malania
|
Pozdravljene, tudi pri mojem fantu se spopadamo s težavo bolh Ko sem bila pri veterinarju, je rekel, da se ta jajčeca al whatever, zadržujejo v temnih delih, da baje ne prenesejo svetlobe. Je pa reku, da je treba vse preprat in prekuhat, tepihe in kavč ter te reči pa s parnim sesalcem (če ga maš je že ok). Smo mislni kupit Zizeks al nekaj takega (k pošpricaš na mačke), sicer eni ga hvalijo, ta veterinar pa je rekel, da uničuje samo tiste bolhe na povšini, kolikor sem razumela, da kao jajčec ne uniči, pa tudi bolh v okolici ne. Svetoval nam je ampule (kar je kriza, ker imamo 4 muce, ki pa so sedaj zunaj, ampak je rekel, da se bomo bolh v stanovanju znebili le tako). Nam pa je predlagal ampule za psa, ki naj bi jih z inekcijo razdelili med 4 muce, kar je z ekonomskega vidika ceneje. No, naj rečem, da imamo pri nas doma tudi muco (v stanovanju), ter ji redno dajemo ampule in res še nisem videla bolh, ter tudi kakic od bolh, (ki so ponavadi tam kjer mačka spi) odkar ji redno dajemo ampule. Dajemo pa ji dveh vrst ampul, ene so kao ''navadne'', pri drugih pa piše, da uničuje tudi bolhe tam, kjer se muca zadržuje, v okolici. Kaj je res kaj ne, ne vem, je pa res problem se znebit teh bolh. Pri fantu niso bile muce nikoli v spalnici, pa sem tam prav tako dobila nekaj bolh . In ko pomislim, tudi mene že use srbi...
|