TODI
|
No tako imam le toliko časa, Svit namreč spi, da ali povem porodno zgodbo ali pa da prečekiram kaj ste naklofale. Sem se odločila za zgodbo, ker vem da ste ferbečne, kako je potekalo Začelo se je v četrtek na kofetu ob 9:30 z julijkami : bela kava, pol litra vode, čvek nato menjava lokala in potem spet pol litra vode ter marmeladni rogljič. Prihod domov tam okoli ene. Kosilo rižota, popoldne lenarjenje. Večerja 1 breskev. Zvečer sem šla spat tam okoli 23h in spala dokler ni moj prišel domov tam okoli pol 1h. Potem pa je bilo mojega spanja konec ( za nekaj časa sem potem ugotovila), najprej nisem mogla zaspati in sem prečekirala cel RR, pol 24ur, spremljala dogajanje na Savi... V posteljo se odpravim tam okoli 2-2:30 in ob 3h se začne šraufanje, lih toliko, da ne morem spati. Pa čakam in čakam in skos po malem, okoli 4h se bolečina za malenkost stopnjuje, vendar ne prehudo, ob 4:30 pa se začno popadki, ki jih začnem štopati- na 7min in to traja tam do 5:30, ko so še vedno na 5-7min, vendar močnejši. Zbudim mojega in mu rečem, da sedaj bo pa čas, da greva, pa mi odvrne da se še ni naspal, naj še malo počakam( le kaj da kar tam na postelji rodim? ). V P se odpraviva tam ene 5:45, prideva v sprejemno in ugotovijo, da sem že 5cm odprta. V klistirnico me pospremi znani babčar Anže Čeh, ki se opraviči, da žal končuje smeno in me bo spremljal samo do klistira, jaz pa: "Škoda, pa same dobre stvari od vas sem slišala !" Pa mi odvrne:" Saj so gor tudi dobre babce, nič se ne bojte !". Ker je bila ponoči gužva v porodni( še dobro da jo je neboglasnica prej popihala čene bi te kregala ), sva na porodno sobo čakala do 8:15( če bi to vedela, bi prej poklicala in si rezervirala sobo), tako me je dol tiščalo in popadki so bili tako že močni, da sem mislila da bom že kar na hodniku rodila. Še dobro da sva potem dobila sobo 3 roza barve , ter babco Karmen Burger in nadzorno babco Anito Prelc. Sicer so pa sestre kar uletavale not in me skoz spraševale kako pa kaj. Mehur mi predrejo ob 8:30 in potem se začne vse stopnjevati, glavica je bila baje že tako nizko, da ko so mi predrli mehur ni izteklo skoraj nič vode. 9:15 se začne taglavno in 9:33 je Svit odzuni. No pa se že oglaša... Nadaljevanje sledi po dojenju