted image ) pr.16.07.08  user posted image   CE 35 let   
user posted image    janja27 (5user posted image 2user posted image ).pr.18.07.08 user posted image   PO
        30 let user posted imageuser posted image - Gašper ali user posted image   - ?? )
user posted image    klavdija27 (?user posted image ?user posted image ) pr.? user posted image   user posted image

14.oktober

user posted image    corti (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image Domžale user posted image
25 let
user posted image    maserati (3user posted image 2user posted image )  user posted image   user posted image user posted image

15.oktober

user posted image   "talcy" (2user posted image 1user posted image ) pr. 21.07.08  user posted image   24 let user posted image
user posted image    ajetam (1user posted image 1 user posted image )   user posted image  user posted image 22 let

16. oktober

user posted image     Kaštrun (2user posted image 2user posted image ) 5.pr. ? 4D 28.07.08
         user posted image   27 let user posted image
user posted image     ZalaTM (2user posted image 2 user posted image )  user posted image  user posted image  user posted image  

17. oktober

user posted image    vianne (2user posted image 1user posted image ) 7.pr. 30.07.08   user posted image   Pivka user posted image
         31 let user posted image
user posted image    billa (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image   obala 33 let user posted image
user posted image    tejčika29 (1user posted image 1user posted image ) pr. 16.07.08 user posted image CE  user posted image

18.oktober

user posted image    Maska (2user posted image 1user posted image ) pr. 15.07.08 user posted image LJ 29 let user posted image user posted image

19 oktober

user posted image     Lena35 (4user posted image 2user posted image ) pr.04.08.08 user posted image 36 let user posted image user posted image
user posted image     afnica mala (4user posted image 1user posted image ) pr.11.08.08 user posted image   LJ user posted image
user posted image     Mandek (?user posted image ?user posted imageuser posted image

20.oktober

user posted image     bluster (2user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image LJ 40 let user posted image user posted image
user posted image     škorpion (2user posted image 2user posted image ) pr. ? user posted image    user posted image   CE
          28 let user posted imageuser posted image - Nik ali user posted image - NIka)
user posted image     sanelaa (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image   Velenje

26 let user posted image user posted image

21.oktober

user posted image     barbara33 (1user posted image 1user posted image ) pr.? user posted image   32 let
          user posted image - Anja user posted image

22.oktober 

user posted image     Lana34 (1user posted image 1user posted image ) pr. ? user posted image   35 let  user posted image
user posted image     Natali07 (2user posted image 2user posted image ) pr.  user posted image   33 let
user posted image     jerikou (1user posted image 1user posted image ) pr. 06.08.08 user posted image 26 let user posted image user posted image

24.oktober

user posted image     PikicaStonoga (1user posted image 1user posted image ) pr. 15.07.08 3D 25.07.08
         user posted image   user posted image 28 let LJ user posted image

25.oktober

user posted image    "tedy" (3user posted image 3user posted image pr. 05.08.08 pr. 26.08.08
        user posted image   LJ user posted image 37 let user posted image
user posted image     jolie (1user posted image 1user posted image ) .pr. user posted image   NM user posted image 29 let
user posted image     Urška// (2user posted image 2user posted image ) pr. 24.07.08 user posted image   MB

29 let user posted image
user posted image    stunfek (3user posted image 2user posted image ) pr. ?  user posted image   Vransko user posted image
         35 let user posted image  
user posted image     minca_n (1user posted image 2user posted image  user posted image )  user posted image   user posted image   21 let
          user posted image -
Zoja   user posted image   -  user posted image Nia
user posted image     Lučka1 (1user posted image 1user posted image ) pr. 16.07.08 3D ?.08.08   user posted image

30.oktober

user posted image    wateshine (1user posted image 1user posted image ) pr. 22.07.08  user posted image user posted image  user posted image
         Šmatrno pri Litiji 
20 let
user posted image     Freha (1user posted image 1user posted image ) pr. 11.08.08 (OGGT 16.07.08)
       user posted image user posted image user posted image
user posted image     Anny (2user posted image 2user posted image ) pr.? user posted image user posted image Jesenice

31.oktober

user posted image    sončnica24 (1user posted image 1user posted image ) pr. 08.08.08 pr. 08.09.08
       MF 16.07.08  user posted image   25 let

VSEH SREČK user posted image   NAS JE  63 user posted image user posted image user posted image

pričakujemo 65 user posted image

trenutno razmerje:

user posted image    18
                user posted image    15
                user posted image   32

user posted image     gibi
user posted image       presenečenje če nočete vprašati za spol

kaj potrebujemo za porodnišnico :

Dokumenti:
* zdravstvena kartica
* napotnica za porodnišnico
* napotnica za reševalno vozilo
* izvidi
* materinska knjižica
* potrdilo o udeležbi očeta na materinski šoli
* osebni dokument
* poročni list (lahko kopijo)

Osebna higiena:
*
zobna ščetka
* zobna pasta
* nevtralen deodorant
* vazelin za ustnice
* milo
* glavnik
* krema
* vložki (bombažni npr. vir80)
za tiste ki so šivane baje da so boljši Vir nature saj se šivi tako ne zatikajo v vložek
* Multi mam lanolin
* mrežaste spodnje hlačke za enkratno uporabo
* nastavek za dojenje Avent - najmanjši
* mobirel + polnilec, foto, energijsko čokoladico

Oblačila:
* po želji svoj kopalni plašč
* spalno srajco (najbolje da se odpenja od spredaj)
* nogavice
* copate
* spodnje hlačke

Pripomočki za dojenje:
* nedrček za dojenje
(2x)
* prsne blazinice

Oprema za novorojenčka (prinese očka na dan odhoda)
*
4 tetra plenice
* 3 plenice za enkratno uporabo
* povijalno plenico
* žabice
* majčki
* bombažno kapico
* jopico
* odejico
* copatke
* avtosedež
* tolažilna duda
* rokavičke

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3637
15.7.2008 10:52:08   
janja 27
jutri imajo pregled:

user posted image    Acjom
  user posted image    mbd0411
  user posted image    tejčika29
  user posted image    Lučka1

user posted image    Freha     OGGT
  user posted image    sončnica24  MF

vianne jaz nisem imela nobenih težav z uhajanjem urina po porodu in tudi sedaj zaenkrat ne je pa res da delam vsake tolk te keglove vaje kadar se spomnimuser posted image sicer pa jih ni težko delat stisneš kot da bi zadržala vodo user posted image user posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3638
15.7.2008 10:56:20   
sanelaa
Hvala za dobrodošlico.

ja zdaj je že skrajni čas da začnem malo bolj pridno brskat po forumih in prebirat takšne in drugačne debate.

Janja27, lepo da ste dobili zibelko, jaz tudi komaj čakam da bo najina spalnica začela spreminjat svojo podobo. Sem si drugače tudi jaz želela najprej imeti zibelko, vendar imava žal samo enosobno stanovanje, tako da nimava možnosti veliko zbirati, sva se zato odločila kar za nakup postelje, ki jo bova lahko uporabljala dlje časa.

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3639
15.7.2008 11:10:41   
billa
Živijo čvekiceuser posted image ,
Jaz se morem tudi popravit s keglovimi vajami, nisem preveč pridna. Se ne spomnim vsak dan. Jih pa delamo tudi na telovadbi za nosečke. Vianne, najlažji način, da preveriš ali vaje delaš pravilno je ta, da si daš 2 prsta v nožnico in stisneš. Tako boš točno vedela, če delaš pravilno.
Punce, glede na to, da so popusti me mika, da bi šla popoldne kaj za user posted image kupit. A mislite, da bodo našim oktoberčkom tudi prišli prav bodiji s kratkimi? Se mi zdi, da so tudi za zimo ok, kot nekakšne spodnje majčke, čez pa žabice ali pajacka?

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3640
15.7.2008 11:19:34   
Tejčika29
Ojla!

Graz - splača se v Ikei, Toysu, Kiki, diskont Kik (ali nekaj podobnega, punce ful hvalijo bom šla pogledat - je pa po stari cesti proti Grazu, od meje 6 krožišče, levo).

Kar se tiče keglovih vaj - se ne spomnim, da bi jih delala, zdaj še pridno čez noč zdržim, včasih pa pač grem, bo pa treba delat, to je sigurno.

Midva greva na morje še enkrat v drugi polovici avgusta, ko bom v 32. tednu in sicer na Lošinj. Me je kar malo strah, če mi kaj pride. Predvsem zato, ker je še trajekt vmes. Vseeno bova šla, razen če se ne bi dobro počutila.

Včeraj sem dobila zibko z baldahinom, obrobo, jogijem in odejo. Je tak cartkana da vam prilagam slikico.

user posted image

Lep in ne prevroč dan vam želim!

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 3641
15.7.2008 11:56:53   
sanelaa
O Tejčika lepo zibelko imaš. res mi je ful všeč. user posted image
Kaj pa voziček in ostale stvari ste že nabavli?

No, mene tudi cotice že tako mikajo, da dijo pamet. Se kar s težavo zadržuejm v trgovinah da ne začnem kot nora nabirat tistih malih cunjic. user posted image Malo bom le še počakala.

(odgovor članu Tejčika29)
Neposredna povezava do sporočila: 3642
15.7.2008 13:06:19   
watershine
ojla nosečkeuser posted image !!!!!

danes je s5 sonček user posted image !!!!! Tejčika29 kok lušna zibka!!! me2 z user posted image se ne bova odločila za tibko ampak kar za posteljico takoj user posted image ! sanelaa dobrodošla med nami! in čestitke!
o razprodajah sem tudi sama razmišljala, pa se mi kar neki ne da samo zato v Lj, pa še bojim se da bo samo poletna kolekcija, pa še odločila sem se da bom večino stvari kupila po porodu.
ju3 imam sistematski pregled zaradi faxa... upam da ne bo dežja in da bom to kar se da hitro opravila user posted image !

naš malček pridno brcauser posted image sem pa ugotovila nekaj izredno zanimivega... ko se odloči da bo imel trening (meni še neznanega športa... mislim da bo atletuser posted image ) ga nikakor ne morem umiriti, ga obgovarjam, dam roko na trebuh, ga božam (pojem mu raje ne ker bi se mu zmešalo če bi to slišal user posted image ) IN NIČ NE POMAGA.... če pa da roko samo za 3 sekunde na trebuh ati (se pravi moj user posted image ) pa se čudežno umiri, in imam od pol ure od tri ure mir! hehe... a ni to hecno... zgleda da ga bodoči očka bolj pomirja kot mami... kaj čmo! user posted image

s5 sem se razpisala...

LP

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3643
15.7.2008 14:07:08   
sanelaa
naš tudi že kar pridno brca oz. karkoli že počne. 

(odgovor članu watershine)
Neposredna povezava do sporočila: 3644
15.7.2008 14:13:08   
kala28
Pozdravljene oktoberčke ::)::))

Tudi jaz sem v veselem pričakovanju in predviden rok imam 05.10.2008. Kot nekatere izmed vas sem tudi jaz ena izmed največjih firbcev in sem morala vprašati kaj raste pod mojim srcem in se je že pri nuhalni videlo več kot očitno, da bomo imeli fantkauser posted image user posted image . Rada bi vas vprašala, če mogoče katera ve ali je treba na CTG hodit v isto porodnišnico kot se odločiš za porod?? Hvala že vnaprej za odgovor. lep pozdrav vsem nosečkam.user posted image user posted image

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 3645
15.7.2008 14:14:13   
Acjom1
Hej!
Ravnokar sem s faxa, kjer sem izvedela, da se lahko vpišem v 4. letnik septembra. user posted image Sem res vesela, da bo drugo leto bolj sproščeno, kot pa da bi se mogla še za pogoje sekirat. Zdaj pa lahko začnemo odštevati izpite. user posted image

Tejčika29 - hvala za trgovine v Grazu. user posted image Sicer pa zelo lepa zibelka, me je kar zamikalo, da bi jo jaz tudi kupila. Ampak nekak sva se odločla, da se pač ne splača kupovat za ta kratek čas, glede na to, da imava samo eno plačo in je treba malo šparat.

Danes sem dala kri, jutri pa dobim tisto injekcijo za Rh- nosečke. Potem imam pa še pregled, upam da bo vse vredu. Zdaj že 2 meseca nisem bila na pregledu, ker so bili dopusti vmes.

(odgovor članu watershine)
Neposredna povezava do sporočila: 3646
15.7.2008 14:39:38   
billa
Tejčika, res je lušna zibelka. Sem jo že gledala v spletni trgovini sonček. Piše, da je višina spalnega dela nastavlja, pa še klopco lahko kasneje narediš iz njeuser posted image

(odgovor članu Acjom1)
Neposredna povezava do sporočila: 3647
15.7.2008 18:45:23   
timnala
Mam eno nujno vprasanje.. zdejle bla na wcju pa sm mela tak rjavkast izcedek (pojma nimam od cesa je).. zato me zdaj zanima, a je to mozno glede na to, da mi je vceraj gledala maternicni vrat in bi blo od tega.. oz. a je mogoce mela po tem pregledu katera tak izcedek?
Bla sm vceraj pri ginekologinji in ne bi rada panicarila, sam vseen mi pa ni..sploh zato, ker je dans kolegica rodila v 30. tednu, ker je dobila preeklampsijo in si zelo zelim, da bi bla do 9 meseca v enem kosu..

Hvala za odgovore,
timnala

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu billa)
Neposredna povezava do sporočila: 3648
15.7.2008 21:50:00   
B.M.
Pozdravljeneuser posted image
Tejčika res lepa zibelka. Mi2 sva se odločila kar za posteljico,samo se mi je zdaj ponudila priložnost da si sposodimizredno lepo košarico na kolesih za te tri do štiri mesece in sem zelo vesela. Zgleda tako cartuser posted image user posted image user posted image

timnala
panike ne delat,a če se izcedek ponovi pa vseeno raje k zdravniku kot pa čakat. Jaz po pregledu materničnega vratu nisem imela nobenega izcedka,mogoče pa je lahko od tega. Vsekakor pa se je bolje prepričat če je vse ok,kot pa čakat da je kaj narobe. Držim pesti da se ne ponoviuser posted image

Najina sreča je Matic in od 27.9.2008 nama vsak dan sije sonček tudi če so na nebu oblaki !!! RODILA SE JE NAJVEČJA SREČA !

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 3649
15.7.2008 23:55:32   
blustar
Najprej sporočim, da je z nama dvema vse ok. Smo šli našo najmlajšo pogledat tudi na 4D in smo ugotovili, da je full podobna svoji 2-letni sestrci v tej starostiuser posted image . Ampak drugič sploh ni tako vznemirljivo kot prvič. Prvič sva bila čist navdušena. Obrnjena je sicer še z glavo navzgor, ampak je to za ta čas čisto normalno - nekje pri 32. tednu se večina obrne v položaj za porod. Naslednji pregled imam pa 1.8.

Vidim, da ste se vmes pogovarjale o porodu. Mene je prvič bilo malo strah, ampak ne bolečin, ampak tega, kako bom sploh vedela, kdaj se je začelo, kdaj moram v porodnišnico, da ne bom prepozna (tudi tega, da ne bom prehitro prišla), a bom delala prav. Najrajš bi vidla, da bi bila kar ves čas nekje v bližini al pa, da bi bila kaka babica ves čas pri meniuser posted image No, potem je bilo vse by the book. Najprej mi je "odpadel" tisti čep sluzi, potem mi je zvečer isti dan začela odtekat voda. No, pri tem me je pa kar panika zagrabla "o, shit, zdaj gre pa zares. kaj pa zdaj?" in po drugi strani veselo pričakovanje. Sploh se nisem mogla kontrolirat in sem se kar tresla. Ko sem prišla v porodnišnico, sem seveda prišla k sebi, saj sem imela občutek, da je zdaj vse pod kontrolo. Smo dali vse čez, mojega so poslali domov, ker nisem bila še nič odprta in nič popadkov in smo čakali. Počutila sem se čist pomirjeno sicer. Čez par ur so se začeli popadki, najprej sploh nisem vedela al je to to, kot rahli menstrualni krči, pa ne prav točni. So me priklopli tudi na CTG in sem lahko tudi tam spremljala njihov potek. Postopoma so se stopnjevali in postajali tudi bolj točni, ampak čist obvladljiva bolečina. Ves čas sem si tudi vizualizirala, kako se spušča po porodnem kanalu. Prve, tiste rahle popadke sem začutila nekje okrog polnoči, rodila pa malo čez 5. Skratka no big deal in nič za bat. Edino skoraj prepozno sem poklicala svojega dragega potem (sem vmes sicer parkrat vprašala, če lahko že pokličem, pa so rekle, naj še malo počakam), tako da je prišel samo na zadnjih 10 minut finisha - prvi "pravi" popadek (ko se zares začne) je že zamudil.

Pa pogovarjale ste se tudi o lupinicah. Res je, da ni dobro, da je otrok predolgo notri naenkrat, ampak po moje že samo zaradi tega, da ni ves čas v istem. Meni je že sam pogled na našo malo tam notri dajal občutek, da ji tam pa res ne more bit udobno. Pa še potijo se zelo (naša je bila poletna). Ampak smo bili pa tudi pri nevrofizioterapevtki in je rekla, da je tam v svojem naravnem položaju - v jajčku. Ker novorojenčki se veliko full "zategujejo nazaj" - vrat zvijajo nazaj, kar tudi ni dobro. Se sicer ne spomnim zdaj več dobro, ampak je svetovala nekatere položaje, da se nevtralizira. Edino, kar je zelo odsvetovala, je kengurujček. Midva sva ga takrat sicer imela sposojenega, ampak ga potem sploh nisva uporabljala. Ja, pa moja prijateljica je imela svojo punčko v lupinici v vozičku (sploh jih veliko videvam na tak način) in se je čist zdravo razvijala.

Toliko zaenkrat in lepo preživljajte poletje. Meni je super ta letni časuser posted image

(odgovor članu B.M.)
Neposredna povezava do sporočila: 3650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?