Anonimen
|
In še moje poročilo. V četrtek ob 18.00 sem tudi jaz imela redni pregled. Drugače bi že v četrtek ali vsaj v petek kaj napisala, vendar je zaradi aktualnega nogometa in skoraj vsakodnevnega (nujnega!) predvajanja več kot 1,5 urne risanke Strela McQueen naš rač. ta teden zaseden ravno takrat, ko bi tudi jaz uspela kaj malega napisat. Pa bo drugi teden že verjetno bolje. Erazem gre po dobrem tednu dopusta (bolniške) v torek v vrtec, nogomet pa se tudi menda že preveša h koncu. Danes popoldan pa je rač. moj, ker sta moja dva šla na piknik oz. na športni zaključek kluba (borilne veščine). In ni bolj zoprnega občutka, kot takrat, ko je tvoj G na dopustu in moraš pregled opravit pri nadomestnem G. Joj, ko si navajen enega ustaljenega načina in navade tvoje G in njene sestre, potem pa prideš v roke eni "čudni dohtarci" . Saj drugače je bilo OK. Poslušala je srček, potem pa se je na hitro odločila še za kratek UZ, da preveri kakšna je posteljica in koliko je plodovnice. Vse je menda zelo v redu in tudi otroček je zelo živahen ter da se mu nič kaj slabo ne godi. Nisem pa nič videla na ekran, sama pa tudi ni bila toliko, da bi ga vsaj malo proti meni obrnila. Pa se nisem nič bunila, da je le z malim vse OK, me kaj več niti ni tako zelo zanimalo. Vprašala sem jo le po teži malega, ker drugače mi sama verjetno ne bi nič povedala. Tehta cca. 2500g z 10% odstopanjem. Še najbolj me je presenetilo njeno "tikanje". Pa ne, da sem dlakocepka in si domišljam kaj več. Ampak takega načina nisem navajena od svoje G. Sem se počutila kot frkljica v OŠ in sem se skoraj začela smejat, ko mi je začela:"....ja, ja, si, si, ja maš malo železa, ja si slabokrvna, a maš kaj za železo,....." Pa ji z vso vljudnostjo odgovorim, ona pa:".....ti, a ti dam tabletke za železo, ker boš vidla, železo ti bo še sigurno padel, .....no ti bom dala....Pa maš že vse papirje zrihtane za porodnišnico.....". . Meni je bil ta pregled strašna muka in hkrati smešno za crknit! Naslednji pregled imam še pri njej , potem pa se HB vrne moja G z dopusta . Torej zaradi vrednosti 113 železa sem dobila Ferrum Lek 100 mg žvečljive tablete. Mi res železo sedaj skozi pada. Kaj ste punce dobile za dvigovanje železa v glavnem tablete ali sirup? Vse te zadeve z železom naj bi precej obarvale (potemnile) zobe?! Za te tablete piše, da naj ne bi. Ste opazile kakšno spremembo? buhtlčk - jaz ne kompliciram, vse operem v stroju. Res pa je, če se mi zdi, da ima kaj močno barvo in da bi se lahko obarvalo, operem ločeno. Oz. operem pri nižji temperaturi. Že tako me čas preganja, kaj da bi prala 2X in še to na roke ..... naty13 - res izkokristita proste dni in uživajta ! Skrbi pa kar na stran, Nejcu ni hudega...... ....
|