|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nova na forumu + nekaj vprašanj...
24.6.2008 12:35:25   
Claudi
Lep pozdrav!
Sem Claudia in sem se danes vpisala na forum.Saj bi se ze prej, sam je bil računalnik kaput.
Naj povem da sem stara 25 let, sem pa v 17. tednuuser posted image

Drugače se počutim ok, malo utrujena, ter nekaj bolečin v krizu, pa zadnje čase me dosti glava boli(vrjetno zaradi vročine).
Imam pa nekaj vprašanj za vas, če se bo kteri dal odgovorit user posted image

1.Pred kratkim  mi je potekel prvi mesec bolniške,preko firme.Sedaj čakam za naprej, da mi odobri komisija, morala sem poslati fotokopijo MK.G mi priporoča počitek, dovoljeni krajši sprehodi.Na bolniški pa naj bi bila zaradi pregrade, ki še zdaj točno nevem kaj je to???ter zaradi operacije, ki sem jo imela dve leti nazaj, mislim,da se ji reče letz oz. zaradi nekih celic, ki so vodile k raku na materničnem vratu.
No, da nam preveč nakladala, POINT vsega tega je, če  ktera kej ve, ali mi bo komisija podaljšala bolniško al pa če je mela ktera podobno situacijo?
Nekateri pravijo, da bom ves čas doma.Saj se sliši lepo, in tudi navadila sem se, sam nočem pa da me dajo potem z velikim  trebuhom delat, pol bi raje zdaj delala, ko se še ne vidi tako.

2. Potem bi rada vprašala glede kajenja (cigaret, da ne bo pomote)? Jst kadim ze par let, pa mi tudi zdaj v nosečnosti paše, VEM da nebi smela, vendar ne morem odnehat, po pravici povedano se tud ne trudim preveč.Eno škatlico imam za dva dni, pe še to so čist ultra slim light  0,1...Poznam jih veliko, ki so kadile, pa je blo vse ok.Me pa zanima a ktera kadi, al ste v nosečnosti nehale, zmanjšale....?

3.Glede uhančka v popku? Pred kratkim sem ga dala ven, me pa zanima ali ga imam lahko tudi notri al mora it obvezno ven?

No tole zaenkrat, sej bi mela še kej za vprašat, pa se mi res ne da več pisat user posted image
Hvala za odgovore ze v naprej.

Faj se imejte, papa

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nova na forumu + nekaj vprašanj...
24.6.2008 12:54:34   
TONČI.
Glede podalčjševanja. Tud jaz imam pregrado na maternici. Prvo nosečnost sem bila doma na bolniški. V drugo mi komisija ni nikoli podaljšala. Vedno zavrnila predlog G. Pa kopijo MK sem tud poslala. Upaj, da so dobre volje in ti podaljšajo.

Glede kajenja. Boljš za otroka da ne prekineš čist. Bi bilo pa seveda boljš, da nebi kadila.

Glede uhančka v popku ... nimam pojma. Sam po moje je boljš da si brez

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.6.2008 13:04:11   
Prvosonce
Živjo!

Glede prvega vprašanja ne vem kako je, ker sama nimam teh izkušenj.

Bi pa rada rekla nekaj glede kajenja. Saj ne da bi "težila" ali se delala pametno, ampak če veš, da ne smeš, če veš da že tebi zelo škodi, pomisli samo kako šele škodi malemu bitjecu. Malo si preberi kaj vse se, in kako se kaj v določenem obdobju razvija, potem pa k temu dodaj nikotin, katran, lepila, topila itd.

Saj lahko, da ni nič narobe, ali pa na začetku zgleda, da ni, lahko pa se kasneje razvijejo alergije, večja dovzetnost za bolezni. Seveda potem nihče več ne pomisli, na kajenje med nosečnostjo, je pač otrok bolj bolan ...

Mislim, da v današnjem času, ko se toliko govori o škodljivosti kajenja in kaj vse lahko kajenje povzroči, bi mogoče poskusila vsaj zmanjšati, čeprav bi jaz na tvojem mestu prav opustila.

Saj če si doma se lahko zamotiš z drugimi stvarmi, sprehod, če lahko hodiš, ali pa posedanje v naravi, itd. Mogoče ti bo pomagalo, če si vsakič ko vdahneš dim predstavlješ kako ta isti dim vdihuje tudi tvoj dojenček ...

No glede uhančka pa po moje bolje, da ga nimaš. Trebušček bo vedno večji, koža se razteguje, in verjetno bi te oviral. Če so pa kakšni zdravstveni razlogi glede tega, pa najbolje vprašat ginekologa ...

No pa res brez zamere in lepo ter zdravo user posted image  ti želim!!!!

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.6.2008 13:04:40   
silvya
Meni so vedno podaljšali bolniško.

Glede kajenja pa kot je rekla tonči, raje nehaj. 10 cigaret dnevno, še vedno ni ravno malo. Tudi, če so ultra lahke, je še vedno drugih nevarnih snovi poleg nikotina zraven, ki lahko škodijo. Lahko, da se bo rodil zdrav otrok čeprav kadiš pol se pa znajo pojavit kakšne druge težave ko otrok malo zraste. Na primer astma in kronični bronhitis. Vsekakor nosečnost in kajenje zame ne gresta skupaj.

Glede uhančka pa ti tudi jaz ne znam povedat, ker nikoli nisem kaj takega imela.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.6.2008 13:17:37   
rizelj
Živjo! Lahko ti odgovorim na drugo vprašanje...tudi jaz kadim, nisem ponosna, ker sem zmeraj govorila da bom nehala ko bom zanosila...na žalost nisem nehala, sem zmanjšala na približno tako kot ti. Vem da ni dobro kadit, ma po 18 letih ne morem kar tako nehat sploh pa ne noseča. Mah enkrat bo treba nehat ...

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.6.2008 13:24:16   
Tejchy
Hej!

Prvo čestitke za nosečnost user posted image  user posted image  user posted image  

Glede kajenja - bila kadilka. Ko sem izvedela, da sem zanosila, sem zmanjšala - že itak sem prej kadila Davidoff slim 0,1 ... tako da sem v začetku user posted image  skadila recimo 3-5 na dan.. pa še te sem si z iglo preluknjala user posted image  user posted image  user posted image  , da sem ja vlekla sam luft... user posted image  user posted image  user posted image  .. Nekaj časa sem vztrajala na tem.. potem pa sem si rekla, da itak sama sebe zafrkavam s tem kajenjem, plus tega da škodim še svojmu otročku... in tako cigarete dala na stran user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  .. pa po resnici povedano... se mi ga sploh ne zlušta... Tko da sem prav ponosna nase, ker sem sprva prav dvomila, da mi bo uspelo.. user posted image  user posted image  .. Vse se da, če se le hoče!

(odgovor članu rizelj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.6.2008 13:29:15   
Jelcy
Jaz sem po 10 letih strasnega kajenja nehala, ker mi ni vec pasalo, zdaj dojim in si full zelim prizgat cigaret, pa ga ne bom dokler bom dojila, ce hocem jaz kadit ni prav da tudi moj otrok kadi, zal nima se te izbire. Probaj zmanjsat na cim manj cigaret...sej bo slo.

Glede piercinga, jaz sem si ga dala ven, ker mi ni lepo videt nosecnico z uhanom, sicer pa se mi je tako napel in izbocil popek, da bi bilo nemogoce ga imeti se noter. Po porodu mi je sel nazaj not, pa sem ga dala ven, ker je bil trebuh grd in ohlapen...in se mi je nekaj tednov po porodu popolnoma zacelil, ne razmisljam pa da bi si sla spet naredit...je slo tudi to ze mimouser posted image

Cim lepso in sprosceno nosecnost ti zelim.

(odgovor članu rizelj)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.6.2008 13:32:45   
mateyka
mislim, da v 9 mesecu sploh ni možno met uhančka v popku. predstavljaj si, da vsak teden dobiš po pol kile ta zadnji (9) mesec. koža se ti bo tako raztegnila, da bosta vhodni luknjici preveč narazen, da bi lahko kaj not vtaknila imho. po moje je bolje, da ga daš ven in počakaš da rodiš in potem, ko spet skup zlezeš ni blemauser posted image
za kajenje pa itak že veš sama - kaj ti čem govort.. (jaz sem nehala tist moment, ko sem zvedla da sem noseča)

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.6.2008 13:50:14   
pufka
OJ,

glede bolniške nimam pojma

Za cigarete pa-sama sem nosečka in sem v prvi nosečnosti kadila isto kot zdaj v drugi-škatlo na dan.Rečejo da se bi naj zmanjšalo ne pa čisto prenehalo ker prenehat ni zdravo za plod-BAJEuser posted image

zA popek oz. uhan pa sn tudi sama vprašala ginekologa in mi je reko da ga lahko mam do poroda not,ko me bo pa začelo stiskat pa ven z njimuser posted image
Drugače sem ga pa dala ven okoli 30-ega tedna ker mi je smetal ko mi je popek čisto ven vrglouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.6.2008 14:02:33   
Naja30
Bolniško ti bodo ziher podaljšali.

Glede cigaret - ko sem prvič zanosila, so mi NA SREČO zelooo zasmrdeli. Na srečo, ker mi pač ni lepo videt user posted image  s cigaretom. Sploh pa mislim, da če si dovolj stara in sama veš, da škodiš v prvi vrsti otroku, potem še sebi... Teh nekaj mesecev hitro mine in ni user posted image  da ne bi mogla brez. Pa verjemi, da vem kako je, ker bila strastna kadilka.

Glede uhana v popku ne bi smelo biti težav.

(odgovor članu pufka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.6.2008 14:03:51   
anaya
Pozdravljena!

Za bolniško nimam pojma...user posted image

Kadit sem nehala v trenutku, ko sem zvedla da sem noseča in noben mi ne bo rekel da se to ne da. Ker če je volja pa če maš razlog se da vse. Tisto pa da ni zdravo čist prenehat.... JA PA JA, pa kaj še.... lahko me napadate kolko hočete ampak še vedno sem mnenja, da je kajenje v nosečnosti najbolj sebično dejanje kar je možno. Sicer pa vsaka zase ve kaj dela, vsaj naj bi vedla no.

Piercing sem pa tut dala ven mislim da nekje v 2/3 mosečnosti, enostavno ker me je oviral. Kolk je pa iz zdravstvenega vidika škodljivo pa pojma nimam.

Pa lep dan...

(odgovor članu pufka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.6.2008 14:24:35   
Anonimen
Dobrodošla!user posted image

Na vprašanja pa so ti že/ti še bodo odgovorile punce, ki imajo s tem izkušnje.

(odgovor članu Claudi)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
24.6.2008 14:27:46   
Anonimen
No, jaz pa jih poznam ene par, ki so kadile, pa ni bilo vse ok. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
24.6.2008 14:48:35   
ključek
Naj povem da sem stara 25 let, sem pa v 17. tednu

čestitke!!user posted image user posted image

kar se tiče bolniške................čist odvisno...............jaz sem jo imela na začetku 3 mesece (zaradi bruhanja), nato še 14 dni (zaradi zatekanja nog), sedaj pa tudi čakam na odločbo, če mi bojo podaljšali še za 14 dni. težko je napovedati, kako in kaj. dokler ne boš dobila pošte..................
baje (tko pravijo), da je zdej ena nova zdravnica, ki kensla vse po spisku. upam in želim ti, da tebe spregleda. no, pa mene tudi. user posted image  in vse ostale srečke user posted image !!

kar se pa kajenja tiče..............jaz sem strogo proti. sicer pa ti sama najbolj veš, drugi smo lahko le pametni in ti solimo pamet.

srečno!! user posted image

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.6.2008 14:56:23   
Anonimen
glede bolniške - meni je komisija vedno podaljševala tko da s tem nisem imela problemov, je pa res da je odvisno kateri zdravnik je v komisiji. jz sem mela zmer eno in isto(bla podpisana pod izvidom).

glede kajenja - vsi imate tolk čez to kako je škodljivo pa itd. vem da je sam enemu ki ni nikoli kadil je lahk govort morš nehat probej kak je to težko. jz sem tud med nosečnostjo kadila sam manj pa je moj cukerček čist zdrava do sedaj stara bo 9 mes čez par dni nisva bile niti 1 pri zdravniku da bi bla kaj bolna (morm potrkat) poznam pa jih par k niso nikol prižgale pa imajo otroke skoz pri zdravnikih. Tko da ni rečeno da zej k kadiš bo pa z otrokom res ne vem kaj narobe kaj so pa pol te ki ne kadijo delale narobe da imajo skoz otroke bolne? pa jim ne želim tega boh ne daj. ampak tko k je skoz govora od kajenja pa kolk je škodljiv pa tko dalje. poznam marsikaterega ki v življenju ni kadil pa je imel pljučnega raka itd.  Bom nehala vem da za otroka ni najbolj zdravo.
kaj pa v tem času še je zdravo? zrak ne vem več če je, zelenjava - pošpricana z vsemi mogočimi pesticidi... sadje enako. Kaj je v teh časih zdravo?????? tist kr doma pridelaš pa še to z dežjem pride  karkoli.

glede uhana - bolje da ga daš ven.

pa lepo in mirno user posted image  ti želim

(odgovor članu Prvosonce)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
24.6.2008 15:10:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
24.6.2008 15:16:03   
Taula
Glede uhana..ni škodljiv. Jaz sem ga dala ven v drugi polovici user posted image . Po porodu sem ga pa dala nazaj notri po 1 mesecu.user posted image

Glede kajenja...razčistiti moraš v svoji glavi, me lahko rečemo tu marsikaj. 1 škatla v dveh dneh ni malo.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.6.2008 15:49:04   
pufka
Ženske ki so nekadilke itak da bojo mele proti cigaretam!

Neja3 ti pa si glupača!!!!Valda da so ti meseci hitro minili brez cigaret ko pa so ti smrdeli!!!! Kaj pa pasivno kajenje????Nisi bla v user posted image  z nobenim kadilcom v stiku?Pasivno kajenje je bolj škodljivo!!!

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.6.2008 16:26:16   
ANA_P
Glede bolniške - meni so do zdaj vedno podaljšali, zadnji mesec pa so zahtevali fotokopijo materinske knjige in še dodatna pojasnila mojega G. Nak oncu so mi vseeno podaljšali. Še celo moj G je bil začuden, saj sem doma zaradi umetne oploditve in prav tako imam pregrado.
Morem ti povedati, da je komisija začela pritiskati, bar pri nas na štajerskem, ogromno nosečnic je moralo nazaj delat.
Glede kajenja - res boljše da tukaj ne sprašuješ, ker vedno pride do prepira. Ampak te ziher peče vest in želiš tolažilne odgovore.  Vedi samo, da nisi edina, ki kadiš v nosečnosti. Tudi sama kadim in še enih par ti je napisalo, da kadi. Tako da ingore nesramne odgovore.

(odgovor članu pufka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
24.6.2008 16:55:18   
mateyka
Tudi sama kadim in še enih par ti je napisalo, da kadi. Tako da ingore nesramne odgovore.

se mi je zdelo, da bo to kajenje postalo glavna tema.. user posted image
lejte kadilke nosečnice, ki jih moti kako eni govorijo kako je to škodljivo. dejstvo je, da to ni zdravo. prepirat se o tem kaj poleg tega ni zdravo je nepomembno. je pa res, da avtorica teme ni edina, ki kadi. in res je, da vsaka dela po svoji vesti. samo bottom line je - to ni dobro. in to vemo vsi. tudi tiste, ki med nosečnostjo kadijo. če trdijo(te) drugače, si lažejo(te) v obraz.
ampak vsakemu svoje. da smo si na jasnem, jaz ne obsojam nikogar - samo rada bi da se reče "bobu bob" glede kajenja v nosečnosti.

(odgovor članu ANA_P)
Neposredna povezava do sporočila: 20
24.6.2008 17:04:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pufka

Neja3 ti pa si glupača!!!!Valda da so ti meseci hitro minili brez cigaret ko pa so ti smrdeli!!!! Kaj pa pasivno kajenje????Nisi bla v user posted image  z nobenim kadilcom v stiku?Pasivno kajenje je bolj škodljivo!!!

Kaj pa se je treba razburjatuser posted image  Neja3 je napisala NA NJENO SREČO. Sploh ni nobenega napadala.user posted image

Claudi, ti pa če kadiš, pač kadiš. Sama veš, da je BAJE škodljivo in se boš tudi sama odločila ali boš nehala ali ne. Jaz osebno pač kajenja med nosečnostjo ne podpiram.

< Sporočilo je popravil natasa77 -- 24.6.2008 17:07:11 >

(odgovor članu pufka)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
24.6.2008 17:07:21   
amaya
1. kar se bolniške tiče: ne vem zakaj ti je G dal na komisijo. meni jo je kar on sam napisal do konca/do porodniške in sicer zaradi vrste dela.

2. kar se tiče kajenja: pred leti je imel dr. Lovšin članek o tem in je opozarjal nosečnice naj ne nehajo ampak naj zmanjšajo. Ker baje narediš več škode s prenehanje, saj je tvoje telo odvisno in s prenehanjem povzročiš abstinenco. Sama nisem kadilka, sem pa vsaketoliko kakšnega prižgala, vendar ne v nosečnosti. zdaj mi pa sploh ne manjka.Pri meni je bila to res samo grda razvada.

3. tudi jaz sem imela uhanček in sem si ga dala ven tam okoli 5 meseca, ker itak prej niti trebuha nisem imela. sedaj pa niti ne vem, če bi si ga zopet notri dajala in se kranclala user posted image

upam, da sem ti pomagala

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu Claudi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
24.6.2008 17:09:24   
amaya
IZVIRNO SPOROČILO: pufka

mislim, da to pa res ni bilo potrebno....zdej se pa kar že žalimo user posted image

(odgovor članu pufka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
24.6.2008 17:11:15   
amaya
IZVIRNO SPOROČILO: anaya

Pozdravljena!

Za bolniško nimam pojma...user posted image

Kadit sem nehala v trenutku, ko sem zvedla da sem noseča in noben mi ne bo rekel da se to ne da. Ker če je volja pa če maš razlog se da vse. Tisto pa da ni zdravo čist prenehat.... JA PA JA, pa kaj še.... lahko me napadate kolko hočete ampak še vedno sem mnenja, da je kajenje v nosečnosti najbolj sebično dejanje kar je možno. Sicer pa vsaka zase ve kaj dela, vsaj naj bi vedla no.

Piercing sem pa tut dala ven mislim da nekje v 2/3 mosečnosti, enostavno ker me je oviral. Kolk je pa iz zdravstvenega vidika škodljivo pa pojma nimam.

Pa lep dan...

user posted image user posted image user posted image user posted image midve sva pa sestrici po nicku user posted image

(odgovor članu anaya)
Neposredna povezava do sporočila: 24
24.6.2008 17:36:37   
pufka
user posted image user posted image user posted image kere mate ene. Ja pač je blo tako moje mnenje! Glupo se mi zdi da govori kak škodi itd.... Vprašala bi se raje kaj bi naredila če ji cigaret nebi zasmrdeluser posted image

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?