mbd0411
|
Pozdravljene! Vidim,da se veliko obremenjujete s porodom.Glede tega se jaz pri prvem nisem,ker sem hotela biti presenečena na celi črti.Tudi spola nisem vedela. ker pravijo,da nikli ni enako,pomeni da bom tudi tokrat doživljala vse na novo. Pri prvem me ni bilo strah,saj sem popolnoma zaupala v medicino.Ne pričakuješ bolečin,ki pa potem malo presenetijo,a te tega rešijo,saj radi dajo proti bolečinam.Sama takrat nisem imela svojih popadkov,dali so mi umetne,tako da sem v treh urah rodila.Tudi voda mi ni odtekla in so mi prepiknali plodni mehur z dolgo iglo,ki je seveda ne čutiš,le val vode,ki te začne nekontrolirano zalivati.Pred porodom so mi dali tudi klistir.Vedno sem govorila,da meni pa že ne,a ko si tam odvisen le od njih se pač prepustiš.Klistir sam pa malo je neprijetno,a to zgine,saj imaš polno drugih misli v glavi.Sem bila celo nosečnost zaprta,tako da je klistir bil eno veliko olajšanje Ne vem kaj me zdaj čaka,saj sem 6 let starejša,bolj sem obveščena o vsem,veliko preberem,kar ni vedno najbolj prav,saj se z vsem obremenjujem.Pustila se bom presenetiti,bolečina tako izgine,ko zagledaš štruco,ki te toplo gleda. Je pa dobro,če je partner zraven,ker te drugače obravnavajo,bolj nate gledajo,čeprav seveda tudi tiste,ki so same ne pustijo same. Kar veliko izkušenj si lahko izmenjamo tu in to je super. Upam,da se nisem preveč razpisala. Želim vam lep brcajoč dan .