FLASK_A
|
zdravo punce. midva z mojim pikcem sva bila v soboto ponoči sprejeta na infekcijsko kliniko zarad vročinskega krča, sva sedaj prišla komaj domov. Povem vam, da tega vam pa res ne želim, da doživite pri svojem otroku Prav nikomur ne želim tega. Naj povem že na začetku, da za otroka krči niso nevarni, če ne trajajo dlje kot 20minut. Pri nas je bilo te groze konec v neskooooončnooooo dolgih treh do petih minutah, hvalabogu. Pa hvalabogu je bil samo eden... Kot sem vam že napisala, je imel visoko vročino, ki je nisem mogla niakkor zbit- niti s tušem, obkladki, svečkami. V soboto zvečer sem mu dala ta močno svečko v rito, pa še hladne štumfke na nogice, da bi ja bilo vse OK. No, potem pa ga ponoči slišim ,kako nekaj čudno diha, tako neenakomerno in ful plitko, pa ga pogledam. Že v temi sem vidla, da je čudne barve pa rečem mojemu, nja hitro prižge luč. Jaka je bil čisto MODER v rokice, nogice, usta... Groza. Ga dam na posteljo, izmerim vročino- 39.2. Ful je bil mehek, pa vroč ko žerjavica. Pod tuš nismo šli, ker sem se bala zaradi pomodrelosti, sem mu dala pa hladne obkladke na čelo. Namočim brisačo, mu položim gor, male učke so sledile. Gledal je gor atija, ki je bil na drugi strani postelje, pa sem rekla- lej kako lepo, te tako gleda... Pol mi je bil pa le čuden, pa sm rekla mojmu, nej se odmakne in pogled mu je ostal čisto navzor. Z belimi čisto odprtimi očkami, zarolanimi navzgor kolikor se le da, je ostal v isti pozi, se začel ful trest in ni reagiral na NIČ. Klicala sva ga, rukala, mrzlo brisačo dala na obraz, telo, NOBENE REAKCIJE!!! Sem ga vzela v naročje da gremo v avto pa v bolnico, v tistem pa je popolnoma pomodrel in nehal dihat. Oči je imel še vedno čisto odprte pogled gor v čelo in še čez, čist je bil mehek, men se je srce v tistem momentu ustavlo. Kr nisem vedla kaj bi z njim, tekla sem v kopalnico in ga dala v lijak. Bil je mehek ko goba, čisto plav, neodziven, prav grozen pogled. Odprla sem tuš in rekla mojmu, naj ga zaliva, da se bo odzval. Jaz pa na telefon pa klicat rešilca. Piz.darija, še zdej sm čist presrana ko na to pomislim Jaka se je potem pod hladno vodo kmalu začel zavedat, najprej s trzanjem, kot da bi vstal od mrtvih. Pokazal je lučko, atija, mamico, midva sva ga še kar polivala. Potem sva ga pa zavila v brisačo in čakala rešilca, ki nas je potem odpeljal na infekcijsko. Kaj in kako je bilo s prevozom, sobo, hrano, počivanjem mene in malega, ... o tem sploh ne bom razpredala, ker je škoda besed. Važno je, da smo zdaj ok in da smo dobili zdravila proti tem krčem, ki jih moram zdaj do njegovega šestega leta starosti imet povsod s sabo. Sm še čist pod vplivom.... Res grozno... Sam sem pa pomirjena, ker zdej zadevo poznam in vem, kako ukrepat če do tega pride, pa da ne pušča na otroku nobenih posledic. Zgleda pa ravno tako kot da bi revež kar umrl