kekec in mojca
|
IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR Prvič, laringitis je lahko nalezljiv, veliko jih je virusnih. Imam ravno bolniško in Jakoba doma zaradi tega. Drugič pa, pojma nimam zakaj vam je Flixotide predpisala. Ajde, za bronhitis še štekam. A krvno sliko ste pregledali? Svašta ej, eni ne dajo nič (mi nismo nič dobili, se mi je zdelo logično da ne moremo nič dobit), eni pa celo goro zdravil. Seven, Kekec tudi VEDNO, ko ima laringitis, dobi flixotide. Ob tem, da mu pred tem pregledajo krvno sliko. Laringitise ima precej močne - na zadnje sva šla nekje v decembru zaradi tega ponoči v bolnico. In tudi nam se je že zgodilo, da nisem dobila več bolniške, ker je z njim bilo vse ok, mali je pa moral dobivat vpihe na 6 ur. Tega zdravila ne smeš prenehat dajat kar takoj, ampak zelo postopno, kolikor se spomnim. Najprej je na 6 ur, potem menda en teden na 8 in na koncu še en teden na 12. Nisem sigurna, če je to res, da me ne bo katera jemala za besedo, tako se mi samo zdi (nimam pa zdaj tega zdravila doma!). Pri nas v vrtcu so rekli, da ne dajejo antibiotičnih zdravil, ostala pa. Kolikor vem, Flixotide ni antibiotik. V vrtcu imamo pa primer nekega otroka, ki ga starši kar sami "zdravijo" s tem zdravilom. Ko dobi napad, mu našibajo tudi po tri vpihe na 6 ur za dva dni, potem pa naenkrat prekinejo s tem. In po možnosti mi zjutraj povedo (ker vedo, da ima tudi naš mali pogosto laringitise), da je ponoči imel spet en napad, ampak so ga kar dali v vrtec, ker nima vročine in tudi k zdravniku ne bodo šli. Pa ne me vprašat, če sem kar tiho - sem jim že povedala, da se tako ne jemlje zdravila in da tudi vročina ni nujna, pa je lahko precej bolan, sem pa dobila odgovor, da to tak ni nalezljivo... Ja, malo morgen ni, čez par dni je pa že Kekec lajajoče kašljal...
|