Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 19.6.2008 10:16:50
|
|
|
|
MATEJKA_
|
ne bom jim dala tega zadovoljstva, da si bodo po tistem ,ko si bi zrihtala pri svoji dr. to, pa premislili in mi rekli, da pa po 6 mesecih bolniške res ne morem kar na dopust it... ja, tak so naši. ker pa ne bom dopusta hotela koristi, pa so mi zdaj kar hoteli regres črtat. si lahko to predstavljate???? pa sem jim kar zakon o delovnih razmerjih pod nos potisnila, kjer piše, da mi le-ta pripada, saj sem zaposlena za nedoločen čas... ja to so naši delodajalci. so že podobno finto probali pri eni izmed naših, ki je šla marca na porodniško in ji tudi najprej niso hoteli dati regresa, ker še to leto ni delala 6 mesecev... pa jim je isto povedala kot jaz, pa so se lahko na glavo postavili...
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 19.6.2008 10:20:16
|
|
|
|
dojenč
|
nevem ce si prebrala link ko sem jaz pisala, o tem, ampkak kar se delodejalcev tice .,...raje ne bom komentirala
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 19.6.2008 10:26:35
|
|
|
|
MATEJKA_
|
dojenč - kateri link? ga nisem našla... hvala...
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 19.6.2008 10:46:40
|
|
|
|
tejkaz
|
Saj ne morem verjeti. VSe sem komentirala, cel roman je bil. Pisala sem ga skoraj eno uro, ker sem imela še enega založnika vmes tukaj in na koncu sem pozabila CTRL C pritisniti in je šlo vse v maloro. Joj, sem jezna. Da povzamem: Danes je moj zadnji dan v službi. Še nekaj dokončam, šefa na kosilo peljem in potem domov. Matejchi, dobra izjava o kruhu in namazu. Pa luštkane slikice. Imajo vsi otroci radi traktorje in tovornjake. Matejka, jaz ti na žalost ne znam pomagat, sam se mi zdi da to da jim boš nekaj dopusta pustila, ni blazno huda stvar. NE vem kaj so mislili. Naty, imamo ime za fanta, vendar ga ne izdamo. Ga še družinam nisva, čeprav mi že vsi morijo s tem. Iz preprostega razloga, da se še lahko premislimo. Eva se tudi tepe in jo ignoriram. Sayuri, pridno tvoja dva malčka pridobivata na teži. Še malo pa si bomo začele odpustnice dajati. Jaz bi jo okoli 10.8. ker s 1.8. se selimo. Ja res, zdaj smo dobili stanovanje, pogodbo že imamo, vsi so zadovoljni (beri tast in tašča). Selimo se pa na obrobje Kranja. Višnja, to je pa tudi dogodek. Da si sama post zbrišeš. Tatly, pojdi na CSD tam ti bodo znali najbolj svetovati in povedati kaj storiti v tvojem primeru. In sedaj CTRL C
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 19.6.2008 10:56:45
|
|
|
|
matejchi
|
Tejkaz glej da bo šef tebe pelu in ne ti njega..... no kje pa so vsi kavalirji? A jih še zmeraj včerajšnja luna nosi... Jaz sem v službi, da mi ne boste zavidale, ni bilo zajtrka pred šihtom..... beh
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 19.6.2008 11:30:31
|
|
|
|
naty13
|
Tejka kam na obrobje kranja se pa selite
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 19.6.2008 11:37:45
|
|
|
|
naty13
|
Dopoldanska kuhana. Sem si jo šele zdaj privoščila, ker sem se zjutraj zagnala v pospravljanje. Sva z Nejcem po zajtrku vse posesala in pobrisala prah. Pa je kuhinja spet vsa nasmetena, ker je mali jedel rogliček. Tejka koliko ti pomagaš Evi pri hranjenju naprimer pri juhi, mesu, makarončkih, palačinkah,..... Ali je večalimanj sama ali rabi vajino pomoč Pri nas bi kdaj vse sam najraje in protestira, če mu hočem pomagat, včasih pa tudi za žlico noče prijet in ga moram v celoti jaz nahranit. Zdej mi že dva dni štrajka in se moram jaz matrat. Pa tko ga je lepo gledat, ko sam je. Štajerke - da ne boste preveč čvekale in dežja naredile Tejka odpustnico za 10.8. sploh ne bo problem. Saj ne bomo tako zaj..... ena do druge, a ne. Jaz bi jo že 28.7.
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 19.6.2008 11:45:08
|
|
|
|
MATEJKA_
|
ima katera mogoče ono tabelo za štetje gibov in jo lahko da na net? pri moji gin. je zadnjič nisem dobila, zdaj pa je pa do 23.7. na dopustu... hvala.
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 19.6.2008 12:06:10
|
|
|
|
dojenč
|
jat imam tabelo za štetje, ampak se ploh ne znajdem iz nje.pomoč da jo dam gor bo dobrodošla
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 19.6.2008 12:11:58
|
|
|
|
dojenč
|
sem jo shenirala pa se sploh ne vidi. teden nosečnosti teden nosecnosti teden nosečnosti teden nosečnosti teden nosecnosti teden nosečnosti P T S Č P S N GIBI 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 URA 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 NO TAKO ZGLEDA MOJA TABELA KI SEM JO DOBILA V MATERINSKI
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 19.6.2008 12:19:06
|
|
|
|
MATEJKA_
|
dojenč - vseeno hvala, so jo bom pa v excelu naredla... nam so MŠ povedali takole - zgoraj seveda napišeš kateri teden si. pol pa imaš npr. za ponedeljek navpično dol 10 polj, kjer pač nekako (s križcem ali kako drugače) označiš vsak gib (gibi pa se štejrjo tako, da se skupek gibov, ki so bili eden takoj za drugim štejejo kot 1, pol pa mora bit vmes malo pavze, šele nato je to 2. gib). spodaj pa označiš, kdaj si začela štet oz. kdaj si štela prvi gib) (npr. ob 9h ali 8h), nato pa še označiš, kdaj pa si naštela še "zadnjega" 10. (npr. ob 17h). dalje ti pol ni potrebno štet in označevat. kak jih našteješ 10, je to to za tisti dan... upam, da sem ti kaj bolj pojasnila...
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 19.6.2008 12:40:46
|
|
|
|
dojenč
|
ja saj razumem zdaj, ampak drugje pa sem prebrala tudi na forumih, kjer so nosečnice to spraševale, pa v revijah, kak se gibi štejejo, da 1 gib pomeni 1 gib. če pa štejem jaz gibe kot si ti dejala, pa jin ne prestejem več kot 4 ali 5. tako da zdaj pa res vec ne vem kako in kaj,hvala bogu imam doma angelsaund, pa vsako vecer srcka poslušam,
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 19.6.2008 12:51:23
|
|
|
|
MATEJKA_
|
ja, to štetje nekatere razumejo narobe... nam je to čisto jasno pojasnila babica, pol pa še ginekologinja. jaz sem danes zaključla 32. teden in moram rečt, da ne brca že kakšen teden ali dva toliko kot prej, se pa premika. vsake toliko časa mi namreč potisne rotko ali hrbet ven in imam trebuh na eni strani dvignjen za kar nekaj cm višje kot na drugi strani. tudi to je treba šteti kot gib, ne le brcike. teh 10 gibov (med posameznimi mora biti pavza približno vsaj minutko) moraš našteti v roku 12h. teh 12h pa si ti sama določiš, ker sama veš, kdaj se največ giba. moj ima vsaki dan ob 7h pravo akcijo, čeprav še jaz na pol spim. običajno tudi okrog 20.30 zaspo in je pol mir, razen če jaz kaj dosti rogovilim naokoli. tako, da lahko ti začneš štet tudi ob 10h zjutraj, če veš, da pa ima tvoj bolj pozno zvečer svojo telovadbo. če pa res misliš, da se premalo premika, pa pokliči svogo gin, pa ti bo vedela kaj več povedat. bolje 1x preveč vprašat, kot pa premalo a ne?
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 19.6.2008 13:02:51
|
|
|
|
Julija08
|
Hojla so jaz sem bila pravkar pri G, kjer sem dobila tisto potrdilo o PDP. Sem šla kar sama iskat, ker bi rada čimprej zrihtala, da ne bom potem ko bom na dopustu še v službo letala. Sedaj me pa zanima (saj vem da smo že govorile o tem) kje dobim tiste papirje, ki mi jih morajo v službi potrditi? Sem iskala na spletni strani CSD Šiška pa nikjer ne najdem. Ali ima katera direkten link?
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 19.6.2008 13:16:37
|
|
|
|
dojenč
|
papirje dobiš na csd..linka pa nimam
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 19.6.2008 13:18:39
|
|
|
|
Julija08
|
Ja vem, da jih dobiš na CSD, ampak se mi zdi, da sem nekje videla, da se jih da tudi sprintat. Pa bi raje tako, ker drugače moram med službo še na CSD letat...
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 19.6.2008 13:32:16
|
|
|
|
tejkaz
|
Naty, v Struževo se selimo. Pri nas je isto kot pri vas. Že sama zelo lepo je. Tudi juho, čeprav ji še vedno kaj steče dol, ima pa obdobja, ko ne bo jedla nič ali pa sama ne bo jedla nič. Je bil ravno včeraj takšen dan ko je hotela jesti z rokami. Smo pa jedli pire in špinačo. Gregor je bil že čist pikčast, jaz sem ji pa pustila da paca. Saj se mora sama naučit kako se je. Včasih ji pa cel obrok pomagam. Jaz odpustnice ne bi prej kot pa 10.8. da ne bom ravno en dan spala tam pa šla rodit. Bi vsaj par noči tam spala. PUNCE, JAZ GREM DOMOV IN ENO LETO NE PRIDEM VEČ NAZAJ
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 19.6.2008 13:44:04
|
|
|
|
dojenč
|
zdaj pa sem si privoščila čokoladni krof pa jogurt.njamiiiiiiiiii
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 19.6.2008 13:56:03
|
|
|
|
sandra123
|
IZVIRNO SPOROČILO: naty13 Štajerke - da ne boste preveč čvekale in dežja naredile Naty, nismo dežeka naredile , načvekale smo se pa z Gajko in Pablo , je bila mimogrede ura 12.30, ko smo se poslavljati začele ... Tako fajn punci sta, rada sem v njuni družbi, čeprav bi bilo pa fajn, da se še katera opogumi in pride naslednjič na srečanje...(Kaja, Nell,... pa vse ostale tudi seveda)...Košuta, smo te kar pogrešale , le glej, da se nam naslednjič pridružiš
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 19.6.2008 14:43:52
|
|
|
|
ozziebo
|
Tejkaz za zadnji dan službe, pa za selitev!!! Sva se danes z mojim potepala, sva šla v Lj malo v šoping, sicer bolj za tavečjega mišolina, ampak tudi za sem kupila tri kompletke, saj ne more imet samih starih in sposojenih cunj, a ne ?? Zdaj pa v vrtec, popoldan pa na Ciciveselico (zabava za vse enote vrtca). Lep dan vsem!!!
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 19.6.2008 15:01:00
|
|
|
|
Julija08
|
IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_ http://www.mddsz.gov.si/si/obrazci/#c17010 Hvala! Čeprav še vedno ne vem katere obrazce točno moram vzeti na CSD jih je cel kup! Mater sem blond...
|
|
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 19.6.2008 15:09:11
|
|
|
|
Erin
|
IZVIRNO SPOROČILO: Julija08 IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_ http://www.mddsz.gov.si/si/obrazci/#c17010 Hvala! Čeprav še vedno ne vem katere obrazce točno moram vzeti na CSD jih je cel kup! Mater sem blond... ) Jaz sem si kopirala te obrazce z neta(samo ne vem več s kje) pa je pisalo da so najnovejši, ko sem prišla na CSD mi jih je pa stran vrgla in dala originalne. IZVIRNO SPOROČILO: kaja02 aja pa še to: a je že katera dobila odločbo iz csd, jaz sem jo oddala 2.6., pa še nisem dobila, pa nastopim porodniški dopust 25.6., če je do takrat ne dobim a mislite bi jih morala poklicat , mi namreč pogodba o zaposlitvi poteče 30.6., pa še to kdaj pa dobiš denar (namesto paketa)? Jaz sem jo prejšnji teden pa sem oddala vse skupaj 30.5.. Za denar pa pravijo da nakažejo 15 v mesecu in sicer naslednji mesec ko vse skupaj oddaš. Jaz pa še nisem gledala če so mi... tejka - čestitke za dopust in novo stanovanjce No jaz sem šla danes dati bris za streptokok B in me je že vse bolelo in peklo ko mi je tišala tisto železo noter, potem je pa zraven kometirala:Ja kako boste pa vi rodila če vas že to boli Pa me včasih ni bolelo... Plačala sem 35€, za izvide pa poklčičem v torek. Mi je pa delala tudi CTG 20 min in je vse uredu, mašinca laufa Gre pa sedaj G na dopust tako da grem čez 2 tedna na CTG kar v porodnišnico v Kranj potem pa ga imam spet pri njej...če ne bom do takrat že rodila
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 19.6.2008 15:49:01
|
|
|
|
Zoja Miša
|
Jaz še vedno delam kot nora, tako da nimam nič časa za vas! Se opravičujem! Potem, ko pa bom imela čas, na morju, pa dostopa do neta ne bo! Čist mim! V glevnem zunaj je sonček uživajte! Za Sayuri sem vesela, da je še vedno 3v1! In Tejkaz sem zasledila, da se selite! Upam, da si zadovoljna, in da bo fino! Vendar, ko pridem z dopusta, pa se vseeno lahko vidivam, kaj? No, še jutri vas pridem pozdravit, potem pa...ne vem, upam, da mi uspe kakšen net najt na Lošinju! Imejte lep dan! Pa-pa A ja, včeraj sem preživele depilacijo in sem sedaj lepo uskubljene, brez nedležnih kocin!
|
|
RE: Avgustovke´08 - 3.del 19.6.2008 16:37:30
|
|
|
|
bella02
|
matejchi, petelinji zajtrk ? Aja , mi je potegnilo pri sandri. Se ji pridružujem pri misiji impossible . Nisem gledala tistega filma, če ima to kaj veze, mi najbrž zato ni potegnilo. Amelia, to se je pri meni najbol razbolelo že pred meseci, zdaj le takrat, ko dolgo sedim. Nič ni to hudega, prijetno pa ni. tejkaz, za stanovanje. Upam, da vama je všeč, ne da sta ga vzela samo zato, da se umakneta. naty, smo šli včeraj pogledat Evo. Je tak mali cukrček , pa tko črne laske ima ... Sem rekla naši, če dam jaz sestri bušita in vzamemo Evo domov, pa mi je rekla, da to ni naš in da bomo mi dobili svojega . Tako že razmišlja 4-letni otrok. Smo bili mi tudi tolk pametni? Mislim, da ne . Vse, ki greste na morje, uživajte še za vse nas ostale, ki se bomo kuhale doma! Pa seveda se lepo imejte!!!
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?