Blacky30
|
IZVIRNO SPOROČILO: frutka Na Lošinju je bolnica. No, vsaj mislim da je. Ne, žal je ni. Je pa možev zelo dober prijatelj iz otroštva tam reševalec in tam živi, tak da, če bo kakšna panika, se kar obrnite name. Je pa rekel, da je tam tako, da če ženska s popadki ne rodi do trajekta, ker je cesta grozna do tja, potem vzdrži do Rijeke. Še s trajektom jo morajo prepeljati preko. Zame ni šans, da bi se v kaj takega podala. Kar se pa tiče dopusta z novorojenčkom, pa....naš Nejc je pri 2 mesecih imel takšne krče in je toliko jokal in kričal od muk, da bi se mi smilili vsi sosedje turisti na morju, da bi jim to naredila. Poleg tega tak dopust sploh ni dopust, sem potem raje doma z otrokom, kjer se bolje počutim. Sem pa že enkrat omenila, da je moji najboljši prijateljici punčka pri 7 mesecih skoraj umrla na morju, ker se je okužila z neko bakterijo in so jo komaj rešili. Tamkajšnja bolnica jo je zdravila proti vnetju ušes, ki ga sploh ni imela , malo pa je že dobesedno pobiralo. Ko so končno našli enega privatnika, ki je zahteval mastne denarce, jo je sicer rešil, vendar jim je prepovedal izhod iz Hrvaške. Povedal jim je, da punčka ne bo preživela do meje, tak da......prijateljici se je skoraj zmešalo, pa tudi meni bi se. Želela je le hitro nujno oskrbo, da pride do Slo in zavije v prvo bolnišnico, ker bi se tukaj počutila bolj varno. A žal ni šlo. Ostali so in vsaki dan 3x hodili k njemu in v nekaj dneh jo je spravil toliko k sebi, da so lahko zapustili Hrvaško, v žepu jim je pa manjkalo 3000 DEM. Še dobro, da so prišli starši dol in prinesli denar s seboj. V MB so potem naredili analize in ugotovili, da je šlo za hudo bakterijo. Jaz sem pa že itak šajser, tak da mislim, da nas morje letos ne bo videlo. Razen, da ne bi imeli krčev in bi bil otroček zdrav, bi morda šli za par dni v Baško, ko imajo prijatelji svoj apartma. Mogoče.....
|