buči
|
ella, za sestro: Ne maram takih žalostnih zgodb! itata: kupujem pirino moko od Farine (ni polnozrnata), lahko pa uporabiš tudi katero koli drugo (dobra je še polnozrtnata od DM-ja). 500g moke, pol kvasa, ki ga raztopim v 1dcl mlačne vode + žlička sladkorja, 3 dcl mleka, 2 mali merici soli (merica je priložena), olivno olje (ne vem točno koliko, mislim pa, da kar o,5 dcl ali pa še majčkeno več). Najprej daš noter mleko (lahko tudi z vodo delaš), olje, sol, nato moko in nazadnje raztopljen kvas. Hitri program. Ko konča, počakaš 15 - 20 minut(ne odpirat kruhomata), streseš kruh ven, ga zaviješ v kuhinjsko krpo, da se ohladi. Če ga boš dala zmrznit, ga prej nareži na rezine, ker se sicer drobi. koruznega ne znam naredit, ker mi do sedaj ni ratal, je bilo bolj ptičja piča ali pa trd beton ... Če uporabljaš suhi kvas, ne potrebuješ sladkorja, ga le streseš v tekočino v posodi, sao kruh ni tako rahel. Smo bili vmestu, se imeli prav fajn. Jaz sicer ne maram sprehajanja po centru, ker se mi zdi, da je bolje iti z otroki v zelenje. Ampak ... Najprej smo oddali pošto za Pino. Potem smo šli na tržnico oz. samo čez. Smo se potem vsedli v en lokal v senco ob ljubljanici, je še malo pihljalo, Tilen je pojedel, sem bila tako udobno nameščena, da še doma na kavču ne uživam tako na mehkem, Aljaž je pojedel ogromno kepico lešnikovega sladoleda, ki je bil res božanski, jza pa spila takoooooooo dobro kavo! Zapravili smo pa za 1,5 ure mesta s kavo, sladoledom in parkiranjem ( ) skoraj 6 evrov. Pa šla sem "pogledat" enga gospoda. Ne morem rečt, da je berač, ker mislim, da to ni. Že leta je vedno na istem vogalu, rad poklepeta, če si kdo vzame čas zanj, nikoli ne prosjači, vzame pa zelo hvaležno, če mu stisneš kakšen kovanec. To je edini človek, ki je meni vedno, kodar sem mu (ponavadi po plači, ko sem šla na tržnico nabavljat) dala kak drobiž, rekel "princeska". Revež je zdaj zelo bolan, komaj še sedi, stat sploh več nemore ... Ampak nasmehne se pa še in kar hudo mi je, ko se mu zarosijo oči od hvaležnosti ... Mu je Aljaž dal evro, pa je bil tako vesel ...
< Sporočilo je popravil buči -- 20.6.2008 14:21:42 >